Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας φιλοι μου

Στο προγραμμα της Σπαρτης στις Εξορμησεις εχει οτι την 29-30-31 Ιουλιου 2011

5η ΠΑΝΕΛΗΝΝΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ

Η Απορια μου ειναι οτι ξανα θα γινει στον Παρνωνα η απο οτι γνωριζω

ανελαβε ο Ο.Φ.Α. Θεσσαλονικης να γινει στο ΚΑΙΜΚΤΣΑΛΑΝ (σημαινει τουρκ. ο κλεφτης του παγωτου

καιμακι)

Εαν γνωριζει καποιος ας μας δωσει καποια πληροφορια γιατι εχω μπερδευτη

Ευχαριστω

Αναμενομεν

Αντωνης Κουκουλας

Μελος EAE

Δημοσιεύτηκε

Αντώνη όντως η επόμενη πανελλήνια θα γίνει στα Γρεβενά με διωργάνωση από τον ΟΦΑ,

στο πρόγραμμα της ΑΕΣ το αναφέρουμε ως αστρονομικό γεγονός στο οποίο θα συμμετάσχουμε όπως αναφέρουμε και τα άλλα αστρονομικά γεγονότα της χρονιάς !

Δημοσιεύτηκε

Η συγκέντρωση θα γίνει σε μια όμορφη και σκοτεινή τοποθεσία λίγο έξω απο το χωριό Φιλιππαίοι Γρεβενών.

Περισσότερα σε λίγο καιρό οταν και θα συνεχίσει ακόμη πιο εντατικά η κατάστρωση της οργάνωσης!!!

Αναμείνατε...!

:mrgreen:

The Truth Is Out There... 8-[ 8-[ 8-[
Δημοσιεύτηκε

Γεια σας

Πολυ ωραια ετσι πληροφοριακα μαθαμε σχεδον περιπου που θα γινει η 5η Πανελληνια Συγκεντρωση

εαν πραγματι εχει επιλεγη η περιοχη Φιλιππαιοι ειναι καταπλικτικη με φοντο τα βουνα Βασιλιτσα,

Μπαλντουμη,Γραμμο,Γκαμηλα(Τυμφη),και φυσικα το προγραμματισμενο αλλα ποτε θα γινει Αστρονομικο Ερασιτεχνικο Παρκο στον Ορλιακα

Οραματα =D> =D> αλλα η ελπιδα πεθαινει τελευταια :D :D

Καλη πληροφορια μπραβο

Αναμενομεν

Αντωνης Κουκουλας

Μελος EAE

Δημοσιεύτηκε

Η τοποθεσία, βλέποντάς την στο Google Maps, φαίνεται φανταστική με σκοτεινό ουρανό, μέσα στα βουνά!

Κύριε Αντώνη είναι δίπλα στη Σμίξη, το χωριό που έχουν όλοι ως βάση πηγαίνοντας στο Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας.

Άλλο με απασχολεί εμένα...για τους νότιους από Αττική και κάτω τα πράγματα θα είναι κάπως δύσκολα για να ανέβουμε ως εκεί. Από οικονομικής απόψεως μιλάω, λόγω πολλών χιλιομέτρων και πανάκριβης βενζίνης και διοδίων... :-k ](*,)

Σύμφωνα με το Google maps είναι 522χλμ από Αθήνα...άλλα τόσα να γυρίσεις...1000άρικο και! :shock: ](*,) ](*,)

Από τοποθεσία όμως θα είναι άλλο πράγμα!!!

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Καιρός ήταν να γίνει και η πανελλήνια εξόρμηση ψηλά. Ο Πάρνωνας ήταν εξίσου μακριά για τους βόρειους. Δυστυχώς, βενζίνες και διόδια όντως είναι αποτρεπτικός παράγοντας για πολλούς ωστόσο μιας και είναι στο μέσο του καλοκαιριού μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες διακοπές προς τα πάνω ώστε να γίνει απόσβεση των εξόδων. Εγώ αυτό σκοπεύω να κάνω :)
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Τασο γεια χαρα

Σωστα ειναι δεξια οπως ανεβαινουμε για Σμιξη Υπαρχουν αρκετα αξιοθεατα το γεφυρη της πορτιτσας Σπηλι, το Καταφηγιο στην Βασιλιτσα, η Βαλια κιλνα ενα φαραγγι καταπληκτικο, το Ψηλοτερο

ορεινο χωριο της ελλαδας Σαμαρινα με τα ψητα κλπ.κλπ Ο Σμολικας το δευτερο βουνο μετα τον Ολυμπο και ουκ εστι αριθμος

Υπνο εχει στην Σμιξη αλλα και η γυρο περιοχη απο φιλιππαιους κατω στο ποταμι ειναι το καλοκαιρι

το κατι αλλο τα χωρια Αλατοπετρα , Διστρατο, Αρματα, Παδεςκλπ κλπ εχουμε χρονο να τα πουμε

Παντος οι Νοτια Ελλαδα Πελλοπονησος εχει την λυση μεσω Ιωαννινων,

οψομεθα εις Φιλιππαιους

Αντωνης Κουκουλας

Μελος EAE

Δημοσιεύτηκε
Συμφωνώ Ανδρέα, το σωστό και δίκαιο είναι να γίνει και βορειότερα κάποια στιγμή η εξόρμηση. Εδώ στον Πάρνωνα έφτασε κόσμος από την Κάλυμνο και από Κέρκυρα (Βασίλης - Θανάσης) (Bi2L, ΗΟΜΟ). Μην τα θέλουμε όλα δικά μας οι Νότιοι... :cheesy: εξάλλου έχω την αίσθηση ότι ο ουρανός πρέπει να είναι τουλάχιστον καταπληκτικός!!
«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα φιλοι μου

Τηλεμαχε εχεις δικιο ειναι το κατι αλλο η περιοχη

Δημητρη Καπετανακη αυτο που εγραψα ηταν ΒΑΛΙΑ ΚΙΛΝΑ ειναι μια αλλη διαδρομη απο το χωριο

Διστρατο προς την Σαμαρινα περιπου 5-6 ωρες ευκολη

η ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ ειναι σε αλλη περιοχη πηγαινεις απο το χωριο Περιβολη εως μεσα στον πυρηνα

του δασους με αυτοκινητο τζιπ ειδαλως με απλο αυτοκινητο εως το διασελο του Αυγου και κατοπιν με τα ποδια απο τον δρομο 2-3 ωρες ευκολη :D

Φιλε Δημητρη ( ΣΕΒΑΧ ) φετος ειναι παραξενη χρονια με τα χιονια αστα μαυρα ](*,) ](*,) :-k

Πιστευω να βοηθησα

Υ.Γ Προσπαθω να αλλαξω την επικεφαλλιδα απο ( Αποριας..... λογου ) στο σωστο για να μην αδικουμε κανενα σε 5η ΠΑΝΕΛΗΝΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ελπιζω

να το καταφερω

Αντωνης Κουκουλας

Μελος EAE

Δημοσιεύτηκε
Η μετάβαση μπορεί κάλλιστα να γίνει και με παρέα άλλους κοντινούς αστρόφιλους οπότε το κόστος βενζίνη-διόδια κλπ μοιράζεται.Εγώ λέω να ρίξω σύρμα σε μερικούς Καλαματιανούς για ρεφενέ! 8)

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης