Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το κάτοπτρο 102 f/13.3 ήταν το καλύτερο της σειράς ETX Maksutovs. Αποσύρθηκε πια, ήταν το αγαπημένο όμως των Dickinson, Molisse και το έχει και ένας φίλος. Είναι το ανάλογο του Nexstar 4SE.

Η σειρά DS έχει τα ίδια οπτικά σε ένα φθηνότερο πακέτο (περισσότερο πλαστικό, ελαφρότερη στήριξη, μικρότερη βάση δεδομένων, απλούστερο software). Είναι σαν τα SLT της Celestron, ενώ και η Skywatcher βγάζει παρόμοια (με 127mm Mak)

Τα οπτικά λοιπόν είναι καλά, αν και πρέπει να έχουν απλούστερες επιστρώσεις και όχι τις UHTC.

Δεν είναι άσχημο λοιπόν, αλλά ένα ETX-102 UHTC ή Nexstar 4SE θα είναι σαφώς ανώτερο.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Το maksutov-cassegrain μου φαίνεται πιο ποιοτικό σε σύγκριση με ένα γρήγορο νευτώνιο με relay lens αν και λιγότερο φωτεινό.Δεν μπορώ να είμαι απόλυτος βέβαια αφου βασίζομαι σε οτι έχω ακούσει μόνο γι αυτά τα νευτώνεια.Για πλανήτες π.χ. δεν θα υπερτερεί λογικά το mak;Ψάχνομαι γενικά για κάτι καλό και σχετικά φθηνό που να έρχεται σε ταξίδια μαζί μου :wink:

Σίγουρα το ds-2102 πάντως δεν είναι η ίδια κατασκευή με το 105mm ETX.(μακάρι να ήταν δηλαδή το etx είναι αποδεδειγμένα πολύ καλο):

1ον είναι ελάχιστα μικρότερη η διάμετρος και άλλη εστιακή απόσταση

2ον Από φωτογραφίες που έχω δει γράφει σε ετικέτα καθαρά made in china.

Δημοσιεύτηκε

Σκέτος οπτικός σωλήνας 150 ευρώ, δεν έχω δυστυχώς την ευκαιρία να το δώ απο κοντά.Είναι από φίλο φίλου στο εξωτερικό, τρέχα γύρευε...

Το skywatcher 5'' φαίνεται πολυ καλή πρόταση! ειδικά στα 200 ευρώ...

Δημοσιεύτηκε
ειδικά στα 200 ευρώ...

Συνηθισμενη και πολυ φυσιολογικη τιμη για μεταχειρισμενο .

Προσωπικα μου αρεσει παρα πολυ το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Σίγουρα το ds-2102 πάντως δεν είναι η ίδια κατασκευή με το 105mm ETX.(μακάρι να ήταν δηλαδή το etx είναι αποδεδειγμένα πολύ καλο):

1ον είναι ελάχιστα μικρότερη η διάμετρος και άλλη εστιακή απόσταση

2ον Από φωτογραφίες που έχω δει γράφει σε ετικέτα καθαρά made in china.

Ωπ! #-o Έχεις δίκιο. Τα μπέρδεψα. ETX-105 έχει ο φίλος.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης