Jump to content

Παρατήρηση Δια από αρχάριο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αποφάσισα να γράψω και εγώ την εμπειρία μου λοιπόν με το Skywatcher dob 8''.

Την πρώτη βραδιά που το συναρμολόγησα λοιπόν και βγήκα στην βεράντα μου στην Αθήνα χρησιμοποίησα τον προσοφθάλμιο που είχε η συσκευασία (28mm μου χαχα). Εστρεψα λοιπόν το απόκτημά μου προς το μόνο φωτεινό σημείο του ουρανού, στο περιορισμένο από τις πολυκατοικίες οπτικό μου πεδίο και είδα για πρώτη φορά... ένα μεγενθυμένο φωτεινό σημείο με μια γραμμή λίγο κάτω από την μέση. Την δεύτερη βραδιά που ξαναδοκίμασα συνειδητοποίησα ότι βλέπω τον Δία και άρχισα να φωνάζω από την χαρά μου \:D/

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να επενδύσω σε έναν προσοφθάλμιο 9mm. Περίμενα όλη την ημέρα να βραδιάσει για να δοκιμάσω το καινούργιο μου απόκτημα!

Να είμαι ειλικρινής στην αρχή ψιλοαπογοητεύτηκα... Περίμενα η μεγένθυση να είναι μεγαλύτερη (θα επενδύσω σε ένα Barlow στο μέλλον)... Όμως όσο περνάει η ώρα και το μάτι συνηθίζει περισσότερο οι λεπτομέρειες είναι πιο προφανείς και εγώ περισσότερο εντυπωσιασμένος.

Ανυπομονώ να δω τι άλλο μου επιφυλάσει το σύμπαν... Άλλα έτσι είμαστε εμείς οι Παρθένοι, ανυπόμονοι (χαχαχα αστειάκι ήταν αυτό)

“Isn''''t it enough to see that a garden is beautiful without having to believe that there are fairies at the bottom of it too?”
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

καλησπερα,

 

Εχω το ιδο τηλεσκοπιο με εσενα(το 8αρι κι ολας).Αν και δεν ειμαι πολυ εμπειρος ακομα στις παρατηρησεις ο Διας ειναι ενα απο τα πιο ωραια αντικειμενα στον ουρανο.Τον ειδα αυτες τις μερες που εχει ερθει και πιο κοντα στην Γη ειναι εξαιρετικος.Να φανταστεις πριν απο 2-3 μηνες που εκανα την πρωτη παρατηρηση μου στον Δια,στον δισκο του εβλεπα οπως ειπες κι εσυ μονο μια καπως καφε λοριδα λιγο κατω απο τη μεση...Σημερα,μετα απο καμποσες ωρες στην ταρατσα της πολυκατοικιας καταφερνω να διακρινω κατι παραπανω(+και το πλεονεκτημα της αποστασης του απο την Γη αυτες τις μερες)

 

Μην απογοητευεσαι...ειναι αρχη ακομα...αλλα και αν απογοητευσαι πεισμοσαι και προσπαθησε κι αλλο.Μετα απο λιγο καιρο ειμαι σιγουρος θα δεις διαφορα.Να εχεις παντα στο μυαλο σου οτι οι πλανητες λεγεται οτι φαινονται μια χαρα μεσα απο την πολη και απο προσωπικη εμπειρια το επιβεβαιωνω.

 

Οσο για τις μεγενθυνεις στον Δια προτεινω 30χ-το πολυ 35χ ανα ιντσα.Οποτε με φακο 9mm που σου δινουν 133χ περιπου,εχεις ακομα περιθωρια.Ψαξε και στο stellarium για ενδιαφεροντα φαινομενα στον Δια(π.χ.επιπρωσθηση,εκληψεις).Ειναι πραγματικα εκθαμβοτικα ολα οσα υπαρχουν εκει πανω!

Ο θεός και η φύσις μηδέν μάτην ποιούσιν.

Περί Ουρανού

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρυντικά σου λόγια και τις συμβουλές Loudo5 . Πιστεψέ με δεν απογοητεύτηκα καθόλου αντίθετα εντυπωσιάστηκα από τις λεπτομέρειες που μπόρεσα να διακρίνω!

Καλή μου συνέχεια λοιπόν!!!

“Isn''''t it enough to see that a garden is beautiful without having to believe that there are fairies at the bottom of it too?”
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γειά σου φίλε μου!!!!!

Μιας και ο loydo5 ανέφερε για τον Δία θέλω και εγώ να σου πω πως τον προηγούμενο μήνα

ο Δίας ήταν σε αντίθεση(στο κοντινότερο σημείο ως προς τη Γη

και προχθές ένας απ'τους δορυφόρους του η Ιο πέρασε μπροστά του(αυτό είναι γνωστό ως διάβαση).

Σου εύχομαι και εγώ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!! =D> =D>

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

 

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης