Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το οφείλει καταλαβαίνεις με πια έννοια το λέω Τάσο! Το ισημερινό σε μαθαίνει πολική ευθυγράμμιση, το πως κινείται ο ουρανός, παρακολουθεί άνετα με μια κίνηση η και αυτόματα με μοτέρ. Μπορείς να κάνεις στον ένα ή τον άλλο βαθμό και αστροφωτογράφιση ενώ με το dob ελάχιστη. Είναι διδακτικό τηλεσκόπιο το dob όχι και τόσο. Γι αυτό και όλοι οφείλουν να ξέρουν να χειρίζονται ισημερινή βάση. Το οφείλουν βάλτο σε εισαγωγικά αν θέλεις δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Τέλος από το χόμπυ όπως και από κάθε χόμπυ πολλοί "την κάνουν" αυτό δεν οφείλεται στο ότι τους ανάγκασε κάποιος να μάθουν κάτι αλλά 1002 άλλοι λόγοι. Μπορεί να μην τους πήγαινε, να μην ήξεραν τι θα δούν, να βαρέθηκαν, να είχαν επαγγελματικές υποχρεώσεις και τρόπο ζωής που δεν ταιριάζει με την αστρονομική παρατήρηση. Προσωπικά δεν με απασχολεί αν την κάνουν κάποιοι από το χόμπυ ούτε η αγωνία μου είναι να "στρατολογηθούν" κι άλλοι. Όποιος του κάνει κάθεται αλλιώς φεύγει. Πες το και "ξεσκαρτάρισμα" αν θέλεις :mrgreen:

ΥΓ έχω βαρεθεί την καραμέλα πάρε 8" dob και πάρε dob γενικώς που λένε σε όσους ξεκινάνε. Δεν είναι ο μοναδικός δρόμος και σίγουρα ΔΕΝ είναι ο καλύτερος δρόμος!

Για μένα δεν θα κουραστώ να το λέω είναι το 6" ισημερινό και αν είναι το μακρύ f/8 ακόμα καλύτερα!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
  • Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Γιώργη +100.

Ποτέ δε μετάνοιωσα για το ταπεινό μου SW 6'' σε EQ3, f/5.Το στήνω σε ελάχιστα λεπτά,πολική ευθυγράμμιση δεν κάνω όλες τις φορές, γυρίζει σε όποια κατεύθυνση θέλω,στρίβω το σωλήνα στα δαχτυλίδια για να φέρω τον ερευνητή ή το προσοφθάλμιο πιο βολικά και άμα χρειάζεται χαμηλώνει/ψηλώνει από το τρίποδο.Συν τοις αλλοις ακολουθώ το στόχο μου πιο βολικά αντί να ρίχνω σφαλιάρες στο DOB.

8)

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημοσιεύτηκε
Ειναι θεμα του τι βολευει τον καθενα στην τελικη,και του πως θα ξεκινησεις φυσικα.Εμενα με εχει βολεψει το 8αρι.Επειδη ηταν(και ειναι) το 1ο μου.Το ιδιο θα συνεβαινε αν επαιρνα για 1ο τηλεσκοπιο ενα σε ισημερινη στηριξη κ.ο.κ.
12923506513ffaeef0ecd23.gif
  • 1 μήνα αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης