Georgis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Καλησπέρα σε όλους. . . Ενδιαφέρομαι να αγοράσω τηλεσκόπιο και επειδή η αγορά θα γίνει μέσω net θα ήθελα κάποιες συμβουλές για το θέμα του τελωνείου από όσους γνωρίζουν και μπορούν να με κατατοπήσουν. Η τιμή του τηλεσκοπίου που με ενδιαφέρει ειναι 3750 euro εαν το αγοράσω απο Ευρώπη.Σας παραθέτω και το αντίστοιχο link. . . http://www.astroshop.eu/celestron-telescope-edgehd-sc-235-2350-cgem-925-goto/p,17694 Εάν το αγοράσω όμως απο Αμερική θα μου στοιχήσει 3099 δολλάρια.Η διαφορά είναι σημαντική! Με το τελωνείο όμως λογικά θα μου έρθει μία η άλλη,αν και νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει και την Ευρωπαική του αξία.Τα μεταφορικά από Αμερική είναι κοντά στα 500 δολλάρια,δηλαδή λίγο λιγότερα από ένα εισητήριο με επιστροφή για Αμερική ώστε να πάω και να το φέρω μόνος μου.(Λέμε τώρα. . .) http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=1-600-602-1544-13262. Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:1. Υπάρχει τρόπος να παρακάμθεί κάπως το τελωνείο?2. Το να ταξιδέψω εκεί,να το αγοράσω και να γυρίσω με Ευρωπαική ανταπόκριση γλυτώνει το τελωνείο?3. Γνωρίζει κάποιος το ποσοστό που φορολογεί το τελωνείο για αυτά τα είδη? Κάθε απάντηση είναι σημαντική. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Με εκτίμηση . . . Γιώργος Μουδάτσος
roryt Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Πρωτα απο ολα η OPT δεν θα σου πουλήσει καινουργιο Celestron, πολιτική της εταιρειας, οπου εχει αντιπροσωπο δεν στελνει απευθειας. Μονο μεταχειρισμενα. Αλλα ακομη και αν δεν υπηρχε αυτο το θεμα (πχ το παιρνεις απο εκει και το φερνεις μονος σου) το τελωνιο δεν νομιζω να το αποφευγεις. Μαλλον μια ή αλλη σου ερχεται. Και δεν ξερω τι γινεται απο θεμα εγγυησης και υποστηριξης αν το φερεις απο Αμερικη. Ψαχτο, για τοσο κοστος πιθανων να σου ερχεται ποιο συμφερον να το αγορασεις απο το τοπικο αντιπροσωπο. Το τελωνειο ητανε ενα +25% (μπορει και παραπανω τωρα πια ; δεν ξερω τι γινεται με τις προσφατες αυξήσεις). Δες και το παλιοτερο θεμα "Αγορες απο Αμερικη πληρης αναλυση".
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Φιλε μου την Αμερικη ξεχασέ την. Εκτος απο τα μεταφορικά θα εχεις δασμους (ξεκινας με ενα 23% ΦΠΑ και προσθετεις τον δασμο εισαγωγής) + κοστος εκτελωνισμου. Θα σου προτεινα πριν προχωρησεις σε παραγγελια απο το εξωτερικο να παρεις τιμές απο τα δυο μαγαζια που φερνουν Celestron στην Ελλαδα. Αν μη τι άλλο θα εχεις χαμηλωτερο η μηδενικό κοστος μεταφορικών και τεχνικη υποστήριξη.΄ Αν συνυπολογισεις τα έξοδα δεν συμφερει πάντοτε η αγορά από το εξωτερικό και πάντα υπάρχει κάποιο ρισκο. ΦιλικάΜιχάλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Μίλα με Πλανητάριο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τσάμουρας, ο οποίος είναι επίσημος αντιπρόσωπος της Celestron στην Ελλάδα, είναι πολύ συνεννοήσιμος και θα σου κάνει καλές τιμές ή θα σου κάνει κάποια πράγματα δώρο, όπως για παράδειγμα το 17άρι Powertank που έκανε σε μένα, καθώς και το NightWatch Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Άσε που το κόστος εκτελωνισμού αν το τηλεσκόπιο θεωρείται είδος πολυτελείας μπορεί να είναι σχεδόν το διπλάσιο απ'οτι παλαιότερα... Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
cpartsenidis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2010 Καλησπέρα παιδιά, Αν και νέος στο Astrovox, θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω και εγώ μερικά κενά διότι το έχω ψάξει αρκετά το θέμα αγοράς τηλεσκοπίου από Αμερική. Καταρχήν μπορώ από πρώτο χέρι να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν επίσημοι dealers της Celestron που πουλάνε καινούρια τηλεσκόπια της σε πελάτες του εξωτερικού. Έχω μιλήσει προσωπικά με έναν μέσο email και μου ανέφεραν ότι μπορεί να γίνει η πώληση προς Ελλάδα. Σε περίπτωση προβλήματος, θα πρέπει δυστυχώς να γυρίσει πίσω στον dealer της Αμερικής για να καλυφθεί από την εγγύηση της Celestron διότι δεν υπάρχει International warranty. Ερχόμενος στο θέμα των δασμών – Ο Δασμός είναι περίπου στο 6%. Ο εκτελωνιστής μου είπε να υπολογίσω ‘29%’ συνολικά, (23% ΦΠΑ + 6%), για να είμαι μέσα. Βέβαια αντιλαμβανόμαστε ότι ο φόρος 30% περίπου είναι αρκετός, αλλά υπάρχει και εδώ τρυπάκι …. Ο φόρος αυτός υπολογίζεται πάνω στο τιμολόγιο αγοράς, οπότε, αν καταφέρεις και πάρεις μειωμένο τιμολόγιο από τον dealer (γίνεται και αυτό – επιβεβαιωμένο), τότε αντιλαμβάνεσαι το τι κέρδος μπορείς να έχεις από την υπόθεση αυτήν. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι οι dealers ασφαλίζουν τα προϊόντα στην τιμή του τιμολογίου, οπότε αν είσαι διατεθειμένος να πάρεις το ρίσκο και σου έρθει το 9,25 EDGE HD (αυτό έβλεπα και εγώ) με CGEM βαση, και θα σου στοιχήσει περίπου τα μισά χρήματα από ότι αν το αγόραζες στην Ελλάδα – δυστυχώς. Στο δικό μου παράδειγμα, υπολόγισα το κόστος του EdgeHD 9.25 με CGEM στα $3099 + καμιά $500 για τα ταχυδρομικά.Σύνολο, χοντρικά $3600, το οποίο ισούται με 2700ε μαζί με τα ταχυδρομικά. Η τιμή που πήρα την Ελλάδα για το EdgeHD 9.25 (χωρίς βαση) με ΦΠΑ ήταν περίπου 3000ε! Ζητάς ένα τιμολόγιο μειωμένο, π.χ $700 και πληρώνεις το ακόλουθο ΦΠΑ στον εκτελωνισμό: $700+ $500 (ναι, επιβαρύνεσαι τον δασμό και στα ταχυδρομικά) = $1100 ή 901ε. 901χ29% = 261ε + τα έξοδα του εκτελωνιστή (~ 70-90ε) Το συνολικό κόστος σου είναι στα 2700 + 261 + ~70ε = ~ 3031ε Ουσιαστικά παίρνεις το CGEM δώρο, κέρδος περίπου 1500-1600ε ! _______________________Chris PartsenidisFounder & Senior Editorhttp://www.Firewall.cxThe world''s most trusted IT Knowledgebase Recommended by the Cisco Network Academy World''s 1st Official Cisco Press Reviewer_______________________
roryt Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Φιλοι μου ολα αυτα εχουν ξανασυζητηθει στο παρελθον εδω μεσα, πολλοι απο εμας αγορασαμε και αγοραζουμε απο εξωτερικο οταν συμφερει. Σας συμβουλευω να δειτε το (παλιο μεν, ενημερωτικο δε) θεμα http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5482 Κανα δυο σημεια μονο: οσο αφορα αντιπροσωπους που παρακαμπτουν την πολιτικη της Celestron/Meade/Orion κλπ και δεχονται να στειλουν απευθειας, να ειστε πολυ προσεκτικοι, και ποιοι ειναι αυτοι οι αντιπροσωποι, και αν οντως θα σας δωσουν καινουργιο (και οχι κομματι της εκθεσης) κλπ κλπ Αν το παραλαβετε και δεν σας ικανοποιει τι θα κανετε ; θα πληρωσετε να το στειλετε παλι πισω ; Το ισιο και χρειαστητε επισκευη κλπ. Η διαφορα τιμης που μπορειτε να πετυχετε ΙΜΗΟ δικαιολογει την αγορα απο τον τοπικο αντιπροσωπο - τουλαχιστον για τα μεγαλα και ογκωδη, και με την προϋποθεση οτι οντως ο αντιπροσωπος ειναι καταληλος να παρεχει σωστο support. Επισης, μεσα στα ορια της Ευρωπαϊκης ενωσης η διακινηση αγαθων ειναι ελευθερη Ο σωστος αγοραστης ειναι ο ενημερωμενος
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Να μου επιτρέψετε και εμένα ένα σχόλιο, ως όχι μόνο γνώστης αυτής της διαδικασίας αλλά και έχοντας αρκετές φορές ανάλογη εμπειρία. Το λοιπόν, υπάρχουν καταστήματα στην Αμερική, καλά και επώνυμα, π.χ. OPT, οι οποίοι σου πωλούν τα ΠΑΝΤΑ.... ακόμα και αυτά που ΔΕΝ έχουν....... Αγόρασα ΤΜΒ από ΟΡΤ.... Αν μπείτε στην σελίδα τους ΔΕΝ θα το βρείτε.... όπως και πολλά άλλα. Αγόρασα λοιπόν ΤΜΒ και Alta μαζί με βαλίτσες φίλτρα κλπ κλπ, Αγορά περίπου 10,000....... Στο τελωνείο πλήρωσα 200 Ευρώ..... Με απλά λόγια..... η Αμερική ΣΥΜΦΕΡΕΙ...... τουλάχιστον όσο η ισοτιμία είναι καλή. Όταν Ευρώπη (όχι Ελλάδα) μία Losmandy κοστίζει 5000 ευρώ και με 2500-3000 την φέρνω από Αμερική με όλα μέσα..... Όταν γλιτώνω πάνω από 1000 σε ένα C11..... Όταν σε ΑΡ κερδίζω κοντά στο 40 με 50%......... Κάμερες... ακόμα καλύτερα. Αμερική και πάλι Αμερική. Παράδειγμα: QHY9, Ελλάδα και Ευρώπη περίπου 2000+ Ευρώ. Κίνα από την πηγή 1500. Αμερική 1300 Ευρώ + 200 μετφ και τελωνείο μαζί με pelican βαλίτσα και τροφοδοτικά.... Όπως είπε ο Γιάννης, σωστός καταναλωτής είναι ο πληροφορημένος καταναλωτής. ΨΑΞΤΕ, ψάξτε πολύ και μην πιστεύετε ό,τι σας λένε....... Καλές αγορές Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Όπως είπε ο Γιάννης, σωστός καταναλωτής είναι ο πληροφορημένος καταναλωτής. ΨΑΞΤΕ, ψάξτε πολύ και μην πιστεύετε ό,τι σας λένε.......Καλές αγορές Δεν γνωρίζω αν έχεις αντιληφθεί το Επιμενίδειο παράδοξο αυτών των λόγων. Έχω πάρει και εγώ κάποια (ψιλο) πράγματα από Αμερική και θέλω να πω πως συμφέρει αλλά όχι πάντα. Άλλα προϊόντα έχουν ακριβώς τις ίδιες τιμές με εδώ και άλλα, όπως τα τηλεσκόπια και προϊόντα σε προσφορά είναι φθηνότερα. Εξαρτάται και από την ισοτιμία όπως λέτε. Εξαρτάται και από την απόλυτη τιμή του κέρδους. Αν έχω κέρδος 10% σε προϊόν των 100$ μιλάμε για 10$. Σιγά μην ασχοληθώ. Αν όμως μιλάμε για 10000$, τότε πρόκειται για κέρδος 1000$. Οπότε ο ΒασίληςΜ έχει δίκαιο, κυρίως φυσικά επειδή ο εξοπλισμός για τον οποίο μιλάει κόστισε πάρα πολλά. Άρα πρέπει να υπολογίσεις το συγκεκριμένο προϊόν που θέλεις, από το συγκεκριμένο κατάστημα, την συγκεκριμένη στιγμή, με την συγκεκριμένη ισοτιμία κλπ και να δεις αν το κέρδος αφορά έναν καφέ, μια καφετιέρα, μια καφετερία ή μια φυτεία καφέ. Μερικά άλλα προϊόντα είναι διαθέσιμα μόνο στην Αμερική ή και την Ιαπωνία ούτως ή άλλως. Αλλά για κάποιους λόγους μάλλον ψυχολογικούς δεν ανησύχησα καθόλου για την μεταφορά προσοφθαλμίων και άλλων οπτικών, τα οποία ήρθαν τέλεια συσκευασμένα σε σκληρά κουτιά με άφθονο υλικό απορρόφησης παντού, ωστόσο κάπως ανησυχώ για την πλάκα ενός SCT γιατί μου φαίνεται αρκετά ευαίσθητη. Υπάρχει και το θέμα του μεγέθους και βάρους που αυξάνει ραγδαία τα μεταφορικά. Άλλο κάμερες, αποχρωματικά και προσοφθάλμιοι και άλλο ολόκληρο τηλεσκόπιο με τρίποδα και βάση. Μπορεί να μην είναι καν μία κούτα, αλλά δύο ή περισσότερες.Από την άλλη και αυτά που πουλούν οι εδώ αντιπρόσωποι μήπως από την Αμερική της Κίνας δεν έρχονται; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
roryt Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Καταρχήν μπορώ από πρώτο χέρι να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν επίσημοι dealers της Celestron που πουλάνε καινούρια τηλεσκόπια της σε πελάτες του εξωτερικού. Ειδες η κριση ; Παλια μας γραφανε στα παλια τους τα παπουτσια Παντως σχετικα προσφατα η OPT παλι μου εβαλε αναλογη πορτα. Μπορει να ητανε και ο συγκεκριμενος πωλητης, δεν ξερω. Παντως σιγουρα συμφερει αν το ψαξεις, τουλαχιστον για πραγματα σχετικα μικρου ογκου.
50mm Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Να μοιραστω και εγω την δικη μου εμπειρια ...Αγοραζω τροφες για τα ψαρια μου <ενυδρειοφιλος> εδω και 10 χρονια απο ενα συγκεκριμενο γερμανικο μαγαζι . Συμφερει? ΦΥΣΙΚΑ !!! Στην Γερμανια η οποια ειναι και χωρα παραγωγης των συγκεκριμενων προιοντων υπαρχουν μεγαλες συσκευασιες με αποτελεσμα να μου κοστιζουν τα 10 λιτρα τροφης οσο 1 λιτρο της ιδιας τροφης στην Ελλαδαρα μας .... Εχω και εμπειρια απο φωτογραφικα ειδη τα οποια παρολο το 25% του εκτελωνισμου ειναι πιο φθηνα απο το Ελλαδισταν. Εχω ομως να πω πως δεν συμβαινει αυτο με ολα τα ειδη και πως μερικα απο αυτα ειναι στο ιδιο επιπεδο με εδω στο Ελλαδα. Συμπερασμα ... αμα σε συμφερει ενα προιον σαν συνολο με ολα του τα εξοδα να το φερεις απο εξω τι τον θες τον ενδιαμεσο ... για το ψευτικο χαμογελο και ευχαριστω που θα σου χαρισει οταν του ακουμπας τα ωραια σου λεφτα? Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
cpartsenidis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Με απλά λόγια..... η Αμερική ΣΥΜΦΕΡΕΙ...... τουλάχιστον όσο η ισοτιμία είναι καλή. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου! _______________________Chris PartsenidisFounder & Senior Editorhttp://www.Firewall.cxThe world''s most trusted IT Knowledgebase Recommended by the Cisco Network Academy World''s 1st Official Cisco Press Reviewer_______________________
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Ετσι απο περιεργεια εκανα τον παρακατω υπολογισμο παιρνοντας σαν παραδειγμα το τηλεσκοπιο μου (Celestron NexStar 8SE) Ελλαδα = €1700Αμερικη (ΟΡΤ) = usd 1200 και επιειδη δεν ζω στη γη της επαγγελίας προσθεσα + usd 500 (μεταφορικα) = 1700 δηλαδη με την σημερινη ισοτιμια €1273 + 29% (ΦΠΑ + Δασμος) = €1642 +€70 (εκτελωνισμος) = € 1712. Οπωσδηποτε δεν ελαβα υπ' οψη μου το ενδεχομενο εκδοσης χαμηλοτερου τιμολογιου θεωροντας οτι αντισταθμιζεται απο την ουσιαστικα ασυμφορη αντικατασταση σε περιπτωση ελατωματικου τηλεσκοπιου η ζημιας κατα την μεταφορα. Συμφωνω με τον Κοκκολη οτι για μικροαντικειμενα (προσοφθαλμιοι κλπ) που περνουν συνηθως απαρατηρητα απο το τελωνειο αξιζει τον κοπο να κυταξεις εκτος Ευρωπαικης Ενωσης. Για αντικειμενα που δεν το γλυτωνεις το τελωνειο θελει πολυ ψαξιμο και προσοχη. Σαν φανατικος υποστηρικτης του e-bay θα συμφωνησω με τους υπολοιπους φιλους οτι αξιζει τον κοπο μια ερευνα εντος Ευρωπης αν και σε μια δυο περιπτωσεις πετυχα καλυτερη τιμη στην Ελλαδα. ΦιλικαΜιχαλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
cptfurz Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Ετσι απο περιεργεια εκανα τον παρακατω υπολογισμο παιρνοντας σαν παραδειγμα το τηλεσκοπιο μου (Celestron NexStar 8SE) Ελλαδα = €1700Αμερικη (ΟΡΤ) = usd 1200 και επιειδη δεν ζω στη γη της επαγγελίας προσθεσα + usd 500 (μεταφορικα) = 1700 δηλαδη με την σημερινη ισοτιμια €1273 + 29% (ΦΠΑ + Δασμος) = €1642 +€70 (εκτελωνισμος) = € 1712. Οπωσδηποτε δεν ελαβα υπ' οψη μου το ενδεχομενο εκδοσης χαμηλοτερου τιμολογιου θεωροντας οτι αντισταθμιζεται απο την ουσιαστικα ασυμφορη αντικατασταση σε περιπτωση ελατωματικου τηλεσκοπιου η ζημιας κατα την μεταφορα. Συμφωνω με τον Κοκκολη οτι για μικροαντικειμενα (προσοφθαλμιοι κλπ) που περνουν συνηθως απαρατηρητα απο το τελωνειο αξιζει τον κοπο να κυταξεις εκτος Ευρωπαικης Ενωσης. Για αντικειμενα που δεν το γλυτωνεις το τελωνειο θελει πολυ ψαξιμο και προσοχη. Σαν φανατικος υποστηρικτης του e-bay θα συμφωνησω με τους υπολοιπους φιλους οτι αξιζει τον κοπο μια ερευνα εντος Ευρωπης αν και σε μια δυο περιπτωσεις πετυχα καλυτερη τιμη στην Ελλαδα. ΦιλικαΜιχαλης - CptFurz Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 . Υπάρχει και το θέμα του μεγέθους και βάρους που αυξάνει ραγδαία τα μεταφορικά. Άλλο κάμερες, αποχρωματικά και προσοφθάλμιοι και άλλο ολόκληρο τηλεσκόπιο με τρίποδα και βάση. Μπορεί να μην είναι καν μία κούτα, αλλά δύο ή περισσότερες.Από την άλλη και αυτά που πουλούν οι εδώ αντιπρόσωποι μήπως από την Αμερική της Κίνας δεν έρχονται; Αφού μας το λέει, ότι και σε αυτή ακόμα την περίπτωση αυξημένου βάρους, συμφέρει τελικά η αγορά από το εξωτερικό. Στο πραγματικό παράδειγμα παραπάνω η CGEM έρχεται δώρο. Η δικιά μου εμπειρία είναι ότι οι αγορές από Αμερική συμφέρουν, τις περισσότερες φορές. Πάντοτε πριν αγοράσω κάτι κοιτάζω τώρα πια, τι γίνεται έξω. Να μη μιλήσω για μεταχειρισμένα που τα αγοράζεις σε απίστευτες τιμές. Και είναι σε άψογη κατάσταση γιατί τα προσέχουν και επειδή θέλουν καλή βαθμολογία στα σχετικά site (Astromart - Ebay) για να πουλάνε εύκολα τα πράγματά τους την επόμενη φορά. Φυσικά και κάποιες φορές σκέφτηκα αρκετά για την Ελληνική οικονομία και για το τι θα γίνει αν όλοι αρχίσουν να ψωνίζουν από έξω. Αλλά έχει τελικά να κάνει με τα χρήματά μου εδώ και τώρα. Που κάποιοι στην Ελλάδα συνεχίζουν να αισχροκερδούν σε βάρος μας. Ψωνίζω τελικά, από όπου είναι πιο φτηνά. Ας βρουν νόμιμους τρόπους οι Έλληνες να ανταγωνιστούν τους Αμερικάνους και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Και ας αφήσουν τις δικαιολογίες για αυξημένα κόστη μεταφοράς, κλπ. Το ίδιο κόστος μεταφοράς υπάρχει για τον Έλληνα τον Γερμανό και τον Εγγλέζο. Γιατί στην Αγγλία το ίδιο προϊόν είναι φτηνότερο; Μη σπάτε το κεφάλι σας... Γιατί εδώ θέλουν να τους πιάνουν κορόιδα όλους και να βγάζουν εύκολα μεγαλύτερο κέρδος (ως πότε όμως; ). Φυσικά και κάποιες φορές, κουμπώθηκα από δημοσιεύματα σε αυτό το site και σε άλλα, από "ειδήμονες" που μιλούσαν για εγγυήσεις που δεν θα έχω, για υποστήριξή που δεν θα παίρνω, για το ότι πρέπει να το στείλω στο εξωτερικό για επισκευή για φιλελληνικά αισθήματα που δεν έχω να αγοράζω από το εξωτερικό και για ένα σωρό άλλες φοβίες που προσπαθούσαν να μου περάσουν. Και αυτοί που με τόσο πάθος τα υποστήριζαν αυτά, μετά από 2-5 δημοσιεύσεις εξαφανίζονται μόλις το θέμα τελειώνει. Τυχαίο;Ποιοι είναι αυτοί; Τι κέρδος έχουν να με προτρέπουν να αγοράσω μόνο από Ελλάδα;Ο ΒασίληςΜ και οι άλλοι φίλοι παραπάνω έχουν δίκιο. Μην ακούς τι λένε. Ψάξε καλά, πάρε πληροφορίες και αν σε συμφέρει τελικά, τόλμησε την αγορά από το εξωτερικό μέχρι ίσως να πέσουν οι τιμές εδώ. Αφορά τα χρήματά σου. Για να το κλείσω εδώ, τελευταία κοιτάζω ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα με κόστος 760 στην Ελλάδα, 665 στην Αγγλία, 520 στην Αμερική παραδομένο στην πόρτα μου. Διαφορά 240 ευρώ. Το ένα τρίτο του βασικού μισθού. φιλικά, Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2010 Αλίμονο, σε ελεύθερη (ελεγχόμενη και χειραγωγούμενη βεβαίως) αγορά ζούμε. Δεν είναι δυνατόν να ζούμε μόνο τα αρνητικά του καπιταλισμού. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε και τα θετικά. Απλώς όλοι λένε την γνώμη και την εμπειρία τους εδώ, δίνοντας βάση σε άλλες παραμέτρους ο ένας περισσότερο από τον άλλο. Εκείνος που θα αδειάσει το πορτοφόλι του θα αποφασίσει τελικά.Σχετικά με τους εκπροσώπους των εδώ εταιριών, δεν βλέπω για ποιόν λόγο να μην συμμετέχουν επίσημα στο Astrovox. Στο Cloudy Nights υπάρχουν εκπρόσωποι εταιριών όπως η Astronomics και η Televue, με Avatar το σήμα της εταιρίας. Έχω δει παλαιότερες καταχωρήσεις της Aktis εδώ. Ποιόν θα πείραζε να συμμετείχαν, μέλη της αστρονομικής κοινότητας δεν είναι; Βέβαια το κλίμα στα ξένα forum είναι εντελώς διαφορετικό. Υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή, κοσμιότητα και αποδοχή του διαφορετικού, τουλάχιστον στο Cloudy Nights, το Astronomy Forum και το Stargazer's Lounge, το καθένα εκ των οποίων έχει τον χαρακτήρα του και τις παραξενιές του. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα