Jump to content

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ LIGHTBRIDGE 12"


JOPBOUZAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκει που καθομουνα μιας και ο καιρος ειναι χαλια,μου ηρθε μια ιδεα να κατασκευασω ενα μηχανισμο που θα κινω το τηλεσκοπιο μου μηχανικα.θα σας δωσω αναλυτικα την σκεψη μου,για να δουμε αν ειναι λαθος η σωστο να γινει αυτο.(πριν κανω τρυπες στο τηλεσκοπιο).Σκευτικα η βαση με το μοτερ να βιδωθει στην βαση του τηλεσκοπιου.Επανω τωρα στο μπρατσο του τηλεσκοπιου θα παει ενας πυρος απο ορειχαλκο που θα περιστρεφεται εσωτερικα του ενα παξιμαδι.(Σας επισυναπτω και φωτογραφιες μηπως δεν γινωμαι κατανοητος με τα λογια).αυτα λοιπων τα εξαρτηματα θα ενωθουν με μια ντιζα ψιλη(μ8)για να αποφυγω το βαρος,και με την βοηθεια ενως πινακα ηλεκτρικου θα κινω το τηλεκοπιο πανω κατω 90 μοιρες.Η κινιση θα ειναι αυξομειωμενη.Για την κινιση την δεξια αριτερα τωρα.Δεν εχω φτιαξει ακομα τα εξαρτηματα,αλλα εχω σκευτει τι θα κανω.συντομα θα εχω φωτο και για εκει.Επισης εφτιαξα δακτυλιδια απο τευλον που θα προσαρμοζω την φωτογαφικη μηχανη για να βγαλουμε και καμια φωτογραφια.Ξερω οτι δεν προβλεπεται το LIGHTBRIDGE 12" για φωτογραφια,αλλα για κανενα πλανητη και σεληνη κατι θα γινει.Πειτε μου παρακαλω την γνωμη σας.Να προχωρισω?να διορθωσω κατι?Η να μην ασχολιθω καθολου με το θεμα.

DSC03593.thumb.JPG.2d21e95d9ccb508877648d85debd88fb.JPG

DSC03590.thumb.JPG.9383c234f44ce0342bfba2d81b4e4465.JPG

DSC03589.thumb.JPG.aa76afabb13dfb068da6aa9596ba31ad.JPG

DSC03588.thumb.JPG.885b6a902828e01232bd3943f09ecce0.JPG

rc 6"
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δε ξερω πολλα απο αυτα , αλλα ελπιζω αυτο να ειναι χρησιμο

 

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=10662

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν αντιλαμβάνομαι σε ένα dob τι σου χρειάζεται κάτι τέτοιο... Να βάλεις κύκλους στόχευσης ηλεκτρονικούς ή σύστημα goto έχει νόημα αυτό δεν νομίζω να εξυπηρετεί σε κάτι...
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε Γιωργο το συστημα goto δεν το βλεπω και τοσο στιβαρο.Αυτο τουλαχιστον που εχω δει οτι υπαρχει στο εμποριο.εκτος βεβαια αν δεν εχω κοιταξει καλα.η ολη φαση ειναι για να πετυχω σταθεροτητα στην παρατηρηση.το κακο του τηλεσκοπιου αυτου ειναι οτι βαζοντας ενα barlow και ενα προσοφθαλμιο μαζι το περνει η κατηφορα.Το συστημα που εχει για να το σταθεροποιεις δεν ειναι καλο.Ετσι λοιπον πιστευα οτι με το κολπο με το μοτερ θα πετυχω σταθεροτητα.Επισης για να λεμε την αληθεια ειναι και το ελατωμα του να κατασκευασω και κατι.
rc 6"
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

If I understand your dilemma correctly, it is with the change in balance when removing eyepieces of different weight from the focuser.

Years ago a friend came up with a very good solution to this. Orion Telescopes marketed a similar item in their 1995 catalog. In your situation you could place a short strip of velcro on the upper portion of the tube. A small sewn bag of pebbles-or something similar can be fabricated and then you apply the other portion of the velcro strip to the bag so that the bag will stick. I have added a portion of the page from the Orion catalog to further explain. Hope this is of some use to you.

 

-Fred

94.thumb.jpg.39d7639461a6bc7311d8b9f6bba12a61.jpg

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Many thanks Fred.

 

This is a very nice & smart solution, I will think about it. Actually it seams very easy and maybe I will try to make it on my own. I believe that with my own system which I am trying to complete, I will have a more aqurate movement with the telescope.

rc 6"
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητε φίλε αυτό ακριβως που σκεφτεσαι να κανεις το έχω κανει σε βάση ιδιοκατασκευή

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11694

Όπως το σκεφτεσαι δεν θα δουλεψει για τον εξης απλό λόγο: πρεπει με καποιο τρόπο να αποσυμπλεκεις το παξιμαδι από τη ντιζα για να κουνας το τηλεσκόπιο. Εγώ βρήκα τη λύση κοβοντας το παξιμαδι (τη μουφα) στη μεση οριζοντια. Όντως όταν χρησιμοποιεις το μοτερ δεν υπαρχουν κραδασμοι αλλα εχε υποψη ότι για να φτιαχτει χρειαζεται κοπος και ειδικα εργαλεια.

 

Παρεπιπτοντως για αντιβαρα: πηγαινε σε οποιοδηποτε πετ-σοπ και ζητα μεγαλο μαγνητη για καθαρισμο τζαμιου ενυδρειου. Οι μεγαλυτεροι ειναι γυρω στα 800 γραμ. Ακουμπα τον στο σωληνα σου και κουνα τον αναλογα με το βαρος που θες να αντιρροπισεις και ετοιμος.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επίσης μαγνήτες στρογγυλούς (σαν ντόνατ) για αντίβαρο, μπορείς να πάρεις και από εδώ

 

http://www.reppas.gr/

 

7 ευρώ ο ένας, παίρνεις 2 ή όσους χρειάζεσαι αναλόγως. Είναι πανίσχυροι μαγνήτες, κολλάνε δυνατά!!

Τους τυλίγεις με μονωτική για να μη σου χαράξουν τον σωλήνα.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε nick εχεις απολυτο δικιο.ετσι το εχω κανει,απλα δεν εβαλα φωτογραφια. Το εχω με διαφορετικο τροπο βεβαια.εχω ενα μπρουτζινο δακτυλιδι το οποιο αυτο θα σταθεροποιηθει πανω στο τηλεσκοπιο,και μεσα απο αυτο θα περασει το ντιζακι με το παξιμαδι.επομενος θα περιστρεφεται αυτο.Αν καταλαβα καλα αυτο εννοεις.σου εβαλα και φωτο να δεις.Οσο απο εργαλεια οτι μπορεις να φανταστεις.ειμαι τορναδορος και εργαζομαι σε μηχανουργιο.επομενος καταλαβενεις εχω οτι χρειαστω.επισης οπιος φιλος απο εδω χρειαστει κατι μπορω να βοηθησω.οσο για τους μαγνητες δεν μπορω να πω πως μου αρεσει.αν και φενεται καλο.

DSC03614.thumb.JPG.b14b60b706eee9e1484ef3fbc020bf28.JPG

DSC03587.thumb.JPG.6d04c4915ff928de528bded5fe76cc40.JPG

rc 6"
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης