kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2011 Πες το ρε Δημήτρη, μην μας κρατάς σε αγωνία. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2011 πμ Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2011 Πες μου και Μένα Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Montana Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Ξέρει κανείς αν τα GoTo Dobs εκτός από εντοπισμό κάνουν και παρακολούθηση στόχου; Keep your friends close, and your enemies closer...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Ναι, κάνουν. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
g.moralis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Με ενδιαφέρει και εμένα μια αναβάθμιση σε GOTO για το φτωχό μου SW Dob. Καταλαβαίνω πως μια αλταζιμουθιακή οδήγηση δεν είναι η καταλληλότερη για αστροφωτογράφιση αφού το τηλεσκόπιο θα πρέπει να στρέφεται και στους δύο άξονες για να ακολουθεί τον στόχο αλλά επειδή λεφτά δεν υπάρχουν προς το παρόν για αγορές καλύτερου εξοπλισμού (τηλεσκοπίου και equ. στήριξης ή μόνο στήριξης), θέλω να ρωτήσω τους κατέχοντες το sport αν θα μπορώ να έχω κάποια αξιόλογα αποτελέσματα ή αν θα είναι πεταμένα λεφτά. Skywatcher 8" DOB Pyrex
ziorange Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Με άλλα 200-300 euro παίρνεις neq-6 pro! Ισημερινή για όλες τις δουλειές και για πολλά τηλεσκόπια! ΥΓ. Αυτό το είδατε? http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2116 http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
g.moralis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Με άλλα 200-300 euro παίρνεις neq-6 pro! Ισημερινή για όλες τις δουλειές και για πολλά τηλεσκόπια! ΥΓ. Αυτό το είδατε? http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2116 Thanks! Οπότε κοιτάω κατευθείαν για ισημερινή στήριξη, τουλάχιστον όταν θα είναι λίγο καλύτερα τα προσωπικά μου οικονομικά Skywatcher 8" DOB Pyrex
michael497 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 ΥΓ. Αυτό το είδατε? http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2116 Ενδιαφέρων.... Καθρεφτες ρεεεεε!!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Ναι, ενδιαφέρον Μιχάλη μου αλλά...ζυγίζει και κοντά 60 κιλά αυτό το τηλεσκόπιο!!! Επίσης, επειδή είναι f4.4 υπολογίστε και το κόστος του απαιτούμενου Paracorr μέσα... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
michael497 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Ναι, ενδιαφέρον Μιχάλη μου αλλά...ζυγίζει και κοντά 60 κιλά αυτό το τηλεσκόπιο!!! Επίσης, επειδή είναι f4.4 υπολογίστε και το κόστος του απαιτούμενου Paracorr μέσα... 60 κιλά!!! Γιατί είναι τόσο βαρύ; Εντάξει εγώ έχω το coma corrector της Baader αλλά εάν κάποιος δεν το έχει... Καθρεφτες ρεεεεε!!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Γιατί είναι 40 πόντους διάμετρος το κάτοπτρό του, πολύ βαρύ και μεγάλο, παχύ γυαλί, συν...ο μεταλλικός σωλήνας με ακόμη μεγαλύτερη διάμετρο...οι ίντσες έχουν το τίμημά τους.... Και φυσικά η βάση του ζυγίζει και αυτή αρκετά... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
michael497 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Ναι αλλά την ίδια διάμετρο έχει και το αντοιστηχο GSO. Μάλλον είναι πιο παχύ το κατοπτρο. Καθρεφτες ρεεεεε!!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Μιχάλη μάλλον στα ίδια κιλά κυμαίνεται και το GSO..όλα τα κινέζικα μοιάζουν γενικώς. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
dreamchaser Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Με άλλα 200-300 euro παίρνεις neq-6 pro! Ισημερινή για όλες τις δουλειές και για πολλά τηλεσκόπια! ΥΓ. Αυτό το είδατε? http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2116 Καλησπερα και απο μενα!! Παναγιωτη ειναι παραπανω απο 200 - 300 ευρω η διαφορα της αναβαθμισης απο τη neq-6 Ερωτηση : Εγω δεν διαθετω τα 1250 ευρω για την neq-6 για το Dob 8 που εχω αξιζει να κανω την αναβαθμιση ??? αστροφωτογραφιση σιγα σιγα και βημα βημα, με τους πλανητες δεν εχεις μεγαλο προβλημα αλλα με τα νεφη και τους γαλαξιες . κανω λαθος ?? δεν θα εχω την ισημερινη κινηση ευχαριστω
ziorange Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Αστροφωτογράφιση χωρίς ισημερινή στήριξη το ξεχνάς μια για πάντα..άντε το πολύ πολύ κανένα φεγγάρι! Από εκεί και πέρα θεωρώ πως αποκλείεται να μείνεις μια ζωή με το dob 8 για το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά αυτή η βάση! Αν πιστεύεις πως δεν πρόκειται να αναβαθμιστείς ποτέ και θα είσαι με αυτό οκ πάω πάσο αλλά και πάλι τα λεφτά του τα θεωρώ πολλά! Μην ξεχνάς ότι υπάρχει και η heq-5 pro που το σηκώνει το 8άρι. Τέλος αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι και η μεταπώληση όπου μία ισημερίνη θα φύγει πολύ πιο εύκολα από μία βάση τέτοιου είδους. Η μόνη περίπτωση που θα έπαιρνα κάτι τέτοιο θα ήταν όταν θα είχα λύσει όλα μου τα θέματα και θα ήθελα να έχω ένα καλό σύστημα παρατήρησης και μόνο εύκολα και γρήγορα...ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2011 Θεωρώντας την απλότητα της βάσης Dobson και κάθε διχάλας ως πλεονέκτημα όταν αδιαφορούμε για την αστροφωτογράφηση, μένει το πρόβλημα πως μια GOTO βάση τέτοιου τύπου ουσιαστικά προορίζεται για ένα και μόνο τηλεσκόπιο. Αν την πουλήσεις υποψήφιοι αγοραστές είναι μόνο όσοι θέλουν να προσθέσουν GOTO στον 8ρι SW Dobsionan που θα διαθέτουν (φυσικά αυτή η δεξαμενή είναι σημαντική στην χώρα μας). Ενώ οι ισημερινές αλλά και οι υψαζιμουθιακές μονού βραχίονα όπως του Nexstar 6/8SE είναι κατάλληλες για πολλά τηλεσκόπια. Εγώ πιστεύω πως το GOTO Dobson (που ακόμη δεν έχουμε αναφορά από την Ελλάδα, ενώ και παγκοσμίως οι αναφορές είναι ελάχιστες) συναγωνίζεται ιδίως ένα τηλεσκόπιο σαν τα Nexstar και ETX. Με τα ίδια χρήματα αγοράζεις σημαντικά μεγαλύτερη διάμετρο χωρίς να στερηθείς το GOTO εφόσον αυτό επιθυμείς, αλλά καλό είναι να διευκρινήσεις πως αυτό που θέλεις είναι η διασκεδαστική casual παρατήρηση και δεν θα εμπλακείς σε "ημιεπαγγελματικές" πρακτικές ή αστροφωτογράφηση όπου απαιτείται η οδήγηση της γερμανικής βάσης. Εδώ που τα λέμε, αν τελικά εμπλακείς, ακόμη και η NEQ6 μπορεί να μην σε ικανοποιήσει τελικά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Το Astroshop εκλογίκευσε τις τιμές.http://www.astroshop.eu/telescopes/10/m,Skywatcher/a,Teleskope.Allgemein.Serie=Skyliner?sort=2&size=21571 το 12ρι GOTO Άντε και στα δικά μας. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
dreamchaser Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Θεωρώντας την απλότητα της βάσης Dobson και κάθε διχάλας ως πλεονέκτημα όταν αδιαφορούμε για την αστροφωτογράφηση, μένει το πρόβλημα πως μια GOTO βάση τέτοιου τύπου ουσιαστικά προορίζεται για ένα και μόνο τηλεσκόπιο. Αν την πουλήσεις υποψήφιοι αγοραστές είναι μόνο όσοι θέλουν να προσθέσουν GOTO στον 8ρι SW Dobsionan που θα διαθέτουν (φυσικά αυτή η δεξαμενή είναι σημαντική στην χώρα μας). Ενώ οι ισημερινές αλλά και οι υψαζιμουθιακές μονού βραχίονα όπως του Nexstar 6/8SE είναι κατάλληλες για πολλά τηλεσκόπια. Εγώ πιστεύω πως το GOTO Dobson (που ακόμη δεν έχουμε αναφορά από την Ελλάδα, ενώ και παγκοσμίως οι αναφορές είναι ελάχιστες) συναγωνίζεται ιδίως ένα τηλεσκόπιο σαν τα Nexstar και ETX. Με τα ίδια χρήματα αγοράζεις σημαντικά μεγαλύτερη διάμετρο χωρίς να στερηθείς το GOTO εφόσον αυτό επιθυμείς, αλλά καλό είναι να διευκρινήσεις πως αυτό που θέλεις είναι η διασκεδαστική casual παρατήρηση και δεν θα εμπλακείς σε "ημιεπαγγελματικές" πρακτικές ή αστροφωτογράφηση όπου απαιτείται η οδήγηση της γερμανικής βάσης. Εδώ που τα λέμε, αν τελικά εμπλακείς, ακόμη και η NEQ6 μπορεί να μην σε ικανοποιήσει τελικά. Η πρωτη μου προτεραιροτητα ειναι η παρατηρηση και κατα δευτερο τριτο η φωτογραφηση. Σιγουρα το να μπορω να παρω καποιες φωτογραφιες και ποιον δεν εξιταρει. Οταν καποιος βλεπει ολες αυτες που εχετε παραθεσει και θες να λες και εσυ οτι τραβηξες και εσυ μια φωτο !!!! Οπως ειπα με ενδιαφερει η φωτογραφηση για πολυ αργοτερα. Ωστοσο μια απορια . . . . . τα καινουργια Dob που ερχονται με το goto ακομα και αυτα τα flex δεν κανουν δουλεια ??? Θα πρεπει αργοτερα ο κατοχος τους να αλλαξει βαση ????
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Κάνουν για παρατήρηση, όχι για φωτογράφηση. Παρακολουθούν τον στόχο με μικρά οριζόντια και κατακόρυφα άλματα. Αν φωτογραφίσεις έτσι έναν στόχο με μακρά έκθεση θα λάβεις ένα τεθλασμένο trail. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
dreamchaser Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Συγγνωμη που γινομαι κουραστικος απλα θελω να καταλαβω. Η ισημερινη στηριξη κανει και τριτη κινηση ??? Το ξερω οτι με το goto στο Dob ειναι για μικρη εκθεση, ηταν το πρωτο που ρωτησα το Πλανηταριο Θεσ/κης. Αρα μπορω να φωτογραφησω φεγγαρι και πλανητες και ισως αλλους στοχους αλλα με μικρες εκθεσεις και αμφιβολα αποτελεσματα, σωστα ???
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 οι κινησεις μια ισημερινης ειναι οι εξης: στο αζιμουθιο και στο υψος μονο κατα την διαρκεια της πολικης ευθυγραμμισης οι κινησεις στην ορθη αναφορα αναφορα και αποκλιση κατα την διαρκεια ης παρατηρησης/φωτογραφισης Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Η ισημερινη στηριξη κανει και τριτη κινηση ??? Αντιθέτως, μετά την πολική ευθυγράμμιση κάνει μία κίνηση ΛΙΓΟΤΕΡΗ. Παρακολουθεί δηλαδή ομαλά (ανάλογα με την ποιότητά της φυσικά) ένα αντικείμενο αντίστροφα με την φορά της γης, έτσι ώστε να μένει σταθερό στο πεδίο της κάμερας για αρκετό χρόνο, ώστε να φωτογραφηθεί. Είναι λίγο δύσκολο να το συλλάβεις αν δεν το δεις (πήγαινε σε κάποια αστροσυνάντηση), ίσως όμως βοηθήσουν οι φωτογραφίες:Υψαζιμουθιακή...Και πως παρακολουθεί (το πεδίο περιστρέφεται)Φωτογραφία; Άλα μάλα γκαγκάλα.Γερμανική Ισημερινή...Πεδίο Σταθερό!Να η λογική της: Ρυθμίζεται παράλληλα με τον άξονα περιστροφής της Γης:Και παρακολουθεί ομαλά: Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2011 Αν υποθέσουμε πως αγοράζει κάποιος ένα SW 12'' Flextube GOTO από ένα Γερμανικό κατάστημα, τότε υπάρχουν οι εξής επιλογές μεταφοράς: United Parcel Service Standard 60 ευρώDeutsche Post World Net 50 ευρώUPS Standard 40 ευρώUPS Express Saver 50 ευρώ Οι διαφορές δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ, οπότε αναρωτώμαι ποιά από όλες είναι προτιμητέα. Έχετε κάποια εμπειρία;Επίσης μου φαίνονται λίγα τα χρήματα, καθώς πλήρωσα $44 για έναν ES82 4.7 από OPT και εδώ μιλάμε για 40 Kgr. Φυσικά άλλο ΗΠΑ, άλλο Γερμανία, μήπως όμως μου διαφεύγει κάποια κρυφή χρέωση; Εννοείται πως δεν υπάρχει τελωνείο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2011 Πολυ λιγα τα μεταφορικα μου φαινετε ρε Κωστα για 40 κιλα . Αν οντως ειναι ετσι γραψε μας για να παρουμε και μεις κανενα Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα