giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Τα Super Mono έχουν πεδίο 30 μοίρες πως θα κρατάς σε 300x στο κέντρο του πεδίου τον πλανήτη; Το diffraction limited πεδίο ενός νευτώνιου f/4.8 είναι πολύ μικρό. Και ούτε αποδίδουν καλά στα άκρα σε τόσο γρήγορο τηλεσκόπιο οι monocentric. Δεν είναι κατάλληλοι γι αυτό που ψάχνεις! Ούτε φυσικά οι kellner. Αν ήταν f/15 το τηλεσκόπιό σου άντε f/10 τα πράγματα θα ήταν αλλιώς... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Στον πίνακα που έχει το τεστ του cloudynights από όσους προσοφθάλμιους είναι ακόμα κανονικά στην παραγωγή οι καλύτεροι είναι φυσικά οι Brandon Όχι . Ισοπαλία με τους Baader λέει. Και εγώ προτιμώ να λέω πως έχω έναν (3) Baader (βαρύ, αρρενωπό, βαρβάτο, γκερμανούχτεν και λίγο αναρχικό όνομα) παρά έναν Brandon (metrosexual, γλυκανάλατο, χτυποκάρδια στο Beverly Hills, φλωροπόπ). Βλέπετε γούστα είναι αυτά, ας δεχτούμε ο ένας τα γούστα του άλλου, ίνα εν ομονοία... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Εγώ πάλι προτιμώ να είναι πανάλαφροι και να γράφουν USA επάνω παρά japan, china, taiwan, tibuktu κλπ και να μου απαντάει προσωπικά στα email μου ο ίδιος ο άνθρωπος που τους κατασκευάζει Α και επίσης να έχουν τσαμπουκά δικό τους σπείρωμα φίλτρων (οκ έχω και αντάπτερ για να προσαρμόζω άλλα κυρίως το O-III γιατί πλανητικά θα πάρω γνήσια δικά τους να μην μπαστερδεύω τους Brandon μου). Επίσης τι σημαίνει εκείνο το genuine; Τι %&**% όνομα είναι αυτό; Λες και οι υπόλοιποι ortho είναι immitation; Α ξέχασα επίσης πως δεν έχουν το "safety" undercut (συγνώμη αλλά δεν την αντέχω αυτή την αποκρουστική αηδία! αν και στους eudiascopic/Celestron Ultima εκανα την αβαρία). Αν είναι για orthoscopic θα προτιμήσω μεταχειρισμένους παλιούς UO απλά και μόνο για να μην το έχουν!Ένας επίσης λόγος που δεν θα πουλήσω ποτέ το πορτοκαλί C8 είναι πως είναι Made in USA! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Εγω περισσότερο εχω καταλήξει στην αγορα ενος Pantax XO 5mm χωρις βεβαια να αφήνω απεξω τους αλλους...Νομίζω ότι είναι αυτή είναι και η καλύτερη επιλογή με τους brandon να έρχονται δεύτεροι... Οι ΖΑΟ ΙΙ βρίσκονται μόνο μεταχειρισμένοι ενώ με τα χρήματα που ζητάνε αγοράζεις 2μισι μεταχειρισμένους pentax XO. Η διαφορά Pentax XO και ZAO II στην απόδοση - από οσο έχω ακούσει πολλές φορές, χωρίς όμως να έχω προσωπική πείρα - είναι από μηδαμινή έως μια τρίχα ελάχιστη. Οι brandon είναι ιδιαίτερη περίπτωση: τα οπτικά τους είναι βιομηχανικής παραγωγής με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά από την άλλη είναι made in USA και η διαλογή και κατασκευή τους ήταν και εξακολουθεί να είναι προσωπική υπόθεση του Don Yeier. Κάποτε κόστιζαν πολύ λιγότερο από΄όσο κοστίζουν τώρα αλλά εξακολουθούν να είναι εξαιρετική αγορά. Το κακό είναι ότι οι εστιακές που βγαίνουν είναι από 32-8μμ. Για μεγαλύτερες μεγεθύνσεις θα πρέπει να δουλέψεις με κάποιον barlow - ακόμα καλύτερα με τον δικό τους 2.4Χ Dakin barlow της Vernonscope. Νομίζω υπάρχει και ένας 6άρης, αν δεν κάνω λάθος και ένας 4άρης, αλλά αυτά τα κομμάτια είναι πολύ καιρό εκτός παραγωγής και θα μπορέσεις πολύ δύσκολα να τους βρεις μόνο μεταχειρισμένους...Προσοχή, άλλο TMB/BO2 και άλλο TMB Super mono. Τα πρώτα είναι τα poor man's radians όπως είπε και ο Τάκης και τα δεύτερα σχεδίαση monocentrics του αείμνηστου Thomas Back. Μια τελευταία παρατήρηση: έχω κάνει τη σύγκριση nagler 5T6 και του αντίστοιχου Baader genuine ortho και η διαφορά είναι αισθητή. Αλλά ο καθένας στο είδος του και ο nagler στα DSO.. Αν δεν κάνω λάθος είχες παλαιότερα έναν Baader genuine ortho. Δεν ειμαι σίγουρος ότι θα ικανοποιηθείς περισσότερο με τον Pentax ή τον Brandon. Αν όντως θυμάμαι καλά και είχες τον 5άρη Baader, έχεις ήδη εμπειρία τουλάχιστον από το 90% του βέλτιστου - αυθαίρετο ποσοστό - που μπορείς να πάρεις. Για best value δεν το συζητάμε, ο BGO είναι μπροστά και με διαφορά...
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Ηλία σε ευχαριστω για τις πληροφορίες,αν και όπως τα βλεπω(ή τελος παντων όπως τα διαβαζω) ακόμα και τον Zao2 να πάρω δεν θα είμαι ειμαι ικανοποιημενος... ο Νagler5t6 ειναι πολυ καλος σε Dso, τον χρησιμοποιώ συνέχεια!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Νομίζω υπάρχει και ένας 6άρης, αν δεν κάνω λάθος Υπάρχει 6mm κανονικά στην παραγωγή ας μην τον έχει στο site. Μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Don Yeier σε απάντηση σε email που του έστειλα. Είναι ο επόμενος που σκοπεύω να αγοράσω. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
takis63 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Εγω περισσότερο εχω καταλήξει στην αγορα ενος Pantax XO 5mm Πρόκειται για εξαιρετική επιλογή. Προχώρα... Τι θα λέγατε να οργανώναμε μια συγκριτική δοκιμή? Ναι το ξέρω εισάγω καινά δαιμόνια τώρα Στέφανε ακούς?? Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Τι θα λέγατε να οργανώναμε μια συγκριτική δοκιμή? Ναι το ξέρω εισάγω καινά δαιμόνια τώρα Στέφανε ακούς?? Καινά δαιμόνια ή κενά δαιμόνια; Μάλλον κενά, καθώς ακόμη μας χρωστά την προηγούμενη δοκιμή (24mm 1.25''). 10 μήνες πέρασαν, ακόμη και τα παιδιά μου σε 9 μήνες τα κάναμε. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα δεν πρόκειται να βρεις αυτό που θέλεις γιατί δεν έχεις τη βάση: τηλεσκόπιο που να είναι το καλύτερο δυνατό για πλανητική παρατήρηση (νευτώνιο, γρήγορο και χωρίς ισημερινή βάση ούτε καν με καλή dobsonian)... Κυνηγάς Χίμαιρες... Προσωπικά με το 12" f/4.8 dob ικανοποιητικότατη εικόνα του Δία βλέπω με έναν eudiascopic 7.5mm (200x) και αν το seeing το επιτρέπει προσαρμόζοντας τον klee barlow 2.8x (560x). Οι πλέον έμπειροι παρατηρητές πλανητών προσοφθάλμιους 4 στοχείων χρησιμοποιούν. Ειδικά σε πλανήτες που μας ενδιαφέρει το κέντρο του πεδίου δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς περισσότερων. Με ένα σετ brandon ή eudiascopic ή κλασσικών orthoscopic το τηλεσκόπιό σου (και το δικό μου αντίστοιχου f) δίνει ό,τι μπορεί να δώσει σε θέμα οξύτητας. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Βασίλη έχω μια απορία που αναφέρθηκε και πιο πάνω αλλά θα ήθελα μία απάντηση. Με 5mm ή 4mm έχεις 300Χ και 380Χ. Ψάχνοντας φακούς με 30 και 40 μοίρες πεδίο πως θα τα καταφέρεις στην παρακολούθηση πλανητών με τέτοιες μεγεθύνσεις, με το συνεχόμενο σπρώξιμο; Αισθάνομαι ότι είναι μια διαδικασία άγχους που περιορίζει την ευχαρίστηση. Δεν θα είναι πιο βολικό το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πεδίο; Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 τηλεσκόπιο που να είναι το καλύτερο δυνατό για πλανητική παρατήρηση (νευτώνιο, γρήγορο και χωρίς ισημερινή βάση ούτε καν με καλή dobsonian)... Κυνηγάς Χίμαιρες... Βασίλη έχω μια απορία που αναφέρθηκε και πιο πάνω αλλά θα ήθελα μία απάντηση. Με 5mm ή 4mm έχεις 300Χ και 380Χ. Ψάχνοντας φακούς με 30 και 40 μοίρες πεδίο πως θα τα καταφέρεις στην παρακολούθηση πλανητών με τέτοιες μεγεθύνσεις, με το συνεχόμενο σπρώξιμο; Αισθάνομαι ότι είναι μια διαδικασία άγχους που περιορίζει την ευχαρίστηση. Δεν θα είναι πιο βολικό το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πεδίο;Ρε παιδια δεν είναι dob το τηλεσκοπιο... πάνω σε Ισημερινή με αστροστάτη είναι Κάνεις "τρελή" παρατήρηση ακόμα και στα 762Χ !!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Τότε πάρε ένα set orthoscopics και μην το παιδεύεις. Αν θές ντε και καλά να τα ακουμπήσεις πάρε pentax ή brandon. 700 για Zeiss είναι υπερβολή. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Ρε παιδια δεν είναι dob το τηλεσκοπιο... πάνω σε Ισημερινή με αστροστάτη είναι Κάνεις "τρελή" παρατήρηση ακόμα και στα 762Χ !!! Άψογα... γιατί είχα αρχίσει να αισθάνομαι άβολα Έχεις άποψη για τους Siebert Optics Modified Orthos; Είχα παραγγείλει έναν 4άρι μαζί με έναν UO για άμεση σύγκριση. Παρ' όλα που δεν βλέπω αρκετές αναφορές εδώ για τους εξαιρετικούς Modified Orthos του Siebert θα σου πω ότι είναι απίθανοι. Το ότι τους αναφέρουν σαν "ξυράφι" δεν είναι απλά μια κουβέντα και είναι κρίμα που δεν υπήρχαν στο συγκριτικό που διάβασα παραπάνω στο CloudyNights. Υπάρχει ένα κακό και ένα καλό με τους φακούς αυτούς. Αν τον βιάζεσαι πρέπει να μιλήσεις προσωπικά με τον Harry και να τον σπρώξεις να στον ετοιμάσει γρήγορα (εμένα βέβαια αυτό μου άρεσε). Τους φτιάχνει στο χέρι βλέπεις, μετά τους τεστάρει και το πάει χαλαρά. Το καλό είναι ότι μπορείς να τον δοκιμάσεις πρώτα τον φακό. Και αν δεν σου αρέσει επιστρέφεται. Αλλά πιστεύω ότι θα τον κρατήσεις. Την πρώτη φορά που είδα τον Δία, έμεινα. Α! Και 60+ FOV... http://www.siebertoptics.com/SiebertOptics-Ortho%20page%29.html [fullalbumimg]10495[/fullalbumimg] Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Κωνσταντίνε με έβαλες στην πρίζα κανονικά με τους Siebert! 1η φορά ακούω ορθοσκοπικό με 60 AFOV!!! Για γράψε περισσότερα από την εμπειρία σου όταν έχεις χρόνο και όρεξη... Γενικά έριξα μια ματιά και φαίνεται ότι φτιάχνει ποιοτικά πράγματα αυτός ο τύπος εκεί... Θα τον ψάξω κι άλλο... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
matman1975 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2010 Βασίλη άκουσες διάφορες γνώμες, οπότε πήρες πλέον μια ιδέα του τι κυκλοφορεί.Σαν τελευταίο σχόλιο θα έλεγα ότι....τα 700$ που θα κληθείς να δώσεις για έναν Zeiss θα έχεις τη "χαρά" και την τιμή να τα δώσεις... ΑΝ έχεις υπομονή κι ΆΝ είσαι τυχερός...να προλάβεις να απαντήσεις πρώτος στην αγγελία στο astromart .Συνήθως επειδή αυτοί που τα πουλάνε (όταν τα πουλάνε) είναι κυρίως Αμερικάνοι, (οπότε βάζουν την αγγελία την ώρα που εμείς εδώ...κοιμόμαστε)...ο φακός πωλείται μέσα σε λίγες ώρες...Άν λοιπόν έχεις αποφασίσει (σώνει και καλά) να πάρεις τα καλύτερα πλανητικά προσοφθάλμια που κατασκευάστηκαν...ever...ξέρεις πολύ καλά τί πρέπει να κάνεις.Αν πάλι η όλη διαδικάσία σου φαίνεται πολύ δαπανηρή...πολύ χρονοβόρα και ψυχοφθόρα (δεν είναι και λίγο να τσεκάρεις κάθε μέρα αν υπάρχει ΖΑΟΙΙ προς πώληση)...τότε ναι υπάρχουν οι Pentax, οι Baader, οι TMB, οι Brandon...έτοιμοι να καλύψουν (όσο μπορούν) το κενό.Σε κάθε περίπτωση καλή τύχη στην επιλογή σου και καλές παρατηρήσεις Χαιρετισμούς από Θεσσαλονίκη ΘοδωρήςZeiss PDF.pdf ------------------------------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow
ΣΕΙΡΙΟΣ1978 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Παιδια.. Για τους TAKAHASHI LE 40 μορες δεν ακουσα τιποτε.δεν ειναι αξιοπιστοι..?
koulosb Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Εγω πηρα vixen NLV 4mm εχει πεδιο 45 μοιρες αλλα eye relief 20mm. Οταν το δοκιμασω θα κανω αναφορα. Εψαχνα για μεγαλο eye relief και καλη τιμη και κατεληξα σε αυτο.... για την πλανητικη δε πιστευω οτι χρειαζομαι μεγαλυτερο πεδιο. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
zantespear Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 @matman1975Μπορείς να ποσοτικοποιήσεις επί της % τη διαφορά μεταξύ ενός Carl zeis ortho και ενός απλού ορθοσκοπικού (baader ή UO) στο contrast και στη φωτεινότητα? Σπύρος
matman1975 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 @matman1975Μπορείς να ποσοτικοποιήσεις επί της % τη διαφορά μεταξύ ενός Carl zeis ortho και ενός απλού ορθοσκοπικού (baader ή UO) στο contrast και στη φωτεινότητα? Στη φωτεινότητα δεν υπάρχει διαφορά (τουλάχιστον τα δικά μου μάτια δεν εντόπισαν τίποτα).Εκεί που υπήρχε όντως εμφανής διαφορά ήταν στο κοντράστ (ο ουρανός ήταν ξεκάθαρα πιο μαύρος με τους Zeiss...ποσοστιαία περίπου 20% πιο μαύρος) και κυρίως στη διάχυση φωτός (scatter light).Ενώ με τους Zeiss δεν υπήρχε η παραμικρή διάχυση στο φώς...με αποτέλεσμα ο Κρόνος να φαίνεται φωτεινός, οξύς, σε κατάμαυρο φόντο (σα να έβλεπες φωτογραφία του), με τους Baader κάποιες αμυδρές, θολές δέσμες φωτός έκαναν πιο δυσδιάκριτες τις λεπτομέρειες στην επιφάνειά του και στους δακτύλιους.Το τέστ έγινε με ένα ΤΟΑ-130, με εξαιρετικό seeing, σε πολύ σκοτεινό ουρανό.Το συμπέρασμα που βγάλαμε τελικά όλοι, ήταν ότι οι Baader είναι πάρα πολύ καλοί πλανητικοί προσοφθάλμιοι κι ότι η αγορά ενός ΖΑΟΙΙ με πολλαπλάσιο κόστος, έχει νόημα μόνο για έναν hardcore παρατηρητή πλανητών...ο οποίος αναζητά τη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας...ω λεπτομέρεια... Θοδωρής-----------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho se + 2X Barlow ------------------------------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow
matman1975 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Παιδια.. Για τους TAKAHASHI LE 40 μορες δεν ακουσα τιποτε.δεν ειναι αξιοπιστοι..? Πρόκειται για εξαιρετικά all around προσοφθάλμια 5 στοιχείων.Είναι ακριβά (τιμή λίγο φθηνότερη ενός αντίστοιχου Nagler).Προσωπικά άν είχα να διαλέξω ανάμεσα σ'αυτά και τους Nagler για deep sky παρατήρηση... θα διάλεγα τους NaglerΓια πλανητική παρατήρηση στην ίδια τιμή θα επέλεγα τους πιο εξειδικευμένους Brandon ή έναν Pentax. Θοδωρής--------------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-13OSZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow ------------------------------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 1η φορά ακούω ορθοσκοπικό με 60 AFOV!!! Για γράψε περισσότερα από την εμπειρία σου όταν έχεις χρόνο και όρεξη... Γενικά έριξα μια ματιά και φαίνεται ότι φτιάχνει ποιοτικά πράγματα αυτός ο τύπος εκεί... Θα τον ψάξω κι άλλο... Με λίγες λέξεις, ανυπομονώ να κοιτάξω κάθε φορά μέσα από αυτόν τον φακό. Πρέπει να τον δει κάποιος για να καταλάβει σε πόσα πράγματα είναι εξαιρετικός για την τιμή του. Το πρώτο που είχα δει στην σύγκριση με τον UO ήταν το contrast. Είναι ένας φακός που έδειξε πολύ εύκολα την διαφορά τους. Με τον Siebert ο ουρανός είναι πιο σκοτεινός και τα αντικείμενα βγαίνουν έξω. Ψηλό βαθμό παίρνει στην φωτεινότητα. Βλέπεις τον Δία και τον Κρόνο όχι μόνο με λεπτομέρειες παντού, αλλά και πολύ φωτεινούς. Η οξύτητα του είναι επίσης πολύ καλή, θα έλεγα 1 ή 2 κλικ πάνω από τον UO. Και όλα αυτά με ένα άνετο πεδίο 60+. Θα μου πεις μιλάμε για πλανητική. Όμως με τον UO αισθάνομαι άβολα, σαν να κοιτάω από κλειδαρότρυπα. Άλλο είναι να κοιτάω από ένα φακό με πλατύ πεδίο ακόμη και πλανήτες. Όταν επιστρέφω σε στενότερο πεδίο αρχίζω να αισθάνομαι κλειστοφοβικά. Τέλος τα άστρα είναι καθαρά μέχρι τα άκρα του πεδίου. Που παίζει ρόλο στην παρατήρηση της σελήνης. Δεν ξέρω πως τα κατάφερε ο Siebert και έβγαλε ένα ορθοσκοπικό 5 στοιχείων τόσο καλό. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Υπάρχει ένα κακό και ένα καλό με τους φακούς αυτούς. Αν τον βιάζεσαι πρέπει να μιλήσεις προσωπικά με τον Harry και να τον σπρώξεις να στον ετοιμάσει γρήγορα (εμένα βέβαια αυτό μου άρεσε). Τους φτιάχνει στο χέρι βλέπεις, μετά τους τεστάρει και το πάει χαλαρά. Το καλό είναι ότι μπορείς να τον δοκιμάσεις πρώτα τον φακό. Και αν δεν σου αρέσει επιστρέφεται. Αλλά πιστεύω ότι θα τον κρατήσεις. Την πρώτη φορά που είδα τον Δία, έμεινα. Α! Και 60+ FOV... http://www.siebertoptics.com/SiebertOptics-Ortho%20page%29.html [fullalbumimg]10495[/fullalbumimg] Τους θυμαμαι αυτους τους φακους Μου αρεσαν παρα πολυ οι επιστρωσεις του Siebert . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Με λίγες λέξεις, ανυπομονώ να κοιτάξω κάθε φορά μέσα από αυτόν τον φακό. Πρέπει να τον δει κάποιος για να καταλάβει σε πόσα πράγματα είναι εξαιρετικός για την τιμή του. Το πρώτο που είχα δει στην σύγκριση με τον UO ήταν το contrast. Είναι ένας φακός που έδειξε πολύ εύκολα την διαφορά τους. Με τον Siebert ο ουρανός είναι πιο σκοτεινός και τα αντικείμενα βγαίνουν έξω. Ψηλό βαθμό παίρνει στην φωτεινότητα. Βλέπεις τον Δία και τον Κρόνο όχι μόνο με λεπτομέρειες παντού, αλλά και πολύ φωτεινούς. Η οξύτητα του είναι επίσης πολύ καλή, θα έλεγα 1 ή 2 κλικ πάνω από τον UO. Και όλα αυτά με ένα άνετο πεδίο 60+. Θα μου πεις μιλάμε για πλανητική.Δηλαδή πλησιάζει τον ZaoII;; τον Pentax;; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δηλαδή πλησιάζει τον ZaoII;; τον Pentax;; Δεν ξέρω πως προκύπτει αυτή η σύγκριση από την περιγραφή μου; Πως να απαντήσω σε κάτι τέτοιο; Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον Siebert ή έστω σε μια μικρή σύγκριση με τον UO. Τους θυμαμαι αυτους τους φακους Μου αρεσαν παρα πολυ οι επιστρωσεις του Siebert . Σωστά Αλέξανδρε, και αυτό είναι κάτι που δεν ανέφερα. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και εκεί. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δηλαδή πλησιάζει τον ZaoII;; τον Pentax;; Δεν ξέρω πως προκύπτει αυτή η σύγκριση από την περιγραφή μου; Πως να απαντήσω σε κάτι τέτοιο; Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον Siebert ή έστω σε μια μικρή σύγκριση με τον UO. Η σύγκριση αυτη προέκυψε γιατι στις παραπάνω αναφορες προκύπτει ότι ο Pentax είναι λίγο πιο καλος απο τον UO, και ο Ζao2 πιο καλος απο τον Pentax... ...Οπότε προέκυψε το ερωτημα εαν ο Siebert ειναι συγκρίσιμος με καποιον απο τους φακους που ειναι καλυτεροι απο τον UO. UOUO Siebert >=< (Pentax Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα