Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα συνφορουμιτες!! :D

θα ηθελα να μαθω την γνωμη σας για το συγκεκριμενο 'τηλεσκοπιακι'.εχει δει κανεις με αυτο ωστε να μας πει για τα οπτικα του?προκειται να χρησιμοποιηθει για επιγεια παρατηρηση κ μονο!(μπαλκονι με θεα γαρ \:D/ ).η φορητοτητα του ειναι σιγουρα σημαντικο πλεονεκτημα,αλλα κυριως με ενδιαφερει αν δινει καθαρες εικονες.

εν ολιγοις αξιζει για τα λεφτα του?

εδω κ το σχετικο λινκ:

http://www.astronomy.gr//main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1970

• Απαντήσεις 87
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Ορίστε μια κριτική, απλά είναι στα Αγγλικά...

http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=2563

Ένα τηλεσκόπιο....

....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς

κομήτες και αστέρια

και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού

κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!

• 9 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Αν καπιοσ το εχει παρη το τηλεσκοποιο TRAVEL SCOPE 70 αν πμορει να μασ πει τη γνομη του γιατι εγω θελο να το αγορασο και ειμαι σε δηλημα ποιο καλο φαινεται το TRAVEL SCOPE 70 ομοσ θα νε καλιτερο να μου ποι τη γνομη του ενασ που τοχει παρει :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Δεν κάνει και τόσο για τον ουρανό πάντως αυτό φίλε μας. Είναι φτιαγμένο για να θαυμάζεις την φύση σε χαμηλές μεγεθύνσεις, επίγεια διόπτρα που λένε. Γιαυτό έχει και διαγώνιο 45 μοιρών και όχι 90.

Το φθηνότερο που κάνει αυτήν την δουλειά και είναι κατάλληλο και για τον ουρανό είναι αυτό: http://www.aktistar.gr/OrionUS/Orion_shortTube80.htm Βλέπεις, κάνει τα διπλά χωρίς κανένα αξεσουάρ, αλλά είναι μεταλλικό και έχει σημαντικά καλύτερη ποιότητα οπτικών. Χρειάζεται τρίποδα, διαγώνιους (άλλον για επίγεια, άλλον για τον ουρανό) και 2 φακούς με έναν Barlow.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
φιλε ποσ σου φαινεται το τηλεσκοπιο Bresser Arcturus 60/700\:D/ γιατη οποσ ξαναειπα θελω ενα καλο ομοσ δεν ξερω ξερω και πολα απο τηλεσκοποια δειτε γι αυτο που σασ γραφω σε αυτην την ιστοσελιδα http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=19 και πητε μου τη γρωμη σασ και για αυτο. \:D/
Δημοσιεύτηκε
ξερω οτι δεν ειναι του θεματοσ ομοσ αφου εσεισ ξερεται ποιο πολα οσον αναφορα τα τηλεσκοποια θα θελα να μου πητε τη γνομη σασ για το τηλεσκοποιο που σασ εγραφα πριν
Δημοσιεύτηκε

Τι θέλεις να βλέπεις με αυτό;

Εντός του μηνός τα Lidl θα βάλουν ένα Bresser αρκετά καλύτερο (70/700, καλύτερη βάση) και λίγο φθηνότερο. Είναι επαρκή για Σελήνη, πλανήτες, την φύση και τα λαμπρότερα αντικείμενα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Εγώ έχω το παλαιότερο Celestron First Scope 80/400mm, που ουσιαστικά είναι ίδιο με το Orion Short Tube 80, αλλά μοιάζει πολύ και με το Travel Scope 70, το οποίο όμως έχει πλαστικό εστιαστή, σε αντίθεση με τα δύο παραπάνω, που είναι ολομεταλλικά.

Μην περιμένεις να δεις τα πάντα μέσα από αυτού του τύπου τα διοπτρικά τηλεσκόπια. Σε περιορίζουν η διάμετρος και η εστιακή απόστασή τους, που είναι μικρές. Έχουν όμως κάποια καλά χαρακτηριστικά, που, στο δικό μου τουλάχιστον, μου έχουν χρησιμεύσει κατά καιρούς, τα οποία είναι τα παρακάτω: Είναι βραχύσωμα και κάνουν για διακοπές κλπ, όπου ο διαθέσιμος χώρος είναι περιορισμένος. Μπορείς να δεις ευρεία πεδία, ανοιχτά αστρικά σμήνη και μεγάλα νεφελώματα, πχ ολόκληρο το Veil Nebula (με κατάλληλο φίλτρο). Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως μεγάλος τηλεφακός, αν συνδεθούν με φωτογραφική μηχανή, μέσω κατάλληλου αντάπτορα. Με το δικό μου λχ έχω φωτογραφήσει εκλείψεις ηλίου και σελήνης. Από την άλλη μεριά, δεν κάνουν για πλανήτες, γαλαξίες και δεν «σπάνε» σφαιρωτά αστρικά σμήνη, ή διπλούς/πολλαπλούς αστέρες (εξαιρούνται κάποιοι εύκολοι).

Τώρα, και το Bresser Arcturus 60/700 δεν απέχει πολύ από τα παραπάνω τηλεσκόπια. Απλά, χάνει λίγο σε ευκολία μεταφοράς και ευρύτητας πεδίων, ενώ σηκώνει λίγες παραπάνω μεγεθύνσεις, λόγω μεγαλύτερης εστιακής απόστασης (=μήκους). Χάνει επίσης σε φωτοσυλλεκτική ικανότητα, λόγω μικρότερης διαμέτρου αντικειμενικού φακού.

Γενικά, αυτά δεν κάνουν για βασικά τηλεσκόπια. Κι όποιος τα αγοράσει ως τέτοια, σύντομα θα τα αντικαταστήσει με άλλα μεγαλύτερα και ισχυρότερα, όταν θα προχωράει σε βάθος, ή – ίσως- μετά από αυτά θα εγκαταλείψει την αστρονομία, επειδή δεν θα έχει δει όσα θα επιθυμούσε. Κάνουν όμως για ειδικές χρήσεις, όπως αναδείχθηκε παραπάνω, ως… δεύτερα, τρίτα, τέταρτα (ξέρετε εσείς οι παλαιότεροι) τηλεσκόπια. :)

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
Μια ερωτηση προσ τον KkoKkolis αυτο που οποσ ειπεσ θα κυκλοφορηση εντοσ του μηνοσ δηλαδει τα χριστουγενα θα χει κυκλοφορειση και αν ξερεισ και ακριβησ τημη θα με βοηθουσεσ πολη
Δημοσιεύτηκε
Eγω προσοπικα δεν θελω καπιο τελιο απλοσ να μπορω να βλεπω καπιουσ πλανιτεσ η καπια αστρικα σμινι η ισοσ και καπιουσ γαλαξιεσ εχεται δει καπιο που να καλιπτι καπιο απο τα παραπανο αν ναι γραψτε μου την ιστοσελιδα.Α και αν ειναι και καποσ φτινο ακομη καλιτερα.
Δημοσιεύτηκε
Το Lidl κάθε Χριστούγεννα πουλά ένα διοπτρικό Bresser 70/700 στα 80?. Είναι ό,τι πρέπει για να κάνεις την πλάκα σου, μόνο γαλαξίες μην περιμένεις να δεις. Έχει ίδια διάμετρο με το Travelscope αλλά μεγαλύτερη εστιακή (μεγεθύνσεις). Αν σου αρέσει παίρνεις μεγαλύτερο αργότερα. Κάνε λίγη υπομονή, κοντεύει. Και το φεγγάρι να δεις με αυτό αξίζουν τα 80?. Όσα ξεμείνουν τον Γενάρη τα δίνουν 65?.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Το Lidl κάθε Χριστούγεννα πουλά ένα διοπτρικό Bresser 70/700 στα 80?. Είναι ό,τι πρέπει για να κάνεις την πλάκα σου, μόνο γαλαξίες μην περιμένεις να δεις. Έχει ίδια διάμετρο με το Travelscope αλλά μεγαλύτερη εστιακή (μεγεθύνσεις). Αν σου αρέσει παίρνεις μεγαλύτερο αργότερα. Κάνε λίγη υπομονή, κοντεύει. Και το φεγγάρι να δεις με αυτό αξίζουν τα 80?. Όσα ξεμείνουν τον Γενάρη τα δίνουν 65?.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Α στο τηλεσκοποιο που μασ εδειξεσ σε αυτην http://www.aktistar.gr/OrionUS/Orion_shortTube80.htm την ιστοσελιδα αν δεν παρο μαζη τουσ φακουσ το τριποδη και ειπολιπα που μασ γραφεισ ενοο δεν τα παρο καθολου θα ειναι το ιδιο καλο :-k .
Δημοσιεύτηκε

Ναι, 80 ευρώ εννοώ. Τελικά μάλλον είναι 89. Δες εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php και εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=12222&postdays=0&postorder=asc

Το καλό με ααυτό είναι πως το έχουν δοκιμάσει δεκάδες εδώ μέσα, μεταξύ αυτών και εγώ για λίγο, ενώ το άλλο μας είναι άγνωστο. Και τα 2 πάντως κοστίζουν λιγότερο από έναν φθηνό αλλά καλό φακό μαζί με την στήριξή τους και τα αξεσουάρ, οπότε ανάλογες πρέπει να είναι και οι προσδοκίες σου.

Ενώ συμφωνώ πως για έναν ερ. αστρονόμο είναι ένα τρίτο και πλέον τηλεσκόπιο κάτι τέτοιο, για έναν άνθρωπο που απλά θέλει να δει κάτι πότε- πότε μπορεί κάλλιστα να είναι το πρώτο. Ένας γείτονας στην Καστέλλα έχει εδώ και χρόνια ένα Bresser μόνιμα στο μπαλκόνι ενός νεοκλασσικού για να βλέπει την θάλασσα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης