sportikus Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Φωτογραφίες απο Θεσσαλονίκη με τηλεφακό 800άρι στο χέρι. eclipse3 eclipse2 eclipse1 ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
panagiotisky Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Απο Καλαμάτα........ο καιρός τέλειος!!! ( με SP 26mm , απο DS2130, απλή φωτογράφηση) Αναμνήσεις απο το μέλλον
nemea Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Στη Νεμέα όλα ΟΚ. Γραφετε καθαρά, χωρίς μουντζούρες.
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 All Right! I'm glad that someone is able to observe the event and capture images. -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Πριν από λίγο άνοιξε ένα παραθυράκι και εν μέσω πυκνών νεφών κάτι κατάφερα ναβγάλω βιαστικά. Afocal φωτογράφιση χωρίς καν ηλιακό φίλτρο. ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
themaras Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 ...η κορινθος μας εκανε τη χαρη μιας και δεν εχω ακομα το τηλεσκοπιο μου, ειχα παραγγειλει το βιβλιο της εκλειψης απο το πλανηταριο και εφτασε πριν 21 λεπτα! ειχε δωρο ειδικα γυαλια με φιλτρο. εστω και ετσι ειδαμε την εκλειψη(εστω και καπως αργα λογω κουριερ )
titi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 ...η κορινθος μας εκανε τη χαρη μιας και δεν εχω ακομα το τηλεσκοπιο μου, ειχα παραγγειλει το βιβλιο της εκλειψης απο το πλανηταριο και εφτασε πριν 21 λεπτα! ειχε δωρο ειδικα γυαλια με φιλτρο. εστω και ετσι ειδαμε την εκλειψη(εστω και καπως αργα λογω κουριερ ) τελειος συγχρονισμος να παιξεις κανενα λοττο... " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
titi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 η ωρα ειναι 12.00 και μολις πριν ενα λεπτο φανηκε ο ηλιος μεσα απο πυκνη συννεφια, δυστυχος ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ. " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
vossinakis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Θεσσαλονίκη όλα καλά!!! Μόλις ξεκίνησε μια αραιή χιονόπτωση...ουπς αυτό έπρεπε να αναρτηθεί στο φόρουμ για τον καιρό!!! Στο Ωραιόκαστρο δεν είδαμε τιποτα από την έκλειψη αλλά θα δείτε μια συνέντευξη στην ΕΤ3 στις μια το μεσημέρι για το φαινόμενο (της έκλειψης όχι της χιονόπτωσης) Αν και τους είχα ετοιμάσει και φίλτρο για την κάμερα δυστυχώς ατυχήσαμε. Μάλλον θα το εμπλουτίσουν με φωτό από το ίντερνετ... Βοσινάκης Ανδρέας
Makis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Καλησπέρα από Αθήνα!!!!!!!!Δυστχώς ο καιρός δεν μας έκανε την χάρη να δούμετο μεγαλείο αυτής της έκλειψης.Πάντως οι φωτοραφίες που ανεβάσατε είναι καταπληκτικές. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Alexander Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Από τις 9.30 και μέχρι τις 12+ ο ουρανός στα ανατολικά ήταν καθαρός (με μικρά συννεφάκια να παιρνάνε γρήγορα) οπότε από την πόλη της Χίου απολαύσαμε το φαινόμενο στο μεγαλείο του !Λόγω του καιρού και των σχολικών μου υποχρεώσεων είχα καιρό να κάνω παρατήρηση του Ήλιου, σήμερα όμως πήρα το αίμα μου πίσω ... η έκλειψη και οι κηλίδες AR 1142 και AR 1140 προσέφεραν έναν πανέμορφο συνδυασμό ! Επίσης η παρατήρηση της έκλειψης ακόμη και με γυμνό μάτι (με ειδικά γυαλιά) φανέρωσε την κατεύθυνση της ταχύτητας που έχει η Σελήνη λόγω της περιφοράς της γύρω από την Γη. Κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αφού αλλιώς είναι να "ξέρεις" θεωρητικά το πως κινούνται τα ουράνια σώματα και αλλιώς να το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια ...Η έκλειψη αυτή, αν και ήταν μερική, θα μου μείνει αξέχαστη αφού παρατηρήθηκε από την πόλη μου ! Έκλειψη Ηλίου 4-1-2011 ώρα 11.30 Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
spartiatis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Παιδιά το ρεπορτάζ από Σπάρτη:Είχαμε μια ηλιόλουστη μέρα καλοκαιρινή θα έλεγε κανείς αν αφαιρέσεις τη χαμηλή θερμοκρασία.Προσωπικά μπόρεσα και το απόλαυσα το φαινόμενο καθ΄όλη τη διαρκειά του.Το ED 80 στημένο έξω από τη δουλειά μου στην άκρη του δρόμου (μόνο εκεί είχα οπτική επαφή).Κάποιοι περαστικοί έριξαν τη ματιά τους, έβγαλα και κανα δυό φώτο ,όλα καλά.Ευχαριστώ και τον Πρόεδρο της ΑΕΣ (takis63)για την παραχώρηση του φίλτρου,γιατί εγώ δεν ήμουν και τόσο έτοιμος. Παναγιώτης. http://nikolakakosfotos.webs.com/apps/photos/
quendi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Στην Πάτρα μας έκανε το χατήρι τελικά. Λίγα σύννεφα μόνο στην αρχή της έκλειψης και στο τέλος, τέλειος ουρανός στο υπόλοιπο (και πολύ ζέστη)! Αρκετός κόσμος στην εκδήλωση του Ωρίωνα! Μπήκε καλά η χρόνια! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
georgeUTL Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Απο Καλαμάτα........ο καιρός τέλειος!!! ( με SP 26mm , απο DS2130, απλή φωτογράφηση) Μπράβο Παναγιωτη πολυ καλες φωτο και σε μεγαλο ποσοστο εκλειψης εμενα ο υπνος με αφυσε να το χαρω απο τις 11 και μετα.. ptolemee μαλλον εχεις απο τις καλητερες φωτο!!!! με φυσικο φιλτρο τα συννεφα!! SK DOB 12'''' Όταν πετύχει το CERN και δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα ελπήζω να αλλάξουμε τροχιά για να δούμε πράγματα που δεν ειχαμε φανταστεί...
panagiotisky Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Ευτυχώς που πρόλαβα να φτιάχω ένα πρόχειρο φίλτρο. 10.20 ξεκίνησα να βγάζω photos..ισα ισα που πρόλαβα να ...!!! Αναμνήσεις απο το μέλλον
georgeUTL Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Παναγιωτη εγω αυτο προλαβα να δω.. φωτο = χαλια αλλα δεν πειραζει τουλαχιστον την ειδα SK DOB 12'''' Όταν πετύχει το CERN και δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα ελπήζω να αλλάξουμε τροχιά για να δούμε πράγματα που δεν ειχαμε φανταστεί...
georgeUTL Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 αλλη μια.. . SK DOB 12'''' Όταν πετύχει το CERN και δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα ελπήζω να αλλάξουμε τροχιά για να δούμε πράγματα που δεν ειχαμε φανταστεί...
georgeUTL Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 και οι κηλιδες.. SK DOB 12'''' Όταν πετύχει το CERN και δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα ελπήζω να αλλάξουμε τροχιά για να δούμε πράγματα που δεν ειχαμε φανταστεί...
darthtony Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 εδώ στην βούλα μπόρεσα να την παρατηρήσω σποραδικά, μέσα απο τα σύνεφα, λιγο μετα τις 11
Karellen Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Και μερικές με μια ταπεινή compact: Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
3c273 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Μεγαλείο υπέροχη. Έκπληξη των καιρικών συνθηκών για Πάτρα. Κατάφερα στο τέλος να βρω τον ήλιο στο τηλεσκόπιο με πατέτντα. Το μέγεθοςτης σκιας του τηλεσκοπίου δεν βοήθησε.Καπάκι στον αντικειμενικό και το ηλιακό φίλτρο στο ερευνητή κ μπαμ ο ήλιος (μετά ξεβίδωμα του ερυνητή).Καλή χρονιά σε όλους ...με καθαρούς ουρανούς.καλή χρονιά και στους αστροφωτογράφους μας για να απολαμβάνουμε και να θυμόμαστε τέτοια γεγονότα. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Από Αγρίνιο είχαμε 100% επιτυχία αφού ο καιρός ήταν πεντακάθαρος και η παρέα τέλεια.Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που ήρθαν για τη πολυ καλή παρέα και που μοιραστήκαμε την έκλειψη Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
johnk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Γεια χαρα και απο εμενα. Τελικα λιγα λεπτα μετα την κορυφωση εκανε ενα παραθυρο και βγαλαμε μια φωτογραφια.Απο Περιστερι ειναι με 105mm φακο και κολλημενο(εξ ου και η αντανακλαση το φιλτρο ηλιου γυαλινο). Κομνηνος Γιαννης
bellatrix Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Εξαιρετικές και εντυπωσιακές οι φωτογραφίες όλων σας Ένα μπράβο στους τυχέρους που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν αυτή την εμπειρία Εδώ, στην Βόρεια Ελλάδα δυστυχώς ο καιρός δεν μας έκανε καθόλου την χάρη..Εδώ και 2 μέρες τα σύννεφα δεν λένε να φύγουν..Στεναχωρήθηκα αρκετά αλλά δεν πειράζει..Έχω μείνει με την γλυκιά ανάμνηση του 2006
kostasigou Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 Από Ηγουμενίτσα γειά σας. Ο καιρός ήταν καταπληκτικός .Απολαύσαμε το φαινόμενο με μερικούς φίλους. Ολα ήταν απίθανα.Να και μία φωτογραφία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα