ASTROMIX Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Έχετε ακούσει κάτι γι αυτό το 102mm f/13.3 Maksutov-Cassegrain όσον αφορά τα οπτικά του; Είναι κινέζικης κατασκευής και έχει διακοπεί η παραγωγή του απο τη Meade.Ιδού και λίγες λεπτομέρειες : http://www.meade.com/media/sellsheets/DS2102_MAK.pdf
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Το κάτοπτρο 102 f/13.3 ήταν το καλύτερο της σειράς ETX Maksutovs. Αποσύρθηκε πια, ήταν το αγαπημένο όμως των Dickinson, Molisse και το έχει και ένας φίλος. Είναι το ανάλογο του Nexstar 4SE.Η σειρά DS έχει τα ίδια οπτικά σε ένα φθηνότερο πακέτο (περισσότερο πλαστικό, ελαφρότερη στήριξη, μικρότερη βάση δεδομένων, απλούστερο software). Είναι σαν τα SLT της Celestron, ενώ και η Skywatcher βγάζει παρόμοια (με 127mm Mak)Τα οπτικά λοιπόν είναι καλά, αν και πρέπει να έχουν απλούστερες επιστρώσεις και όχι τις UHTC.Δεν είναι άσχημο λοιπόν, αλλά ένα ETX-102 UHTC ή Nexstar 4SE θα είναι σαφώς ανώτερο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
aristotelis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Καλησπερα!! Δεν κοιτας και το ds 2130????? εκτος αν θελεις οποσδηποτε καταδιοπτρικο..Τα εχω δουλεψει και τα 2, το 2130 ειναι αισθητα φωτινοτερο...
ASTROMIX Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Το maksutov-cassegrain μου φαίνεται πιο ποιοτικό σε σύγκριση με ένα γρήγορο νευτώνιο με relay lens αν και λιγότερο φωτεινό.Δεν μπορώ να είμαι απόλυτος βέβαια αφου βασίζομαι σε οτι έχω ακούσει μόνο γι αυτά τα νευτώνεια.Για πλανήτες π.χ. δεν θα υπερτερεί λογικά το mak;Ψάχνομαι γενικά για κάτι καλό και σχετικά φθηνό που να έρχεται σε ταξίδια μαζί μου Σίγουρα το ds-2102 πάντως δεν είναι η ίδια κατασκευή με το 105mm ETX.(μακάρι να ήταν δηλαδή το etx είναι αποδεδειγμένα πολύ καλο): 1ον είναι ελάχιστα μικρότερη η διάμετρος και άλλη εστιακή απόσταση 2ον Από φωτογραφίες που έχω δει γράφει σε ετικέτα καθαρά made in china.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Χωρις να θελω να σε μπερδεψω κοιτα και το SKywatcher 5" .Πολυ ωραιο .Σε τι τιμη βρηκες το DS2102 ? Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
ASTROMIX Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Σκέτος οπτικός σωλήνας 150 ευρώ, δεν έχω δυστυχώς την ευκαιρία να το δώ απο κοντά.Είναι από φίλο φίλου στο εξωτερικό, τρέχα γύρευε...Το skywatcher 5'' φαίνεται πολυ καλή πρόταση! ειδικά στα 200 ευρώ...
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 ειδικά στα 200 ευρώ... Συνηθισμενη και πολυ φυσιολογικη τιμη για μεταχειρισμενο .Προσωπικα μου αρεσει παρα πολυ το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Σίγουρα το ds-2102 πάντως δεν είναι η ίδια κατασκευή με το 105mm ETX.(μακάρι να ήταν δηλαδή το etx είναι αποδεδειγμένα πολύ καλο): 1ον είναι ελάχιστα μικρότερη η διάμετρος και άλλη εστιακή απόσταση 2ον Από φωτογραφίες που έχω δει γράφει σε ετικέτα καθαρά made in china. Ωπ! Έχεις δίκιο. Τα μπέρδεψα. ETX-105 έχει ο φίλος. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα