dpapits Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Γεια χαρά σε όλους! Παλιός ενεργός ερασιτέχνης που πρόσφατα επαναδραστηριοποιήθηκε και φυσικά ξεκινά ως ένα βαθμό από την αρχή. Μόλις απέκτησα το νέο μου εργαλείο και ήθελα να μάθω τις απόψεις/εμπειρίες σας από αυτό. Όταν το δουλέψω θα δώσω κι εγώ τα φώτα μου... Dimitris
Mich Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Καλώς ήρθες και πάλι αν και παλαιός ερασιτέχνης. Rewiews απ΄ότι είδα μπορείς να διαβάσεις στα κάτωθι λινκ : http://www.google.gr/url?q=http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/3405106/Main/3252893&ei=1oTsS6evIJz0nQOdq_z7Bw&sa=X&oi=forum_cluster&resnum=4&ct=result&cd=4&ved=0CCcQrAIoAzAD&usg=AFQjCNEe5Q5H11Z38K9NfWRJn-8KnWFEwg http://www.weasner.com/etx/archive/jul09/etx-ls.html Ενδεχομένος κάποιος άλλος φίλος να σου δώσει την εμπειρία του από τη προσωπική χρήση του οργάνου. Καλή συνέχεια και σου εύχομαι να το χαρείς. Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50,
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2010 Συγχρητήρια!Είσαι ο πρώτος που το αναφέρει εδώ, άρα περιμένουμε τις δικές σου εντυπώσεις.Είσαι πλέον ο πιο ρομποτικός από όλους μας, νοιώθω ανακούφιση!Το ETX ήθελα αρχικά και εγώ, το απέφυγα λόγω αναφορών για αναξιοπιστία στην αυτόματη ευθυγράμμιση. Από οπτικά όμως πρέπει να είναι άψογο.Μην ξεχάσεις να αναρτήσεις φωτογραφίες.Κατά μία έννοια είμαι αντίπαλος: έχω Celestron Nexstar 6SE. Στην πραγματικότητα όμως είμαστε πολύ κοντά, οπότε θα τα ξαναπούμε... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
aristotelis Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2010 Kαλοριζικο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Νομιζω δεν το εχει αναφερει κανεις εδω....Να μας πεις τη γνωμη σου γιατι το συγκεκριμενο το εχω βαλει στο ματι.. το φλερταρω πολυ σοβαρα......
dpapits Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2010 Απ' ότι βλέπω η ερώτησή μου θα απαντηθεί από εμένα Μόλις πάρω το κατάλληλο τροφοδοτικό ή/και τις επαναφορτιζόμενες (αν είναι δυνατόν, δεν έχει τίποτα από τα δύο μέσα!), θα ξεκινήσω τα τεστάκια. Dimitris
achille66 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2010 περιμενουμε τις πρωτες εντυπωσεις σου, που ειναι και οι σημαντικες, μεχρι να το μαθεις.καλη αρχη
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2010 Απ' ότι βλέπω η ερώτησή μου θα απαντηθεί από εμένα Μόλις πάρω το κατάλληλο τροφοδοτικό ή/και τις επαναφορτιζόμενες (αν είναι δυνατόν, δεν έχει τίποτα από τα δύο μέσα!), θα ξεκινήσω τα τεστάκια. Οι συνήθεις επαναφορτιζόμενες είναι 1.2V και όχι 1.5V. Καλύτερα βάλε κανονικές μπαταρίες για Backup (πτώση τάσης, τράβηγμα καλωδίου, γρήγορες ρυθμίσεις) και καλώδιο για το μπαλκόνι ή/και μπαταρία 17Α (όχι 7!) για το βουνό. Τραβάει πολύ ρεύμα. Αν έχεις καμμιά μικρή LCD βάλτην για την αρχή, το λογισμικό είναι εντυπωσιακό (το έχω στό MySky).Αν πάρεις καμμιά φωτογραφία Rich field με την CCD βάλτη να δούμε περί τίνος πρόκειται. Τι κάθεσαι; Έχεις τόσα να κάνεις! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
tomeye Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14, 2010 "Συνάδελφε" καλές παρατηρήσεις και καλά ξενύχτια!
dpapits Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2010 Μόλις τελείωσα την παρθενική παρατήρησή μου με το ΕΤΧ-LS6. Η νύχτα δεν ήταν η καταλληλότερη (πολύ υγρασία και αραιή συννεφιά) ούτε και το μέρος (Αθήνα). Ωστόσο, είχα τον καταλληλότερο άνθρωπο δίπλα μου (astrozakis) και έτσι όλα πήγαν καλά. Οι επαναφορτιζόμενες απλά τα φτύνουν αμέσως (αν και δεν δεχίνουν να αποφορτίζονται, ίσως φταίει το χαμηλό βολτάζ), οπότε η λύση της 12V/7.2A είναι μονόδρομος. Απομένει να φτιάξω ένα σωστό καλώδιο, ωστόσο η προσωρινή πατέντα που έκανε ο Γιάννης έδειξε ότι μια τέτοια μπταρία αντέχει πάρα πολλές ώρες - με 2 ώρες χρήσης, το Autostar έδειχνε 99% μπαταρία και το βολτόμετρο μικρή πτώση του βολτάζ.Το τηλεσκόπιο όντως σε 5-6 λεπτά τα βρήκε όλα μόνο του μέσω GPS κλπ, αλλά οι στόχοι δεν ήταν πάντα κεντραρισμένοι στο πεδίο (26mm Plossl). Μάλλον θέλει λίγο διόρθωση για να στρώσει.Ως πρώην κάτοχος ΕΤΧ μού ήταν αρκετά γνώριμο το handbox, αλλά έχουν προστεθεί πολλά νέα στοιχεία. Δεν δοκίμασα ακόμα USB (δεν αναγνώριζε το τηλεσκόπιο ο υπολογιστής) ούτε και να παρω φωτό από την ECLIPS CCD κάμερα (πρέπει να θυμηθώ να πάρω miniSD που δεν βρίσκεται εύκολα πλέον).Αυτά τα ολίγα και προσμένω τις επόμενες παρατηρήσεις υπό καλύτερες συνθήκες, για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Dimitris
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2010 Οι προδιαγραφές των τηλεσκοπίων αυτών αφορούν το να φέρουν το αντικείμενο στο πεδίο ενός 25mm, όχι απαραίτητα στο κέντρο. Επικεντρώνεις με το χειριστήριο και βάζεις μικρότερο προσοφθάλμιο. Άρα όλα είναι ΟΚ.Αυτό δεν σημαίνει πως δεν βελτιώνεται, αλλά χρειάζεται ζύγισμα του σωλήνα (γίνεται στο LS; ), προσοφθάλμιο με σταυρόνημα, χειροκίνητη ευθυγράμμιση και εξάσκηση των κινητήρων ως προς τον λανθάνοντα χρόνο απόκρισης. Πολύ μεγάλη φασαρία, σε σχέση με την χειροκίνητη επικέντρωση.Μπαταρία πάρε καλύτερα 17Α. Καλώδιο δεν υπάρχει στα extra; Μου φαίνεται περίεργο.Πως το είδες οπτικά; Ο τρίπους είναι σταθερός ή κουνάει πολύ; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
dpapits Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2010 Οντως δεν είναι στις προδιαγραφές του να κεντράρουν το αντικείμενο, ωστόσο υπήρξαν φορές που αυτό ήταν τελείως εκτός του πεδίου του Plossl. Θα το δω με τον καιρό. Όσον αφορά τη μπαταρία, βλέποντας τη σχετικά μικρή κατανάλωση του τηλεσκοπίου (τη μέτρησα 6W σε ηρεμία και 10.5W σε slewing) δε βλέπω το λόγο να πάρω μεγαλύτερη - εξάλλου, το συγκεκριμένο μέγεθος χωρά ίσα-ίσα και στο tray του τρίποδα (με λίγη μονωτική για να μην έχουμε και ατυχήματα) και έτσι είναι πολύ βολικό. Κανένα καλώδιο δεν υπάρχει στη συσκευασία. Τα οπτικά δε μπορούσαμε να τα κρίνουμε σε μια νύχτα με τόση υγρασία - τουλάχιστο ήταν καλά collimated. Ο τρίποδας είχε ένα μέσο όρο 3-4 δευτερόλεπτα dumpening time και φαντάζομαι ότι με τα σχετικά pads (αλήθεια, υπάρχουν ακόμα?) θα είναι πολύ καλύτερα. Dimitris
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2010 Οντως δεν είναι στις προδιαγραφές του να κεντράρουν το αντικείμενο, ωστόσο υπήρξαν φορές που αυτό ήταν τελείως εκτός του πεδίου του Plossl. Θα το δω με τον καιρό. Όσον αφορά τη μπαταρία, βλέποντας τη σχετικά μικρή κατανάλωση του τηλεσκοπίου (τη μέτρησα 6W σε ηρεμία και 10.5W σε slewing) δε βλέπω το λόγο να πάρω μεγαλύτερη - εξάλλου, το συγκεκριμένο μέγεθος χωρά ίσα-ίσα και στο tray του τρίποδα (με λίγη μονωτική για να μην έχουμε και ατυχήματα) και έτσι είναι πολύ βολικό. Κανένα καλώδιο δεν υπάρχει στη συσκευασία. Τα οπτικά δε μπορούσαμε να τα κρίνουμε σε μια νύχτα με τόση υγρασία - τουλάχιστο ήταν καλά collimated. Ο τρίποδας είχε ένα μέσο όρο 3-4 δευτερόλεπτα dumpening time και φαντάζομαι ότι με τα σχετικά pads (αλήθεια, υπάρχουν ακόμα?) θα είναι πολύ καλύτερα. Δεν ξέρω αν τα έχουν ακόμη, εγώ τα έχω (της Meade) αλλά έφτιαξα και δικά μου, τα οποία είναι πιο μαζεμένα και κάνουν την ίδια δουλειά: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11370&postdays=0&postorder=asc&start=0Μιλάμε για 1sec κραδασμούς.Μπαταρία λέω μεγαλύτερη μήπως βάλεις οθόνη, laptop ή και άλλα αξεσουάρ. Αλλιώς 7Α είναι ελαφρύτερη φυσικά. Η 17Α είναι ασήκωτη, αλλά μου δίνει ασφάλεια.Αν βάλεις και κανονικές μπαταρίες δεν τις χρησιμοποιεί όταν έχεις συνδέσει δίκτυο ή εξωτερική μπαταρία, αλλά είναι καλό backup. Αν τραβηχτεί το καλώδιο ή τεζάρει η μπαταρία ή κάνει διακοπή ρεύματος, εσύ δεν χάνεις την ευθυγράμμιση και μπορείς να συνεχίσεις.Ο σωλήνας πάει μπρος πίσω για ζύγισμα;Με ένα 24mm 68 μοιρών ή και 32-36mm αν έχεις 2'' διαγώνιο θα είσαι μια χαρά. Εγώ έχω Hyperion 31mm & 24mm. Ευτυχώς στα f/10 δεν χρειάζεται να είναι Panoptic ή Pentax. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
dpapits Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2010 Ο φορητός μου αντέχει μια ολόκληρη νύχτα παρατήρησης, αλλά δυστυχώς πρέπει να λύσω το πρόβλημα του ότι δεν αναγνωρίζει το τηλεσκόπιο, οπότε είμαι ΟΚ με τη μπαταρία. Αυτό που λες για τις κανονικές μπαταρίες ισχύει και στο LS6? Πρέπει να το τσεκάρω. Ο σωλήνας (απ' όσο θυμάμαι) δεν πρέπει να πηγαίνει μπρος-πίσω. Σκέφτομαι το 36mm Meade Series 4000 QX (70 μοιρες) για ευρύ πεδίο και θα το ψάξω και για ένα καλό προσοφθάλμιο μεγάλης μεγέθυνσης. Dimitris
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα