terring Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2010 Πρέπει να αναφέρω πως σε άλλους εξωπλανήτες ΥΠΑΡΧΕΙ ζωή αλλά ΟΧΙ σε εξωγήινημορφή αλλά μα την μορφή βακτηρίων!!!! Και βακτήρια να είναι, εφόσον είναι εκτός Γης είναι εξωγήινη μορφή! Και πως είμαστε σίγουροι ότι βρέθηκε ζωή εκτός Γης; Εκτός κι αν ήταν ένα παράδειγμα αυτό. Όμως από την άλλη, αν οι συνθήκες ευνοήσουν μια οποιαδήποτε μορφή ζωής, γιατί να περιοριστεί μόνο στα μικρόβια; "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2010 Πρέπει να αναφέρω πως σε άλλους εξωπλανήτες ΥΠΑΡΧΕΙ ζωή αλλά ΟΧΙ σε εξωγήινημορφή αλλά μα την μορφή βακτηρίων!!!! Θα συμφωνήσω με τον terring. Εξ' άλλου μετά από έρευνα στο google, διαπίστωσα με μία κάποια βεβαιότητα ότι μόνο ενδείξεις υπάρχουν. Αν θέλεις, έλεγξε τις πληροφορίες μου στο Physics4u και σε πρόσφατα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά (δε γνωρίζω αν αντιβαίνει στους κανονισμούς του forum να αναφέρω το όνομα του περιοδικού). Πρέπει να αναφέρω πως σε άλλους εξωπλανήτες ΥΠΑΡΧΕΙ ζωή αλλά ΟΧΙ σε εξωγήινημορφή αλλά μα την μορφή βακτηρίων!!!! Όμως από την άλλη, αν οι συνθήκες ευνοήσουν μια οποιαδήποτε μορφή ζωής, γιατί να περιοριστεί μόνο στα μικρόβια; Γιατί χρειάζονται εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια για να συντελεστεί η γενετική τροποποίηση ώστε να προκύψουν νέοι, διαφορετικοί οργανισμοί. Δηλαδή, αν υπάρχουν κάπου στο απώτερο διάστημα, ίσως είναι στα αρχικά στάδια εξέλιξής τους. Όπως αντίστοιχα υπήρξαν στη Γη τα πρωτόζωα ή τα κνιδόζωα. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Φιλοι μου,Κοσμοναυτες του Συμπαντος.Θέλοντας να βοηθήσω λίγο την συζήτηση αντιγράφω αυτά που εγραψα στις 14/10/2010 στο θέμα:http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=12990&postdays=0&postorder=asc&start=30 Πιστεύω οτι ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας του Ηλιακου μας συστήματος.Με πρωτο στοχο τις βάσεις στην Σελήνη και μετα στον Αρη, θα επακολουθήσει αφενός η προσπάθεια γεωπλασιας στον Αρη που εννοείται θα κρατήσει δεκάδες ισως και εκατοντάδες χρόνια αλλα και η επίσκεψη σε ολα τα σημεία του Ηλιακου μας συστήματος είτε εσωτερικα(Ερμής-Αφροδίτη) είτε πολύ περισσότερο εξωτερικα(Διας-Κρόνος-Ουρανός-Ποσειδώνας-Πλούτωνας)αλλα εννοείται και Τιτάνας,Ευρώπη,Ιώ κ.λ.π.-κ.λ.π. Ας αφήσουμε λοιπόν τους χιλίαδες γήινους πλανήτες που σίγουρα θα βρούμε στο αμμεσο μέλλον με τις καινούργιες διαστημοσυσκευές μας και ας κοιταξουμε λίγο κοντύτερα τουλάχιστον για αυτόν τον αιώνα. Εξάλλου εξωγήινες μορφές ζωής θα βρούμε μάλλον σίγουρα στον Αρη και πιθανόν και σε αλλα σημεία του Ηλιακού μας συστήματος(Ευρώπη-Τιτάνα κ.λ.π) ενώ εξωγήινοι πολιτισμοι θα επισκεφτούν την Γη μάλλον οταν αποφασίσουν αυτοί με τα δικά τους πολιτιστικά κριτήρια οτι πρέπει να το κάνουν. Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
jony Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 δεν νομιζω οτι μπορεις να εισαι τοσο βεβαιος οτι θα υπαρχουν εξωγιηνοι μεσα στο ηλιακο συστημα. εγω παντως θεωρω απιθανο να υπαρχει ζωη εστω και σε μικροβιολογικο επιπεδο μεσα στο ηλιακο μας συστημα. μενει να καταριφθει να επιβεβαιωθει η θεωρια μου
astronom Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2010 Πρέπει να αναφέρω πως σε άλλους εξωπλανήτες ΥΠΑΡΧΕΙ ζωή αλλά ΟΧΙ σε εξωγήινη μορφή αλλά μα την μορφή βακτηρίων!!!!Για την εγκυρότητα των πληροφοριών ας αφήσουμε τους γνώστες να τις επιβεβαίωσουν ή να τις απορρίψουν, διότι μου φαίνεται ολίγον τι περίεργο να έχει ανακαλυφθεί ζωή σε κάποιο ουράνιο σώμα και να μην έγινε γνωστό στην αστρονομική κοινότητα. Αν δε σου είναι κόπος, μπορείς να αναφέρεις δηλαδή τις πηγές σου; Σωστός! Η δικιά μου γνώμη είναι ότι αν και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν εξωγήινοι,αν υπάρχουν θα μπορούσαν να είναι και με μορφή βακτιρίων αλλά και με διαφορετική μορφή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα