Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2010 Μυωπία 1,0 και 0,25.Αστιγματισμός 0,5 και 0,75. Φοράω γυαλιά στην οδήγηση, στα θεάματα και σε τηλεόραση/υπολογιστή. Η οξύτητα του αμφιβλιστροειδή παραμένει πολύ καλή κι όταν φοράω τα γυαλιά μου η διακριτική ικανότητα των ματιών μου είναι 1,5 arcmin - τυπική τιμή του υγειούς ματιού. Στην παρατήρηση, λόγω του αστιγματισμού φοράω γυαλιά στις πολύ χαμηλές μεγεθύνσεις, ενώ όταν η μεγέθυνση γίνεται μεσαία/μεγάλη παύουν να μου χρειάζονται γιατί χρησιμοποιώντας το κέντρο των φακών του ματιού (exit-pupil μικρότερο από 2mm) τα προβλήματα πρακτικά εξαφανίζονται. Στα κιάλια προσαρμόζω μόνιμα πάνω από τον προσοφθάλμιο διορθωτικούς φακούς για τον αστιγματισμό (οι φακοί συγκρατούνται από το ελαστικό αν κοπούν με τη σωστή διάμετρο) γιατί μ' αρέσει να βλέπω τα αστέρια σαν σαφείς τελίτσες. Αυτά... "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Pano0liz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 Κι εμένα η Ικάρων ήταν παιδικό όνειρο μέχρι που απέκτησα αστιγματισμό και μυωπία Αλλά τελικά συμβιβάστικα με την ιδέα πως δεν κάνουν όλοι για όλα.... Όσον αφορά τα είδη οπτικής πάντα μου αρέσαν αλλά όχι πάνω μου.... μου άρεσε να έχω κοντά μου κρύσταλα φωτογραφικές μηχανές , καθρέπτες , κυάλια, ακόμα και γυαλιά, αλλά ποτέ δεν μου άρεσε να τα φοράω... Δεν ξέρω για ποιό λόγο , αλλά νομίζω πως περισσότερο είναι επειδή δεν με βολεύουν στις δραστηριότητές μου παρά επειδή έχω κάποιο κόμλεξ να τα φοράω... Όταν χαλαρώνω σαφώς και τα προτιμάω από τους φακούς γιατί έτσι δεν κουράζω και τους οφθαλμούς μου, αλλά γενικά στην καθημερινότητά μου τα γυαλιά δεν ήταν ποτέ καλή λύση... ( Θολώματα, στραβωματα, καθάρισμα όλη την ώρα, ατυχήματα κλπ.) Λέιζερ δεν πρόκειται να κάνω ποτέ... Έχω μάθει να ζω με τις αδυναμίες μου και γενικά επεμβαίνω στον οργανισμό μου μόνο όταν αυτό είναι άκρως απαραίτητο διότη σε όποιαδήποτε άλλη περίπτωση το θεωρώ αλαζονικό... Ξέχασα να πω ότι ο αστιγματισμός μου έφυγε μόνος του... πλέον έχω μόνο μυωπία : Δ: 2.00 Α: 1.75 Και χωρίς τα γυαλιά ή τους φακούς έχω θέμα , σε σημείο να αισθάνομαι ανασφάλεια για το αν θα αναγνωρίζω κανέναν στα 7 μέτρα, ειδικά αν είναι βράδυ... Ελπίζω να βοήθησα Το να σκέφτεσαι τους νόμους της σύνθεσης προτού κάνεις μια φωτογραφία, είναι λίγο σα να σκέφτεσαι το νόμο της βαρύτητας προτού βγεις περίπατο. Edward Weston
Bebylos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 Έχω μυωπία απο 15 ετών 0.75 βαθμό στο αριστερό και 1 βαθμό στο δεξιό μάτι.Φοράω γυαλιά στην οδήγηση, τηλεόραση και όποτε θέλω να δω κατι καθαρά σε μεγάλη απόσταση.Στην παρατήρηση με το Νευτώνιο τηλεσκόπιο μου χρησιμοποιώ τα γυαλιά όποτε κοιτάζω τον ουρανό ή μέσα απο τον ερευνητή, η οπτική μου μέσα απο το προσοφθάλμιο με ή χωρίς γυαλία παραμένει ίδια όμως προτιμώ να βυθίζω τον οφθαλμό μου στην ζεστασία του χωρίς τα γυαλιά. Άστρα μη με μαλώνετε που τραγουδώ τη νύχτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα