Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους!

Ενημερώνω όσους τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, ότι αύριο Κυριακή, 5/12/2010, στις 11 το βράδυ θα υπάρξει live μετάδοση εικόνας από το σύστημά μου, deep sky στόχου που παραμένει ακόμα σε ανοιχτή ψηφοφορία.

Μπορείτε να ψηφίσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο κάτω δεξιά στην αρχική σελίδα.

http://www.ifikratis-kamenidis.com/

Η ψηφοφορία κλείνει στις 10 το βράδυ της Κυριακής.

Για να δείτε την μετάδoση επιλέγετε Observations και μετά Live!

ή κατευθείαν : http://www.ifikratis-kamenidis.com/live

To αποτέλεσμα θα φωτογραφηθεί σε φίλτρο Ηα με 10λεπτες εκθέσεις.

Φυσικά, όλα αυτά, καιρού επιτρέποντος!

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ πολύ !

Θα σε περιμένω, όπως και τον καθένα.

Ο καιρός κυλάει ομαλά αν και υπάρχει πιθανότητα για αραιά σύννεφα.

Ελπίζω να μην αποτελέσουν εμπόδιο για την παρατήρηση.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Αστρόφιλε Ιφι, σήμερα τυχαία είδα την LIVE σου προσπάθεια και εντυπωσιάστηκα. Εκπληκτικό και δυναμικό! Σου εύχομαι πραγματικά να υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου και να δουλέψουν τα πράματα όπως ακριβώς τα θέλεις. Σήμερα το βράδι θα είμαι και εγώ μαζί σου σε αυτήν την προσπάθεια.

Σου αφήνω ένα μεγάλο ενδεχόμενο σύντομα για πρόσταση συνεργασίας στο θέμα των LIVE ώστε να δουλεύουμε την ίδια στιγμή δύο διαφορετικά ουράνια σώματα.

Καλή δύναμη!

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πάρα πολύ Αντώνη, να σαι καλά! Σε περιμένω! Εξάλλου είσαι και ο πρώτος διδάξας live εν Ελλάδι. Εννοείται είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

Προσπάθησα να εισάγω τεχνικές λεπτομέρειες καθώς και εκπαιδευτικές όπως θα δείτε.

Άγγελε ... ό,τι πει η κάλπη! :?:

Κώστα, xaxaxa! πλάκα είχε όπως το έθεσες... :mrgreen:

Εμένα και τα 3 μου αρέσουν, γι αυτό τα έβαλα σε ανοιχτή ψηφοφορία με την λογική που θα γινόταν αν ήμασταν 50 άτομα σε ένα τηλεσκόπιο και έπρεπε να αποφασίσουμε τι θα φωτογραφίσουμε.

Πάντως αν τελικά βγει το άλογο, υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να μην είναι και τόσο συνηθισμένο..

Στην ουσία αυτό το live είναι το "δεύτερο φώς" της κάμερας οπότε έχει και την λογική να πάμε σε έναν σχετικά εύκολο στόχο ώστε να δοκιμαστεί το bin2x2, που επίσης κάνω πρώτη φορά.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Ο ουρανός έξω είναι τέλειος, τόσο που λέω να κάνω το δικό μου live (χωρίς μετάδοση).

Θα στεφθεί από επιτυχία η μετάδοση Ιφικράτη. Καλή τύχη στα υπόλοιπα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Κώστα σε ευχαριστώ ιδιαίτερα !

Αν και η εμπειρία μου λέει ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να πάει στραβά, πιστεύω θα είναι ενδιαφέρον !

Θα προσπαθήσω 11 ακριβώς να ξεκινήσει το πρώτο frame να εκτίθεται, αν υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση θα ειδοποιήσω με ανάλογο μήνυμα.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Άγγελε δεν είμαστε και στην πιο ξάστερη περίοδο

http://www.sat24.com/gr

Μιλάμε για παράθυρο που δεν ξέρω και πόσο θα διαρκέσει καθώς αν δεις στον χάρτη όλο και κάποιο σύννεφο μπορεί να πλησιάσει.

Νομίζω ότι θα ανοίξει και σε σένα πάντως..

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Υπολείπονται 7 ψήφοι για το IC410!! :mrgreen:

Σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την αστροφωτογράφηση και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου στόχου: http://www.starrywonders.com/ic410.html

Αυτό το νεφέλωμα εκπομπής παρουσιάζει μεγάλο αστροφυσικό ενδιαφέρον, αφού είναι περιοχή αστρογέννεσης και εκτόξευσης αερίων, τα οποία μπορούν να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τη σύσταση των αστέρων του σφαιρικού σμήνους το οποίο περιβάλλει. Από μία σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο, παρατήρησα ότι είναι από τα πιο απαιτητικά deep-sky, οπότε πιστεύω ότι θα αποτελέσει πρόκληση σε ό, τι αφορά τη λήψη, αλλά και την επεξεργασία.

Για να μη μακρυγορήσω επί των χαρακτηριστικών του εν λόγω στόχου, να προσθέσω ότι από θεωρητικής απόψεως και οι 3 επιλογές είναι εξαιρετικές. Αφενός μεν το Horsehead nebula παρουσιάζει ιδιομορφίες στη δομή του, όπως περίεργα μαγνητικά πεδία που παρατηρούνται στις φασματικές γραμμές εκπομπής, αφετέρου δε το NGC 2024 είναι ένα πολύ ενδιαφέρον νεφέλωμα εκπομπής, αφού η υπεριώδης ακτινοβολία του, προέρχεται από αέρια εκφυλισμένων ηλεκτρονίων.

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά είμαι και εγώ σε φάση φωτογράφισης στης ταράτσα!! Την δορυφορικη δεν την βλέπω καλά σε κανα 2ωρο βλέπω μαυρίλα να ερχεται από Ιόνιο!! Ιφικράτη καλή τύχη.. ελπίζω να σε προλάβω μετά!
Δημοσιεύτηκε

Παρακολουθησα και εγω για λιγο, καλη συνεχεια! :)

Αυτο που καταλαβα ειναι οτι η αστροφωτογραφιση θελει πραγματικα πολυ χρονο! :mrgreen: :P

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε
καπου εδω τελειωσε για μενα , καλη συνεχεια θα μπω αυριο απο την δουλεια να δω την τελικη εικονα αν την τελειωσεις , αν οχι αναμενω με αγωνια ...
Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα θα τελειώσει το υδρογόνο αν δεν συννεφιάσει μέχρι τις 3..

Παναγιώτη μένω Μαρούσι, αλλά αν ρωτάς για το τι κρύο έχει, έχει αρκετό. Το θερμομετρο στην ταράτσα λέει αυτή την στιγμή 6.3 C.

Απλά το χειρίζομαι από κάτω οπότε δεν με επηρεάζει. Η κάμερα είναι στους -20 χρησιμοποιώντας το 40% της ισχύς του ψυκτικού συστήματος..

Ηλία ευχαριστώ ! Φαντάζομαι πήγε καλά η βραδιά και για σένα!

Δημήτρη, αύριο θα δεις την τελική!

Ευχαριστώ πολύ όλους για την συμμετοχή!

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Όμορφες οι εικόνες Ιφικράτη!!!!!!!!

Καλή συνέχεια!!!!!!!!

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς η σημερινή παρατήρηση αναβάλλεται για το επόμενο παράθυρο αίθριου καιρού.

Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοικές στην περιοχή του παρατηρητηρίου, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα περαστικών νεφών κατά την παρατήρηση, υψηλή υγρασία και χαμηλοί δείκτες seeing.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Η επόμενη διαδικτυακή παρατήρηση !

Ημέρα : Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Έναρξη : 10:00μμ

Στόχος : IC410 - The tadpole nebula

Φίλτρο : Ha

Εκθέσεις: 40 λεπτών

Τόπος: http://www.ifikratis-kamenidis.com/live

...καιρού επιτρέποντος!

IK Observing System

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης