Makis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Σε περίπου μια εβδομάδα και κάτι και ιδιαίτερα στις 19 Μαρτίου 2011 η Σελήνηθα έρθει στην κοντινότερη από το 1992 απόσταση,μόλις 356.578 χιλιόμετρα.Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό το γεγονός δεν θα επηρεάσει τις ισορροπίεςστον πλανήτη μας ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως αυτό το φαινόμενο θα προκαλέσει καταστροφέςστην Γη όπως σεισμοί,εκρήξεις ηφαιστείων κ.λ.πΑυτό το βασίζουν ότι έγινε τις εξής χρονιές:1955,1974,1992,2005.Το πιο δυνατό παράδειγμα που μπορεί να δοθεί είναι το καταστροφικό και πολύνεκρο τσουνάμιστην ΝΑ Ασία τον Δεκέμβριο του 2004 όπου στοίχισε τις ζωές πολλών ανθρώπων.Όμως λίγες μέρες μετά,τον Ιανουάριο του 2005 η Σελήνη πλησίασε την Γη πολύ κοντά.Ο αστρονόμος Pete Wheeler υποστηρίζει πως η μόνη αλλαγή που είναι δυνατό να γίνειείναι η άνοδος την στάθμης της θάλασσας. Περισσότερα: http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=388733 http://www.newsbomb.gr/episthmh/story/otan-h-selhnh-plhsiazei-th-gh Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Heal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Η έκφραση απόσταση αναπνοής δεν μου φαίνεται και τόσο ακριβής αλλά μάλλον δημοσιογραφική υπερβολή. Ο μεγαλος ημιάξονας ειναι 384.000 χιλιόμετρα, οπότε η απόσταση αυτή θα είναι μικρότερη κατά 7% από μέση απόσταση, αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε ότι η ίδια η εκκεντρότητα της τροχιάς της σελήνης προκαλεί μια διακύμανση +-5% μεταξύ περίγειου και απόγειου. Η καταστροφολογία που ακολουθεί δεν είναι ακριβής, γιατί δε μας λέει πόσοι σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείεων γίνονται γενικά και αν έγιναν περισσότερα τα σχετικά έτη. Το πιο παράξενο από όλα είναι το ότι αναφέρεται το τραγικό γεγονός ότι το τσουνάμι σχετίζεται με την κοντινή απόσταση της σελήνης, όμως δεν μπορεί να αποδωθεί μια αιτιακή σχέση μιας και ο σεισμός προηγήθηκε. Φυσικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γη υφίσταται έντονα τη δύναμη της σελήνης, αλλά από το να συνδεθεί με τόσο πολύπλοκες διαδικασίες, ως αιτία καταστροφών είναι τραβηγμένο και αντεπιστημονικό, ιδίως όταν δεν μας εξηγεί το πόσο αυτά συσχετίζονται.
Makis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Έχω μια απορία: ΠΩΣ η Σελήνη ευθύνεται για αυτά τα πράγματα????? Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Heal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 ΠΩΣ η Σελήνη ευθύνεται για αυτά τα πράγματα Και εγώ την ίδια απορία έχω Μαλλον πρέπει να μας το εξηγήσει ο αρθρογράφος της εφημερίδας...
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Θα τολμήσω να κάνω την υπόθεση ότι ασκεί παλιρροϊκές δυνάμεις στον υγρό μανδύα της Γης, με αποτέλεσμα να επηρεάζει την κίνηση των τεκτονικών πλακών; Δηλαδή η περιστροφή της Γης σε συνδυασμό με την κάθετη έλξη που ασκεί η Σελήνη αντιδιαμετρικά, ίσως προκαλούν ανοδικά και καθοδικά ρεύματα ύλης, όπως συμβαίνει και στον Ήλιο (μόνο που εκεί οφείλεται στη διαφορική περιστροφή), τα οποία εκτονώνονται από διόδους προς την επιφάνεια της Γης, δηλαδή τα ηφαίστεια. Ωστόσο, δε νομίζω ότι τα αποτελέσματα των παλιρροϊκών κυμάτων μπορούν να είναι τόσο έντονα, αφού η έλξη δεν είναι και τόσο ισχυρή. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Makis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Ελένη η Σελήνη ασκεί παλλιροικές δυνάμεις στην θάλασσα και όχι στις τεκτονικές πλάκες.Όπως γνωρίζουμε όταν η Σελήνη είναι στο Πρώτο Τέταρτο βρίσκεται 90 μοίρες δυτικάτου ηλίου.Το αποτέλεσμα είναι ότι θα ασκήσει παλλιροικές δυνάμεις αλλά σε μικρή ένταση.Αυτό το φαινόμενο λέγεται "ασθενής παλλίροια".Δηλαδή <<τραβάει>> τις ακτές πουβρίσκονται απέναντι τις.Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται στο ΤελευταίοΤέταρτο(90 μοίρες ανατολικά το ηλίου).Αντιθέτως,όταν η Σελήνη βρίσκεται στην φάση της Πανσέληνου(180 μοίρες απέναντι από τον ήλιο)τότε θα ασκεί παλλιροικές δυνάμεις στις ακτές που βρίσκονται απέναντι τις αλλά με μεγαλύτερη]ένταση.Αυτό λέγεται "ισχυρή παλλίροια". Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Όπως γνωρίζουμε όταν η Σελήνη είναι στο Πρώτο Τέταρτο βρίσκεται 90 μοίρες δυτικάτου ηλίου.Το αποτέλεσμα είναι ότι... λέγεται "ισχυρή παλλίροια". Τα συγκεκριμένα δε νομίζω ότι με βοηθούν ιδιαίτερα να καταλάβω για ποιο λόγο η έλξη της Σελήνης δε φτάνει μέχρι τα βαθύτερα στρώματα της Γης. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο η αλληλεπίδραση Γης - Σελήνης δεν επηρεάζει τα κατώτερα στρώματα της Γης; Ελένη η Σελήνη ασκεί παλλιροικές δυνάμεις στην θάλασσα και όχι στις τεκτονικές πλάκες. Έπειτα, δεν είπα ότι ασκεί παλιρροϊκή έλξη στις τεκτονικές πλάκες, αλλά στο υγρό μάγμα επάνω και κάτω από αυτές, η κίνηση του οποίου επηρεάζεται πολύ πιο εύκολα από αυτήν ενός στερεού αντικειμένου όπως είναι οι βραχώδεις τεκτονικές πλάκες. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Makis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Ελένη για κοίταξε: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CF%81%CF%81%CE%BF%CE%B9%CE%B1 Πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Μάκη, έχω μία ιδέα για το πώς προκαλείται το φαινόμενο της παλίρροιας. Δε μου απαντάς όμως στην αρχική ερώτηση: Γιατί η έλξη της Σελήνης δεν επηρεάζει το ρευστό μάγμα; Είναι τόσο μικρή η κάθετη αυτή δύναμη ώστε δεν ξεπερνάει το υδάτινο στρώμα της Γης, αλλά περιορίζεται στις θάλασσες; Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Makis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Ελένη μην ξεχνάς πως και ο Ήλιος παίζει ρόλο στον σχηματισμόπαλλιροικών δυνάμεων.Νομίζω πως και η απόσταση παίζει ρόλο στον σχημαζτισμό παλλιροικών δυνάμεων.Άρα,εφ'όσον η βαρύτητα της Σελήνης είναι μικρότερη από αυτήν της Γης τότε η βαρυτική της ικανότητα είναι ικανή στο να τραβάει τις ακτές που βρίσκονται απέναντι τις. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Είναι λοιπόν ικανή να διαπερνά τη Γη κατά μήκος και να κινεί τα θαλάσσια ρεύματα αντιδιαμετρικά, χωρίς να επηρεάζει το υλικό που βρίσκεται ενδιάμεσα, από τη μία πλευρά της Γης στην άλλη; Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Heal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Ελένη θέτεις ένα ενδιαφέρον ερώτημα. Η βαρυτική δύναμη ασκείται σε όλη τη Γη, και στην ξηρά και στη θάλασσα, αλλά και πιο βαθειά, και στα στερεά και στα ρευστά. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι το ρευστό έχει ελευθερία κινήσεων σε σχέση με το στερεό. Κατά συνέπεια, η παλιρροιακή δύναμη θα μετακινήσει πιο εύκολα το νερό της θάλασσας, ενώ πολύ δυσκολότερα θα παραμορφώσει το στερεό κομμάτι. Όσον αφορά τις καταστροφές που αναφέρονται στο άρθρο δεν πρέπει να δώσουμε βάση.
mixailg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Να λοιπόν οι καταστροφές μήπως έχει σχέση η απόσταση της σελήνης με τον μεγάλο σεισμό της Ιαπωνίας 8,9 ρίχτερ σήμερα; Η σελήνη παίζει τον μεγαλύτερο ρολό για την ύπαρξης μας στον πλανήτη όταν δημιουργήθηκαν Γη Σελήνη πριν 4,5 δις χρόνια η απόσταση ήταν μόλις 22000 χιλ, και μια περιστροφή της Γης ήταν μόλις 6 ώρες και η Γη βρίσκονταν σε μεγάλη ηφεστιακή δραστηριότητα και φυσικά σε σεισμική η ζωή παρουσιάστηκε όταν η περιστροφή της γης έφτασε στις 22 ώρες. Άρα λοιπόν εξαρτιόμαστε από τον φυσικό μας δορυφόρο. Η απόσταση Γης Σελήνης δεν έχει σχέση μονό στα φαινόμενα εδώ στη Γη με σεισμούς, παλλίριες , έχει σχέση και με την περιστροφή της Γης όσο αποκρίνετε η Σελήνη τόσο και η Γη θα επιβραδύνετε.Μπαίνουμε όμως σε άλλο κεφαλαίο το μόνο που μπορώ να πω αν επιβραδύνει 100 χιλ από τα 1600 περίπου, τότε θα έχουμε γενικό πρόβλημα δεν θα μπορούν να προσγειώνονται αεροπλάνα ,και οι ωκεανοί θα συρυκνούνται προς βορά και νότο, και έλλειψη οξυγόνου στον ισημερινό. Αυτό βέβαια θα γίνει μετά από μερικά εκατομμύρια χρονιά. Γεώργιος Ε. ΜιχαήλΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ www.astronomos.grhttp://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/http://volnet.gr/home/index.html
Heal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Αγαπητέ Μιχάλη, θέλει προσοχή πριν κάνουμε κάποια σύνδεση, η Σελήνη αυτή τη στιγμή απέχει 392.000 χιλιόμετρα, που είναι μια τυπική απόσταση και ούτε έχει κάτι το εξαιρετικό. Οπότε δεν υπάρχει κάποια σύνδεση της πλησιέστερης θέσης με το σεισμό.
mixailg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Σε περίπου μια εβδομάδα και κάτι και ιδιαίτερα στις 19 Μαρτίου 2011 η Σελήνη θα έρθει στην κοντινότερη από το 1992 απόσταση,μόλις 356.578 χιλιόμετρα. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό το γεγονός δεν θα επηρεάσει τις ισσοροπίες στον πλανήτη μας!!!!! Αυτό δεν λεει τίποτα;;; Γεώργιος Ε. ΜιχαήλΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ www.astronomos.grhttp://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/http://volnet.gr/home/index.html
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Αγαπητέ Μιχάλη, θέλει προσοχή πριν κάνουμε κάποια σύνδεση, η Σελήνη αυτή τη στιγμή απέχει 392.000 χιλιόμετρα, που είναι μια τυπική απόσταση και ούτε έχει κάτι το εξαιρετικό. Οπότε δεν υπάρχει κάποια σύνδεση της πλησιέστερης θέσης με το σεισμό.Σίγουρα κάπως ετσι είναι, πάντως η διαφορά απο το Περιήλιο στη μέση απόσταση είναι ~2%.Χωρίς να είμαι ιδικός στην Σεισμολογία υπάρχουν κάποιο που υποστηρίσουν την συγκεκριμένη θεωρεία, βέβαια όχι σε βαθμό που κάθε Σηλήνη στο περιήλιο θα μας δίνει και σεισμό αλλά την υπολογίζουν σαν το Κερασάκι στην Τούρτα... Πάντως εδω που τα λέμε... την στιγμή του Σεισμού (7:45ut+2) η Σελήνη κοιτούσε προς Ιαπωνία πλευρα, άλλα 6 ημερών Σελήνη δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει μεγάλες παλίρροιες. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό το γεγονός δεν θα επηρεάσει τις ισσοροπίες στον πλανήτη μας!!!!! Αυτό δεν λεει τίποτα;;;Αυτο μας λέει ότι γραφει... δεν θα επηρεάσει τις ισορροπίες Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Heal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Σε περίπου μια εβδομάδα και κάτι και ιδιαίτερα στις 19 Μαρτίου 2011 η Σελήνη θα έρθει στην κοντινότερη από το 1992 απόσταση,μόλις 356.578 χιλιόμετρα. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό το γεγονός δεν θα επηρεάσει τις ισσοροπίες στον πλανήτη μας!!!!! Αυτό δεν λεει τίποτα;;; Δεν μου λέει απολύτως τίποτα για όσα συμβούν πριν από τις 19 Μαρτίου. Δεν μπορεί να υπάρχει αιτιακή σύνδεση με ένα γεγονός που δεν έχει συμβεί ακόμη.
Heal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Χωρίς να είμαι ιδικός στην Σεισμολογία υπάρχουν κάποιο που υποστηρίσουν την συγκεκριμένη θεωρεία, βέβαια όχι σε βαθμό που κάθε Σηλήνη στο περιήλιο θα μας δίνει και σεισμό αλλά την υπολογίζουν σαν το Κερασάκι στην Τούρτα. Οι σεισμοί είναι τόσο περίπλοκα φαινόμενα που είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδειχθούν τέτοιες συσχετίσεις και ακόμη δυσκολότερο να γίνει πρόβλεψη. Από ότι φαίνεται η καλύτερη προστασία είναι η καλή κατασκευή των κτηρίων.
mixailg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Η Γη είναι ζωντανός πλανήτης από τον πυρήνα μέχρι την επιφάνεια, και έχει άμεση σχέση με τη Σελήνη, από την Πανγγαία μέχρι τη δημιουργία των ηπείρων, και τη ζωή εδώ, και όλα αυτά είναι φυσικά φαινόμενα εδώ και εκατομμύρια χρόνια πάντως εμείς είμαστε ασφαλείς προς το παρόν. Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη και την έντονη Ηλιακή δραστηριότητα που μπαίνει σε νέο κύκλο από τον επόμενο χρόνο. Γεώργιος Ε. ΜιχαήλΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ www.astronomos.grhttp://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/http://volnet.gr/home/index.html
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Βρήκε εποχή να γίνει ο σεισμός!!Αντε να πείσεις τον κόσμο τώρα ότι δεν υπάρχει σύνδεση σεισμού-τσουνάμι με την κοντινή πανσέληνο. Δεν είμαι ειδικός φυσικά, ούτε το έχω μελετήσει το θέμα αλλά θα ελεγα ότι μου φαίνεται απίστευτο να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο φαινομένων. υ.γ.είναι παρόμοιο με το "πείραμα" κατά το οποίο τα αυγά στέκονται όρθια σε νέα σελήνη.
mixailg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 http://www.earthquakenet.gr/index.htm Γεώργιος Ε. ΜιχαήλΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ www.astronomos.grhttp://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/http://volnet.gr/home/index.html
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 http://www.earthquakenet.gr/index.htmΤώρα Μιχάλη για ποιο λόγο παρέθεσες αυτό το σύνδεσμο, μπορούμε να μάθουμε; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Δίνω και γω ένα λινκ αλλά μη με ρωτήσετε γιατί.. http://physicseyes.blogspot.com/2011/03/blog-post_11.html
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξει σαφής απάντηση από τις γενικές γνώσεις του καθένα σε ένα τέτοιο ερώτημα; Στην συγκεκριμένη περίπτωση...εφόσον το περιήγειο έπεται του σεισμού λογικό να πει κανείς ότι δεν μπορεί να ευθύνεται για τον σεισμό. Όμως στην γενική περίπτωση, είτε είναι η σελήνη είτε ο Ήλιος είτε οτιδήποτε, πρεπει να γνωρίζουμε την κατάσταση όλων των δυναμικών συστημάτων που μπορούν να συνεισφέρουν στην ενεργοποίηση ενός ρήγματος ώστε να δώσει σεισμό. Προφανώς δεν γνωρίζω την απάντηση εφόσον δεν είμαι ειδικός στο θέμα, αλλά ούτε και κανείς άλλος που δεν είναι μπορεί.Ο λόγος είναι ότι θα μπορούσε κάλλιστα η παραμικρή ευαισθησία να διαταράξει μια ισορροπία και να δώσει σεισμό. Εάν δεν γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους πολύ απλά δεν μπορούμε έτσι σε ένα φορουμ να πουμε ισχύει ή δεν ισχύει. Τηλέμαχε, το 25% πολύ μου φαίνεται..αλλα ακόμα και 0.1% να είναι, δεν γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατούσε στο συγκεκριμένο ρήγμα και ποια δύναμη ή αλληλουχία επίδρασης δυνάμεων μπορούσε να γεννήσει τον σεισμό. Προφανώς το ίδιο σχεδόν ποσοστό διαφοράς δύναμης εφαρμόζεται ανά 28 ημέρες αλλά μπορεί την συγκεκριμένη ημέρα, στην συγκεκριμένη απόσταση η διαφορά δύναμης να ήταν η αφορμή. Δεν μπορείς να πεις. Θα μπορούσε να είναι και η Σελήνη. Θα μπορούσε κάλλιστα να γινόταν και χωρίς την Σελήνη. Μόνο ένας ειδικός επι του συγκεκριμένου σεισμού γνωρίζει. Ορίστε και ένα σχετικό video για το φαινόμενο πεταλούδας: http://blogs.sch.gr/jabatzo/files/2009/05/butterfly-effect.wmv IK Observing System
Makis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2011 Εγώ νομίζω πως η Σελήνη δεν ευθύνεται για τις καταστροφές που γίνονται.Απλώς είναι μια τυχαία σύμπτωση. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα