Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 Παιδιά, δείτε τι έκανε αυτός ο άνθρωπος εδώ, είναι μια αξιοζήλευτη προσπάθεια, αυτό που κατέγραψε ήταν απίστευτα συναρπαστικό... Έβαλε μια κάμερα HD (λέει στα σχόλια από κάτω τι μάρκα ήταν) και την ανέβασε μέχρι τα ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας με μετεωρολογικό μπαλόνι. Η κάμερα κατέγραψε σε HD όλο το ταξίδι μέχρι που έσκασε το μπαλόνι από την διόγκωση των αερίων (νόμος του Boyle αν δεν κάνω λάθος..) και άρχισε να πέφτει. Μέσα είχε GPS όπου έστειλε το στίγμα για το που βρίσκεται το σημείο της πτώσης, σε κινητό τηλέφωνο και έτσι την ξαναβρήκανε!Αναφέρει μάλιστα ότι έπρεπε να πάρει άδεια από την FAA στις ΗΠΑ για το εγχείρημα αυτό, λογικό μου ακούγεται... Οι λεζάντες που δίνει κατά την διάρκεια του βίντεο είναι πολύ καλές και ανοίξτε και τον ήχο να ακούσετε τι άνεμοι υπάρχουν σε τέτοια υψόμετρα...φαίνεται καθαρά το μαύρο του διαστήματος στα 90.000 πόδια ύψος!! Από τα καλύτερα βίντεο που έχω δει, είμαι μέσα να οργανώσουμε σαν astrovox κάτι αντίστοιχο, με τη συνδρομή όλων.. το βίντεο είναι πολύ καλό, σε HD! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 καλα η καμερα δεν εσπασε??? stargazeshots.com
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 Πρόσεξες ότι ήταν κλεισμένη σε προστατευτικό κουτί; Το μελετήσαν πολύ το θέμα... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Bebylos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 Εμένα παντως αυτό το video μου άνοιξε την όρεξη για πειραματισμούς! Άστρα μη με μαλώνετε που τραγουδώ τη νύχτα...
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 Εμένα παντως αυτό το video μου άνοιξε την όρεξη για πειραματισμούς! Μια από τα ίδια! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 Πρόσεξες ότι ήταν κλεισμένη σε προστατευτικό κουτί; Το μελετήσαν πολύ το θέμα... οχι δεν το προσεξα ,παντως μαγκια,αν καταφεραν να την κατεβασουν χωρις ζημιες stargazeshots.com
ianosjoker Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2010 70 λεπτα στα 30 χιλιομετρα μεσα στην στρατοσφαιρα θαλεγα οτι αυτη η καμερα και το κινιτο που ηταν μεσα στη καπσουλα τραβιξαν πολλα αλλα οι εικονεσ αποζιμιωσαν το ολο ενχειριμα μπραβο τους Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗΗ ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΕΙ
george_clima Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 Συμφωνώ με τον Τάσο να οργανώσουμε κάτι αντίστοιχο με την συμμετοχή όλων.Είναι φοβερό... Έλληνες αεί παίδές εστε, γέρων δε Έλλην ουκ έστιν.
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 τα μετεωρολογικα μπαλονια νομιζω τσουζουν λιγο στις τιμες...επιπλεον με την γραφειοκρατεια που υπαρχει εδω στην ελλαδα ,αποκλειεται να επιτρεψουν να πεταξει το μπαλονι... stargazeshots.com
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 μολις τωρα καταφερα να το δω ολοκληρο,και πραγματι ηταν εντυπωσιακο ,ιδιαιτερα εκει που φαινονταν ο ηλιος καθως το μπαλονι στροβιλιζονταν στην ανωτερη ατμοσφαιρα! και ηταν και λιγο τυχεροι αφου επεσε κοντα στον τοπο απογειωσης. πολυ καλο και εντυπωσιακο και μπορεις να βαλεις χιλια δυο πραγματα πανω του ωστε να καταγραψεις με αισθητηρες οτιδηποτε σε ενδιαφερει... stargazeshots.com
aristotelis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 Συμφωνω και γω με τον Τασο, ΜΕΣΑ!!!!!!!!!!!!!
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2010 A very well worth project. The video was very enjoyable to watch. -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2010 http://www.giatousfilous.com/2009/03/25/peirama-me-meteorologiko-mpaloni.html εδω περιπου το ιδιο πειραμα αλλα με φωτογραφικη μηχανη αντι για καμερα,αλλα το μπαλονι πρεπει να εφτασε το ιδιο ψηλα και μετα απο μια αναζητηση βρηκα αυταhttp://www.scientificsales.com/Meteorological-Balloons-Weather-Balloons-Sounding-Balloon-s/25.htm?gclid=CMzIlMSotqQCFYKY2AodFVzuzA 8244 Weather Balloon, 1200 Grams Natural μονο 80.14 δολλαρια!!!!!!!!!! και σε ερωτηση για το ποσο κοστιζει το ηλιο The 2009 retail price of a helium cylinder with 15 cubic feet of helium was about 30 Euros (29.14€). This figure would represent 0.39€ per gram of helium in the tank. Larger volumes have an estimated cost of less than 0.04€ (5 cents) per gram of helium. αρα το πολυ με 150-200 ευρω κανεις ωραιοτατα την δουλεια σου... stargazeshots.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα