kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Seeing Halley's Comet- The chance of a lifetime,Yardley, Ralph O., 1878-1961 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Μαύρος Θάνατος, Αγνώστου, 1456μχ Η επιδημία της βουβωνικής πανώλης σχετίζεται με την διάβαση του κομήτη Halley Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Μετέωρα, Δημήτρης Μάλλιαρης, 2011 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Star Bucket, Tonia Matthews, 2003 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Γαλαξίας, Cynthia Ann Morgan, 2010 Haiku Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Γαλαξίας εν πτήσει, Kavin Kowsari, 2011 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 "Στάλσιμο"Τραγούδι: Δάρρα Φωτεινή Ποιο τραγούδι, πικρός αδερφόςστη μικρή θα σε φέρει πατρίδαΓαλανή μου ελπίδα και φωςπάνε χρόνια και ακόμη δε σ' είδα Ποιο πουλί, ποιο καλό περιστέριποια λευκά με το κύμα φτεράποιο να στείλω της νύχτας αστέρινα χωρίσει τα μαύρα νερά Ήσουν φως στο κορμί μου, πορφύραήσουν άνεμος κι έγινες μοίραΠοιος σκοπός θα σε φέρει κρυφόςποιο τραγούδι, νεκρός αδερφός Ποιο καράβι και μαύρος καπνόςκι ανοιχτές του βυθού ανεμώνεςΠοιος σε κλείνει βαρύς ουρανόςκαι ποιοι μάγοι σε πήραν χειμώνες Και ποια χρώματα, ποιο σιντριβάνιτην παλιά μου ανοίγουν πληγήΠοια πηγή όταν θα 'χω πεθάνειθα σου δώσει νερό σ' άλλη γη Ήσουν φως στο κορμί μου, πορφύραήσουν άνεμος κι έγινες μοίραΠοια φωνή θα με βγάλει στο φωςποιο τραγούδι, νεκρός αδερφός Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2011 «Και μια μέρα θέλω να γράψουν στον τάφο μου: έζησε στα σύνοραμιας ακαθόριστης ηλικίας και πέθανε για πράγματα μακρινά, πουείδε κάποτε σ’ ένα αβέβαιο όνειρο.»Τάσος Λειβαδίτης, από τη συλλογή: "Τα χειρόγραφα του Φθινοπώρου" Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2011 Επειδή πιστεύω οτι πρέπει να υπάρχει εδω...Το καταπληκτικό φιλμ για το Γνωστό Σύμπαν!!!http://www.physics4u.gr/blog/?p=4296 Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2011 The Secret of the Stars, Oliver Wendell Holmes, 1809-1894 Is man's the only throbbing heart that hidesThe silent spring that feeds its whispering tides ?Speak from the caverns, mystery-breeding Earth,Tell the half-hinted story of thy birth,And calm the noisy champions who have thrownThe book of types against the book of stone !Have ye not secrets, ye refulgent spheres,No sleepless listener of the starlight hears ?In vain the sweeping equatorial priesThrough every world-sown corner of the skies,To the far orb that so remotely straysOur midnight darkness is its noonday blaze ;In vain the climbing soul of creeping manMetes out the heavenly concave with a span,Tracks into space the long-lost meteor's trail,And weighs an unseen planet in the scale ;Still o'er their doubts the waneyed watchers sigh,And Science lifts her still unanswered cry :"Are all these worlds, that speed their circling flight,Dumb, vacant, soulless, - baubles of the night ?Warmed with God's smile and wafted by his breath,To weave in ceaseless round the dance of Death ?Or rolls a sphere in each expanding zone,Crowned with a life as vaired as our own ?" Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2011 Η αβάσταχτη ελαφρότητα της βαρύτητας στο Σύμπαν..! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2011 «Τ' άστρα χίλιοι καημοίκι η νύχτα μυρίζει γιασεμί.»Σαράντης Αλιβιζάτος Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2011 Eclipsed Moon in the Morning, Babak Tafreshi, 2008 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2011 «ΕΚΛΕΙΨΙΣ», Κική Δημουλά"Παρατηρήσατε το φαινόμενό μου;Την ολική μου,επιτέλους έκλειψη; Είχα ένα ιδιόκτητο διακριτικό στερέωμα,προσωπικής μου χρήσεως,που,διατρέχοντας το,έγραφα στίχους:εν ολίγοις διένυα ευπρεπώς τη μοίρα μου. Χθές λοιπόν,περί την δωδεκάτην βραδινήν,χωρίς καμιά ορατή αιτία,εγώ,ο λυρικός μικρός πλανήτης,έπαθα ολική σχεδόν έκλειψη." Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2011 Ολική έκλειψη σελήνης http://www.greektube.org/content/view/148501/2/ Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 I am like a slip of comet, Gerard Manley Hopkins, 1844-1889 - I am like a slip of comet,Scarce worth discovery, in some corner seenBridging the slender difference of two stars,Come out of space, or suddenly engender'dBy heady elements, for no man knows ;But when she sights the sun she grows and sizesAnd spins her skirts out, while her central starShakes its cocooning mists ; and so she comesTo fields of light ; millions of travelling raysPierce her ; she hangs upon the flame-cased sun,And sucks the light as full as Gideons's fleece :But then her tether calls her ; she falls off,And as she dwindles shreds her smock of goldBetween the sistering planets, till she comesTo single Saturn, last and solitary ;And then she goes out into the cavernous dark.So I go out : my little sweet is done :I have drawn heat from this contagious sun :To not ungentle death now forth I run. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Νεφέλωμα του Ωρίωνα - Μ42 (Ηa), Αντώνιος Ροσσολάτος, 2011 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Μετά το εξαιρετικό βιντεάκι με τον Τσαρούχη σε άλλη σελίδα...και επειδή «ο μοναχός μοιράζεται τη μοναξιά με τ’ άστρα...»,θυμήθηκα κι αυτό: «Ζεϊμπέκικο της φυλακής»Στίχοι: Άλκης Αλκαίος Μουσική: Βασίλης ΠαπακωνσταντίνουΠρώτη εκτέλεση: Βασίλης Παπακωνσταντίνου Εγώ σε πέτρινο κελίκαι συ σε ξένο στρώμαατσάλι η νύχτα και γυαλίτης προδοσίας το φιλίμου το χρωστάς ακόμα Ο μοναχός μοιράζεταιτη μοναξιά με τ’ άστραόποτε σε θυμήθηκαστα πέλαγα κοιμήθηκακαι ξύπνησα στα κάστρα Δικός σου ήμουν κι έγιναένας κατάδικός σουμαζεύω τα κομμάτια μουεσύ δεν δίνεις μάτια μουούτε τον πυρετό σου Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Εικόνες και βίντεο από την έκλειψη Σελήνης(10/11/11) σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας: ..πάνω από τις κορυφογραμμές του Κολοράντο Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Moab, Utah Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Golden Gate Bridge, San Francisco Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Sri Lanka Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Lahore, Pakistan Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Βίντεο με την έκλειψη στον Ειρηνικό Ωκεανό(San Diego) Lunar Eclipse Over The Pacific Ocean San Diego πηγή:http://physicsgg.blogspot.com/2011/05/blog-post_28.html Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Luna fascinates omnibus. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις