Jump to content

Κατασκευή αστεροσκοπείου


el

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή θα ήθελα να φτιάχω ένα αστεροσκοπέιο γιατί η αλήθεια είναι οτι εάν έχεις ένα σταθερό set-up είναι πολύ καλύτερο απο άποψη της οικονομίας χρόνου, απο περιορισμό φθορών στο τηλεσκόπιο λογω μεταφοράς κλπ θα ήθελα αν ξέρει κάποιο μελος και μπορεί να μου δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με μια τέτοια κατασκευή. Απ’ ότι έχώ δεί στο εμπόριο (εξωτερικό) μπορεί καποιος να βρει έτοιμα αστεροσκοπεία τα οποία όμως είναι πλαστικα και μικρά οπότε δεν θα ήταν κάτι που θα επέλεγα. Αυτό που θα ήθελα να φτιάχω είναι ενα παρατηρητήριο το οποίο να προστατεύει τον εξοπλισμό μου χειμώνα-καλοκαίρι, να έχει ασφάλεια και να είναι όσο το δυνατόν πιο αυτοματοποιημένο γίνεται με σκοπό μελλοντικά να μπορώ να διαχειρίζομαι το τηλεσκόπιο απομακρυσμένα. Αυτό προφανός δεν είναι εύκολο φαντάζομαι αλλα είναι εφικτό παρ’ολα αυτα, πιστεύω.

Αν κάποιο μέλος εχει γνώσεις πάνω σε αυτό και μπορεί να με βοηθήσει ετσί ώστε να με καθοδηγήσει σχετικα με οποιες πληροφορίες μπορουν να με βοηθήσουν για το τι χρειάζομαι και για τον τρόπο κατασκευής και ισως site στα οποία μπορώ να ξεκινήσω να κοιτάζω ετσι ώστε σιγά σιγά με βήματα δειλά στην αρχή να το ξεκινήσω θα το εκτιμούσα πολύ.

 

Με εκτίμηση

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αυτή η σελίδα έχει άπειρες κατασκευές από ερασιτεχνικά παρατηρήτηρια!! http://obs.nineplanets.org/obs/obslist.html Εγώ προσωπικά θα επέλεγα αυτά με την κινούμενη οροφή αφού είναι πιο φθηνά και πολύ πιο ευκολα στην κατασκευή για την ώρα αρκούμαι στο παρατηρητήριο που βλέπεις αριστερά στην εικόνα!! Από εκεί και πέρα η απομακρυσμένη λειτουργία είναι πολύ advance θέμα και είναι χρήσιμο μόνο για αστροφωτογραφία!! Και βέβαια το κόστος λόγο αυτοματισμών θα είναι πολύ μεγαλύτερο!! Υπάρχουν αρκετά άτομα εδώ μέσα που αν έχουν όρεξη και χρόνο βέβαια μπορούν να σε βοηθήσουν μέχρι το τέλος. Καλή τύχη με τον εγχείρημα σου!!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συμφωνω και γω, αυτο το site ειναι το καλυτερο .

Εχει καθε "καρυδιας καρυδι". Και γω οταν το ξεκινησα το 2003 αν θυμαμαι καλα απο εδω πειρα καποιες ιδεες....

Τωρα για θεματα αυτοματισμου και ρομποτισμου χωραει μεγαλη κουβεντα.....

Νίκος Πασχάλης

Αστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθος

www.nunki.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Η αλήθεια είναι οτι προτιμώ να κανώ βήματα προσεχτικα εάν το φτιαχω ετσι ώστε να γίνει κατι καλό. Δεν θέλω να κάνω κάτι βιαστικά. Οι αυτοματισμοί θεωρώ οτι στην εποχή μας είναι κάτι που βρίσκω πολύ χρήσιμο αφου σου κάνουν την ζώη πιο εύκολη και ειμαι ένθερμη υποστηρικτής τους! Άλλωστε η αστροφοτογραφία με ενδιαφέρει παρα πολύ και ετσι εάν μελλοντικα καταφέρω να μπορώ να δειχειρίζομαι απο απομακρυσμένο μέρος το τηλεσκόπιο για κάποια διαστήματα θα ήταν ιδανικό! Προσπαθώ να συλλέξω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ για το θέμα έτσι ώστε όταν θα αρχίσω να ξέρω που βρίσκομαι και που πατάω και να μην κάνω λάθη γι αυτό και εκριμώ κάθε βοήθεια.

Επίσης θα ήθελα εαν ξέρει κάποιος να μου πει και το κόστος για μια τέτοια κατασκευή που κυμαινεται.

 

Με εκτιμηση

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν υπάρχει αντικειμενική απάντηση σε αυτό που ρωτάς!! Όλα εξαρτόνται από το τι θες να κάνεις..Όπως καταλαβαίνεις άλλο το κόστος για ένα "κουτί" με συρρόμενη οροφή και άλλο ένας θόλος με full αυτοματισμούς μέσα!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα συνεχίσώ να κάνω έρευνα πριν κάνω οτιδήποτε και θα σας ενημερώσω όταν ξεκινήσω την κατασκευή!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το να φτιάξεις ένα παρατηρητήριο για να προστατεύει τον εξοπλισμό σου και να έχεις έτοιμο το setup χωρίς να χάνεις χρόνο είναι πολύ σημαντικό , όμως το να το λειτουργήσεις απομακρυσμένα είναι ένα άλο ζήτημα που έχει αρκετές δυσκολίες και θα αντιμετωπίσεις αρκετές προκλήσεις.

Για πόσο απομακρυσμένα μιλάμε καταρχήν ….

Τέλος πάντων αν θες να πάρεις μια ιδέα από το δικό μου παρατηρητηρητήριο που το λειτουργώ απομακρυσμένα, σχετικά με την κατασκευή και τον αυτοματισμό, κοίτα στις παρακάτω σελίδες.

http://geonik.homeip.net/home/Workshop/MyObservatory/tabid/54/Default.aspx

http://geonik.homeip.net/home/Workshop/RemoteOperatedObservatory/tabid/329/Default.aspx

Από κει και πέρα πες μας περίπου τι διαθέτεις, που θα γίνει η κατασκευή αποφάσισε αν θα είναι θόλος η συρόμενη σκεπή , και σε βοηθάμε στην πορεία.

Αυτά τα πλαστικά που λες μήπως τα είδες σε θόλους, αν ναι μην τα υποτιμάς είναι πολύ γερές πολυεστερικές κατασκευές, με τεχνολογία παrόμοια με αυτήν που κατασκευάζονται οι καρίνες από τα πολυεστερικά σκάφη.!!

Για τα χρήματα να ξέρεις δεν υπάρχει όριο, πές μας το μέγεθος απάντησέ μας στις παραπάνω ερωτήσεις και σου λέμε περίπου το κόστος.

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 5 μήνες αργότερα...
Για να φτιάξει κάποιος παρατηρητήριο μπλέκει με πολεοδομία και τα συναφή; :-k

Το να σκέφτεσαι τους νόμους της σύνθεσης προτού κάνεις μια φωτογραφία, είναι λίγο σα να σκέφτεσαι το νόμο της βαρύτητας προτού βγεις περίπατο.

 

Edward Weston

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης