Jump to content

Αγορα τηλεσκοπιου SkyWatcher Dobsonian 10"


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδιαφερομαι να αγορασω το SkyWatcher Dobsonian 10". Θελω να ρωτησω αν κανει για αστροφωτογραφιση,και παρατηρηση νεφελωματων.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλωσόρισες στο forum και στην Αστρονομία! Το 10 dob είναι μία πολύ καλή επιλογή για παρατήρηση βαθέως ουρανού και όχι μόνο! Για αστροφωτογραφία με την βάση που δίνεται δεν κάνει..χρειάζεσαι μία ισημερινή στήριξη η οποία να μπορεί να σηκώσει και το βάρος που είναι μπόλικο (eq-6) http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=623

 

Καλές αγορές!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εκτός από την βάση που πολύ σωστά σου λέει ο ziorange ο σωλήνας γενικά δεν είναι φτιαγμένος για φωτογράφιση.Ισως να χρειαστούν κάποιες μετατροπές.Ψάξτο καλά πριν προβείς στην αγορά του γιατι υπάρχουν ακριβότεροι μεν αλλά καλύτεροι σωλήνες γι αυτή τη δουλειά.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

οι 10 ιντσες του τηλεσκοπιου που ενδιαφερεσε να αγορασεις ειναι καταληλες για βαθυ ουρανο ομως η στηριξη dob δεν κανει καθολου για αστροφωτογραφηση. παντως αμα ειναι το πρωτο σου τηλεσκοπιο δεν θα μπορεσεις μεσα σε μια νυχτα να μαθεις να κανεις αστροφωτογραφηση. ξεκινα με το dob 10 (αν μπορεις να το κουβαλας στο βουνο για βαθυ ουρανο) και βλεπουμε
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έχω αυτό το μοντέλο εδώ (με σταθερό σωλήνα) και ένα χρόνο και είμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος.

Για αστροφωτογράφιση δυστυχώς ΔΕΝ κάνει. Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως (και που έκανα και εγώ) είναι να του κοτσάρεις έναν αντάπτορα για compact μηχανές, όπως ο Baader Microstage 6030 ( http://www.planitario.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1037 ) και να βγάζεις το φεγγαράκι. Έτσι μια χαρά φωτογραφίες βγαίνουν. Για μακρινά αντικείμενα, δυστυχώς δεν τα βγάζεις πέρα με τη βάση που έχει. Χρειάζεσαι ισημερινή βάση. Σκέφτομαι να την κάνω και εγώ την επένδυση της ισημερινής, αλλά είναι κανένα χιλιάρικο ευρά και αυτή τη στιγμή μου λείπουν.

Θα πάρω κανα δυό καλά προσοφθάλμια πρώτα και μετά πάμε και για βάση.

 

Αυτό που πρέπει να προσέξεις και να έχεις υπόψιν με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο είναι ο όγκος του.

Εγώ είμαι τυχερός και μένω σε "εξοχή" οπότε δεν έχω ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα φωτορύπανσης (στις καλές μέρες πχ δε διακρίνω καν το σταυρόνημα στον ερευνητή) και δε χρειάζεται να το μετακινώ. Δεν το χω μετακινήσει ούτε μία φορά από το σπίτι, για τον πολύ απλό λόγο ότι δε χωράει στο αυτοκίνητό μου, παρά μόνο αν κάνω μεγάλη μανούρα (και λύσω τη βάση τελείως).

Πρόκειται για ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ όργανο, αλλά άμα έχεις πρόβλημα με τον όγκο, θα ζοριστείς.

 

Για νεφελώματα κάνει μια χαρά, αλλά βλέπε προηγούμενη παράγραφο. (Εγώ δεν έχω δει ακόμα, δε φαίνεται τίποτα από το σπίτι μου. -καλά είναι και τα προσοφθάλμιά μου..- Περιμένω να πάω σε καμιά εξόρμηση να δω, να γνωρίσω και από κοντά μερικούς και από εδώ και από την ένωση. Δυστυχώς η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και δεν είχα χρόνο παρά μόνο για κάτι μικρές παρατηρήσεις σπίτι, φέτος ελπίζω να γίνω πιο ενεργός, μην το χω και σκονίζεται)

 

Πάντως το ξαναλέω, το εργαλείο φυσάει :D[/img]

Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φαντάζομαι πως το πρόβλημα της μεταφοράς για το SW10 αφορά ειδικά την έκδοση σταθερού σωλήνα. Αλλά πλέον υπάρχουν SW 10 & 12 Flextube, σε εκδόσεις απλές, Autotracking και ήδη στην Ευρώπη GOtTO + Autotracking, τα οποία μεταφέρονται και αποθηκεύονται ευκολότερα.

Ειδάλλως υπάρχει στις μικρές αγγελίες SW 12' Push To (πρέπει να βρούμε έναν politicaly correct τρόπο να το προφέρουμε στα Ελληνικά), αν σκέφτεται κανείς την λύση ενιαίου σωλήνα και διαθέτει 5μετρο αυτοκίνητο.

Όσο για νεφελώματα έχω δει αρκετά από τον Πειραιά, το Αλεποχώρι και πρόσφατα το Κορωπί με 6'', άρα μην το συζητάς για το 10ρι. Οι γαλαξίες είναι ζόρικοι αλλά με 10 & σκοτεινό ουρανό, ε, δεν θα φαίνονται;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης