Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Όποιος φίλος έχει και θέλει να πουλήσει το πιο πάνω διοφθάλμιο, παρακαλώ να μου στείλει pm. Παρακαλώ να απαντήσουν αυτοί που σκοπεύουν να πουλήσουν το σετ κομπλέ, όπως είναι καινούριο με τα προσοφθάλμια δηλαδή κλπ κλπ.

Ευχαριστώ!

Δημοσιεύτηκε
Φιλε μου ημουν της ιδιας γνωμης για το δυοφθαλμιο, μεχρι που αγορασα το maxbright της baader. To μονο που εχω να σου πω σε συγκριση με το wo ειναι οτι απλα δεν υπαρχει συγκριση! οποτε θελεις καλοδεχουμενος να το δεις. καλη αναζητηση !
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε
Φιλε μου ημουν της ιδιας γνωμης για το δυοφθαλμιο, μεχρι που αγορασα το maxbright της baader. To μονο που εχω να σου πω σε συγκριση με το wo ειναι οτι απλα δεν υπαρχει συγκριση! οποτε θελεις καλοδεχουμενος να το δεις. καλη αναζητηση !

Αυτό που μέτρησε υπέρ της W.O για μένα ήταν τα προσοφθάλμια, που δίνει μαζί.

Πάντως όλα είναι ακόμα υπο σκέψη!! :wink:

Δημοσιεύτηκε

Ακριβως ! ειχαμε την ιδια σκεψη, οταν κοιταξα μεσα απο το δυοφθαλμιο της woptics που εδινε μαζι τα 2 προσοφθαλμια μαρεσε παραπολυ! και ηθελα το συγκεκριμενο δυοφθαλμιο επειδη εδινε αυτα τα δυο ! Μετα απο σκεψη ομως εκατσα και αναρωτηθηκα τι ακριβως ηθελα .. προσοφθαλμια καλα η ενα καλο δυοφθαλμιο ? Μου ηρθε στα χερια μου την προηγουμενη Δευτερα , και σου λεω δεν υπαρχει συγκριση ! Αν θελεις μπορεις να ερθεις να το δεις κιολας ωστε να κανεις μια αγορα σωστη.

Εξαλου στο Telescope shop εχει μια προσφορα δινει το maxbright μαζι με 2 προσοφθαλμια 25mm και 2 των 10mm (skywatcher) + τον Τ2 ανταπορα και ολα αυτα μαζι με το αλουμινενιο βαλιτσακι του στην τιμη των 220 ευρω. Πιστευω οτι ειναι πολυ καλη προσφορα! Απλα εγω χρειαστηκα να παρω και το κορεκτορ 2.6 που εκανε 70 ευρω.... λογο 2ιντσου διαγωνιου.

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελες να περιγράψεις λίγο την εμπειρία της παρατήρησης; Τι βλέπεις με αυτό. Τα προσοφθάλμια είναι λειτουργικά;

Θυμάμαι από την φωτογραφία της βαλίτσας σου πως είχες ήδη bino, ή κάνω λάθος;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Φιλε Κωστα ναι ειχα οντος bino, αλλα ηθελα πολυ καλυτερο.. ηθελα ενα πολυ καλο μπινο, της ταξης εως των 300 ευρω. Μετα απο αυτο το επιπεδο το αμεσως επομενο κορυφαιο ειναι παλι της baader αλλα η τιμη αλλαζει κατακορυφα και πηγαινε στα 900 ευρω. Anyway το maxbright που αγορασα ειναι κορυφαιο στην τιμη του, και ισως και το καλυτερο, μπορω να σου πω την γνωμη μου γιατι εχω δει μεσα και απο το wiliam optics και απο το skywatcher (stereo binoviewer) αλλα και μεσα αποτης TS , και ομολογω με βεβαιοτητα οτι ειναι το καλυτερο, και απο θεμα διαθλασης κατασκευης αλλα και απο τελεια ευθιγραμισης.

Τι αλλο να σου πω ? Η παρατηρηση ενος bino ειναι το κατι αλλο ! Αν δεις φεγγαρι, πλανητες, oριωνα και αλλα διαφορα messier δεν θα θελεις να ξαναγυρισεις σε μονοφθαλμη παρατηρηση... με τιποτα, στο βεβαιω. Επειδη εισαι και γειτονας εγω σχεδον καθε μερα κυριως 10 -12 κανω παρατηρηση, καλεσμενος απο μενα εισαι, ελευθερα να ερθεις να δεις. 8)

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε
Σωτήρη θα ήθελα και εγώ, αν δεν έχεις πρόβλημα, να έρθω να δούμε Σελήνη με το μπίνο... :mrgreen: με δελέασες με όλα αυτά που είπες και με πρίζωσες για αγορές...πάλι θα μας τα φάει ο Κοσμάς τα λεφτά!! :cheesy: :-note ](*,)
«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Εμένα να δεις πως με αναστάτωσε. Είμαι και Baaderικός, δεν θέλει πολύ. Λοιπόν μια ρομάντσα με φεγγαράκι σύντομα.

Αυτό που με αναστέλλει στα διοφθάλμια η ανάγκη να έχεις διπλά προσοφθάλμια. Η πιθανότητα όμως ο νέος Baader Zoom να είναι συμβατός με τα διοφθάλμια ανοίγει νέους δρόμους, όπως και οι 10-12-14 Double Encoder Autotracking Goto Κοσμάδες!

Ζήτω η πρόοδος, κάτω το ΔΝΤ!

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Ο Στέφανος σε παλαιότερο ποστ, δεν το βρήκα τώρα, περιέγραφε την εμπειρία του με το θεσπέσιο δικό του μπίνο και τους τέλειους (μιλάμε για τους απόλυτους φακούς!) δύο Nagler 16mm T5...είχε μια φοβερή περιγραφή...πραγματικό spacewalk!!!!! Φανταστείτε τώρα...αν αυτό το μπίνο του Σωτήρη είναι τόσο καλό...δηλαδή των 1000 ευρώ το άλλο...πόσο πιο απίστευτο πρέπει να είναι ρε παιδιά; Πολύ θα ήθελα να δω και από τα 2...βέβαια..είναι πολλά τα λεφτά Άαααρη!! ](*,) ](*,)
«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
παιδιά πάντως αν κάνετε κάποιο test θα ήθελα και εγώ να δοκιμάσω! Είδα κυάλια και εμεινα με ανοιχτό το στόμα αντικρίζοντας το πεδίο!! Σκέψου και με αυτό!
Δημοσιεύτηκε
Οποιος θελει μπορει να ερθει σημερα μετα τις 9 αν ειναι να μιλησουμε περι αστρονομιας, γνωριμιας κτλ , και να κατσουμε να συγκρινουμε δυοφθαλμια/ο , κορεκτορες ερευνητες (μπυρες) και διαφορα ! Μπορειτε να φερετε προσοφθαλμια να δω και εγω πχ. Οι ευπροσδεκτοι και πρωτοι καλεσμενοι (λογο ιεραρχιας και πρωτιας) kokkolis και Τασουλης. Αν θελετε στειλτε μου πμ. να κανονισουμε .
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Α, και να μην ξεχασω την τελευταια και σημαντικοτερη γνωμη που μου εδωσε ο Στεφανος Σοφολογγης για την αγορα του maxbright, που τελικα καταλαβα οτι απο οτι μου ειπε ειχε 110% δικιο. Οποτε η επιλογη του maxbright βοηθησε στην αγορα του απο πολυ καλες γνωμες αξιολογων κυριων !

Μονο προβλημα ειναι οτι δυστυχως εγω εχω διοπτρικο 6ιντων ξερετε! αυτο το κοντο το 150/750 ναι ναι ναι ! αυτο που βγαζει χρωμα πολυ... :mrgreen: Εγω το λατρευω! Και οταν το πηρα δυστυχως ξεχασα να παραγγειλω κορεκτορ! με αποτελεσμα να μην εστιαζε .. Ο κορεκτορ εκανε παιδες 70 ευρω + 20 ευρω τα εργατικα μου πηγε ενα εκατοσταρικακι.. Προσεχτε ομως ο κορεκτορ κανει τελειος διαφορετικη δουλεια απο εναν barlow ειτε αυτος ειναι Televue ειτε ειναι της δεκαρας, ο κορεκτορ σου δινει την πραγματικη μεγενθυνση και σου αφαιρει (αρκετα) το χρωματικο σφαλμα.

Τελος καλα ολα καλα! οταν τον πηρα στα χερια μου οταν τον εβαλα δεν εστιαζε και παλι... η αποσταση που ηθελε ηταν ελαχιστη ,ετσι τον εβγαλα απο μεσα απο τον Τ2 ,εκατσα εβγαλα το δαχτυλιδι του κορεκτορ για να μεινουν μονο οι φακοι του και τον εβαλα μπροστα στο λαιμο του μπινο, τοτε εστιασε αλλα δυστυχως εχασα την αληθινη μεγενθυση του 2.6 κορεκτορ, πραγμα που την ηθελα..

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε
Οποιος θελει μπορει να ερθει σημερα μετα τις 9 αν ειναι να μιλησουμε περι αστρονομιας, γνωριμιας κτλ , και να κατσουμε να συγκρινουμε δυοφθαλμια/ο , κορεκτορες ερευνητες (μπυρες) και διαφορα ! Μπορειτε να φερετε προσοφθαλμια να δω και εγω πχ. Οι ευπροσδεκτοι και πρωτοι καλεσμενοι (λογο ιεραρχιας και πρωτιας) kokkolis και Τασουλης. Αν θελετε στειλτε μου πμ. να κανονισουμε .

Κατ' αρχάς θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον Δημήτρη γιατί μου φαίνεται πως του χαλάσαμε την αγγελία. Ειλικρινά συγνώμη Δημήτρη, με την συζήτηση ξέχασα πως επρόκειτο για αγγελία εξ' αρχής! Δεν έχω άλλη δικαιολογία. Αν την ξαναβάλεις για το ίδιο ή άλλο bino δεν θα πω λέξη, το υπόσχομαι. :oops:

Κατά τα άλλα, μια που η ζημιά έγινε, να πω πως είμαι στο εξωτερικό δυστυχώς. Αν κανονιστεί κάτι αργότερα και το επιτρέπουν οι συνθήκες ευχαρίστως. Είμαστε καμμιά 10ρια Πειραιώτες που έχουμε πει να συναντηθούμε, ο δε Τάσσος λογίζεται ως γείτων πλέον.

Συγνώμη άλλη μια φορά στον Δημήτρη.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Ετσι οπως το διατυπωσε νομιζα οτι βρηκε μπινο! Και ακομα ετσι το νομιζω. Αν ηταν αντιδραστικο το μηνυμα του τοτε και εγω του ζηταω ενα συγνωμη γιατι ειχε δικιο, σαν πρωτος κιολας που εκανα την ζημια. Δημητρη αν ειναι ετσι κανε ενα up στην αγγελια σου και κανενας δεν θα γραψει εδω.
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Δε βλέπω σύμμαχο τον καιρό όμως :cry:

Δημοσιεύτηκε

Κατ' αρχάς θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον Δημήτρη γιατί μου φαίνεται πως του χαλάσαμε την αγγελία. Ειλικρινά συγνώμη Δημήτρη, με την συζήτηση ξέχασα πως επρόκειτο για αγγελία εξ' αρχής! Δεν έχω άλλη δικαιολογία. Αν την ξαναβάλεις για το ίδιο ή άλλο bino δεν θα πω λέξη, το υπόσχομαι. :oops:

Κατά τα άλλα, μια που η ζημιά έγινε, να πω πως είμαι στο εξωτερικό δυστυχώς. Αν κανονιστεί κάτι αργότερα και το επιτρέπουν οι συνθήκες ευχαρίστως. Είμαστε καμμιά 10ρια Πειραιώτες που έχουμε πει να συναντηθούμε, ο δε Τάσσος λογίζεται ως γείτων πλέον.

Συγνώμη άλλη μια φορά στον Δημήτρη.

Γιατί ζητάς συγγνώμη??? Αποσύρεται, για να μην μου στέλνουν πμ για bino, αφού βρήκα!!! :lol: :lol:

Μπορείτε να συνεχίσετε την κουβέντα, ή ακόμα καλύτερα αν μπορεί κάποιος mod να την μεταφέρει στην αντίστοιχη κατηγορία, αφού φαίνεται πως έχει "ψωμί"

Δημοσιεύτηκε
:D

Χαίρομαι τόσο που δεν σου κάναμε καμμία ζημιά, όσο και που βρήκες αυτό που ήθελες. Με γειά!

Thanks!! Ανωπομονώ να γράψω κι εντυπώσεις!!! =D>

Δημοσιεύτηκε

Σωτήρη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση, δυστυχώς γύρισα πολύ αργά απόψε από την δουλειά.. ](*,) και ήμουνα χάλια αλλά και ο καιρός μας τα χάλασε...Θα είναι ωραία συνάντηση, επιφυλάσσομαι λίαν συντόμως και δε το χάνω!!!

Θα σου στείλω πμ και θα φέρω και προσοφθάλμια, μόνο που δεν έχω κανένα διπλό.. :cry:

Επίσης συγνώμη και από εμένα στον Δημήτρη που με τον ενθουσιασμό μας του γεμίσαμε την αγγελία με posts.. :oops:

Δημοσιεύτηκε

Κωστα εσυ εισαι ο ψυψχολογος εγω τον ψυχολογησα ! :lol: Το μυνημα του δεν το ειδα ειρωνικο ουτε νευριασμενο , παρα μονο ενθουσιωδης, καλα το καταλαβα! Εσυ μου κολησες το μικροβιο της παρεξηγησης, ασχετος ομως οτι εσυ καλα επραξες και ζητησες συγνωμη και μας φωτισες ολους να καταλαβουμε οτι κανουμε λαθος γραφοντας στην αγγελια του Δημητρη.

ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΡΕ ΟΡΘΟΣΚΟΠΙΚΟΥΣ.

ΟΡΘΟΣΚΟΠΙΚΟΙ = ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΟΡΘΟΣΚΟΠΙΚΟΙ = S P A C E W A L K

SPACE WALK = :cheesy: :-({|= :cheesy:

82758172.gif
Δημοσιεύτηκε
Κωστα εσυ εισαι ο ψυψχολογος εγω τον ψυχολογησα ! :lol: Το μυνημα του δεν το ειδα ειρωνικο ουτε νευριασμενο , παρα μονο ενθουσιωδης, καλα το καταλαβα! Εσυ μου κολησες το μικροβιο της παρεξηγησης, ασχετος ομως οτι εσυ καλα επραξες και ζητησες συγνωμη και μας φωτισες ολους να καταλαβουμε οτι κανουμε λαθος γραφοντας στην αγγελια του Δημητρη.

:lol: :lol: :lol:

Δημοσιεύτηκε
...

Καλημέρα,

Αν το τηλεσκόπιο έχει αυτόματη παρακολούθηση των στόχων, τότε οι ορθοσκοπικοί είναι μια χαρά. Αν όμως πρόκειται για χειροκίνητο τηλεσκόπιο, όπως ένα dob, τότε οι ορθοσκοπικοί μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα λειτουργικοί, ιδίως όσοι δίνουν μεγάλες μεγεθύνσεις, γιατί παρέχουν μικρό φαινόμενο πεδίο και ο χρήστης θα αναγκάζεται να προχωρεί διαρκώς σε μικροδιορθώσεις της κίνησης του σωλήνα προκειμένου να διατηρεί το αντικείμενο παρατήρησης εντός πεδίου. Επιπλέον, το μικρό eye relief που παρέχούν μπορεί να προκαλεί επιπλέον λειτουργικά προβλήματα, ιδίως σε όσους φορούν γυαλιά αστιγματισμού. Στις περιπτώσεις αυτές καλό είναι να χρησιμοποιούνται ευρυγώνιοι φακοί καλής ποιότητας. Για παράδειγμα, έχει τύχει στο παρελθόν να χρησιμοποιήσω ορθοσκοπικούς Baader genuine ortho των 8mm. Παρότι παρείχαν εκπληκτικές πλανητικές εικόνες, δεν τους ευχαριστήθηκα και τόσο, αφού το μάτι μου σχεδόν «κόλλαγε» πάνω στο προσοφθάλμιο, ενώ συνεχώς έκανα μικροδιορθώσεις του dob μου.

Για όσους επιθυμούν να αγοράσουν διοφθάλμιο και διαθέτουν κατοπτρικό ή διοπτρικό τηλεσκόπιο η αγορά ενός Optical Corrector Adaptor είναι μονόδρομος, λόγω της μικρής διαδρομής προς τα μέσα (back focus) των εστιαστών τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στα αντίστοιχα threads δοκιμών του astrovox εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewforum.php?f=22

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
Φιλε PApgeo ο optical corector ειναι μονοδρομος οπως το ειπες , εχει ομως τα κατα του και τα υπερ του, τα υπερ του ειναι οτι σου αφαιρει αρκετο χρωματικο σφαλμα, και σου δινει την πραγματικη μεγενθυνση, + οτι το δυοφθαλμιο μεγαλωνει την εστιακη και καλυτερευη ακομα το χ/σφαλμα ,τα κατα του ειναι οτι δεν μπορεις να βαλεις πχ εναν barlow ενδιαμεσα απο το διαγωνιο με το προσοφθαλμιο, γιατι προκαλει απο τις χειροτερες αλλιωσεις χρωματων. Τωρα εγω οταν κοιταξα μεσα απο τους 6ριδες ορθο της baader εμεινα εκπληκτος! οι λεπτομερειες που εχουν δεν συγκρινονται... ιδιως οταν βλεπεις με μπινο. Το μονο μειωνεκτημα προσωπικα για μενα ειναι το μικρο τους πεδιο.
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

Για όσους επιθυμούν να αγοράσουν διοφθάλμιο και διαθέτουν κατοπτρικό ή διοπτρικό τηλεσκόπιο η αγορά ενός Optical Corrector Adaptor είναι μονόδρομος, λόγω της μικρής διαδρομής προς τα μέσα (back focus) των εστιαστών τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στα αντίστοιχα threads δοκιμών του astrovox εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewforum.php?f=22

Optical Corrector Adaptor

Έχω τον Powermate 2.5x μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτον χωρίς το Optical Corrector Adaptor και να κάνω τη δουλειά μου;

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης