Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2010 Λοιπόν, σε έρευνά μου για το αν πωλούνται τα κορυφαία προσοφθάλμια Pentax XW στην Ελλάδα, ανακάλυψα ότι υπάρχει Έλληνας αντιπρόσωπος που τα φέρνει και δημοσιεύω τα στοιχεία του, αν κάποιος ενδιαφέρεται. Οι φακοί έρχονται κατόπιν παραγγελίας, δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτοι. Για τον Pentax XW 5mm μου έδωσαν χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας. Επικοινώνησα με το παράρτημα της Αθήνας. Salcofot S.A.Σταδίου 43, 105 59 ΑΘΗΝΑ210-3217506 Salcofot S.A.Βενιζέλου 17, 546 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ2310-278600 Αυτό για όποιον ενδιαφέρεται για εγχώριες αγορές. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2010 Νομίζω πως φέρνει κ η Ακτις,ΑΠό τιμές πως είναι Τάσο? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2010 αλμυρούτσικες... στα επίπεδα των XW δηλαδή αλλά..με μεγαλύτερο "καπελάκι". Έδωσα την πληροφορία απλώς για τον κόσμο που αγοράζει (είναι προσωπική επιλογή του καθενός φυσικά) από Ελλάδα.. η ΑΚΤΙΣ δεν είδα να πουλάει Pentax πουθενά.. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2010 Όσες περισσότερες επιλογές έχουμε, τόσο καλύτερα. Ευχαριστούμε για την πληροφορία Τάσο. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2010 Ναι Τάσο έχεις δίκιο.Κοίταξα καλύτερα αλλά δεν είδα τίποτα στην Ακτίς. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ΣΕΙΡΙΟΣ1978 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2010 Παιδια Φαρμακη τα PENTAX XW απο ΣΑΛΚΟΦΩΤ Τα Προσοφθαλμια απο το3,5 εως το 20 εχουν κοστος429 ευρο με ΦΠΑ Μου ειπαι παντος οτι θα κανουν καλητερη τιμη.Η ακτις εχει τα PENTAX. εχω αγορασει ο ιδιος απο εκει τα XF πολυ καλα...Ευχαρστω των Τασο για την πληροφορια. Τι αλμυρουτσικες ρε Τασο αυτη τα εχουν κανει Παστα..αν βαλεις κατι παραπανω αγοραζεις τον Ethos
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2010 Τι αλμυρουτσικες ρε Τασο αυτοί τα έχουν κανει παστά..αν βαλεις κατι παραπανω αγοραζεις τον Ethos Χρήστο προσπάθησα να το πω "ευγενικά" χεχεχε Προσωπικά έχω στήσει καρτέρι στην ισοτιμία Ευρώ Δολλαρίου...μόλις πέσει λίγο ακόμη το Δολλάριο θα πάρω τον 5mm από OPT... Κάποιοι όμως το έχουν σαν κανόνα να αγοράζουν μόνο από Ελλάδα. Οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε και τον τοπικό αντιπρόσωπο... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2010 Η ακτις εχει τα PENTAX. εχω αγορασει ο ιδιος απο εκει τα XF πολυ καλα...Α μπράβο κάτι θυμόμουν αλλά δεν ήμουν σίγουρος.Καλά μόνο XF έχει? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ΣΕΙΡΙΟΣ1978 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Τασο εχω δει τα PENTAX στο eday στα 290euro Χωρις φορο κτλσυγκεκριμενα απο Αγγλια. συμφερει να κανω αγορα απο εκει, πεσμου αν ξερεις κατι παραπανω...
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 ΟΧΙ ΧΡΗΣΤΟ!! Από OPT http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=2684&tb=7&kw=pentax%20xw%207mm&st=2 o 10mm XW βγαίνει με μεταφορικά μέσα...δες...$351.78 USD = €257.15 EUR «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
ΣΕΙΡΙΟΣ1978 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Εχεις δικαιο, θελει ομως παρακουλουθηση το θεμα κι υπομονη
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 o 10mm XW βγαίνει με μεταφορικά μέσα...δες...$351.78 USD = €257.15 EUR Σε αγορές από Αμερική, μετά τα 180 δολάρια (περίπου, δε θυμάμαι το ακριβές ποσό) μπαίνει φόρος στα ελληνικά τελωνεία 27% (και πάλι περίπου) επί του συνόλου (δηλαδή υπολογίζουν και τα μεταφορικά). Οπότε, 257.15 επί 1,27 μας κάνει 326,58. Υπολογίστε και 3 ευρώ "κερατιάτικα" που χρεώνουν τα ΕΛΤΑ, πάμε στα 330 ευρώ. Από Αγγλία είναι πιο φτηνά.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 o 10mm XW βγαίνει με μεταφορικά μέσα...δες...$351.78 USD = €257.15 EUR Σε αγορές από Αμερική, μετά τα 180 δολάρια (περίπου, δε θυμάμαι το ακριβές ποσό) μπαίνει φόρος στα ελληνικά τελωνεία 27% (και πάλι περίπου) επί του συνόλου (δηλαδή υπολογίζουν και τα μεταφορικά). Οπότε, 257.15 επί 1,27 μας κάνει 326,58. Υπολογίστε και 3 ευρώ "κερατιάτικα" που χρεώνουν τα ΕΛΤΑ, πάμε στα 330 ευρώ. Από Αγγλία είναι πιο φτηνά. Υπάρχει τρόπος. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 o 10mm XW βγαίνει με μεταφορικά μέσα...δες...$351.78 USD = €257.15 EUR Σε αγορές από Αμερική, μετά τα 180 δολάρια (περίπου, δε θυμάμαι το ακριβές ποσό) μπαίνει φόρος στα ελληνικά τελωνεία 27% (και πάλι περίπου) επί του συνόλου (δηλαδή υπολογίζουν και τα μεταφορικά). Οπότε, 257.15 επί 1,27 μας κάνει 326,58. Υπολογίστε και 3 ευρώ "κερατιάτικα" που χρεώνουν τα ΕΛΤΑ, πάμε στα 330 ευρώ. Από Αγγλία είναι πιο φτηνά. Νίκο φίλε μου όχι. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό που λες και ΔΕΝ είναι πιο φθηνά από Αγγλία αυτό τον καιρό. Αυτό που λες μετά τα 180 Δολλάρια πρώτη φορά το ακούω. Όταν πήρα τον Panoptic 24mm είχα σύνολο 306 Δολλάρια (φακός + μεταφορικά USPS) από την OPT που ανέφερα πιο πάνω. Το μόνο παραπάνω που πλήρωσα ήταν 3 ευρώ στα ΕΛΤΑ κατά την παραλαβή του φακού. Εφόσον το στείλουνε με USPS (Αμερικάνικα ΕΛΤΑ), και την έχουμε πει χιλιάδες φορές εδώ μέσα αυτή τη λεπτομέρεια, ΔΕΝ χρεώνει παραπάνω το τελωνείο! Τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές. Αν τα πράγματα άλλαξαν από εδώ και πέρα για τα τελωνεία, με το κύμα των νέων ηλίθιων μέτρων που εφαρμόζουν οι κυβερνώντες...δεν το γνωρίζω ακόμη. Πάντως μέχρι στιγμής έχω κάνει γύρω στις 4 αγορές από ΗΠΑ με κόστος όλες πάνω από 200 Δολλάρια (και όχι μόνο για αστρονομικά είδη) και πλήρωσα ΜΟΝΟ το κόστος των ΕΛΤΑ (3 ευρώ για USPS Priority Mail International 6-10 ημέρες, 6 ευρώ για USPS Global Express Guaranteed 3-5 ημέρες) Χρήστο βουρ από OPT τον Pentax, επέλεξε απλά οπωσδήποτε USPS και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ UPS ή FeDex!!! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Τάσο, πόσο χρήσιμο είναι το 5mm στο SW12'' (300x);Ένα 6mm (250x) δεν χρησιμοποιείται συχνότερα και αξιοποιείται περισσότερο; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
ΣΕΙΡΙΟΣ1978 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Δεν με λενε Τασο αλλα ειμαι και εγω πάσχων (SW12). Το 4 που ειχα εγω το χρησιμοποιουσα κυριος για πλανητικη παρτηρηση κυριος, μια δυο φορες και στο Μ57. και σε διπλους αστερες.Τωρα νομιζω το 5 με το 6 ειναι πολυ κοντα. Διαφορα στην μεγενθυση θα δεις μονο σε πλανητες. Aναμεσα σε 250Χ & 300Χ Σε νεφελωματα ειναι αμελητεα.Αλλα πιο χρησιμο ειναι νομιζω το 6 αν το χρησιμοποιησης με barlow = 500Χ παρα το 5 με barlow =600 που ειναι οριακο για το τηλεσκοπιο και προφανος δεν θα σου δωσει την σωστη εικονα.
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Τάσο, εγώ όποτε πήρα κάτι ακριβούτσικο από ΗΠΑ πλήρωσα κανονικά τα εξτρά του τελωνείου. Δεν έγινε μόνο μία φορά και έχει συμβεί και σε άλλους. Ο Αντώνης Αγιομαμίτης είχε φτιάξει και ένα φύλλο στο Excel ώστε να υπολογίζουμε τον εξτρά φόρο. Εννοείται παίρνω με USPS, αλλά αυτό δεν εμπόδισε ποτέ τα τελωνεία να χρεώσουν φόρο. Τώρα, πώς εσύ δεν πλήρωσες (και μάλιστα με αγορά από την ΟΡΤ), είναι πράγματι ενδιαφέρον. Αυτή η διαφορά 27% στην τιμή είναι κάτι που όλοι οφείλουν να υπολογίζουν, γιατί έτσι οι ΗΠΑ είναι ακριβότερες από την ΕΕ. Ένα πρόβλημα είναι πως η συμπεριφορά των ελληνικών τελωνείων είναι απρόβλεπτη, καθώς κάθε λίγο αλλάζουν το ποσό πάνω από το οποίο φορολογούν. Το 2008 ήταν κοντά στα 270 ευρώ, βάση της τρέχουσας ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου. Μετά έγινε 250 δολάρια, μετά 110, πέρσι 180, φέτος δεν ξέρω. Οι ΗΠΑ δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (μάλλον το αντίθετο συμβαίνει) οπότε ο νόμος επιτρέπει στα ελληνικά τελωνεία να χρεώσουν φόρο σε οτιδήποτε έρχεται από Αμερική. Η εφαρμογή του νόμου είναι κάπως χαλαρή λοιπόν. Και δεν είναι ηλίθιο μέτρο, αλλά δεν είναι εδώ ο χώρος να το συζητήσουμε.
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Νίκο σαν ηλίθια αποκάλεσα τα μέτρα γενικά που παίρνονται τελευταία και όχι για το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα για όλα αυτά που λες, δεν ξέρω, εμένα τόσες φορές δεν μου έχει τύχει, όπως είπα και πριν, να πληρώσω τίποτα παραπάνω. Μάλιστα ο Panoptic στα 306 Δολλάρια αγοράστηκε πέρσι από OPT οπότε ήμουν ήδη πολύ πάνω από τα 180 που λες. Όντως είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι γίνεται και πότε χρεώνουν και πότε όχι. Κάπως πρέπει να το μάθουμε. Επίσης δεν υπήρξε έξτρα χρέωση ούτε από την Stellarvue που πήρα απευθείας με USPS πάλι.Δηλαδή δεν γίνεται να εφαρμόζεται κάποιες φορές και εγώ να έχω πάρει 4 φορές μεγάλα ποσά και να μην τρέχει τίποτα...γιατί όντως δεν έτρεξε τίποτα και πλήρωσα μόνο τα ΕΛΤΑ και έφυγα. To USPS Global Express είναι που χρεώνει αντί για 3, 6 ευρώ και στο φέρνει και στην πόρτα! Δηλαδή καμία σχέση και πάλι με έξτρα κόστη τελωνείου...πώς πληρώσατε τώρα όσοι πληρώσατε παραπάνω...αποτελεί ένα μυστήριο αφού είχατε USPS και ποσά μέχρι 300-400 ευρώ φαντάζομαι... Κώστα, το 5mm Pentax XW το θέλω για την οριακή υψηλή μεγέθυνση των 300x που τις περισσότερες νύχτες παίζει μια χαρά, εκτός από εκείνες με τραγικό seeing. To θέλω για να σπάω "σφικτά" σφαιρωτά όπως το M2 που είναι απόλαυση στις 300x, το έχω δει στο 12άρι με δανεικό Nagler 5mm Τ6 και μου άρεσε τρελά η εν λόγω μεγέθυνση αλλά με χάλασε το eye-relief! Στον Pentax θα έχω 20mm οπότε και μεγαλύτερη άνεση, έχω βαρεθεί να κολλάω το μάτι μου για να δω όλο το πεδίο σε τέτοιες περιπτώσεις. Η μόνη περίπτωση που δεν θα με νοιάξει αυτό...είναι ο 16mm Nagler T5 ο οποίος έχει άλλες αρετές... Επίσης να σου πω...πως κατάργησα τον Barlow (δεν θα έβαζα ΠΟΤΕ τον 5mm με τον Barlow!!) και θέλω μεμονωμένες μεγεθύνσεις πια..οπότε δεν συζητάω τα επί 2, πόσο θα μου βγάζει με, χωρίς τον barlow κλπ. Θα τον κρατήσω για πλανητική στο mini dob ΜΟΝΟ! Σκοπεύω να κάνω όλη τη συλλογή premium και να ξεφύγω και λίγο από την Televue...3 Pentax XW έχω στο πρόγραμμα! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2010 Τυχαία δέματα ανοίγουν από το τελωνείο και όχι όλα. Αν είσαι ο τυχερός πληρώνεις τον κούκο για αηδόνι. Πιο ασφαλές αγορά είναι από Αγγλία που ήμαστε Ευρωπαϊκή Ένωση. Όποιος βέβαια δεν φοβάται να ρισκάρει μπορεί να βγεί κερδισμένος. Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα