Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αν μηλαμε για τηλεσκοπιο,νομιζω σε αυτη την τιμη το καλητερο(η ενα απο τα καλητερα)ειναι το 130 trush skywatcher.Για εισαγωγη στα βασικα της αστρονομιας σε καληπτει σε πολλα,κ αν αργοτερα αποφασησεις να επεκταθεις,θα ειναι το καταληλο 2ο τηλ. σου για το μεταφερεις οπουδηποτε πανευκολα.(πολυ συμαντικο να ειναι μεταφερετε ευκολα το τηλεσκοπιο μιας και πολλοι τα παρατησαν για την δυσκολια μεταφορας.Οσο πιο ευχρηστο τοσο περισσοτερες παρατηρησεις).

ΥΓ.αν προκειτε για κυαλια δεν γνωριζω και πολλα.

Κων/νος Σιδηρόπουλος

Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.

Δημοσιεύτηκε

ΥΓ.αν προκειτε για κυαλια δεν γνωριζω και πολλα.

ΥΓ2.Πολυ συμαντικο ειναι να παρεις και το βιβλιο NIGHTWATCH,η καλητερα να πω παρε αυτο προτα αν οχι ταυτοχρονα.

Κων/νος Σιδηρόπουλος

Δημοσιεύτηκε

SkyWatcher DOBSONIAN TRUSS 130mm

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1691

Μόλις πουλήθηκε ένα μεταχειρισμένο στα 130 ευρώ!.

Αν βάλεις όμως άλλα 50 αγοράζεις αυτό: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1890

Και με άλλα 100 το 8 ιντσών.

Αλλά και το 130 είναι ικανό τηλεσκόπιο, ιδίως αν προηγούμενό σου είναι Telescience (έχω και το 30 και το 50!, όπως και το SW130 που σου λέω). Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα τραπεζάκι και να φτιάξεις ένα φωτοχιτώνιο. Είναι μικρό, στολίζει το γραφείο σου και το μεταφέρεις παντού.

3.jpg.2b809ce3a63a227e4e446f925f371deb.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
SkyWatcher DOBSONIAN TRUSS 130mm

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1691

Μόλις πουλήθηκε ένα μεταχειρισμένο στα 130 ευρώ!.

Αν βάλεις όμως άλλα 50 αγοράζεις αυτό: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1890

Και με άλλα 100 το 8 ιντσών.

Αλλά και το 130 είναι ικανό τηλεσκόπιο, ιδίως αν προηγούμενό σου είναι Telescience (έχω και το 30 και το 50!, όπως και το SW130 που σου λέω). Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα τραπεζάκι και να φτιάξεις ένα φωτοχιτώνιο. Είναι μικρό, στολίζει το γραφείο σου και το μεταφέρεις παντού.

Από τις προτάσεις σας καταλήγω στην περίπτωση του dobsonian 6''. Πιστεύω θα είναι καλύτερα να βάλω άλλα 50 ευρώ και να επιλέξω τη μέγιστη καλή λύση με τα συγκεκριμένα λεφτά !

Υ.Γ scott το nightwatch το έχω ... :DDD

Ευχαριστώ πολύ!!!

debian-userbar2.png

sigpic13231_2.gif

:-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|=

Δημοσιεύτηκε

Από τις προτάσεις σας καταλήγω στην περίπτωση του dobsonian 6''. Πιστεύω θα είναι καλύτερα να βάλω άλλα 50 ευρώ και να επιλέξω τη μέγιστη καλή λύση με τα συγκεκριμένα λεφτά !

Ευχαριστώ πολύ!!!

Υ.Γ Μεχρι 200 ευρο ειπες...στα 250 σαφος το 6'dobson θα παρεις....στα 344 ευρο το 8'αρη....παραπανω ρωτας τους παλεοτερους :cheesy:

Κων/νος Σιδηρόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Στην θέση σου ΔΕΝ θα έπαιρνα τίποτα μικρότερο από 8 ίντσες για 1ο τηλεσκόπιο.... [-(

Θα το καταευχαριστηθείς..κάνε υπομονή για τα 144 παραπάνω ευρώ...χτύπα το 8άρι...

αν καταλήξεις να μην σου αρέσει το χόμπυ...το πουλάς πανεύκολα το 8άρι. Αν όμως κολλήσεις...θα έχεις ήδη σοβαρές ίντσες στην διάθεσή σου και ένα εργαλείο που θα σε κάνει να προχωρήσεις κι άλλο...

:wink: :wink: :-note :-note

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Η αλήθεια είναι πως 100 ευρώ για να πας από 6'' σε 8'' είναι ελάχιστα χρήματα. Σε SCT η διαφορά είναι περίπου 400 ευρώ, ενώ για διοπτρικά ακόμη περισσότερο. Οπότε σκέψου το ξανά.

Από τότε που μπλέχτηκα με την αστροπαρατήρηση τα 100 ευρώ μου φαίνονται ψιλά. Ρε ζημιά που πάθαμε. :mrgreen:

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ!!!

Γιατί δεν κάνεις λίγο υπομονή να πάρεις dob 8" μεταχειρισμένο?

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Νομίζω υπάρχει ένα ξεχασμένο 8άρι στις αγγελίες...ίσα που προλαβαίνεις και σε πολύ καλή τιμή κατά τη γνώμη μου και ωραία αξεσουάρ ως δώρα!... :-note

Δες εδώ

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=148985#148985

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Re: Τάσο Βρατόλη, η αγγελία είναι από το 2006 ... :lol: :lol: Δεν νομίζω να υφίσταται ακόμη...

Τελικώς αποφάσισα να πάω κατευθείαν σε καινούργιο

Σας Ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας!!!

debian-userbar2.png

sigpic13231_2.gif

Δημοσιεύτηκε
Re: Τάσο Βρατόλη, η αγγελία είναι από το 2006 ... :lol: :lol: Δεν νομίζω να υφίσταται ακόμη...

Τελικώς αποφάσισα να πάω κατευθείαν σε καινούργιο

Σας Ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας!!!

Μα λέει Σεπτέμβρης του 2010! :?

Που είδες εσύ να λέει 2006;; :-s Τέλος πάντων ότι και να επιλέξεις , 2ο χέρι ή καινούργιο, σου εύχομαι ολόψυχα καλή αρχή, δε θα το μετανιώσεις.

Αν δεν το έχει δώσει όμως σκέψου το καλά, δίνει μαζί και Telrad που όπως είπε ο Παναγιώτης είναι απολύτως απαραίτητος και θα γλυτώσεις λεφτά και από εκεί... :wink:

Δημοσιεύτηκε

Τάσο, Χρήστο, Παναγιώτη, δεν ξέρω τι θα κάνει ο φίλος μας, αλλά κοντεύετε να πείσετε εμένα να το πάρω. Έχω πάρει πολλά λιγότερο χρήσιμα πράγματα με τα χρήματα που κοστίζει αυτό.

Αν μπορούσα να το κρύψω από τα πανθορώντες οφθαλμούς του Στρατάρχη θα το είχα ήδη πάρει δηλαδή.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Εεε που να τα κρύψουμε πλέον με όλα αυτά που μαζέψαμε. Εμένα με γαργαλάει κάνα 16’’ αλλά αυτό δεν κρύβεται με τίποτα.
Φιλικα Χρηστοs.
Δημοσιεύτηκε

RΕ: τάσο βλακεία μου κοιτούσα κάτι άλλο και το μπέρδεψα...Σ'ευχαριστώ και για τις ευχές σου!

Θα κοιτάξω να επικοινωνήσω με το άτομο που το πουλάει...

Σας ευχαριστώ όλους σας!

debian-userbar2.png

sigpic13231_2.gif

Δημοσιεύτηκε

Συμβουλή (προς άπαντες νέους): κάνε τις δουλειές σου ήσυχα και γρήγορα, σαν καταδρομέας σε εχθρικό έδαφος.

Όταν διαφημίζεις τις ενέργειές σου μπορεί να προκαλείς ανταγωνισμό.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης