Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ο τιτλος ισως να μπερδεψει στην αρχη αλλα αφηστε να εξηγησω την ερωτηση μου

εχω το Skywatcher 114/1000 compact το οποιο σημαινει οτι ο σωληνας ειναι 500mm και εχουν βαλει ενα μπαρλοου στον εστιαστη για να διπλασιασουν το μηκος του σωληνα και να γινει 1000.

η ερωτηση μου ειναι η εξης: σκεφτομαι να φτιαξω ενα σωληνα 1000mm ετσι ωστε να βγαλω τον μπαρλοου τελειως και να μην εχω οπτικα που να χαλανε την εικονα. τι λετε θα δουλεψει ή θα εχω προβλημα εστιασης; παντως βγαζοντας τον μπαρλοου και καντοντας δοκιμη να εστιασω δεν εστιαζε με κανενα προσοφθαλμιο στον ηδη υπαρχον σωληνα.

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
Ο τιτλος ισως να μπερδεψει στην αρχη αλλα αφηστε να εξηγησω την ερωτηση μου

εχω το Skywatcher 114/1000 compact το οποιο σημαινει οτι ο σωληνας ειναι 500mm και εχουν βαλει ενα μπαρλοου στον εστιαστη για να διπλασιασουν το μηκος του σωληνα και να γινει 1000.

η ερωτηση μου ειναι η εξης: σκεφτομαι να φτιαξω ενα σωληνα 1000mm ετσι ωστε να βγαλω τον μπαρλοου τελειως και να μην εχω οπτικα που να χαλανε την εικονα. τι λετε θα δουλεψει ή θα εχω προβλημα εστιασης; παντως βγαζοντας τον μπαρλοου και καντοντας δοκιμη να εστιασω δεν εστιαζε με κανενα προσοφθαλμιο στον ηδη υπαρχον σωληνα.

Νομίζω πως θα ήταν απίστευτα απλούστερο να βγάλεις τον Barlow και να βάλεις έναν Barlow από την Televue ή τον Celestron Ultima ή τον Orion Shorty Plus. Δεν ξέρω αν θα δουλεύει ώς προς το που θα εστιάζει ακριβώς, αλλά αν εστιάσει θα έχεις οπωσδήποτε αναβαθμισμένη εικόνα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Κοιτα ενας σωληνας φτιαχνετε παραπολυ ευκολα, και εγω αυτο θα εκανα, αρκει να βρεις το καταληλλο υψος του σωληνα για να μην εχεις προβλημα στην εστιαση, αλλα αυτο θα γινει με δοκιμες σιγα σιγα. Εγω στην θεση σου θα εφτιαχνα εναν χαρτινο σκληρο σωληνα πρωτα για να βρω την ακριβη εστιαση του.
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, δε νομίζω ότι αυτό γίνεται. Κάθε φακός έχει δεδομένο εστιακό μήκος.

Όταν λέμε ότι ο barlow διπλασιάζει την εστιακή, μειώνει την "κλίση" του κώνου φωτός με αποτέλεσμα να εστιάζουμε πιο έξω, μεγαλώνοντας το εστιακό μήκος και άρα και την μεγέθυνση.

Χωρίς τον barlow η εστίαση θα γίνεται σε δεδομένο σημείο για δεδομένο φακό.

Αλλάζοντας τον σωλήνα δεν θα μπορείς να εστιάσεις πιο έξω από τις διαστάσεις του υπάρχοντα σωλήνα..

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Βασικά πιστεύω ότι πρέπει να μάθεις το εστιακό μήκος του κατόπτρου που έχεις, αν είναι 1000mm τότε θεωρητικά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα αντίστοιχα κατάλληλο σωλήνα. Σου παραθέτω και ένα link από on-line shop στη περίπτωση που θες να φτιάξεις εξ ολοκλήρου από την αρχή ένα τελείως καινούργιο όργανο (!):

http://www.teleskop-express.de/shop/index.php/cat/c91_Telescope-Making-----Optics.html

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης