skavak Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2005 Σίγουρα έχετε γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους που τα μπερδεύουν, γεγονός όχι και τόσο παράξενο. Το παρακάτω είναι από τα νέα της ΕΡΤ. http://news.ert.gr/newsDetails.asp?id=148187 «Ασυγκίνητη φαίνεται πως μένει μια Ρωσίδα αστρολόγος από την ασίγαστη επιστημονική δίψα για αναζήτηση περισσότερων δεδομένων στα ζητήματα των κοσμικών γρίφων, όπως π.χ. η δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος. Η κ. Μαρίνα Μπάι, περί ου ο λόγος, όχι μόνο δε δίνει δεκάρα, τουναντίον ζητά από τη NASA καταβολή αποζημίωσης ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για τον ηθελημένο βομβαρδισμό του κομήτη Tempel 1, που της κάνει μαντάρα τα ωροσκόπια, με τα οποία ασχολείται επαγγελματικά. Όπως δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα Izvestia, ο βομβαρδισμός του κομήτη από τον πύραυλο της NASA, Deep Impact, αν και έλαβε χώρα μόλις σήμερα το πρωί, είχε προ πολλού ενοχλήσει την κ. Μπάι, η οποία κατέθεσε επί τούτου μήνυση. "Είναι προφανές ότι η τροχιά του κομήτη θα αλλάξει, άρα και το ετήσιο αστρονομικό ημερολόγιο, γεγονός που παρεμβαίνει στην αστρολογική μου εργασία και μου διαστρέφει τα ωροσκόπια" προέβλεπε τότε η παθούσα και να που ....επιβεβαιώθηκε. Ο Tempel 1, μετά την επέμβαση της NASA, πήγε 100 μέτρα πιο δίπλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα η υπόθεση έχει πάρει την οδό προς τη δικαιοσύνη, αν και δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για την ακροαματική διαδικασία. Όσο για τους υπεύθυνους της NASA δεν θέλησαν να προβούν σε σχόλιο.» Στάμος
elohim Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Φίλε Skavak Μιλάω πάντα κατεμέ.... Αστρονομία= Επιστήμη...Αστρολογία= Μια παγκόσμια ΑΠΑΤΗ που εκμεταλεύεται ανόητους, στενόμυαλους, μικρομυαλους και αθώους συνάμα ανθρώπους ....[/b] dreamers and not, do not lower the head...
Διεγραμμένος Χρήστης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Εγώ ζω δίπλα στην NASA στο Houston ,Texas και ξέρω τι συνβαίνει απο το Α --- Ω περι αποστολές & γεγονότα.Μην δίνετε σημασία σε ότι και αν ακούτε περί αστρολογίας. ΦιλικάΣταύρος Μαλιαράκης
Astron Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Αδικούμε την αστρονομία συγκρίνοντάς την με την αστρολογία...Όπως λέει και ο elohim μιλάμε για μια απάτη που δεν έχει καμία επιστημονική βάση.Άλλο αν ο κόσμος για να καλύψει τα υπαρξιακά του κενά τείνει να πιστέψει σε οτιδήποτε. Astroniohttp://www.youtube.com/c/Astronio
Διεγραμμένος Χρήστης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Αυτό και εγώ ενοώ
nikfoe Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Και εγώ συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Όμως για άλλο λόγο γάφω αυτό το post. Ήθέλα να κάνω ένα σχόλιο πάνω στο άρθρο της Izvestia που το δημισίευσε η ΕΡΤ. Λέει ότι "Ο Tempel 1, μετά την επέμβαση της NASA, πήγε 100 μέτρα πιο δίπλα" Νομίζω ότι σέ μία τέτοια περίπτωση η δύναμη της έκρηξης αλλάζει η τροχιά του κομήτη και αυτό δέν σημαίνει ότι τον πάει 100 μέτρα πιό πέρα. Ένα σώμα που βρίσκεται στήν επιφάνεια της γής με μία έκρηξη μπορεί να πεταχτεί 100 μέτρα πιό πέρα και να σταματήσει εκεί. Όμως στο διάστημα δέν υπάρχει τριβή να μειώσει τήν κινητική ενέργεια που έχει αποκτήσει ο κομήτης μετά την έκρηξη ώστε να σταματήσει στα 100 μέτρα.. Όταν αλλάζει η τροχιά του κομήτη στα πρώτα δευτερόλεπτα μπορεί να είναι κάποια μέτρα πιό μακριά απο την αρχική του τροχιά αλλά όσο περνάει ό χρόνος τόσο θα απομακρύνεται απο τήν αρχική του τροχιά.. Όσο για τήν Μαρίνα Μπάι απο ότι φαίνεται έχει πολύ επιχειρηματικό μυαλό. Πρίν απο την μύνηση ποιός την ήξερε?
Flashy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Αστρολογια ??? Φαγητο ειναι? Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2005 Αλήθεια, η εν λόγω κυρία δε μας είπε, ο ζωδιακός κύκλος αποτελείται από τα γνωστά δωδεκα ζώδια, ή από δεκατρία - συμπεριλαμβανομένου και του Ωφιούχου??? Γιατί προσωπικά πιο πολύ θα ανησυχούσα για την τροποποίηση ολόκληρου του ζωδιακού κύκλου παρά για τη μετακίνηση "100 μέτρων" ενός κομήτη.. Τι μηνύσεις που θέλουν κάτι τέτοιοι "επιστήμονες"... Η ΝΑSA έπρεπε να της κάνει μήνυση, όχι αυτή στη NASA... Φίλε nikfoe μην ανησυχείς... Και με τη μήνυση που έκανε δε νομίζω να κέρδισε πολλούς πελάτες... Όσοι είναι να πάνε, θα πάνε έτσι κι'αλλιώς... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Karaflas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Ena pragma tha sas pei o Karaflas. MIN YPOTIMATE TIN ASTROLOGIA. Giati; Giati i astronomia ap' tin astrologia xekinise. Oi Soumerioi kai oloi oi sxetikoi, xekinisan na paratiroun ta astra, akrivos giati pisteuan oti epireazoun tis zoes tous. Gi' auto as min girizoume to kefali mas otan akoume astrologia. Allo an simera exei katantisei auto pou exei katantisei. Akoute ton Karafla...
maxplanck Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Giati i astronomia ap' tin astrologia xekinise. Excuse me?
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Γιατί φίλε Καράφλα, τι ήταν η αστρολογία παλιότερα?? Μια απάτη δεν ήταν και τότε???Επειδή τα άστρα είναι το υπέρτατο θέαμα του νυχτερινού ουρανού ήταν αναμενόμενο, κάποια στιγμή, κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους!! Και λόγω έλλειψης γνώσης μερικοί ξύπνιοι το εκμεταλεύτηκαν στο έπακρο, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα!!! (Συν του ότι έψαχναν και κάτι για να πστεύουν σε αυτό-δηλαδή τον δημιουργό τους, το Θεό...)Ποιός γνώριζε τότε πως η έκλειψη ηλίου ήταν ένα φυσικό και σπάνιο συμβάν??? Ποιός γνώριζε ότι ο ήλιος δεν "εξαφανιζόταν" αλλά περνούσε από μπροστά του η Σελήνη?? Και όμως, ήταν αιτία κάποιες φυλές να κάνουν ακόμα και ανθρωποθυσίες υπό την καθοδήγηση κάποιου "μάγου"!!!Οι Σουμέριοι και όλοι οι σχετικοί, ξεκίνησαν να παρατηρούν τα άστρα, γιατί πίστευαν ότι επηρεάζουν τις ζωές τους. Όταν όμως κάποιοι πρόσεξαν ότι δεν έπαθαν δα και τίποτα τραγικό επειδή έκανε την εμφάνισή του ένας κομήτης στον ουρανό, τότε - κατά τη γνώμη μου - ξεκίνησε η αστρονομία. Όταν κάποιοι έκατσαν κάτω και είπαν: ρε παιδιά τι είναι αυτό που λάμπει στον ουρανό? Πως να το ονομάσουμε?? Πόσα τέτοια έχουμε ξαναδεί?? κ.τ.λ.... ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Εγώ πάντως συμφωνώ με τον φίλο καράφλα. Η αστρολογία μπορεί να γίνει μια εξαίσια επιστήμη αν βέβαιακαταφέρουμε κάποια στιγμή να ξέρουμε επακριβώς τους τρόπους που η φύση ενεργεί πάνω στους ανθρώπους.Δεν μπορούμε να πούμε πχ ότι ο ήλιος δεν επηρεάζει τους ανθρώπους στην συμπεριφορά αφούπερίπου η μισή υδρόγειος κοιμάται όταν αυτός δύση.Από την άλλη είναι δύσκολο να ξέρει κάποιος πως ενεργούν τα υπόλοιπα άστρα σε εμάς πάντωςσίγουρα τα θαυμάζουμε την νύχτα και τα εξερευνούμε.Με την σειρά τους και οι πλανήτες ίσως να επηρεάζουν την ζωή μας αφού αρκετός είναι ο κόσμος πουπιστεύει ότι στο DNA μας μπορεί να φανεί ο αριθμός των πλανητών του ηλιακού συστήματος!!!Σχετικά με το θέμα έχω ακούσει για κάποια εργασία του Πυθαγόρα αλλά αυτήν την στιγμήδεν γνωρίζω περισσότερα.Από την στιγμή που είμαστε δημιούργημα άστρων η σχέση μας με αυτά είναι αναγκαστική,απλά δεν νομίζω ότι στις μέρες μας υπάρχει σωστή αστρολογία(θα έλεγα σίγουρα όχι).Επίσης από κάποιες έρευνες που έχουν γίνει έχει φανεί ότι ο άνθρωπος επηρεάζεται από τονμήνα της γέννησης του.Για παράδειγμα κάποιος που θα γεννηθεί Μάρτιο (και οι πρώτοι μήνες τηςζωής του θα είναι καλοκαιρινοί, φωτεινοί)θα έχει διαφορετική συμπεριφορά από κάποιων που έχειγεννηθεί Σεπτέμβρη και οι πρώτοι μήνες της ζωής του θα είναι περισσότερο σκοτεινοί(μικρές μέρες).Τώρα πόσο αληθεύουν όλα αυτά...Την σημερινή αστρολογία σίγουρα την περιφρονώ,από την άλλη μεριά την δική μου ζωή την επηρεάζουν οι πλανήτες αφού μόλις ανατείλει ο Άρηςθα τρέξω για το τηλεσκόπιο...
Vegan Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Η αστρολογία μπορεί να γίνει μια εξαίσια επιστήμη αν βέβαια καταφέρουμε κάποια στιγμή να ξέρουμε επακριβώς τους τρόπους που η φύση ενεργεί πάνω στους ανθρώπους. Ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ ανθρώπινης δρασηριότητας, ανθρώπινης ψυχολογίας με τα ουράνια φαινόμενα οκ...Όχι όμως και να επηρεάζουν οι θέσεις του Δία και της Σελήνης το αν εγώ αύριο το πρωί που θα σηκωθώ απ'το κρεβάτι, πρώτα θα πάω στην τουαλέτα και μετά θα φάω πρωινό ή το αντίθετο...(συγνώμη κιόλας) Με την σειρά τους και οι πλανήτες ίσως να επηρεάζουν την ζωή μας αφού αρκετός είναι ο κόσμος που πιστεύει ότι στο DNA μας μπορεί να φανεί ο αριθμός των πλανητών του ηλιακού συστήματος!!! Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει, το θέμα είναι τι μπορεί να αποδειχθεί.Αν ήταν έτσι οι αστρονόμοι θα κοιτούσαν αδενίνες και γουανίνες και όχι αστρικά φάσματα Σχετικά με το θέμα έχω ακούσει για κάποια εργασία του Πυθαγόρα αλλά αυτήν την στιγμή δεν γνωρίζω περισσότερα Έγραψε ο Πυθαγόρας εργασία για τη σχέση DNA-αριθμού πλανητών Φιλικά,Γιάννης Αντωνιάδης
Karaflas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Opa opa! Den eipa re seis oti pisteuo stin astrologia. Eipa aplos oti exaitias tis xekinise i astronomia ki auto den mporei na to arnithei kaneis. Den me endiaferei giati oi Soumerioi kai oi alloi meletousan ton ourano. Ton meletousan omos. Ki auto itan poli simantiko gia tin astronomia. Kai gia na xekathariso tin thesi mou... ENNOEITE oti den pisteuo stin astrologia. A! File Argiri. Den nomizo oti tote itan apati i astrologia. Tin leme tora apati giati xeroume ti pragmatika simvainei ekei pano. Tote omos nomizo oti pragmatika pisteuan pos epeireazei tis zoes tous. Den einai tixaio alloste oti para polloi arxaioi politismoi (metaxi auton ki o ellinikos) eixan kapoion theo/thea gia ton hlio i to feggari i kapoion mitho. Nomizo loipon oti tote to pisteuan pragmatika, apla isos kapoioi akoma kai tote na to ekmetalleuontousan auto. Akoute ton Karafla...
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα η Αστρονομια και η Αστρολογια. Φυσικα οσοι υποτιμουν την Αστρολογια δεν ξερουν τιποτα γι αυτην, οπως ειπε κι ενας φιλος σε ενα αλλο θεμα εδω μεσα για την ημιμαθεια...! Εγω ομως, ασχετα απο το αν τρελαινομαι για την αστρονομια και ασχολουμαι με αυτην απο τα 8 μου, δηλαδη τα τελευταια 12 χρονια, γυρισα λιγο τα τελευταια χρονια το κεφαλι μου και στην αστρολογια για να ψαξω και μονος μου λιγο αυτη την απατη για την οποια τοσος ντορος εχει γινει. Συμπερασμα?? Η αστρονομια ειναι μια επιστημη η οποια βασιζεται σε δεδομενα αριθμους και λογικα συμπερασματα. Η αστρολογια ειναι μια φιλοσοφια! Και θα σας δωσω διαφορα στοιχεια τωρα. Δε θελω ομως να πιστεψετε οτι εκτιμω περισσοτερο την αστρολογια απο την αστρονομια. Καμια σχεση. Ομως απλα ψαχτηκα και ρωτησα ανθρωπο ο οποιος τυχαινει να ειναι φτασμενος αστρολογος και μαλιστα πολλων επωνυμων (φανταστειτε οτι οι καταλογοι πελατων αγγιζουν τους 25 με τουλαχιστον 150 ωροσκοπια μεσα!!! ) 1). Θυμαστε ποσα ατυχηματα εχουν γινει αυτο το καλοκαιρι με αεροπλανα μηπως? Το καιρο αυτο, οπως ειπε, βρισκοταν ο Κρονος στο Λεοντα γεγονος το οποιο καθιστα προβληματικο οτι εχει σχεση με αερα! Θυμηθειτε ποσους ανθρωπους θρυνησαμε στα αεροπορικα δυστηχηματα καποια απο τα οποια μαλιστα ειχανε προβλημα με αποσυμπιεσεις!! Για να μη ξεχναμε φυσικα και το ατυχημα με το πουλμαν που σκοτωθηκε κοσμος το οποιο ειχε προβλημα στον εξαερισμο!! Δεν ειπαμε οτι τα παντα θα ειναι προβληματικα στον αερα αυτο το καιρο, προς Θεου. Ουτε οτι ολοι οσοι ταξιδεψουν θα σκοτωθουν. Ομως ο Κρονος, λεει, ως πλανητης που συμβολιζει το κακο, σε οποιο τομεα καθησει δημιουργει εντονα προβληματα και τρομερες ατυχιες (τρομερες με τη κυριολεκτικη εννοια). 2). Ετυχε απο περιεργεια και μονο (επειδη ΔΕΝ υπηρχε περιπτωση να δωσω λεφτα σε τετοια..) να τον ρωτησω και για μενα και ο λογος φυσικα ηταν για να δω αν πεσει μεσα κι αν οντως μπορει καποιος να τον εμπιστευτει σε τετοιου ειδους θεματα. Σας πληροφορω οτι επεσε 99% μεσα. Δε μπορουσα να κρυφτω! Το πιο σοκαριστικο ηταν οταν με ρωτησε.. "Εχεις τη Σεληνη στη θεση της (αν θυμαμαι καλα κατι τετοιο μου ειπε) και θελω να σε ρωτησω αν εχεις προβληματα εξω απο το σπιτι σου. Κατι το οποιο να σε ενοχλει στη γειτονια. Φωνες μηπως? Καποιο κτιριο που σε εμποδιζει?" εμεινα αφωνος. Μπροστα απο το σπιτι μου υπαρχει ενα Λυκειο (αυτο βεβαια ειναι καλο απο μια αποψη... ) το οποιο κανει τρελη φασαρια καθε πρωι και φτιαχτηκε πριν 3 χρονια με αποτελεσμα να μου κοψει τη θεα της Παρνηθας. Φυσικα ψυχολογικα ενιωσα πολυ ασχημα γιατι για φανταστειτε καθε πρωι οταν ξυπνας να εχεις μια τρελη θεα και μια μερα να βλεπεις ντουβαρια!! Καταλαβαινετε οτι ακομα και τωρα το βλεπω και τρελαινομαι! 3). Οταν δε του ειπα την ημερομηνια γεννησης μου, μου ειπε. "Ποσο καιρο ασχολεισαι με την αστρονομια Κωσταντινε??". Εμεινα για λιγο και του απαντησα. "Σχεδον 12 χρονια" του απαντησα. "Πολυ μουσικη βλεπω Κωσταντινε. Πολυ πολυ μουσικη. Και αεροπλανα! Εχεις παθος με τον αερα γενικα." Φυσικα δε χρειαζεται να πω πως επεσε παλι για αλλη μια φορα μεσα. 4). Το Σαββατο (που ειχε Πανσεληνο) με ειχε προηδοποιησει να προσεχω πολυ με τη κοπελα μου. Φυσικα δεν εδωσα σημασια. Το πρωι του Σαββατου χωρισαμε! Το καλυτερο το αφησα για το τελος ομως... Την ιδια μερα το μεσημερακι (Σαββατο με πανσεληνο) το αμαξι μου παρουσιασε προβλημα στο floter και εμεινα στην εθνικη απο βενζινη (πολυ ταλαιπωρια μιας και ημουν μονος αλλα ειχε γελιο απο μια πλευρα). Με το που ανοιξα τη πορτα του αυτοκινητου για να βγω λιγο εξω και να ειδοποιησω express service πριν προλαβω να καλεσω το νουμερο βλεπω εισερχομενη κληση. Ειναι η κοινη μας φιλη η οποια με γνωρισε στον αστρολογο.Και μου λεει "Μη μετακινηθεις με αμαξι σημερα σε παρακαλω! Με πηρε ο Κωστας (ετσι τον λενε) και μου ειπε να αφησω το αμαξι εντελως για σημερα!" "Ιωαννα μου (ετσι τη λενε τη φιλη και ομολογω πως ειναι πελατισα του) πετυχες δοιανα! Ειμαι στην εθνικη οδο και μολις εμεινα με το αμαξι..." Τα σχολια περιττα οπως διαβασατε! Εδω ομως πρεπει να διευκρινησω και το εξης. Το οτι μπαινει ο Κρονος στο Λεοντα ας πουμε, δε σημαινει οτι ολα τα αεροπλανα θα πεσουν. Απλα θα συμβουν καποια ατυχηματα σε μαγαλυτερη συχνοτητα απο οσο συμβαινουν. Το οτι εχει πανσεληνο δε σημαινει οτι ολοι ειμαστε χαλια και μας συμβαινουν τα χιλια κακα μεσα στο 4ημερο. Απλα αν επηρεαζει η πανσεληνος συγκεκριμενα ζωδια υπαρχει και η αναλογη ενταση στο καθενα. Βλεπετε λοιπον οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο. Λετε οι περισσοτεροι οτι ειναι μπαρουφες! Κι ομως δεν ειναι. Μπορει να ασχολουμαστε με αστρονομια και να τη λατρευουμε και να ξερουμε πολλα γυρω απο αυτην. Ομως για αστρολογια δε ξερουμε τιποτα. Γι αυτο παρακαλω μην αποριπτετε με τετοιο τροπο κατι για το οποιο δε γνωριζετε παντελως τιποτα. Επισης να πω πως δεν εχω ξανασχοληθει με το θεμα. Ο ανθρωπος με δεχτηκε μεσω πολυ καλης φιλης και αυτος ηταν ο λογος που δε πληρωσα, γιατι δεν υπηρχε περιπτωση να χαλασω τα λεφτα μου σε αστρολογο! Επισης να τονισω οτι δεν υπηρχε περιπτωση να κατσει η φιλη μου και να μιλησει για μενα (οτι ασχολουμαι με αστρονομια, οτι εχει σχολειο μπροστα στο σπιτι μου κλπ κλπ κλπ) πριν παω εγω. Κοινως φιλοι μου, μην αποριπτετε τιποτα! Ελπιζω να καταλαβατε το νοημα και το φιλικο τροπο με τον οποιο καταθετω τις αποψεις μου και να μη παρεξηγηθω παλι οπως παλαιοτερα..... Προωπικα, τελος, και για να ξεκαθαρισω και τη θεση μου, δε πιστευω τυφλα ουτε εχω καταντησει θιασωτης της αστρολογιας. Απλα πλεον δε την αποριπτω ως ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ! Οχι ως επιστημη.. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
Vegan Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 α)O Κρόνος τον Αύγουστο ήταν στη μέση του Καρκίνουβ)Το αστρολογικό ημερολόγιο είναι σχεδόν ένα ζώδιο μπροστά λόγω της μετάπτωσης των ισημεριώνγ)Όλα αυτά που σου είπε θα μπορούσα να στα πώ και γώ αν σε ψάρευα λίγο χωρίς να το καταλάβειςδ)Όταν σου δίνει συμβουλές του τύπου "Προσεχε την προσωπική σου ζωη" κλπ φυσικό είναι να πέσει μέσα ο κ.Αστρολόγοςε)Μέχρι να ανακαλυφθεί ο Ουρανός και ο Πλουτωνας τα Ωροσκόπια δεν τους περιελάμβαναν ενώ τώρα τους περιλαμβάνουν (σε λίγο θα ακούμε: τώρα που ο 2003 UB313 βρίσκεται στους Διδύμους...χεχε)στ)Αν προσέξεις τα Ωροσκόπια στην τηλεόραση θα δείς ότι οι πλανήτες αλλάζουν ζώδιο σχεδόν κάθε μέραζ)Ε όχι και φιλοσοφία η αστρολογία... Τρίζουν τα κόκκαλα του Αριστοτέλη! Αυτά Φιλικά,Γιάννης Αντωνιάδης
Vegan Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 ....και κάτι που ακούστηκε στο συνέδριο δια στόματος κ.Ματσόπουλου και πιστεύω ότι με εκφράζει απόλυτα: Δεν μπορούν οι πλανήτες να αλλάξουν την τύχη μας-εμείς όμως μπορούμε να αλλάξουμε τη δική τους!
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Συμφωνω απολυτα τοσο μαζι σου οσο και με το φιλο Νικο. Μεγαλη κουβεντα απο ενα μεγαλο ανθρωπο!!!Ομως να ξερεις και κατι. Οτι ακριβως ακους σε τηλεορασεις διαβαζεις σε περιοδικα κλπ ειναι σκετες μπαρουφες απο ανθρωπους οι οποιοι δεν εχουν καμια επαφη με το αντικειμενο γι αυτο καλυτερα μη μπαινεις στο κοπο καν να παρατηρεις τι λενε.Η καλυτερη και πιο σωστη λυση για καποιον που θελει να αποκτησει σχεση με αστρολογια ειναι ο πρωσοπικος αστρολογος ο οποιος αν ειναι καλος στη δουλεια του πεφτει παντα μεσα!Οσον αφορα το κρονο στο λεοντα ανεφερα και πιο κατω οτι δε τα συγκρατησα καλα γι αυτο και ειπα νομιζω οτι θυμαμαι. Δεν ειμαι σιγουρος. Μπορει οντως να μου ειπε στο Καρκινο. Δε θυμαμαι. Παντως μου το δικαιολογησε και το καταλαβα. Δε νομιζω να ηθελε να τοσο πολυ να με κοροιδεψει πια.. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Η καλυτερη και πιο σωστη λυση για καποιον που θελει να αποκτησει σχεση με αστρολογια ειναι ο πρωσοπικος αστρολογος ο οποιος αν ειναι καλος στη δουλεια του πεφτει παντα μεσα! Δεν ειμαι σιγουρος πως σε εννοησα... Δηλαδη τι προτεινεις; να αποκτησει καποιος σχεση με την απατη της αστρολογιας; για ποιο λογο;Και να πληρωσει και προσωπικο απατεωνα "αστρολογο";Δεν συνεχιζω επι του θεματος... ουτε καν συζητω για οτιδηποτε περι αστρολογιας,οποιος προβληματιζεται περι του θεματος νομιζω πως υπαρχουν πολλα μερη στο ιντερνετ να συζητησει τις οποιες "ανησυχιες" του Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Vegan Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Οκ αν θές να έχεις προσωπικό αστρολόγο, είναι δικαίωμά σου, δεν θα επιμείνω Πάντως το σίγουρο είναι πως εφόσον κάποιος κάνει αυτή τη ''δουλειά'' για να ζήσει , λογικό είναι να σε βλέπει σαν πεντοχίλιαρο και να κάνει ότι είναι δυνατό για να σε ευχαριστήσει και να ξαναπάς....Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να παρουσιάζεις αυτόν τον διάσημο και με πολλούς επώνυμους πελάτες αστρολόγο ως αυθεντία Δεν είναι θέμα κοροιδίας και μόνον Ομως να ξερεις και κατι. Οτι ακριβως ακους σε τηλεορασεις διαβαζεις σε περιοδικα κλπ ειναι σκετες μπαρουφες απο ανθρωπους οι οποιοι δεν εχουν καμια επαφη με το αντικειμενο γι αυτο καλυτερα μη μπαινεις στο κοπο καν να παρατηρεις τι λενε. Γιατί να μην παρατηρώ τι λένε;;;; Πλάκα έχουν ,μου φτιάχνουν τη διάθεση
Astron Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Καταρχήν όπως ξεκαθάρισα και σε προηγούμενο post θεωρώ την αστρολογία ένα μεγάλο ψέμα και θεωρώ λάθος στην σημερινή εποχή να την συσχετίζουμε με την αστρονομία. Όμως KOTS θα ήθελα σε παρακαλώ να σε ρωτήσω, ως ερασιτέχνης αστρονόμος που είσαι, και φαντάζομαι θα έχεις επιστημονικό τρόπο σκέψης, δεν μπήκες στην διαδικασία να τον ρωτήσεις γιατί ο Κρόνος είναι "κακός" και επηρεάζει πχ τα αεροπλάνα; Αν στεκόμουν απέναντί του θα τον ρωτούσα να μου εξηγήσει με φυσικούς νόμους (γνωστούς ή άγνωστους) γιατί πχ ο Κρόνος επηρεάζει τη ζωή μου. Είμαι 100% βέβαιος ότι η απάντηση θα απομυθοποιούσε τα πράγματα, και σίγουρα θα περιελάμβανε και τις φράσεις "μαγνητικά πεδία" και "ενεργειακά πεδία" για τα οποία βεβαίως οι αστρολόγοι είναι παντελώς άσχετοι αλλά επιμένουν να τα χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει.Για να μην μακρηγορήσω, νομίζω ότι ήσουν πολύ δεκτικός και ακριβώς για αυτό υπήρξε καλή "συνεργασία" μεταξύ σας. Όταν οι μεγαλύτερες διάνοιες του κόσμου, και οι σπουδαιότεροι φυσικοί δεν έχουν βρει κάποια εξάρτηση των γεγονότων από τους πλανήτες, δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω ότι ο "αστρολόγος της γειτονιάς" ξέρει κάτι παραπάνω από αυτούς. Astroniohttp://www.youtube.com/c/Astronio
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Giorgosgr Ε Λ Ε Ο Σ ! ! ! ! Σας παρακαλω να διαβαζετε σωστα τις αποψεις και να μην επικεντρωνεστε σε συγκεκριμενες προτασεις και βγαζετε λαθος συμπερασματα. Γιωργο δεν εννοουσα κατι τετοιο. Ουτε εγω εχω προσωπικο αστρολογο ουτε θα μπορουσα να εχω γιατι μπορει να πεφτουν σε πολλα μεσα αλλα ξερω οτι ειναι και απατη ταυτοχρονα. Επισης Γιωργο δεν ειπα να παρετε προσωπικο αστρολογο! Ειπα οτι οποιος ενδιαφερεται γι αυτα θα μπορουσε να παρει προσωπικο αστρολογο απο το να βλεπει τηλεοραση και περιοδικα που η απατη ειναι χιλιαπλασια!!! STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 ΦΙΛΕ ΚΟΤΣ ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ''ΡΙΞΙΜΟ'' ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕΣ ΤΟΣΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ?ΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ ,ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,ΤΟΤΕ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ''ΑΓΟΡΑ'' (ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ)ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΕΔΙΑ.ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ (ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ) ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ?(ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''ΟΛΙΓΟΝ ΕΓΓΥΟΣ'').ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΕΣ.ΕΧΟΥΝ ΔΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ,ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ''ΣΚΑΝΑΡΟΥΝ'',ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΙΑΤΡΟΣ.ΤΩΡΑ ,ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ,ΜΙΑ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ''ΑΣΤΡΟΛΟΓΩΝ''ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ''ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ''.(ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ,ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ).ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ,ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,ΟΥΤΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΝΤΟΣΘΙΩΝ,Η ΧΕΙΡΟΜΑΝΤΕΙΑ,Η ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ,Ο ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΦΩΝΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ.ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ.Υ.Γ. ΑΝΤΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ''ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ'' ΜΕ ΤΟ ''ΒΑΛΤΑΣΑΡ'' ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
KOTS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Αχ! Λοιπον, δε ξαναπαντω στο θεμα! Τερμα! Διαβαζετε εντελως προχειρα και βγαζετε απο τη μυγα ξυγκι. Συγνωμη αλλα δε μπορω να συζητησω αλλο. Μονο αστρονομια στο forum αυτο και τιποτα περα απο αυτο!! Η γνωμη μου εν τελει ειναι η εξης και παρακαλω διαβαστε τη σωστα. Ολο το νοημα και η συνολικη γνωμη μου για το Αστρονομια ή Αστρολογια ειναι..Αλλο η αστρονομια η οποια ειναι μια επιστημη και αλλο η αστρολογια η οποια ειναι μια φιλοσοφια. Κανεις δε μπορει να πει απατεωνια την αστρολογια γιατι πιστευω κατα ενα μεγαλο ποσοστο πεφτει μεσα στις προβλεψεις της (70% πιστευω). Δεν αποριπτουμε πριν μαθουμε καποια στοιχειωδη πραγματακια. Αστρολογο προσωπικα δεν εχω και ουτε θα μπορουσα να εχω για διαφορους λογους. Αυτα!! Το ξεκαθαρισαμε τωρα? Ok? Φιλικα Κωνσταντινος STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Αγαπητέ φίλε KOTS, Δε νομίζω ότι τα μέλη του AstroVox διαβάζουν πρόχειρα ούτε πάνε να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. Για άλλη μια φορά δημιουργείς ένταση μέσα σε μερικές μόνο ημέρες, μήπως κάτι τρέχει με το δικό σου τρόπο γραψίματος; Επίσης μάλλον ανήκεις στη μειοψηφία αυτού του forum αν πιστεύεις ότι...Κανεις δε μπορει να πει απατεωνια την αστρολογια γιατι πιστευω κατα ενα μεγαλο ποσοστο πεφτει μεσα στις προβλεψεις της (70% πιστευω)ωστόσο κάθε άποψη είναι σεβαστή και η δική σου άποψη καταγράφηκε όπως και των άλλων μελών που έγραψαν. Ομως η συζήτηση αυτή πρέπει να κλειδώσει γιατί μυρίζει "ένταση" και πάλι. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις