scott Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Μεγαλη ανακαλυψη του προσοφθαλμιου ETHOS με 100 μοιρες οπτικο πεδιο! Ολοι φανταζομαι συμφωνουμε και θα θελαμε ενα στη συλλογη μας....!Προσωπικα ομως προσπαθω να δαμασω τον ποθο για την τελευταια λεξη της τεχνολογιας,σκεφτομενος την σχεση τιμης αποδοσης!!Δεν αντιλεγω για την ποιοτητα του ETHOS αλλα αν υποθεσουμε ενας NAGLER 82 μοιρες η τιμη του ειναι 329 ευρο 329/82=4 =>δηλαδη4 ευρο περιπου κοστος ανα μοιρα!Τορα ας υπολογισουμε για τον ETHOS 545 ευρο ο πιο φθηνος545/100=5,45 ευρο η μοιρα!Φενεται καπως λογικο αυτο αλλα παλι δεν ενθουσιαζομαι.Αν παρουμε τον ακριβοτερο που κοστιζει 799 ευρο η μοιρα κοστιζει 7.9 ευρο. Το να δωσω 216 ευρο παραπανω απο nagler για να κερδησω 18 μοιρες παραπανω,που με αυτον τον τυπο η μοιρα κοστιζει 12 ευρο επιπλεον ,αυτη η σκεψη μου κανει να κρατησω την υπομονη μου να τον παρω μετα απο μερικα χρονια που πιθανον να πεσει η τιμη του η να τον βρω σε καλυτερη τιμη μεταχειρισμενο.Στον ακριβοτερο ethos με 799 ευρο παει και το αναλογο....Απο τοτε που αποφασησα να μην κυνηγω την τεχνολογια,βρηκα την υγεια μου...ακριβο σπορ η τεχνολογια,βεβαια οποιος ειναι καλα οικονομικα προφανως δεν τον ενοχλει αυτο.Η δουλεια της παρατηρησης νομιζω ειναι καλυμενη και με 68 μοιρες (hyperion,panoptic),και σε 82 μοιρες του nagler και πιο οικονομικα...(χερε υπεριονα )Σηγουρα ο κυριος Al Nagler ειναι εξαιρετικος επαγκελματιας και κατεχει το θεμα του εμποριου...φανταζομαι σκεφτεται καπως ετσι.... πουλαω ακριβα την τελευταια λεξη της τεχνολογιας για τους τρελαμενους,οποτε τα σκας αδρα,και κοντα στο ακριβο αυτος που δεν μπορει να αγορασει θα ανεβουν οι πωλησεις στους nagler (καλιο nagler και στο χερι παρα ethos και καρτερι ).....εξυπνος τυπος συμφωνητε? Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Φίλε Κώστα, ανοίγεις ένα τεράστιο και πολυσυζητημένο θέμα...το όνομα αυτού έχει τίτλο: "ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ..." Αν ψάξεις έχει πολλά παλιά θέματα που συζητιέται το αν αξίζει ο Ethos τα λεφτά του σε σχέση με τον Nagler κλπ... Προσωπικά έχω δει μέσα από τα ακόλουθα Ethos(es) τα τελευταία 2 χρόνια και όλα σε σκοτεινό ουρανό: 8mm, 13mm, 17mmΑυτός με τον οποίο μου έπεσαν τα σαγόνια κυριολεκτικά ήταν ο 17άρης! Είναι μια άλφα εμπειρία, αναμφισβήτητα... Πολλά τα λεφτά όμως για να αναγκάζω το μάτι μου να περιστρέφεται ψάχνοντας τις 100 μοίρες φαινόμενο. Εδώ στις 82 μοίρες ψάχνεται το μάτι (εκτός της σειράς T4 βέβαια...άλλο φρούτο αυτοί! Θα σου πει και ο Κώστας ο Κοκκώλης και ο Ηλίας (eliasg2004) που τους έχουν), πόσο μάλλον στις 100. Αν ήταν να πάρω έναν, θα ήταν ο 17mm. Αλλά θα πρέπει να είχα γιγαντιαία λόξα και τρομερό "έρωτα" από την 1η ματιά...πράγμα που δεν συνέβη, παρόλο που μου άρεσε απίστευτα ο 17άρης όπως είπα. Με τα λεφτά που ζητάει η MIA "ηθική" παρατήρηση παίρνω 2 καλούς Pentax XW και δεν ακούω καθόλου τον θείο Al και όλη την επιχειρηματολογία του για majesty factor και μπλα μπλα...που ισχύει βέβαια, δε λέω, σου είπα ότι μου έπεσαν τα σαγόνια...όχι όμως και να ξεπαραδιαστώ κυριολεκτικά ρε φιλαράκι για αυτό το wow!! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2010 Αν λογίζεται με την μοίρα το κόστος υπάρχουν και οι Explore Scientific αλλά και οι TMB & Zhumell που βγαίνουν φθηνότεροι από τους Nagler. Οι Ethos όμως αναφέρονται σαν ''τέλειοι'' φακοί, το ίδιο και οι Explore Scientific και οι υπέρτατα ακριβοί Nikon. Το κόστος προκύπτει από πολλά ακριβά γυαλιά και την υπεραξία φυσικά. Υπάρχουν Panoptic ακριβότεροι από Nagler λόγω λιγότερου γυαλιού και οι ορθοσκοπικοί είναι φθηνοί γενικώς λόγω μικρής ποσότητας οπτικών στοιχείων.Συμφωνώ πως η χρυσή τομή είναι οι φακοί 65-72 μοιρών σταθερού eye relief, Celestron Ultima LX, Meade SWA, Vixen LVW, Baader Hyperion, Televue Panoptic, Pentax XW, Nikon NAV, ότι μπορεί ο καθένας. Ούτε είναι τυχαίο το οτι υπάρχουν τόσα είδη SWA. Από αυτούς, πράγματι οι Hyperions έχουν τον καλύτερο λόγο τιμής προς απόδοση, όχι μόνο ανά μοίρα. Και οι Nagler T4 παρόμοιοι φακοί είναι, με έξτρα πεδίο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Τάσο: περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...Αλλά βρε παιδιά, είναι δυνατόν να μετράμε την αξία ενός φακού σε ευρώ ανά μοίρα οπτικού πεδίου;;;Αν σκεφτόμαστε έτσι τότε γιατί να μη σκεφτούμε και τα εξής:Πόσο πάει η ίντσα στα αποχρωματικά διοπτρικά; Ένα καλό τετράιντσο έχει 2000 ευρώ, άρα 500 ευρώ η ίντσα. Τότε ένα 10ιντσο θα είχε 5.000 ευρώ. Άμα το βρείτε όμως τόσο πείτε μου κι εμένα να πάρω ένα αύριο! Ένα αποχρωματικό 10ιντσο είναι όργανο αστεροσκοπείου και έχει πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ γιατί η δυσκολία κατασκευής του αντικειμενικού φακού αυξάνεται εκθετικά με τη διάμετρο.Άλλο παράδειγμα είναι τα αυτοκίνητα: Η Corolla μου είχε 15.000 ευρώ και έχει τελική 185 km/h δηλ. κάθε χιλιόμετρο τελικής ταχύτητας κοστίζει 80 ευρώ. Άρα με 30.000 ευρώ θα πάρω ένα αυτοκίνητο που πιάνει τα 370 km/h δηλ. μιά Lamborghini ή κάτι ακόμα πιό εξωτικό!Αστεία πράγματα. Όταν η τεχνολογία προσπαθεί να κάνει ένα βήμα πιό πέρα από τα όριά της, κάθε μικρή βελτίωση κοστίζει πανάκριβα. Δεν υπάρχει καμία ποσοτική αναλογία. Άν κάποιος θέλει 100° οπτκό πεδίο πρέπει να ξέρει ότι θα το πληρώσει. Τα υπέρ και τα κατά θα βαρύνουν ανάλογα με το πόσο έντονα θέλει/χρειάζεται το τεχνολογικό όριο. Το αν συμφέρει ή όχι δεν μπορεί να μετρηθεί ευρώ ανά μοίρες.(Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος παρατηρώντας με πεδία από 70° ως 82°. Αν είχα «τρελλαθεί» με τις 100° θα έδινα τα 700 ευρώ - λάθος, τα 700 δολάρια - αλλά δεν θα τα αντιστοίχιζα με μοίρες.) Κλείνω όπως άρχισα: Περί ορέξεως... "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
scott Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Οι ιντσες που προανεφερα ειναι παραδειγμα για να φανει η τιμη αποδοση.Σε καμια περιπτωση δεν μετριεται ετσι η αξια ενος προσοφθαλμιου.Γιατι Στεφανε εστιαζεσαι στο παραδειγμα?Θα ειναι χρησιμο να ακουστουν αποψεις σχετικα με το θεμα - οπτικου πεδιου - τιμης - αποδοσης! Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
hunter155 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Πολά πράγματα κοστίζουν παραπάνω απότι θα "έπρεπε"..Το θέμα είναι πόσο βάρος δίνει κάποιος στο πεδίο.Αν κάποιος θεωρεί το πάν το πεδιο καλός η κακός θα πληρώσει.Είναι οι ανάγκες και ο πόθος του καθενός.Και μόνο πάνω σε αυτα μπορεί να γίνει κουβέντα.Οσον αφορά τις τιμές,ξερουμε πως έχουν τα πράγματα με το ποιό καλό παράδειγμα τα ρούχα.. Συμφωνώ απόλυτα πως η tv διαχειρίζεται άριστα τις πωλήσεις της.Έχει χτίσει πολύ γερά θεμέλια στο χώρο της αστρονομίας και δύσκολα θα την απειλήσει κάποια άλλη εταιρία.Και ναί σίγουρα το μεγάλο κόστος των ethos δεν είναι μόνο τα κρύσταλα, αλλά είναι μέσα και το όνομα και η πρωτοπορία. Άλεξ Λομπάνοβ
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Τι να αγορασει κανεις τελος παντων???Διαγωνιο λ/10 στα 250+ ευρω γνωστης αστρομαρκας, ή διαγωνιο λ/12 στα 100 ευρω γνωστης επισης αστρομαρκας (στο ιδιο καταστημα εννοειται), με περγαμηνες σουπερ ευθυγραμμισης κλπ?Λεει ανακριβειες ο πωλητης, ή μηπως ο ακριβος διαγωνιος ειναι υπερεκτιμημενος?Που σταματα η αυθαιρεσια στους ισχυρισμους των εμπορων τελικα?Βλεπουμε κλωνους (προσοφθαλμια, διοφθαλμα, κυαλια,σωληνες κλπ)με τεραστιες αποκλισεις τιμων , (εως και 100%), αποσυρμενα μοντελα τηλεσκοπιων για καινουργια, τεχνικα χαρακτηριστικα ασχετα με την πραγματικοτητα, και ενα σωρο αλλες αστειες /εκνευριστικες καταστασεις...Επισης παρατηρω μια παραδοξη "ασυλια" στην κριτικη ορισμενων σουπερ προιοντων.Εχω αρκετους προσοφθαλμιους του θειου Αλ, και συμφωνω πως προκειται για καλα προιοντα.Δεν εχω ομως ποτε διαβασει για τα προβληματα αυτων των προσοφθαλμιων...Αλλος βγαζει χρωματακι στα ακρα του πεδιου, αλλος ειναι μετριοτατος σε σωληνες με μικρο εστιακο λογο, αλλος εχει "γκρινια" στα μηχανικα μερη κλπ.Και τι γινεται με ορισμενους πανακριβους (ή και λιγοτερο ακριβους) σωληνες με περγαμηνες?Σημερα παω να παρω (δανεικο για τις Χριστουγεννιατικες διακοπες) εναν TV zoom 8-24 ο οποιος δεν χρησιμοποιηθηκε ποτε απο τον κατοχο του, αφ ενος γιατι ηταν "χάλια μαυρα", εφ εταιρου ειχε 3 εσωτερικα μαυρα στιγματα (απο αγορας) στο κεντρο του πεδιου (θα προσπαθησω να τα καθαρισω).Κλασσικη περιπτωση πανακριβου κλωνου....σιγουρα υπερεκτιμημενου.Ολα αυτα τα γραφω για να καταληξω....:Δεν πιστευουμε τιποτα, γιατι ο καθε κατασκευαστης διαφημιζει οτι γουσταρει, και χωρις κανενα ελεγχο.Δεν ακουμε κανεναν, γιατι πολλες φορες λειτουργουμε σαν παπαγαλακια...χωρις αντικειμενικη κριση.Δεν αγοραζουμε τιποτα, αν δεν εχουμε ιδιαν αποψη, ή εστω εμπιστη πληροφορηση.Με λιγα λογια, η οποια ελκυστικη διαφημηση/φημολογια ειναι λογος για να "ερευνησουμε" το προιον, και οχι να το αγορασουμε κατ ευθειαν.Δεν αγοραζουμε τιποτα, μονο και μονο γιατι ακουγονται καλα σχολια στα φορουμ...(τα περισσοτερα απο μη χρηστες του προιοντος)Γενικως....ξοδευουμε , αλλα δεν παρασυρομαστε!!!
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Φυσικα δεν γραφω τα παραπανω αναφερομενος αρνητικα στους Ethos, αλλα δεν τους βαζω και σε ασυλια επειδη "το λενε ολοι".Ενα οποιοδηποτε τηλεσκοπιο/προσοφθαλμιο/αξεσουαρ μπορει να ενθουσιασει καποιον, και ταυτοχρονα να ξενερωσει εναν αλλον οπως και να λεγεται...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Η δουλεια της παρατηρησης νομιζω ειναι καλυμενη και με 68 μοιρες (hyperion,panoptic),και σε 82 μοιρες του nagler και πιο οικονομικα... Και με 45 μοίρες είναι καλυμένη η παρατήρηση όχι με 68. Δεν είναι χαρακτηριστικό ποιότητας το πεδίο. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα ποτε ETHOS γιατί απλά και μόνο είναι χειροβομβίδες. Ο μόνος χειροβομβίδα που έχω είναι ο παλιός Meade UWA 8.8mm που τον είχα αγοράσει μεταχειρισμένο παλιότερα αντί για Nagler και δεν το μετάνοιωσα που δεν αγόρασα τον αντίστοιχο υπερτιμημένο nagler. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Ολα αυτα τα γραφω για να καταληξω....:Δεν πιστευουμε τιποτα, γιατι ο καθε κατασκευαστης διαφημιζει οτι γουσταρει, και χωρις κανενα ελεγχο.Δεν ακουμε κανεναν, γιατι πολλες φορες λειτουργουμε σαν παπαγαλακια...χωρις αντικειμενικη κριση.Δεν αγοραζουμε τιποτα, αν δεν εχουμε ιδιαν αποψη, ή εστω εμπιστη πληροφορηση.Με λιγα λογια, η οποια ελκυστικη διαφημηση/φημολογια ειναι λογος για να "ερευνησουμε" το προιον, και οχι να το αγορασουμε κατ ευθειαν.Δεν αγοραζουμε τιποτα, μονο και μονο γιατι ακουγονται καλα σχολια στα φορουμ...(τα περισσοτερα απο μη χρηστες του προιοντος)Γενικως....ξοδευουμε , αλλα δεν παρασυρομαστε!!! Δεν θα μπορούσες να έχεις περισσότερο δίκαιο. Αλλά δυστυχώς, για να εφαρμοστεί σωστά η τακτική αυτή χρειάζεται κάποιο σημαντικό αρχικό κεφάλαιο και κάποια εμπειρία, καθώς στην αρχή όλα ωραία σου φαίνονται. Αφού δοκιμάσεις 5-10 πράγματα μπορείς να κάνεις συγκρίσεις. Τέλος, λόγω του ότι σχεδόν κάθε αγορά καινούριου εξοπλισμού χάνει περίπου το 35% της αξίας, η τακτική των δοκιμών είναι εφαρμόσιμη χωρίς σημαντική ζημία μόνο αν επενδύσεις σε μεταχειρισμένα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Πάντως, για να μην παρεξηγούμαστε, η σοφή ρήση του Paul Watzlawick: "Ό,τι λέγεται, λέγεται από κάποιον", δεν ορίζει πως υπάρχει κατ' ανάγκην δόλος ή άγνοια, αλλά πως τα βιώματα, η προσωπικότητα, οι προτιμήσεις, ασύνειδα σχήματα και άλλα ιδιοσυγκρασιακά στοιχεία υποκειμενοποιούν κάθε έκφραση γνώμης. Αυτό λειτουργεί και αντίθετα. Αν εσύ δοκιμάσεις κάτι, με όλη την εμπειρία και τις γνώσεις που έχεις, κατόπιν δε το προτείνεις σε κάποιον άλλο ως καλό, δεν εξασφαλίζεται πως θα του αρέσει και εκείνου. Οι Τ4 μας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ενώ μας αρέσουν πολύ, διστάζουμε να εκφράσουμε την προτροπή στους άλλους καθώς έχουν πολλές παραξενιές που για άλλους ανθρώπους μπορεί να μην είναι ασήμαντες. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Η δουλεια της παρατηρησης νομιζω ειναι καλυμενη και με 68 μοιρες (hyperion,panoptic),και σε 82 μοιρες του nagler και πιο οικονομικα... Και με 45 μοίρες είναι καλυμένη η παρατήρηση όχι με 68. Δεν είναι χαρακτηριστικό ποιότητας το πεδίο. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα ποτε ETHOS γιατί απλά και μόνο είναι χειροβομβίδες. Ο μόνος χειροβομβίδα που έχω είναι ο παλιός Meade UWA 8.8mm που τον είχα αγοράσει μεταχειρισμένο παλιότερα αντί για Nagler και δεν το μετάνοιωσα που δεν αγόρασα τον αντίστοιχο υπερτιμημένο nagler. Σωστό, όμως το tunel vision ενοχλεί κάποιους ανθρώπους, όπως άλλους τα αχανή πεδία. Όπως στην ζωή μπορεί να πάσχει κάποιος από κλειστοφοβία και ο διπλανός του από αγοραφοβία. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
takis63 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δεν καταλαβαίνω γιατί πυροβολούμε τους Ethos και γενικά τα μεγάλα πεδία. Σαφώς κι η παρατήρηση γίνεται και με 45 μοίρες και με 68 και με ότι βολεύει τον καθένα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι Ethos δεν προσφέρουν μόνο μεγάλο πεδίο αλλά και μεγάλη ποιότητα. Γιατί η ποιότητα των οπτικών της TV είναι γνωστή και αναμφισβήτητη. Όντως είναι ακριβοί φακοί (τι ακριβοί δηλαδή, πανάκριβοι είναι) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακοί, ούτε ότι είναι μόνο hype και διαφήμιση. Έχω δοκιμάσει τρείς (17,13 & 8 ) σε δύο διαφορετικά τηλεσκόπια και μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ούτε την πρώτη φορά που έβαλα τον 13 κι ούτε πολύ περισσότερο μια παρατήρηση του Διπλού Σμήνους στον Περσέα απο τον Πάρνωνα με τον 8άρη και το 10" LXD55. Η εικόνα ήταν μαγευτική με όλο το σμήνος στο πεδίο και με ένα κοντράστ απίστευτο. Έχοντας μείνει να το παρατηρώ γι'αρκετή ώρα, κατάλαβα αυτό που έλεγε ο θείος Al για το majesty factor. Πρέπει όμως να το ζήσεις για να το εξηγήσεις. Άλλο παράδειγμα ο 17άρης στο C11. Πολύ απλά δεν ήθελα να τον βγάλω. Θα μπορούσε να είναι το μοναδικό μου προσοφθάλμιο. Ίσως όμως ο 21 να είναι ακόμη καλύτερος για το C11. Τρίτο παράδειγμα η δοκιμή του Ν26Τ5 στο C11. Παρατηρούσα με τον 24 Panoptic έναν κατά γενική ομολογία εξαιρετικό προσοφθάλμιο με 68° πεδίο. Όμως όταν έβαλα τον Ν26Τ5 η εικόνα μεταμορφώθηκε. Ήταν σαν το τηλεσκόπιο να εξαφανίστηκε και να άνοιξε αυτό το "παράθυρο στο διάστημα". Καλύτερο κοντράστ, μεγάλο πεδίο και πιο φλάτ. Απλά εντυπωσιάστηκα. Το αποτέλεσμα ήταν να αγοράσω έναν Ν20Τ5 κρίνοντας ότι η λίγο μεγαλύτερη μεγέθυνση με βολεύει καλύτερα. Επίσης απο τα χέρια μου έχουν περάσει αρκετοί Meade UWA των σειρών 4000 & 5000. Πρόκειται για πολύ καλά προσοφθάλμια, ειδικά για τα χρήματα που κοστίζουν, αλλά δεν είναι Nagler. Άλλωστε ούτε η ίδια η Meade δεν το λέει αυτό. Όμως για πολύ κόσμο προσφέρουν μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. Κλείνοντας ξαναλέω ότι αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, που έχει διαμορφωθεί μετά απο μια δεκαετία σχεδόν παρατηρήσεων με πολλά διαφορετικά είδη προσοφθαλμίων και διαφορετικών εταιρειών. Προσθέτω ότι εμένα μου αρέσει το μεγάλο πεδίο στην παρατήρηση και με βοηθά στο να την απολαύσω περισσότερο, είτε πρόκειται για βαθύ ουρανό είτε για πλανήτες. Ο καθένας μας όμως θα πρέπει να κρίνει τι είναι αυτό που τον βολεύει καλύτερα, αφού όμως δοκιμάσει και πειραματιστεί. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Τάκη πολύ ωραία η ανάλυσή σου! Είτε μας αρέσουν είτε όχι τα μεγάλα πεδία. Δεν καταλαβαίνω γιατί πυροβολούμε τους Ethos και γενικά τα μεγάλα πεδία. Για τους ίδιους λόγους νομίζω, που δεν μας αρέσει η Μόνικα Μπελλούτσι. Έχει χοντρούς αστραγάλους, τα δάχτυλά της είναι κάπως, η ματιά της είναι μπλαζέ. Επίσης είναι ψηλή και χρειάζεται πολλή ώρα για να την κοιτάξεις από πάνω μέχρι κάτω, το μάτι σου γυρνάει γύρω-γύρω. Προτιμώ την κοντούλα που έχω τώρα, γιατί είναι ελαφριά, την κάνεις ότι θέλεις, τα ακριβά αρώματα είναι στα μικρά μπουκάλια κλπ κλπ... Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να μην σου αρέσει η Μόνικα και δεν έχουν να κάνουν τόσο με ψυχολογικούς μηχανισμούς άμυνας του εγώ, όσο με την ίδια την ανθρώπινη φύση και τις παραλλαγές αυτής. Και αυτό είναι αλήθεια.Κατά τ' άλλα, φοβερό το παράδειγμα, όσο και η παρομοίωση, αν και τίποτε δεν είναι (ήταν) σαν την Μόνικα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να μην σου αρέσει η Μόνικα και δεν έχουν να κάνουν τόσο με ψυχολογικούς μηχανισμούς άμυνας του εγώ, όσο με την ίδια την ανθρώπινη φύση και τις παραλλαγές αυτής. Και αυτό είναι αλήθεια.Κατά τ' άλλα, φοβερό το παράδειγμα, όσο και η παρομοίωση, αν και τίποτε δεν είναι (ήταν) σαν την Μόνικα. Απόλυτα σύμφωνος για τα παραπάνω. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Κωνσταντίνε δεν παίζεσαι...
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19, 2010 Κωνσταντινε...μαλλον εκφραζεις ευγενικα το "οσα δεν φτανει η αλεπου"
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2010 ...Επισης παρατηρω μια παραδοξη "ασυλια" στην κριτικη ορισμενων σουπερ προιοντων.Εχω αρκετους προσοφθαλμιους του θειου Αλ, και συμφωνω πως προκειται για καλα προιοντα.Δεν εχω ομως ποτε διαβασει για τα προβληματα αυτων των προσοφθαλμιων...Τότε μπορεί να μην έχεις διαβάσει αυτή την αναλυτική δοκιμή:www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7865όπου σε δύο κορυφαίους Tele Vue εντοπίζονται και προβλήματα όπως γεωμετρική παραμόρφωση και χρωματικό σφάλμα προς τα άκρα του πεδίου, ζητήματα που υπάρχουν σε κάποιο βαθμό στους περισσότερους ευρυγώνιους προσοφθάλμιους Tele Vue. Δεν νομίζω πάντως ότι υπάρχει «ασυλία» για κάποια προϊόντα εδώ στο astrovox, αφού εκφράζονται ελεύθερα όλες οι απόψεις/εντυπώσεις των μελών, οπότε αν υπάρχει κάτι αρνητικό σε κάποιο προϊόν, όλο και κάποιος θα το γράψει.(Και η Μόνικα έχει ...γεωμετρική παραμόρφωση, αλίμονο αν δεν είχε! Όσο για το eye-relief, είναι από μόνη της relief of the eye!) "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2010 κι ομως....εχω βαρεθει να διαβαζω μονο διθυραμβικα σχολια γι αυτα τα προιοντα, που αυτη η μοναδικη αναφορα (την οποια και βεβαια εχω υπ οψιν μου) επιβεβαιωνει τον κανονα.(ο 16αρης, γνωστος μου φαινεται )
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2010 Όπως λέει ο Στέφανος, μπορούμε να εκφράσουμε εμείς τα σχόλιά μας. Πριν αποκτήσω κάποια TV εξέφρασα δυσφορία για το πνεύμα του marketing που περιβάλλει τα προιόντα της εταιρίας αυτής. Κατόπιν και ορισμένα προβλήματα που γίνονται αντιληπτά στο πεδίο. Όταν είδα το ''ring of fire'' στον Explore Scientific είπα στον εαυτό μου: Είδες; Αν δεν τσιγκουνευόσουν και αγόραζες Nagler δεν θα το έβλεπες αυτό. Κούνια που με κούναγε. Τον δε βρόγχο φωτός τον έχω δει μόνο σε αυτά. Δεν με ενοχλεί ούτε το ένα, ούτε το άλλο, αλλά το οτι στον ES πληρώνεις το 1/4 των χρημάτων και ακούς τόσα υποτιμητικά σχόλια.Όταν διαπίστωσα τι αντικατοπτρίζει η χρηματική διαφορά ES από TV αποφάσισα να πάρω ES100. Άλλαξα γνώμη όμως όχι επειδή δεν μπορούσα να το πάρω, αλλά επειδή οι 100 μοίρες θα μου πρόσφεραν ένα πλεονέκτημα και πολλά μειονεκτήματα. Στα C11 και μεγάλα Νευτώνια πάνω σε EQ6 είναι διαχειρίσιμοι αυτοί οι φακοί, σε ένα μικρούλι Nexstar όμως μιλούμε για τον Πάγκαλο επάνω σε ένα πόνυ. Δεν ισχύει μόνο το όσα δεν φτάνει η αλεπού λοιπόν. Και εξακολουθώ να πιστεύω πως αν έλεγες στους μάστορες του θείου Al: κατασκευάστε έναν καλό φακό που να κοστίζει 99$ να δει φως ο κοσμάκης, ένα Plossl θα σου έδιναν. Γι αυτό, τιμώ τα αντικείμενα της εταιρίας αυτής, αλλά περισσότερο τους Υπερίωνες, τα Volks Okulare που μου προσφέρουν περισσότερα από όσα πλήρωσα. Σαν το Hyundai Matrix μου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
g.moralis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2010 Όλα είναι συνάρτηση του τι θέλει να έχει ο υποψήφιος αγοραστής από θέμα ποιότητας και απόδοσης (κάτι που δεν είναι σταθερό για τον καθένα από μας και για τον εξοπλισμό που ήδη διαθέτει) και του τι σηκώνει το πορτοφόλι του. Δεν μπορώ να πω πως είμαι έμπειρος, καθότι έχω μόνο δύο προσοφθάλμια εκτός των προσφερόμενων με το τηλεσκόπιο (SW 8" dob), έναν Nagler 9mm και ένα Υπερίωνα 8mm , τους οποίους αγόρασα για πλανητική παρατήρηση αφού δεν μπορώ να δω deep sky αντικείμενα από την φωτορρύπανση που επικρατεί στην περιοχή μου (που δεν είναι και η χειρότερη στην Αθήνα). Μπορώ να πω πως προτιμώ τον Υπερίωνα γιατί μου έδωσε καλή χρωματική απόδοση (έχει μεν ένα μικρό χρωματικό σφάλμα αλλά δεν έχει επιστρώσεις που να σκουραίνουν ή να θαμπώνουν την εικόνα) και ξεκούραστη θέαση με καλύτερο eye relief έστω και μέσα από ένα κουραστικό dob. Επίσης το kidney bean στον Nagler είναι τουλάχιστον εκνευριστικό, ενώ η κατάσταση αυτή είναι σαφώς καλύτερη με τον Υπερίωνα, τουλάχιστον έτσι όπως τα αντιλήφθηκα μέσα από την παρατήρηση. Σίγουρα ο Nagler έχει μεγαλύτερο πεδίο και για μένα είναι ιδανικότερος για παρατήρηση της Σελήνης παρά για πλανήτες όπως ο Δίας ή ο Κρόνος. Δεν νομίζω πως υπάρχει απόλυτη απάντηση στο θέμα ETHOS. Ένα trial με τον ETHOS πάνω στο τηλεσκόπιο μου και εφόσον δεν είχα θέμα χρημάτων θα μου ξεκαθάριζε αν θα επένδυα χρήματα σε αυτόν, αν και νομίζω πως με τέτοιο κόστος πρώτα θα επένδυα σε ένα τηλεσκόπιο με καλύτερα οπτικά. Όπως είπαν και άλλοι αστρόφιλοι, «περί ορέξεως...» Skywatcher 8" DOB Pyrex
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 επίσης ένα επιπλέον δίλημμα είναι Ethos 21 ή Ethos 17 για ένα σκόπιο στα 1600mm?Οι διαφορές στην τιμή σε μεταχειρισμένο είναι αρκετή.. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Στο δικό μου C6 (1600-1800mm με τον διαγώνιο των 2.00'') μεταξύ Nagler T4 22 και Nagler T4 17 προτιμώ σαφώς τον πρώτο, καθώς δίνει περίπου 2mm κόρη εξόδου και μεγαλύτερο πεδίο. Στο GSO RC8 όμως την 2mm κόρη εξόδου δίνει ένα 16mm, άρα ο 17 ίσως είναι καλύτερη επιλογή. Πάντως μπορείς να σκεφτείς και τον ES100 20mm. Είμαι εντυπωσιασμένος από τον δικό μου (9mm) που συναγωνίζεται τους Nagler ανενδοίαστα και, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες δοκιμές και τους Ethos βλέπει κατάματα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 ναι τον Ξέρω τον es100. Φλερταρω με έναν ethos στα 430 ευρώ αλλα δεν έχω πετύχει κάποιον es100. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Μπορεί να πετύχεις. Πουλήθηκε ένας προ λίγων μηνών. Αλλά ούτως ή άλλως 400$ κοστίζει ολοκαίνουριος! http://www.astronomics.com/main/category.asp/catalog_name/Astronomics/category_name/8B0UL6NGV0TV9HKVNK072T3H30/Page/1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα