Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Πρώτον για να υπάρχουν UFO στον πλανήτη μας θα έπρεπε να ταξιδεύουν επί χρόνια για να φτάσουν σε εμάς και με 'άπειρα' καύσιμα.(Δεν θεωρώ βέβαια ότι υπάρχουν) [-X

Η ανθρωπότητα είναι φτιαγμένη από αστρική ύλη και κυβερνάται από συμπαντικούς νόμους.

Harlow Shapley 1962

• Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Για να μην ξαναγράφω τα ίδια, και για να απαντήσω σε αυτό το γιγάντιο ερώτημα, αν υπάρχει ζωή αλλού...παραπέμπω σε απάντηση από παλαιότερο thread, είναι η τελευταία που έχει γραφτεί εκεί.

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=10879&postdays=0&postorder=asc&highlight=%C5%CE%C5%CB%C9%C3%CC%C5%CD%CF%C9+%D0%CF%CB%C9%D4%C9%D3%CC%CF%C9&start=15

Στους νεότερους φίλους μας να υπενθυμίσω ότι γενικά, οι UFOλογίες και οι θεωρίες συνομωσίας αντιμετωπίζονται με "λουκετάκι στο threadάκι"... :mrgreen:

Για το λόγο αυτό, μένετε εντός θέματος και μην "πλατιάζετε" με αναφορές σε UFO κλπ... =; :-note

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Όταν ήμουν μικρός η δυαδική σημασιολογία του UFO ήταν η εξής:

1. Σημαντικό του παράδοξου, παράξενου ή sui generis ανθρώπου.

2. Σημαντικό των κερματοβόρων ηλεκτρονικών παιχνιδιών, καθ' υπεργενίκευσιν της ονομασίας μιας δημοφιλούς κατηγορίας με διαστημικής εμπνεύσεως περιεχόμενο.

Αν αντί να τροφοδοτώ τις αδηφάγους σχισμές των μηχανημάτων αυτών τροφοδοτούσα την σχισμή του κουμπαρά μου, του πληθωρισμού μηδενικού θεωρηθέντος, ένα C14 σε Paramount θα κοσμούσε το παρατηρητήριό μου σήμερα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
happy astro-versary mr. kkokkolis

p.s. UFADIKA GIA PANTA

λίγο off topic...αλλά τι μου θυμήσατε τώρα ρε παιδιά...Double Dragon..Bubble Bobble...Prehistoric Isle...Outrun..δεκάδες χιλιάδες ΔΕΚΑΡΙΚΑ, ΕΙΚΟΣΑΡΙΚΑ..δραχμές εννοείται..

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Γεια σας,είμαι κι εγώ καινούργια στο site και θα ήθελα να πω κι εγώ την δικιά μου γνώμη.Με λίγα λόγια δεν πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι για τους εξής λόγους:

1.από ντοκιμαντέρ που έχω δει κατάλαβα ότι δεν υπάρχει βιόσιμο περιβάλον σε όσους πλανήτες έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες.

2.αν υπήρχαν πρέπει κάτι να είχαν ανακαλύψει οι επιστήμονες με τέτοια τεχνολογία.

Δημοσιεύτηκε

Καλωσήρθες στην παρέα μας yaya.gif

1) Έχουνε βρεθεί μόλις 500 πλανήτες γύρω από 400 άστρα. Ο Γαλαξίας μας όμως αποτελείται από 500.000.000.000 άστρα και υπάρχου εκεί έξω δισεκατομμύρια γαλαξίες με δισεκατομμύρια αστέρες ο καθένας!

Planet_Discovery_Neighbourhood_in_Milky_Way_Galaxy.jpeg

Κι ενώ είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι πλανήτες που έχουμε βρει είναι αεριώδεις γίγαντες, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να έχουν δορυφόρους που φιλοξενούν ζωή όπως την ξέρουμε, ούτε πως δεν μπορούν να υπάρξουν

.

2) Η τεχνολογία μας μόλις τώρα αναπτύχθηκε στο επίπεδο που χρειάστηκε για να βρεθούν μικρότεροι πλανήτες. Τώρα είναι που αρχίζει το γλέντι :cheesy:

3) Δεν απορρίπτουμε ποτέ κάτι μόνο και μόνο επειδή δεν το είδαμε μπροστά στα μάτια μας [-X . Με αυτόν τον τρόπο σκέψης θα ήμασταν ακόμη στα σπήλαια.

4) "Εξωγήινοι" δεν σημαίνει απαραίτητα νοήμων μικρά πράσινα ανθρωπάκια, αλλά οτιδήποτε είναι ζωντανό.

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Eπίσης αν και έχουμε βρει τόσους πολλούς πλανήτες μέχρι τώρα κανείς δεν είναι στην κατάλληλη θέση από κάποιο αστέρι έτσι ώστε να έχουμε βιόσημους όρους.Δεν αμφισβητώ βέβαια το ότι μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι πλανήτες αλλά με αυτούς που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. =; [-X
Δημοσιεύτηκε
Δεν αντιλέγω αλλά από την άλλη μην απορρίπτεις με την πρώτη ευκολία. Και η Ευρώπη του Δία είναι εκτός της Ζώνης της Χρυσομαλλούσας, αλλά είναι ο καλύτερος υποψήφιος για ύπαρξη ζωής στο Ηλιακό Σύστημα εκτός της Γης.

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

Δημοσιεύτηκε

Διοξείδιο του άνθρακα στην Ευρώπη; Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Έχει βέβαια ατμόσφαιρα, αλλά πολύ αραιή και πλούσια σε οξυγόνο, αν εννοείς αυτό. Επίσης το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι "κακό αέριο", αφού διατηρεί τον πλανήτη μας αρκετά ζεστό. Αν μάλιστα είναι σε ήπια ποσότητα, ακόμη καλύτερα. Αν είναι όμως σε υψηλά επίπεδα, θα έχεις ένα ανεξέλεγκτο πλανητικό θερμοκήπιο σαν την Αφροδίτη.

Και ούτε εγώ σου πάω κόντρα, απλώς συζητάμε :lol:

Δημοσιεύτηκε

Μιας και αναφέρατε την Ευρώπη θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο πιστεύετε για

το αν η Ευρώπη θα άξιζε ως αποικία στο μέλλον????

Αν θέλε την γνώμη μου,πιστεύω πως αξίζει για αποικία στο μέλλον.

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι μόριο της ζωής, αφού περιέχει τα δύο κύρια άτομα όλων των οργανικών μορίων. Και είτε είναι προιόν καταβολισμού (οπότε δείγμα ύπαρξης ζωής) είτε μπορεί να ευνοήσει την δημιουργία της με σχηματισμό οργανικών αλύσσων, αν είναι άλλης προέλευσης.

Κυκλοφορεί ένα ενδιαφέρον βιβλίο ''Το Ζωντανό Σύμπαν''. Με όλα αυτά που λέμε μου άνοιξε η όρεξη: http://www.psichogios.gr/site/Books/show?cid=22829

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Αφού μας ενδιαφέρει τόσο πολύ αν υπάρχει νοήμων ζωή στο ηλιακό μας σύστημα η και αλλού,

με νοήμονα πράσινα μικρά ανθρωπάκια σε διάφορες νοήμονες μορφές ζωής,

ας μάθουμε επιτέλους ότι το "νοήμων" δεν είναι επίρρημα αλλά επίθετο ](*,)

Δημοσιεύτηκε

Ο Mr. Spok, o Jar Jar Bings, o Σουπερμαν και τα πρασινα κοντα ανθρωπακια ειναι απεικονισεις που συνελαβε η φαντασια καποιων ανθρωπων το κινηματογραφου που είχαν στοχο να φτιαξουν μια ομορφη ταινια.

Η μορφη και οι περιβαλοντολογικές προυποθεσεις επιβιωσης ενος άλλου οντος σε ενα αλλο αστρικο σωμα (ποιος μπορει να ισχυριστει οτι ζωη μπορει να αναπτυχθει μονο σε ενα πλανητη?) δεν μπορουν να εκτιμηθουν με βαση την μορφη και τα πρωτυπα επιβιωσης του ανθρωπινου ειδους.

Κατα τη γνωμη μου ειναι απλα αδιανοητο να ειμαστε οι μοναδικοι νοημονες οργανισμοι του συμπαντος.

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε
υπολογιζεται πως υπαρχουν 100 δις γαλαξιες και καθενας τους εχει απο περιπου 100 δις αστρα. ολα αυτα ειναι παρα πολλα αστρα . δεν γνωριχουμε κατι συγκεκριμενο αλλα χαρις την τεχνολογια μας πλεον ξερουμε πως οι πιθανοτητες να υπαρχει ζςη καπου αλλου ειναι τεραστιες και να υπαρχει νοημων ζωη παρα πολυ μεγαλες. :-k :-k :-k
Δημοσιεύτηκε
Ένας όμως τεχνολογικά πολύ ανεπτυγμένος πολιτισμός είναι δύσκολο να βρεθεί. :-#

Η ανθρωπότητα είναι φτιαγμένη από αστρική ύλη και κυβερνάται από συμπαντικούς νόμους.

Harlow Shapley 1962

Δημοσιεύτηκε
Ένας όμως τεχνολογικά πολύ ανεπτυγμένος πολιτισμός είναι δύσκολο να βρεθεί. :-#

Εσωτερική αντίφαση! :D

Συγκριτικά με έναν πολιτισμό τεχνολογικά υποδέεστερο, όντως είναι δύσκολο να βρεθεί, γιατί οι πιθανότητες να επιβίωσε όλα τα χρόνια μέχρι να φτάσει ένα συγκεκριμένο τεχνολογικό επίπεδο άξιο αναφοράς, είναι χαμηλές.

Και πάλι συγκρίνοντας όμως με έναν πολιτισμό με υποανάπτυκτη τεχνογνωσία, μία κοινωνία, μία "δεύτερη ανθρωπότητα" με πιο εξελιγμένο πολιτισμό απ' ότι η πρώτη, είναι ευκολότερο να εντοπιστεί, γιατί η ανάπτυξή τους σε ότι αφορά τις διαστρικές αποστολές θα είναι μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να λάβουμε σήματα πιο εύκολα απ' ότι από έναν πολιτισμό που δεν έχει ανακαλύψει ούτε τη φωτιά λόγου χάριν.

Οπότε, νομίζω πως πρέπει να μας διευκρινίσετε αν με το "βρεθεί" εννοείτε "εντοπιστεί" ή "υπάρξει".

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Οπότε, νομίζω πως πρέπει να μας διευκρινίσετε αν με το "βρεθεί" εννοείτε "εντοπιστεί" ή "υπάρξει".

Εντοπιστεί ,διότι σίγουρα υπάρχουν τέτιοι πολιτισμοί ,αλλά είναι δύσκολο να εντοπιστούν #-o .

Harlow Shapley 1962

Δημοσιεύτηκε

Εντοπιστεί ,διότι σίγουρα υπάρχουν τέτιοι πολιτισμοί ,αλλά είναι δύσκολο να εντοπιστούν #-o .

ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:

α) Είναι εύκολο να εντοπιστεί

- Γιατί εκπέμπει συνεχώς στο διάστημα ραδιοκύματα, αλλά και σε άλλες συχνότητες, τα οποία σε μία λογική κλίμακα αποστάσεων είναι κάτι παραπάνω δυνατό να καταγραφούν από τα υπερευαίσθητα όργανα των αστεροσκοπείων.

β) Είναι δύσκολο να υπάρξει

- Γιατί οι πιθανότητες να επιβίωσαν τόσα χρόνια ώστε να αποφύγουν μία καταστροφή και να δημιουργήσουν τον πολιτισμό που διαθέτουν είναι μικρές.

Αυτό εννοούσα. :D

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
#-o #-o #-o #-o #-o

Ίσως να εννοεί ότι αμφιβάλλει με όλα όσα αναφέρονται παραπάνω!!!!!!

Πρέπει να αναφέρω πως σε άλλους εξωπλανήτες ΥΠΑΡΧΕΙ ζωή αλλά ΟΧΙ σε εξωγήινη

μορφή αλλά μα την μορφή βακτηρίων!!!!

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε
Πρέπει να αναφέρω πως σε άλλους εξωπλανήτες ΥΠΑΡΧΕΙ ζωή αλλά ΟΧΙ σε εξωγήινη

μορφή αλλά μα την μορφή βακτηρίων!!!!

Για την εγκυρότητα των πληροφοριών ας αφήσουμε τους γνώστες να τις επιβεβαίωσουν ή να τις απορρίψουν, διότι μου φαίνεται ολίγον τι περίεργο να έχει ανακαλυφθεί ζωή σε κάποιο ουράνιο σώμα και να μην έγινε γνωστό στην αστρονομική κοινότητα. Αν δε σου είναι κόπος, μπορείς να αναφέρεις δηλαδή τις πηγές σου;

Σωστός!

Τα όσα ανέφερα προέρχονται από βιβλία στοιχειώδους ύλης διαγωνισμών και από διάφορα post που αναρτήθηκαν κατά καιρούς στο AstroVox από ειδήμονες. Εξ' άλλου δε βρίσκω κάποια λογική αντίφαση ή κάποιο δεδομένο που δε στηρίζεται στην πραγματικότητα.

Albert Einstein

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης