Jump to content

Πολύ μπερδεμένος & βαθιά νυχτωμένος


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας είμαι ο Οδυσσέας απο Θεσσαλονίκη.

 

Δεν ξέρω που πανε τα 4 στο θέμα τηλεσκοπίου και θέλω συμβουλές για το που να στραφώ στην αγορά του τηλεσκοπίου (max 800€).ΑΝ με καλύπτει και ένα φτηνό να μου πείτε..

 

Βασικά θέλω ένα τηλεσκόπιο περισσότερο για επίγεια παρατήρηση και ουράνια δηλαδή αλλά όχι οτι θα κάθομαι ακίνητος σε μία καρέκλα 3 ώρες να βλέπω τα ίδια και τα ίδια άστρα,νεφελώματα,πλανήτες κτλ,φοβάμαι μην αρχίσω να πλήττω..Να μπορώ να το πάρω στο βουνό και να χαζευω μακρινούς στόχους.Ασε που δεν ξέρω τίποτα απο θεωρία και είναι μειονέκτημα..Δεν μπορώ το διάβασμα.Στην επίγεια παρατήρηση θεωρώ οτι επειδή οι στόχοι είναι κινούμενοι είναι πιο ενδιαφέροντες.

Γενικά σε όλα μου τα χόμπι κοιτάζω την ποιότητα και όχι την ποσότητα!!!

Θέλω λοιπόν ένα τηλεσκόπιο που αν το στήσω πχ στο μπαλκόνι μου στα κάστρα (Θεσσαλονίκη) να βλέπω τους ορειβάτες με εικόνα κρύσταλλο που βρίσκονται στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτηκας).

Φαντάζομαι οτι η μεγέθυνση που ζητάω δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο.Αν αναγκαστικά πρέπει να πάρω τηλεσκόπιο για ουράνια παρατήρηση τότε πείτε μου τι.

Επίσης να σας πω οτι πήγα πρόσφατα στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης και είδα το Sky watcher black diamond 349€ μου το πρότειναν ως καλύτερο για επίγεια παρατήρηση και εντυπωσιάστικα αλλά δεν νομίζω οτι θα έφτανε να δει πχ τον Ολυμπο (άσε που μου είπε οτι έχει εμβέλεια 8χλμ) και ήταν ψιλοθολό.Ακόμη μου δώσανε κατάλογο αλλά όλα τα μοντέλα ο κατάλογος τα βγάζει κορυφαία και έχει καλά σχόλια για όλα και χάθηκα (άσε που δεν είδα κανένα ακριβότερο για να συγκρίνω).

-Γενικά έχω ακούσει πως καλό είναι να είναι αποχρωματικό και τουλάχιστον 8" διάμετρο ώστε να μπαίνει αρκετό φως και να έχω καθαρές εικόνες.Ισχύει όντως?

-Για το θέμα της στήριξης με καλύπτει και απλή βάση ή πρέπει να πάρω μοτέρ?

 

Απο τον κατάλογο που έχω διαβάζοντας λίγο τα σχόλια νομίζω οτι το FSQ 106ED Takahashi είναι κορυφή και λεει κάτω με ψιλά γράμματα ξεκινούν απο 650€

 

Τι λέτε λοιπόν?

Ευχαριστώ!

Επιτέλους θα αποκτήσω ένα δυνατό τηλεσκόπιο !

 

Οδυσσέας - Θεσσαλονίκη

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε μου συμφωνα με αυτα τα δυο που ειπες

 

Δεν μπορώ το διάβασμα

Βαριεμαι ευκολα τους ιδιους στοχους

 

 

 

Μου φαινετε θα εχεις μεγαλο προβλημα με την αστρονομια γιατι ο ουρανος και τα αστερακια θελουν διαβασμα οχι αρκετα αλλα βασικο θα μπορουσα να πω για να κανεις μια αξιοπρεπη παρατηρηση.

82758172.gif
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε δεν πιστεύω πως υπάρχει τηλεσκόπιο τουλάχιστον με τα λεφτά που δίνεις για δεις από το μπαλκόνι σου τους ορειβάτες στην κορφή του Μύτικα! Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο πιστεύω! Από εκεί και πέρα θες σίγουρα κάποιο διοπτρικό! Όπου με 8" θα είναι πανάκριβο αλλά και πάρα πολύ βαρύ! Μοτέρ δεν χρειάζεσαι απλά μία αλταζιμουθιακή στήριξη (πάνω κάτω, δεξιά αριστερά δλδ). Επίσης σκέψου και τα κιάλια!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ισως να είναι όπως το λες άλλωστε για αυτό είπα οτι το θέλω περισσότερο για επίγεια.Τώρα για την ουράνια βλέποντας και κάνοντας..

Δεν υπόσχομαι αλλά αν με κερδίσει η ουράνια παρατήρηση τότε μπορεί να αρχίσω να μελετώ (τα βασικά πάντα).

 

Αλλά γιατί απο την άλλη να πρέπει να διαβάζω?Τι θα μου πει το βιβλίο,που θα βρώ πχ έναν πλανήτη?Σε τι συντεταγμένες θα βρω πχ τον τάδε εξωγήινο?:mrgreen:

 

Γυρνώντας το τηλεσκόπιο οτι θέλω θα το βλέπω..

Επιτέλους θα αποκτήσω ένα δυνατό τηλεσκόπιο !

 

Οδυσσέας - Θεσσαλονίκη

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γυρνώντας το τηλεσκόπιο οτι θέλω θα το βλέπω..

 

Αν πιστευεις αυτο που ειπες, τοτε μπορω μονο να χρησιμοποιησω 2 λεξεις ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ

Καλυτερα παρε κυαλια να κανεις την δουλεια σου και μην πταξεις τα λεφτα σου αδικα.

Υπαρχουν αστερισμοι, υπαρχουν μακρινοι στοχοι, υπαρχουν τενχικες star hoping ktl, πραγμα που γυρνοντας το τηλεσκοπιο δεν θα δεις τιποτα παρα μοναχα θα καταφερεις να ΖΑΛΙΣΤΕΙΣ...

82758172.gif
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα!! Το διαβασματάκι του το θέλει!! Και σίγουρα δεν κυνηγάμε εξωγήινους!! Γενικά ψάξε το πολύ πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θέλω λοιπόν ένα τηλεσκόπιο που αν το στήσω πχ στο μπαλκόνι μου στα κάστρα (Θεσσαλονίκη) να βλέπω τους ορειβάτες με εικόνα κρύσταλλο που βρίσκονται στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτηκας).

 

Δεν πρόκειται να τους δεις έτσι! Ποτέ δεν θα είναι τόσο σταθερή η ατμόσφαιρα ειδικά μέρα. Δεν είναι τόσο απλά-απλοϊκά τα πράγματα όπως σου προείπαν και τα άλλα παιδιά.

Συμφωνώ να πάρεις ένα ζευγάρι κυάλια. Το τηλεσκόπιο δεν είναι για σένα με τις προϋποθέσεις που βάζεις ως όρους.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ξεκινωντας ιστορικα το τηλεσκοπιο ξεκηνησε σαν απλη διοπτρα και οταν ο νευτωνας το εστρεψε προς το φεγγαρι ξεκιησε και η αστρονομια. οποτε ολα τα τηλεσκοπια, κυαλια και διοπτρες μπορουν να χρησιμοποιθουν και για παρατηρηση του νυκτερινου ουρανου.

ΟΜΩΣ αναλογα με την διαμετρο και τον τυπο του τηλεσκοπιου αλλα ειναι πιο καταληλα για επιγεια παρατηρηση και αλλα για ουρανια παρατηρηση. απο την στιγμη που ενδιαφερεσε να κανεις επιγεια παρατηρηση καλυτερα να κοιταξεις για κυαλια ή διοπτρικα τηλεσκοπια ή μια διοπτρα.

 

συγκεκριμενα μοντελα δεν θα πω γιατι οπως ανεφερες και εσυ δεν ξερεις που πανε τα τεσσερα. η καλυτερη λυση γι'αυτο οσο και να το βαριεσε ειναι το διαβασμα. με ερωτησεις τυπου διαθετω τοσα λεφτα και θελω να παρω κατι να τα βλεπω τουμπανο δεν θα βγαλεις ακρη αν δεν εχεις διαβασει πεντε πραγματα. ριξε μια ματια στις υποενοτητες στα αριστερα της αρχικης σελιδας του αστροβοξ ωστε να παρεις μια αρχικη ιδεα και συνεχιζεις απο εκει.

 

διαβασε καλυτερα ωστε να παρεις μια καλυτερη αποψη για το τι θελεις για να μην μπλεχτεις σε τζαμπα αγορες. ισως καποιος αστρονομικος συλογος στη θεσσαλονικη να μπορει να σου δανισει καποιο βιβλιο να ριξεις μια ματια. ολοι μας εδω εχουμε κανει το διαβασμα μας για να κατασταλαψουμε σε καποια πραγματα. επισης καλο ειναι να κανονισεις με καποιο συλογο στη θεσσαλονικη να μιλισετε σχετικα με τι τι θες να αγορασεις αλλα και να δεις και απο ενα τηλεσκοπιο τον νυκτερινο ουρανο και να αποφασισεις σε τραβαει το συγκεκριμενο χομπι της αστρονομιας.

 

τωρα οσον αφορα το οτι θες να βλεπεις τους ορειβατες στην κορυφη του ολυμπου θα σε απογοητευσω γιατι κανενα τηλεσκοπιο δεν μπορει να το κανει αυτο γιατι λογω της ατμοσφαιρας η αποσταση περιοριριζεται σε ολα τα τηλεσκοπια σε μερικα χιλιομετρα

 

Γυρνώντας το τηλεσκόπιο οτι θέλω θα το βλέπω. θα συμφωνησω και εγω με τον σωτηρη σε αυτο. ακομα και σε επιγειους στοχους το ψαξιμο σου το κανεις μεχρι να βρεις αυτο που θες. για να βρεις αντικειμενα του ουρανου υπαρχουν ειδικοι χαρτες, μεθοδοι αλλα και ερευνητες με τα οποια χωρις να χρησιμοποιουμε συντεταγμενες βρισκουμε νεφελωματα, γαλαξιες, σμηνη απλα ειναι πιο δυσκολο σε σχεση με τους επιγειους στοχους. επισης ο αριθμος τους ειναι τοσο μεγαλος που δεν βαριομαστε ποτε ψαχνοντας για το τι θα δουμε οταν κανουμε παρατηρηση, ο μονος περιορισμος ειανι οι ιντσες

 

οσο για τους πλανητες το βραδυ, κατα τις 10 η ωρα κοιτα ανατολικα και θα δεις ενα λαμπερο αστερι, αυτος ειναι ο πλανητης διας, εαν χρησιμοποιησεις ενα καλο ζευγαρι κυαλια μπορεις να διακρινεις το σφαιρικο σχημα του παλνητη αλλα και τα πιο λαμπρα φεγγαρια του. επισης ριξε και μια ματια και στο φεγγαρι δεν θα απογοητευτεις.

 

επισης θα σου αναφερω οτι υπαρχουν και προγραμματα η/υ (πλανηταρια) τα οποια χρησιμοποιουμε για να δουμε την θεση ενος συγκεκριμενου στοχου σε μια συγκεκριμενη ημερομηνια. το πιο δημοφιλες για αρχαριους ειναι το stellarium (www.stellarium.org) κοιταξε το

 

κλεινωντας θα συνοψισω λεγοντας σου τα εξης

 

1) διαβασε οπωσδηποτε θα μαθεις αρκετα και σε συνδυασμο με τις καταλληλες ερωτησεις σε αυτο το φορουμ πιστευω θα κανεις την σωστη αγορα που ταιριαζει σε εσενα και δεν θα πεταξεις ασκοπα τα λεφτα σου.

 

2)μην υποτιμας και τα μαργαριταρια του νυκτερινου ουρανου, βεβαια αν σε τραβαει περισσοτερο να παρατηρεις την φυση κανεις δεν θα σε κατηγορησει. αλλωστε ο καθενας μας εχει και τα δικα του γουστα.

 

3) για επιγεια παρατηρηση κινησου σε κυαλια, διποτρες, και τελος σε διοπτρικο τηλεσκοπιο παντα ομως ολα αυτα τοποθετημενα σε μια αζιμουθιακη στηριξη (πανω-κατω, αριστερα-δεξια) χωρις μοτερ

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αργύρη μπράβο τα είπες πάρα πολύ καλα.Οσο για σένα φίλε μου, πιστεύω πως δεν πρέπει να χαλάσεις χρήματα για τηλεσκοπιο.Παρε καλύτερα κιάλια, και μάλιστα φτηνα,γιατι νομίζω πως θα τα βαρεθείς ,και θα μπουν σε ένα συρταρι.Να ξέρεις πως όποιος μαγεύεται από τον νυχτερινό ουρανο,δεν τον βαριέται ποτε.Παντα θα θέλει να εξελίσσετε για να πάει πιο βαθειά και να τον ανακαλυπτει.Νομιζω πως δεν το έχεις αυτό.(χωρίς παρεξήγηση πάντα).Επίσης είπες πως μπορεί και να αρχίσεις να πλήττεις αν κάτσεις και βλέπεις τα ίδια και τα ίδια. Αυτό σίγουρα θα το πάθεις επειδή δεν θα κατανοείς τι βλέπεις. Για αυτό λοιπόν σου είπαν τα παιδιά για το βιβλίο.
rc 6"
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε Οδυσσέα,

 

με τις γνώμες των άλλων δεν θα τα βγάλεις πέρα γιατί όπως παραδέχτηκες και ο ίδιος δεν έχεις το μικρόβιο του ερασιτέχνη αστρονόμου-παρατηρητή (πράγμα που έχει η πλειοψηφία εδω μέσα).

Επίσης δεν θα βγάλεις άκρη γατί δεν θέλεις να διαβάσεις, όχι αστρονομία, ούτε για τα ίδια τα τηλεσκόπια απ ότι φαίνεται.

 

Δεν συμφωνώ καθόλου με τη στάση σου, να λες απλά πείτε μου τι να πάρω, γιατί βαριέμαι να διαβάσω, αλλά δεν θα σε κατηγορήσω. Δεν γουστάρεις το διάβασμα, οκ!

Αλλά μην έχεις την απαίτηση να κάνεις και σωστή αγορά, μόνο με ερωτήσεις σε ένα φόρουμ! Εγώ μπορεί να σου έλεγα πάρε ένα τηλεσκόπιο 800 ευρώ και θα βλέπεις, τι χρώμα μάτια έχει ο ορειβάτης στο Μύτικα, εσυ θα το έπαιρνες επειδή στο είπα;

 

Θέλω να πω, ότι με το να ρίξεις δυο ματιές στο τι σημαίνει κάθε χαρακτηριστικό του τηλεσκοπίου, στο τι κάνει καθε τηλεσκόπιο, πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο κλπ μάλλον θα εξασφάλιζες, ότι δεν θα χάσεις τα χρήματα σου.

 

Ανέφερες λέξεις όπως αποχρωματικό, κατοπτρικό, 8 ιντών κλπ. Για αυτά διάβασε πέντε πράγματα, και τι κάνει το καθένα και θα βγάλεις άκρη!

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδιά μην τον αποπαίρνετε τον άνθρωπο. Πολλοί όταν ξεκίνησαν δεν ήξεραν τίποτε και δεν ήξεραν καν αν θα ασχολιόντουσαν με αυτό το χόμπυ. Αργύρη και Οδυσσέα cool, ο γραπτός λόγος πολλές φορές παρεξηγείται.

 

Άν σου αρέσει κάτι μετά διαβάζεις κιόλας. Και το ψάξιμο στα φορουμ κλπ τί είναι, διάβασμα δεν είναι? Οδυσσέα, πρέπει να ξέρεις οτι από την πόλη θα δείς μόνο πλανήτες, δηλαδή Σελήνη, Δία, Κρόνο. Για να δείς όλα τα υπόλοιπα πράγματα βαθέως ουρανού πρέπει να πάς σε σκοτεινούς ουρανούς. Και θέλει και μία εξοικίωση με τον βραδυνό ουρανό, πού θα βρείς τί δηλαδή. Αυτά βέβαια άν σου αρέσει και θές να ασχοληθείς τα μαθαίνεις σιγά σιγά.

 

Όσο για την επίγεια παρατήρηση, θα βλέπεις μεν τον Όλυμπο, αλλά τον ορειβάτη δεν θα τον βλέπεις. Η μεγέθυνση που χρειάζεται για να γίνει αυτό είναι πολύ μεγάλη αλλά και θέλει μεγάλο τηλεσκόπιο για να έχει και την διακριτική ικανότητα για να σου δείχνει τόσο μικρές λεπτομέρειες αλλά και η ατμόσφαιρα δεν θα στο επιτρέψει. 100 χιλιόμετρα είναι πολλά για να δείς τέτοιου είδους λεπτομέρειες. Φαντάσου ότι το hubble που είναι σε τροχιά γύρω από την Γή, είναι ανεπηρέαστο από την ατμόσφαιρα και είναι 2 μέτρα διάμετρος, δεν μπορεί να δεί την σημαία των Αμερικάνων στη Σελήνη, ή το 4Χ4 που αφήσανε εκεί.

 

Θέλει να βγείς έξω από την πόλη, να πάς κάπου που να φαίνεται ο γαλαξίας επάνω και να δείς άν αυτό σου αρέσει και θές να το χαζεύεις και να το εξερευνήσεις.

starrynights.blog
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καταρχήν δεν μαλώνουμε,συζητάμε.

 

Το [ed] ορειβάτες ήταν πετυχημένο ομολογώ :mrgreen: =D>

 

Το παράδειγμα με τους ορειβάτες ήταν τυχαίο εντελώς.Να σας το πω αλλιώς.Αν στήσω ένα τηλεσκόπιο στον λευκό πύργο θα βλέπω τι γίνεται πχ στην Περαία?Γιατί αν πάρω ένα για επίγεια με 350€ και μετά δώ σε κανέναν φίλο μοντέλο για ουράνια παρατήρηση με 500€ και διαφέρει δραματικά και κάνει και για επίγεια θα χαλαστώ απίστευτα,γι'αυτό ρωτάω..Απλά παρατηρήσεις θα κάνω..Πάντως εγώ κατέληξα στο μοντέλο που μου πρότειναν στο πλανητάριο.Σε αυτό που λέτε "με το να ρωτάς δεν κερδίζεις τίποτα" δεν έχετε και άδικο απλά αν δω οτι οι 4/5 μου προτείνατε το τάδε θα ήξερα τι να ζητήσω να δώ,μην κάθομαι να ψάχνω σε πολλά μοντέλα.Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχω δει σε κάτι καλό για να κρίνω αν με εντυπωσιάζει το τηλεσκόπιο.Anyway να μη σας κουράζω ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Επιτέλους θα αποκτήσω ένα δυνατό τηλεσκόπιο !

 

Οδυσσέας - Θεσσαλονίκη

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αρκετά post αυτής της συζήτησης απομακρύνθηκαν ως εκτός ύφους και θεματολογίας του forum, εξάλλου μας διαβάζουν και μικρές ηλικίες όπως γνωρίζετε... Παρακαλούμε για πιο προσεκτικά post στη συνέχεια.

 

www.astrovox.gr/terms.html

 

Astrovox

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για να μη λες πως δεν σου απαντάμε τι να πάρεις... Κι επειδή το να πάρεις ένα τηλεσκόπιο δεν είναι ποτέ κακό πράγμα :cheesy:

Πάρε κάτι τέτοιο να το αφήνεις και στο σαλόνι σου αν το βαρεθείς:

 

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1614

 

Αν θέλεις κάτι να είναι πιο φορητό:

 

Τότε ένα καταδιοπτρικό maksutov 90 χιλιοστά σε υψοαζιμουθιακή στήριξη είναι ό,τι χρειάζεσαι.

 

Ετσι κι αλλιώς για παρατήρηση μέρα μεσημέρι και ειδικά χαμηλά για επίγειους στόχους μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα δεν θα στη δώσει μεγαλύτερο τηλεσκόπιο και θα είναι και κουραστικό στο μάτι αν μαζεύει πολύ φως.

Να ξέρεις πάντως πως οποιοδήποτε τηλεσκόπιο ή κυάλι με πάνω από δέκα φορές μεγέθυνση χρειάζεται τρίποδα απαραιτήτως.

Αυτά τα δύο που πρότεινα τα στρέφεις και στον ουρανό και δεν δίνεις και πολλά λεφτά σε περίπτωση που δεις πως δεν σου ταιριάζει το άθλημα.

Πάντως επιμένω πως για σένα ένα ζευγάρι κυάλια ίσως είναι καλύτερη αγορά.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μερικές απορίες έχω ακόμα:

 

1)Σχετικά με τον τύπο (διοπτρικό,κατοπτρικό κτλ),εφόσον θα κάνω και ουράνια παρατήρηση λογικά θα θέλω να κάθομαι σε καρέκλα και να βλέπω,αρά θα πρέπει να πάρω διοπτρικό?Γιατί το κατοδιοπτρικό πρέπει να είσαι όρθιος όλη την ώρα (αν κατάλαβα σωστά).

2)Ο όρος "αχρωματικό" είναι διαφορετικός απο τον "αποχρωματικό"?

Ο αδερφός μου με τα λίγα που ξέρει μου είπε κοίτα να είναι αποχρωματικό (γιατί όλα τα καλά μοντέλα είναι).Απο την άλλη είδα μοντέλα με 800ευρώ που δεν είναι.Εκεί είναι που αρχίζω να μπερδεύομαι-τρελαίνομαι-τσαντίζομαι..

3)Για να βάλω φωτογραφική μηχανή ,βάζω σίγουρα κάποιο αντάπτορα (σιγά μην το γλίτωνα σαν έξοδο) αλλά μετά συνδέω οποιαδήποτε μηχανή ή ειδικές μηχανές?Εχω μία ψηφιακή pentax 100€ μπαίνει?

4)Οι όροι "Schmidt & Maskutov - Cassegrain" περιγράφουν τα κρύσταλλα πως λέμε στις φωτογραφικές μηχανές carl zeiss?

5)Σε ποια καταστήματα μπορώ να βρω σε Αθήνα -Θεσσαλονίκη που έχουν τηλεσκόπια?

Γίνεται ενοικίαση τηλεσκοπίων?

Επιτέλους θα αποκτήσω ένα δυνατό τηλεσκόπιο !

 

Οδυσσέας - Θεσσαλονίκη

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

1) γενικα ολοι μας οταν κανουμε παρατηρηση απο τηλεσκοπιο εχουμε και μια καρελκα ή ενα σκαμπο και ενα τραπεζακι για να καθομαστε και εχουμε να βαλουμε καπου τους χαρτες και τα αξεσουαρ μας μιας και κανει την παρατηρηση πιο ξεκουραστη. δεν εχει σημασια τι τηλεσκοπιο εχεις αλλα να εχεις υποψη οτι παντα οταν ενας στοχος ειναι σε μια δυσκολη θεση εννοειτε πως θα ειμαστε και ορθιοι να τον παρατηρησουμε ασχετα με το τι τηλεσκοπι ή τι στηριξη εχουμε. επισης το να καθεσε σε ολη την διαρκεια της παρατηρησης δεν ειναι εφικτο γιατι α) ανθρωποι ειμασε θελουμε και να ξεπιαστουμε βρε αδερφε καποαι στιγμη β) ειδικα τον χειμωνα που εχει και κρυο πρεπει και να κινησε για να ζεσταθεις και να μην παθεις υποθερμια

 

2) το αποχρωματικο ειναι καλυτερο απο το αχρωματικο γιατι εστιαζει τα τρια χρωματα (κοκκινο πρασινο μπλε) καλυτερα απο το αχρωματικο με αποτελεσμα η εικονα να ειναι καλυτερη αλλα επισης ειναι και πιο ακριβα απο τα αχρωματικα. τα αχρωματικα με 800 ευρω που ειδες ειναι με βαση ή χωρις; εαν ειναι με βαση τοτε το πιο πιθανο η βαση να ειναι πιο ακριβη απο τον σωληνα

 

3) αναλογα με την μηχανη που χρησιμοποιεις θα χρησιμοποιησεςι και τον αντιστοιχο ανταπτορα. π.χ. υπαρχουν compact ψηφιακες μηχανες οι οποιες θελουν αυτη την βαση http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1037.

 

εαν εχεις dslr μηχανη τοτε θες αλλο ειδικο ανταπτορα μιας και ο πιο πανω δεν κανει.

 

4) περιγραφουν τον τυπο του τηλεσκοπιου. εχουμε νευτονια (κατοπτρικα), διοπτρικα και καταδιοπρτικα (Schmidt & Maskutov - Cassegrain) δες και εδω ενα draft κειμενο που εχω φτιαξει σχετικα με τα τηλεσκοπια http://www.astrovox.gr/forum/download.php?id=13832&sid=0dec4b7d35a11af7c897c6d49b7274e6

 

5) www.astronomy.gr www.aktistar.gr για την θεσσαλονικη. για ενοικιαση τηλεκσοπιων δεν γνωριζω αλλα εαν ελθεις σε επαφη με καποιο αστρονομικο συλλογο στη θεσσαλονικη σιγουρα θα κανονισετε ωστε να δεις μεσα απο ενα τηλεσκοπιο. δες και εδω http://www.astrovox.gr/buyingtelescopes.html για τα καταστημα αστρονομικου εξοπλισμου σε ολη την ελλαδα

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Γενικά σε όλα μου τα χόμπι κοιτάζω την ποιότητα και όχι την ποσότητα!!!!

 

Τότε η απάντηση βρίσκεται στο http://el.swarovskioptik.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης