kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 Thoughts of You, Manasa Bhat Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 A Tent Song, Witter Bynner, 1917 Till we watch the last low star, Let us love and let us take Of each other all we are. On some morning with that star One of us shall lie awake, Lonely for the other's sake. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 The Star Tarot Card Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 The Star Tarot Card, C. Bangs Ακρυλικό, λάδι και μίκα Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 The Star Tarot Card, Rider- Waite Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 The Star Tarot Card Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2011 Hesperus, The Evening Star, Sacred To Lovers, Sir Joseph Noel Paton, 1821-1901 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Night, Wilfred Campbell, 1858-1918 Home of the pure in heart and tranquil mind, Temple of love's white silence, holy Night ; Greater than splendid thought or iron might, Thy lofty peace unswept by any wind Of human sorrow, leaves all care behind. Uplifted to the zenith of thy height, My world-worn spirit drinks thy calm delight, And, chrysalis-like, lets slip its earthly rind. The blinded feuds, base passions, and fierce guilt, Vain pride and falseness that enslaved the day, Here dwindle and fade with all that mocks and mars ; Where wisdom, awed, walks hushed with lips that pray. 'Neath this high minster, dim, invisible, built, Vast, walled with deeps of space and roofed with stars. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Queen Of The Night, Salzburg Marionette Theatre Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Βασίλισσα της Νύκτας, Βαβυλώνα, 1792 - 1750 πχ Πιθανώς ή Ιστάρ ή η Ερεσχκιγκάλ. Οπτός πηλός, Βρεττανικό Μουσείο Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 H Janette Pereda-Lumley ώς Königin der Nacht, Wolfgang Amadeus Mozart Die Zauberflöte, K. 620,1791 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Nut, Η θεά της Νύκτας, μετέπειτα θεά του Ουρανού, Αρχαία Αίγυπτος Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Ε. Αρβανιτάκη, Ν. Ξυδάκης "Ασημοκαπνισμένη", Σαπφώ σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη "Άστερες μεν άμφι κάλαν σελάνναν άψ απυκρύπτοισι φάεννον είδος όπποτα πλήθοισα μάλιστα λάμπηι γαν αργυρία." "Κι όσα άστρα γύρω βρίσκονται στην έκπαγλη σελήνη παρευθύς το φωτεινό τους πρόσωπο κρύβουν κάθε φορά που εκείνη ολόγιομη καταλάμπει τη γη τη σκοτεινή ανεβαίνοντας ασημοκαπνισμένη. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 100 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Γκάτσου Στίχοι: Νίκος ΓκάτσοςΜουσική: Λουκιανός ΚηλαηδόνηςΠρώτη εκτέλεση: Μανώλης Μητσιάς Κοριτσάκι μου με τ' άσπραμην πολυδιαβάζεις τ' άστραΟ καιρός είναι χρυσάφικι ό,τι γράφει δεν ξεγράφειΜην πιστεύεις τον Τοξότητον αγέλαστο προδότημην κοιτάς να σε χαρώπέρα απ' τον ΑιγόκερωΚοριτσάκι μου με τ' άσπραμην πολυδιαβάζεις τ' άστρατη ζωή σου πάλι μέτραμε το χώμα και την πέτραΜην αφήνεσαι στον Ταύρομε το μέτωπο το μαύροκαι ποτέ απ' τους Ιχθείςσυμβουλή να μη δεχθείς.Κοριτσάκι μου με τ’ άσπραφύγε απ' του ουρανού τα κάστρακι ας τη μοίρα σου στη γημόνη της να σ' οδηγείΜη μου λες για την Παρθέναπου με γέλασε και μένακαι τον άστατο Ζυγόμην τον έχεις για οδηγό. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Γιάννης Ρίτσος, "Ἡ σονάτα τοῦ σεληνόφωτος"(απόσπασμα) Ανοιξιάτικο βράδι. Μεγάλο δωμάτιο παλιοῦ σπιτιοῦ. Μιὰ ἡλικιωμένη γυναίκα ντυμένη στὰ μαῦρα μιλάει σ᾿ ἕναν νέο. Δὲν ἔχουν ἀνάψει φῶς. Ἀπ᾿ τὰ δυὸ παράθυρα μπαίνει ἕνα ἀμείλικτο φεγγαρόφωτο. Ξέχασα νὰ πῶ ὅτι ἡ γυναίκα μὲ τὰ μαῦρα ἔχει ἐκδώσει δυό-τρεῖς ἐνδιαφέρουσες ποιητικὲς συλλογὲς θρησκευτικῆς πνοῆς. Λοιπόν, ἡ Γυναίκα μὲ τὰ μαῦρα μιλάει στὸν νέο. Ἄφησέ με ναρθῶ μαζί σου. Τί φεγγάρι ἀπόψε! Εἶναι καλὸ τὸ φεγγάρι,- δὲ θὰ φαίνεται ποὺ ἄσπρισαν τὰ μαλλιά μου. Τὸ φεγγάρι θὰ κάνει πάλι χρυσὰ τὰ μαλλιά μου. Δὲ θὰ καταλάβεις. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου.Ὅταν ἔχει φεγγάρι, μεγαλώνουν οἱ σκιὲς μὲς στὸ σπίτι, ἀόρατα χέρια τραβοῦν τὶς κουρτίνες, ἕνα δάχτυλο ἀχνὸ γράφει στὴ σκόνη τοῦ πιάνου λησμονημένα λόγια - δὲ θέλω νὰ τ᾿ ἀκούσω. Σώπα.Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου λίγο πιὸ κάτου, ὡς τὴ μάντρα τοῦ τουβλάδικου, ὡς ἐκεῖ ποὺ στρίβει ὁ δρόμος καὶ φαίνεται ἡ πολιτεία τσιμεντένια κι ἀέρινη, ἀσβεστωμένη μὲ φεγγαρόφωτο τόσο ἀδιάφορη κι ἄϋλη, τόσο θετικὴ σὰν μεταφυσικὴ ποὺ μπορεῖς ἐπιτέλους νὰ πιστέψεις πὼς ὑπάρχεις καὶ δὲν ὑπάρχεις πὼς ποτὲ δὲν ὑπῆρξες, δὲν ὑπῆρξε ὁ χρόνος κ᾿ ἡ φθορά του. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου.Θὰ καθίσουμε λίγο στὸ πεζούλι, πάνω στὸ ὕψωμα, κι ὅπως θὰ μᾶς φυσάει ὁ ἀνοιξιάτικος ἀέρας μπορεῖ νὰ φαντάζουμε κιόλας πὼς θὰ πετάξουμε, γιατί, πολλὲς φορές, καὶ τώρα ἀκόμη, ἀκούω τὸ θόρυβο τοῦ φουστανιοῦ μου, σὰν τὸ θόρυβο δυὸ δυνατῶν φτερῶν ποὺ ἀνοιγοκλείνουν, κι ὅταν κλείνεσαι μέσα σ᾿ αὐτὸν τὸν ἦχο τοῦ πετάγματος νιώθεις κρουστὸ τὸ λαιμό σου, τὰ πλευρά σου, τὴ σάρκα σου, κι ἔτσι σφιγμένος μὲς στοὺς μυῶνες τοῦ γαλάζιου ἀγέρα, μέσα στὰ ρωμαλέα νεῦρα τοῦ ὕψους, δὲν ἔχει σημασία ἂν φεύγεις ἢ ἂν γυρίζεις οὔτε ἔχει σημασία ποὺ ἄσπρισαν τὰ μαλλιά μου, δὲν εἶναι τοῦτο ἡ λύπη μου - ἡ λύπη μου εἶναι ποὺ δὲν ἀσπρίζει κ᾿ ἡ καρδιά μου. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου....Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο. Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Dancing in Moonlight Wallpaper Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2011 "Ο χορός των άστρων "Στίχοι: Ελένη ΖιώγαΜουσική: Ευανθία ΡεμπούτσικαΠρώτη εκτέλεση: Έλλη Πασπαλά Καυτά τα σώματαΕφτά τα χρώματαΤα ξημερώματαΔες την ίριδα τόξο στην νύχτα Κοινές οι τύχες μαςΚι οι Αφροδίτες μαςΕννιά οι πλανήτες μαςΚαι χορεύουν μαζί μας στην πίστα Αγκαλιά Και γυρνάμε και πάμε αγκαλιάΣτον χορό των άστρων Πάντα θα λέμε το ναιΠουθενάΠουθενά δεν χωράμε Στη γη πουθενάΟ χορός των άστρων Θεέ μουΑς μην πάψει ποτέ Και ζαλιζόμαστεΠαραδινόμαστεΚι όσο δινόμαστε δυναμώνει η τροχιά γύρω γύρω Πετάω και πετάςΜεθάω και μεθάςΤι θαύμα ν αγαπάςΜόλη αυτή την αγάπη τριγύρωΑγκαλιά Και γυρνάμε και πάμε αγκαλιάΣτον χορό των άστρων Πάντα θα λέμε το ναιΠουθενάΠουθενά δεν χωράμε Στη γη πουθενάΟ χορός των άστρων Θεέ μουΑς μην πάψει ποτέ The lovers, Marc Chagall Promenade, Marc Chagall Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Rainbow at Sunset, Bernd Thinius, 2010 Ο μόνος τρόπος να δει ένας άνθρωπος ταυτοχρόνως το ουράνιο τόξο και τον ήλιο είναι ένα πανόραμα 360 μοιρών. Η εκπληκτική αυτή φωτογραφία αποτυπώνει επίσης ένα δευτερεύον τόξο και υπεραριθμητικά τόξα εντός του πρωτεύοντος. APOD 07/08/10 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Shrinking Budget Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 ROLLING STONES SHE'S A RAINBOW (Jagger/Richards) She comes in colors everywhere; She combs her hair She's like a rainbow Coming colors in the air Oh, everywhere She comes in colors She comes in colors everywhere She combs her hair She's like a rainbow Coming colors in the air Oh, everywhere She comes in colors Have you seen her dressed in blueSee the sky in front of you And her face is like a sail Speck of white so fair and pale Have you seen the lady fairerShe comes in colors everywhere She combs her hair She's like a rainbow Coming colors in the air Oh, everywhere She comes in colors Have you seen her all in goldLike a queen in days of old She shoots colors all around Like a sunset going down Have you seen the lady fairerShe comes in colors everywhere She combs her hair She's like a rainbow Coming colors in the air Oh, everywhere She comes in colors She's like a rainbow Coming colors in the air Oh, everywhere She comes in colors Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Zathura, A Space Adventure, Jon Favreau, 2005 http://www.youtube.com/watch?v=9oFuKABoV-8&feature=related Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Catch The Rainbow, Ritchie Blackmore's Rainbow, 1975 When evening falls She'll run to me Like whispered dreams Your eyes can't see Soft and warm She'll touch my face A bed of straw Against the lace * We believed we'd catch the rainbow Ride the wind to the sun Sail away on ships of wonder But life's not a wheel With chains made of steel So bless me come the dawn Come the dawn Ronnie Lives! Ritchie Rocks! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Astrolabium 2000, Christiaan van der Klaauw, 1999 http://www.klaauw.com/en/collection/collection.html Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2011 Venus, Christiaan van der Klaauw, 1999 http://www.klaauw.com/en/collection/collection.html Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις