Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ρε παιδες εχω μια απορια αν καει χτυπα ξυλο ενα μοτερ πχ heq5 eq6 υπαρχουν μοτερ για αλλαγη.

η αν υπαρχει μοτερ οχι μαμισιο στην αγορα.

βρηκα μια εταιρια.που προμηθευει μοτερ bipolar 4wire

το μοτερ που φενεται στο λινκ δεν ειναι το ιδιο με το μαμισιο αλλα μπαινει με πατεντα

ηλεκτρονικη του site για πειτε!!!

http://www.futurehouse.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=50_67&products_id=345

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

Δημοσιεύτηκε
Βάση της εμπειρίας μου (παλαιώτερα σαν τεχνικός φωτοτυπικών), στα φωτοτυπικά τα οποία χρησιμοποιούν κατα κόρον τους βηματικούς κινητήρες, παρόμοιους δηλαδή με τα μοτέρ των βάσεων, ποτέ δεν έτυχε να καεί κάποιο από αυτά. Τουλαχιστον σε μένα! Τα ρεύματα που χρησιμοποιούν είναι χαμηλής ισχύως και ελεγχώμενα από πλάκέτες οι οποίες και τα οδηγούν! Ποιό πολύ κατά τη γνώμη μου να ανυσηχείς για τις ηλεκτρονικές πλακέτες παρά για τα μοτέρ.

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε

Φίλε ptolemeos επειδή έκανα κι εγώ ακριβώς αυτή τη δουλειά για 10 χρόνια,σε πληροφορώ ότι από τότε που άλλαξαν τα μοτέρ από ΑC σε STEP, είχα αλλάξει ουκ ολίγα!

Και γενικώς όλα τα μοτέρ χαλάνε.Έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής που βέβαια σπάνια ανακοινώνεται.

Κρίνοντας πάντως από τη χρήση που γίνεται σε ένα τηλεσκόπιο, μοτέρ από φυσιολογική φθορά δε πρόκειται να αλλάξεις ποτέ! Τα απρόοπτα βέβαια πάντα καραδοκούν :evil:

Δημοσιεύτηκε
Οποσδήποτε φίλε Στράτο, μηχανήματα είναι και αυτά και χαλάνε! Μπορεί σε 1 χρόνο, σε 10 χρόνια μπορεί και καθόλου, καθ΄ότι είναι πιο πολύπλοκα από τα απλά AC ή DC.Αλλά όπως είπες και εσύ, η λειτουργεία τους στα φωτοτυπικά μηχανήματα, δε συγκρήνεται με αυτή των βάσεων τηλεσκοπίων! Απλά το έθεσα σαν προσωπική εμπειρία!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε
Παλια ειχα ασχοληθη με τον μοντελισμο (κυριος ελικοπτερα κτλ) ,επειδη το στροφειο ενος ελικοπτερου επρεπε να ηταν στην κινηση συνεχεια επι 10λεπτα χωρις διαλειμμα, το μοτερ δουλευε σε τρελες στροφες, με ειχαν πληροφορηση αναλογοι φιλοι σε φορουμ οτι καποια στιγμη θα μου κολουσαν λογο υπερβολικης χρησης (υπερθερμανσης) τελικα δεν ετυχε αυτο το γεγονος μεχρι που εκοψα αυτο το ωραιο χομπυ. Τι ηθελα να πω, κατα την γνωμη μου ενα μοτερ ιδιως στις βασεις, πιστευω οτι ειναι σχεδον αθανατα, εκτος απο βραχηκυκλωση η οτιδηποτε αλλο , παντος στην λειτουργια τους και συνηθως που κανουν αργους μικροβηματισμους δεν παθαινουν τιποτα.
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

το να συγκρίνουμε μοτέρ ac - dc - τριφασικά (μοντελισμός κυρίως) με τα μοτέρ των βάσεων είναι

λίγο άτοπο.Τα μοτέρ των βάσεων είναι βηματικά και ελέγχεται η ροπή τους ανάλογα το φόρτο του τηλεσκόπιο, του λοιπού εξοπλισμού και την ποιότητα των ηλεκτρονικών της βάσης.Δηλαδή σε κάθε κίνηση του μοτέρ έχουμε έλεγχο ταυτόχρονα σε ροπή (amper - φορτίο βάσης) & συχνότητα βηματισμού (ταχύτητα από το τηλεχειριστήριο της βάσης)

Αν έχουμε κάνει σωστή ευθυγράμμιση και ΚΥΡΙΩΣ δεν πατάμε συνέχεια τα κουμπιά κίνησης προτού σταματήσει η κίνηση του μοτέρ τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα για πολλά χρονιά.

Σκεφτείτε μια νταλίκα (μοτέρ βάσης) και μια Formula (μοτέρ ac-dc) με τα ίδια άλογα...Τη ροπή έχει - φορτίο μπορεί να τραβήξει η νταλίκα :!:

Εξαιρούνται τα τριφασικά μοτέρ γιατί μπορεί να έχουν έλεγχο τάσης - ισχύς άλλα θέλουν καλή ψύξη και δεν έχουν σωστό έλεγχο σε χαμηλές στροφές (δέν είναι βηματικά)

Τηλεσκόπιο:SW 8"- HEQ5 Prο-Gps

Προσοφθάλμια:Hyperion 8/13mm,SW 10/25,UW 6mm,Vixen 30mm 2",SA 19mm

Barlows:Tvue 2x

Διάφορα:SPC900NC/Telrad,LaserColli,4 Planet Filt

Binoviewer WO,Moon/Sun/UHC-S/8x21 Vixen,Πιξύδα,AccuFocus

Δημοσιεύτηκε

Να συνοψίσω για να μη παρεξηγούμαι.

Δε τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ τους.

Είπα ότι όντως χαλάνε (πιο συχνά από τα "απλά" μοτέρ) ,αλλά δε θα έχει πρόβλημα ο φίλος που ρώτησε, γιατί η χρήση του σε τηλεσκόπιο, είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσει τα όρια "φυσιολογικής ζωής" ενός τέτοιου μοτέρ.

Δημοσιεύτηκε
παιδες δεν ρωτησα αν τα μοτερ χαλανε.ρωτησα οτι αν χαλασουνε μπορουμε να τα αντικαταστισουμε η να βρουμε τα μαμισια η εφαμιλα

meade sn6 f/5_BRESSER

mount:skywatcher eq6

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης