Jump to content

Hitchhiker

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Hitchhiker

  1. Αν το ακούσεις προσεκτικά όντως λέει "screens at your face"... Εντυπωσιακές οι ακουστικές ικανότητες του φίλου Κωνσταντίνου!!!
  2. Γεια σε όλους!!! Νομίζω ότι το θέμα του βιντεο δεν είναι τόσο να εκφράσει ο δημιουργός την αντίθεσή του στις θρησκείες, όσο να εξυμνήσει το μεγαλείο του ανθρώπινου πνεύματος και πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος, το οποίο είναι και αυτό που με άγγιξε. Το ζήτημα των θρησκειών το αγγίζει μόνο και μόνο για να δηλώσει πως η αποκάλυψη που ένιωσε, την οποία νομίζω πως οι περισότεροι εδώ έχουμε νιώσει κάποια στιγμή κοιτάζοντας το σύμπαν, δεν ήταν θρησκευτική αλλά κάτι διαφορετικό. Εγώ προσωπικά το έχω νιώσει κάποιες στιγμές κοιτάζοντας τον σκοτεινό ουρανό και για μια φευγαλέα στιγμή συνειδητοποιώ την μοναδικότητά μου στο σύμπαν. Δεν είναι εκείνη τη στιγμή ο θεός που με αγγίζει αλλά εγώ που αγγίζω το σύμπαν. Το αν υπάρχει θεος νομίζω πως ειναι κάτι που και ο ιδιος, αν και αθεος, αποφεύγει να πάρει θέση και πιστεύω πως δεν είναι και το κατάλληλο forum για να συζητηθεί άλλωστε. Το σύμπαν είναι εκεί για να το παρατηρούμε και να μαθαίνουμε και αυτό είναι το μόνο σίγουρο! (Έκανα και τις διορθώσεις στα δυο σημεία που πρότεινε ο φίλος Κωνσταντίνος!!!)
  3. Προσπάθεια νο.2 Science.txt
  4. Οι υπότιτλοι στο αρχείο. Ειναι .srt ανοιγει με notepad
  5. Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και για τις παρατηρήσεις. Χαίρομαι που σας αρέσει το βίντεο. Από την πρώτη φορά που το είδα ήθελα να το μοιραστώ και με χαροποιεί που το μοιράζομαι με ανθρώπους που το εκτιμούν. Όσο για τις παρατηρήσεις σου Κωνσταντίνε έχεις δίκιο και τις δύο φορές και σε ευχαριστώ πολύ. Θα κάνω σύντομα τις διορθώσεις!
  6. Δεν την εμφανίζει αυτόματα; Αν όχι κάνε κλικ στο κόκκινο εικονίδιο που λέει CC και επέλεξε Greek. Είναι δεξία από το timer του βιντεο. Συγνώμη για την παράλειψη!!!
  7. Καλησπέρα σε όλους!!! Αν και παρακολουθώ φανατικά το forum η αλήθεια είναι πως σπάνια γράφω... Και αν και ντρέπομαι θα ζητήσω την βοήθειά σας σε κάτι. Θα έχετε δει κάποιοι φαντάζομαι το βιντεο στο youtube "how science saved my soul". Επειδή το θεωρώ εξαιρετικό και σίγουρα τα καλύτερα 15 λεπτά στο youtube αποφάσισα να το μεταφράσω και να το υποτιτλίσω ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν και φίλοι που δεν ξέρουν καλά αγγλικά. Θα ήθελα λοιπόν αν μπορείτε να μου προτείνετε διορθώσεις στην μετάφραση που έχω κάνει. το link ειναι Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
  8. Τελικά κατέληξα στον Barlow Celestron Ultima Χ2 και τον περιμένω απο ημέρα σε ημέρα. Ελπίζω να τον ευχαριστηθώ
  9. Να συνεχίσω με τις ερωτήσεις μου? Ο Barlow 2x της Televue είναι πολύ καλύτερος από τον Barlow 2x Ultima της Celestron? Ευχαριστώ πολύ για την όποια συμβουλή!
  10. Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Μάλλον θα κάνω υπομονή προς το παρόν και ίσως να πάρω ένα καλό Barlow στο άμεσο μέλλον για αρχή!!!
  11. Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι μιας και είμαι πολύ καινούργιος στο χώρο. Βρήκα στο ebay την παρακάτω συλλογή απο προσοφθάλμιους η οποία είναι αηδαστικά φθηνή θα έλεγα. Τόσο που αναρωτιέμαι αν είναι εντελώς άχρηστοι οι συγκεκριμένοι φακοί... http://cgi.ebay.com/5-Good-Quality-Plossl-Telescope-1-25-eyepiece-5pcs-/280579482316?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4153d722cc Έχω ένα 8'' Dob sky-watcher και εκτός από τον 28mm που είχε αγόρασα και ένα 9mm και έναν 12mm και θα ήθελα και άλλα μεγέθη αλλά προς το άμεσο παρόν η τιμή είναι θέμα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!!!
  12. Μια από τα ίδια... Αν θέλει κάποιος να ανησυχήσει για αστεροειδείς ας ανησυχήσει γα αυτούς που δεν έχουμε δει ακόμα και όχι για αυτούς που βλέπουμε!
  13. 1 στις 250.000... Ούτε στο Στοίχημα στον ΟΠΑΠ δεν το παίζουν... Μαλλον η ανθρωπότητα θα σταθεί τυχερή!!!
  14. Έχω καταγωγή και σπούδαζα στο ΤΕΙ... Μετράει?
  15. Πω πω... Τώρα ζηλεύω... Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαι καλά και να μπορέσω να έρθω κι εγώ για να σας γνωρίσω. Για να νιώθω μετά άνετα να κάνω χαζές ερωτήσεις
  16. Ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρυντικά σου λόγια και τις συμβουλές Loudo5 . Πιστεψέ με δεν απογοητεύτηκα καθόλου αντίθετα εντυπωσιάστηκα από τις λεπτομέρειες που μπόρεσα να διακρίνω! Καλή μου συνέχεια λοιπόν!!!
  17. Αποφάσισα να γράψω και εγώ την εμπειρία μου λοιπόν με το Skywatcher dob 8''. Την πρώτη βραδιά που το συναρμολόγησα λοιπόν και βγήκα στην βεράντα μου στην Αθήνα χρησιμοποίησα τον προσοφθάλμιο που είχε η συσκευασία (28mm μου χαχα). Εστρεψα λοιπόν το απόκτημά μου προς το μόνο φωτεινό σημείο του ουρανού, στο περιορισμένο από τις πολυκατοικίες οπτικό μου πεδίο και είδα για πρώτη φορά... ένα μεγενθυμένο φωτεινό σημείο με μια γραμμή λίγο κάτω από την μέση. Την δεύτερη βραδιά που ξαναδοκίμασα συνειδητοποίησα ότι βλέπω τον Δία και άρχισα να φωνάζω από την χαρά μου Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να επενδύσω σε έναν προσοφθάλμιο 9mm. Περίμενα όλη την ημέρα να βραδιάσει για να δοκιμάσω το καινούργιο μου απόκτημα! Να είμαι ειλικρινής στην αρχή ψιλοαπογοητεύτηκα... Περίμενα η μεγένθυση να είναι μεγαλύτερη (θα επενδύσω σε ένα Barlow στο μέλλον)... Όμως όσο περνάει η ώρα και το μάτι συνηθίζει περισσότερο οι λεπτομέρειες είναι πιο προφανείς και εγώ περισσότερο εντυπωσιασμένος. Ανυπομονώ να δω τι άλλο μου επιφυλάσει το σύμπαν... Άλλα έτσι είμαστε εμείς οι Παρθένοι, ανυπόμονοι (χαχαχα αστειάκι ήταν αυτό)
  18. Καλησπέρα σε όλους σας! Είμαι νέος στο forum, στο χώρο και εδώ και δύο ημέρες κι εγώ κάτοχος ενός dobsonian 8''. Ακόμα δεν έχω δει τίποτα ενδιαφέρον λόγω τεχνικών προβλημάτων στην πολυκατοικία (δεν έχω κλειδί της ταράτσας ) αλλά επιφυλάσσομαι για το μέλλον να επανέλθω με τις εμπειρίες μου. Πάντως είμαι ήδη ενθουσιασμένος!!!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης