Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θα συμφωνήσω μόνο με αυτό που είπε ο Κώστας (Heal),

Οι σεισμοί είναι τόσο περίπλοκα φαινόμενα που είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδειχθούν τέτοιες συσχετίσεις και ακόμη δυσκολότερο να γίνει πρόβλεψη

Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Ειρηνικού ωκεανού (βλέπε Christchurch, Νέα Ζηλανδία πριν λίγες ημέρες! Άλλο από εκεί... )

Δεν πιστεύω με τίποτα ότι οφείλεται στην Σελήνη αυτή η δραστηριότητα...αλλά και πάλι δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά. :? :-k

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
  • Απαντήσεις 87
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Διάβασα ένα άρθρο σχετικά με το θέμα μας εδώ και κάνω ερώτηση, για να μάθω και εγώ τι συμβαίνει εκτός κάποιο αν δεν βλέπουν καλά το ερωτηματικό που είναι Ελληνικό;;;;;;;;;;;;;;; εκτός αν μερικοί δεν τους αφήνει η εμπάθεια να δουν. Και δεν ξέρω το γιατί δεν πρέπει να ρωτάμε εδώ;;;; η αν ρωτάμε, θα είμαστε τόσο βλάκες και γραφικοί; Τι θέλω να πω που κολάι το αυγό;;; που αποδεδειγμένα με αρκετές Φώτο και βίντεο και σε τρις εκλείψεις Ήλιου στέκετε όρθιο άρα λοιπόν είμαι τόσο βλάκας και ηλίθιος και Άλος που δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο είναι ο ξύπνιος τι να πω στα πανεπιστήμια εκτός από το αντικείμενο σπουδών επαψαν να διδάσκουν και τρόπους.

Γεώργιος Ε. Μιχαήλ

ΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ

www.astronomos.gr

http://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/

http://volnet.gr/home/index.html

Δημοσιεύτηκε
Τι θέλω να πω που κολάι το αυγό;;; που αποδεδειγμένα με αρκετές Φώτο και βίντεο και σε τρις εκλείψεις Ήλιου στέκετε όρθιο άρα λοιπόν είμαι τόσο βλάκας και ηλίθιος και Άλος που δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο είναι ο ξύπνιος τι να πω στα πανεπιστήμια εκτός από το αντικείμενο σπουδών επαψαν να διδάσκουν και τρόπους.

Σας εξήγησα πολλές φορές το τι ισχύει σχετικά με το αυγό και απλά απορρίπτεται αυτά που λέω. Ένα αυγό με λίγη προσπάθεια μπορεί να σταθεί όρθιο σε όποια φάση και να είναι η σελήνη. Το ανέφερα γιατί είναι παρόμοιο θέμα. Δεν νομίζω ότι κορόιδεψα ούτε αυθαδίασα ούτε προς εσάς ούτε προς κανέναν άλλο.

Δημοσιεύτηκε

Επειδή το αναφέρεις πάντα κάνε κάτι λοιπόν απόδειξε το αντίθετο επιτέλους;;;

Και κάνε όσες προσπάθειες θέλεις μέχρι την επόμενη έκλειψη. Εγώ έχω ντοκουμέντα εσύ λόγια στο τέλος θα καταντήσεις γραφικός και αναξιόπιστος στα λεγόμενα σου εγώ εδώ βάζω τελεία και παύλα και ούτε θα ξανά ασχοληθώ με το θέμα, οσο καιαν προκληθώ πόντος περιμένω αποδείξεις.._

Γεώργιος Ε. Μιχαήλ

ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ

www.astronomos.gr

Δημοσιεύτηκε
Τηλέμαχε, το 25% πολύ μου φαίνεται..αλλα ακόμα και 0.1% να είναι, δεν γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατούσε στο συγκεκριμένο ρήγμα και ποια δύναμη ή αλληλουχία επίδρασης δυνάμεων μπορούσε να γεννήσει τον σεισμό. Προφανώς το ίδιο σχεδόν ποσοστό διαφοράς δύναμης εφαρμόζεται ανά 28 ημέρες αλλά μπορεί την συγκεκριμένη ημέρα, στην συγκεκριμένη απόσταση η διαφορά δύναμης να ήταν η αφορμή. Δεν μπορείς να πεις. Θα μπορούσε να είναι και η Σελήνη. Θα μπορούσε κάλλιστα να γινόταν και χωρίς την Σελήνη. Μόνο ένας ειδικός επι του συγκεκριμένου σεισμού γνωρίζει.

Ορίστε και ένα σχετικό video για το φαινόμενο πεταλούδας: :mrgreen:

http://blogs.sch.gr/jabatzo/files/2009/05/butterfly-effect.wmv

Το 25% το βρήκα παίρνοντας τους λόγους της βαρυτικής δύναμης που ασκεί η σελήνη στη γη στο περίηγειο και το απόγειο. Ο λόγος είναι F_per/F_apog είναι ίσος με το λόγο (r_apog/r_perig)^2 αν βάλεις στις ακτίνες τα νούμερα που αντιστοιχούν στις αποστάσεις θα δεις ότι πράγματι η αύξηση είναι της τάξης του 25%.

Τώρα για τα υπόλοιπα που λες, θα συμφωνήσω ότι το φαινόμενο είναι χαοτικό, και απο τη στιγμή που είναι χαοτικό, ΔΕΝ μπορούμε να πούμε ότι συνδέεται με τη σελήνη. Ότι μπορεί να υπάρχει γενικά παράγοντας σεληνιακή έλξη, σε έναν υποτιθέμενο αλγόριθμο πρόβλεψης σεισμών πάντως, μπορώ να το δεχτώ.

Δημοσιεύτηκε

Και κάνε όσες προσπάθειες θέλεις μέχρι την επόμενη έκλειψη. Εγώ έχω ντοκουμέντα εσύ λόγια στο τέλος θα καταντήσεις γραφικός και αναξιόπιστος στα λεγόμενα σου εγώ εδώ βάζω τελεία και παύλα και ούτε θα ξανά ασχοληθώ με το θέμα, οσο καιαν προκληθώ πόντος περιμένω αποδείξεις.._

off topic

Στο ίδιο θέμα σας είπα ότι την ίδια στιγμή είχα στηρίξει αυγα. Επειδή δεν τα έβγαλα φωτογραφία να σας τα δείξω; Οκ, θα τα βγάλω φωτογραφία και θα σας τα παρουσιάσω.

Δημοσιεύτηκε

Προσωπικά συνδέω το φαινόμενο με τον σεισμό στην Αιτή που έγινε πριν 1-2 χρόνια..Οι επιστημόνες είχαν προειδοποιήσει από τότε, ότι θα επηρέαζε άλλα ρήγματα..Άμα δείτε τις τεκτονικές ή λιθοσφαιρικές πλάκες θα παρατηρήσετε πώς η πλάκα της Καραιβικής, συνδέεται άμεσα με την πλάκα του Ειρηνικού Ωκεανού και την Νάζκα πλάκα. Το σύστημα των τεκτονικών πλακών που υπάρχει εκεί είναι το πιο ενεργό στον πλανήτη, προκαλώντας συχνούς σεισμούς μεγάλης κλίμακας και εκρήξεις ηφαιστείων. :-k

Και αν σκεφτείτε καλύτερα οι επιστήμονες προειδοποιήσαν για σεισμούς ή τσουνάμι στην Λατινική Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ινδονησία (δηλ. στα ρήγματα που προκαλούν οι συγκεκριμένες τεκτονικές πλάκες :-k )

Τώρα, δεν μπορώ να το συνδέσω με την Σελήνη διότι είναι πολύ μικρή σε μέγεθος σε σχέση με την Γη και δεν ασκεί τόσο μεγάλες παλιρροικές δυνάμεις..Βέβαια είναι υπεύθυνη για μικρότερης έντασης φαινόμενα όπως η παλίρροια κλπ.

Όσο αναφορά για τα προηγούμενα έτη, κάνενας επιστήμονας (τουλάχιστον από όσο ξέρω εγώ) δεν συνδέει το φαινόμενο με τους σεισμούς.

Υ.Γ: Αυτό είναι το my point of view.. :D Αν έκανα κάποιο λάθος στην σκέψη μου ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αλλά δεν είμαι και τόσο ειδική..Απλά μια ιδέα έγραψα :D

Plakes.jpg.92a3dcd791f72f17ca5f1cf4fe9e9eda.jpg

Τεκτονικές πλάκες

Δημοσιεύτηκε
Δεν κρατήθηκα...μου πηρε μόλις 5 δευτερόλεπτα.

Πολύ καλό σε βγάζω το καπέλο ειλικρινά συγχαρητήρια

Γηράσκω αι διδασκόμενος αυτό έπρεπε να γίνει από την αρχή για να λείψουν οι οι ειρωνείες πάντως σε ευχαριστώ

Γεώργιος Ε. Μιχαήλ

ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ

www.astronomos.gr

Δημοσιεύτηκε
Πολύ καλό σε βγάζω το καπέλο ειλικρινά συγχαρητήρια

Γηράσκω αι διδασκόμενος.

Κυρ Γιώργη... =D> . Συχνά σε μας τους Έλληνες απουσιάζει η ταπεινότητα και πλεονάζει η ταπεινολογία.

Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε

Προσωπικά συνδέω το φαινόμενο με τον σεισμό στην Αιτή που έγινε πριν 1-2 χρόνια..Οι επιστημόνες είχαν προειδοποιήσει από τότε, ότι θα επηρέαζε άλλα ρήγματα..Άμα δείτε τις τεκτονικές ή λιθοσφαιρικές πλάκες θα παρατηρήσετε πώς η πλάκα της Καραιβικής, συνδέεται άμεσα με την πλάκα του Ειρηνικού Ωκεανού και την Νάζκα πλάκα. Το σύστημα των τεκτονικών πλακών που υπάρχει εκεί είναι το πιο ενεργό στον πλανήτη, προκαλώντας συχνούς σεισμούς μεγάλης κλίμακας και εκρήξεις ηφαιστείων. :-k

Και αν σκεφτείτε καλύτερα οι επιστήμονες προειδοποιήσαν για σεισμούς ή τσουνάμι στην Λατινική Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ινδονησία (δηλ. στα ρήγματα που προκαλούν οι συγκεκριμένες τεκτονικές πλάκες :-k )

Τώρα, δεν μπορώ να το συνδέσω με την Σελήνη διότι είναι πολύ μικρή σε μέγεθος σε σχέση με την Γη και δεν ασκεί τόσο μεγάλες παλιρροικές δυνάμεις..Βέβαια είναι υπεύθυνη για μικρότερης έντασης φαινόμενα όπως η παλίρροια κλπ.

Όσο αναφορά για τα προηγούμενα έτη, κάνενας επιστήμονας (τουλάχιστον από όσο ξέρω εγώ) δεν συνδέει το φαινόμενο με τους σεισμούς.

Υ.Γ: Αυτό είναι το my point of view.. :D Αν έκανα κάποιο λάθος στην σκέψη μου ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αλλά δεν είμαι και τόσο ειδική..Απλά μια ιδέα έγραψα :D

Να συμπληρώσω ότι και ο σεισμός στην Χιλή πέρυσι έντασης 8,8 R επηρέασε αισθητά το σύστημα των τεκτονικών πλακών στη συγκεκριμένη περιοχή..

Δημοσιεύτηκε

Όπως γνωρίζουμε,η Σελήνη δεν βρίσκεται ακριβώς πάνω στο επίπεδο της εκλειπτικής.Μπορεί

να βρεθεί στην απόκλιση των 5 μοιρών πάνω ή κάτω από το επίπεδο της εκλειπτικής.

Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζεται μια λεπτή διαχωρίζουσα στο βόρειο ή νότιο χείλος της.

Το πλεονέκτημα που έχουμε εμείς οι ερασιτέχνες είναι ότι μπορούμε να δούμς πιο μακριά

από το βόρειο ή νότιο χείλος.Στην αυριανή Πανσέληνο,ο σεληνιακός βορράς θα έχει μια λεπτή

διαχωρίζουσα και θα ευνοήσει τους παρατηρητές να δουν πιο πολλά χαρακτηριστικά στο νότιο

πόλο της.

Με λίγα λόγια,η αυριανή Πανσέληνος θα βρίσκεται ταυτόχρονα και σε λίκνιση

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε

Παρατήρησε σήμερα κάποιος το σημερινό υπερθέαμα της Σελήνης????

Εδώ ο καιρός δυστυχώς δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο.

Μάκης Λυκόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Την παρατήρησα με κιάλια. Πάντα υπέροχη.Η φαινόμενη διάμετρος ήταν μεγαλύτερη ή έτσι ήθελα να την δω εγώ;
Δημοσιεύτηκε
Η φαινόμενη διάμετρος ήταν μεγαλύτερη λόγω της κοντινής της απόστασης.

Μάκης Λυκόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά ανεβάστε φωτογραφίες απο την σημερινή πανσέληνο γιατί εδώ στην Αλεξανδρούπουλη ο ουρανός είναι πολύ συννεφιασμένος και δεν θα την δούμε ούτε με γυμνά τα μάτια απ'ότι φαίνεται!
!Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Δημοσιεύτηκε
Αν ξέρει κανείς κάποιες τιμές συγκρισης καλό είναι να μας πληροφορήσει. Έχει να κάνει και το ύψος της Σελήνης και το φαινόμενο της οφθαλμαπάτης που την συνοδεύει.
Δημοσιεύτηκε
Αν ξέρει κανείς κάποιες τιμές συγκρισης καλό είναι να μας πληροφορήσει. Έχει να κάνει και το ύψος της Σελήνης και το φαινόμενο της οφθαλμαπάτης που την συνοδεύει.

Αλέξη, δες εδώ σε αυτήν την ωραία φώτο του Βασίλη από Κέρκυρα.

http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=12411

Σημαντική διαφορά. :P :)

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1)Η σελήνη απέχει απόψε 356 χιλιάδες χιλιόμετρα και κάτι.Αυτό σημαίνει ότι είναι

ένα σπάνιο φαινόμενο.

2)Η Σελήνη απόψε βρίσκεται στο περίγειο της και

3)Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο post η Σελήνη βρίσκεται και σε λίκνιση

Μάκης Λυκόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Τάσο και Βασίλη τέλεια σύγκριση. Η αυγουστιάτική σε χαμηλό ύψος με την σημερινή ψηλότερα. Ευχαριστούμε.
Δημοσιεύτηκε

Μπράβο Βασίλη!!!!!

Ωραία φωτογραφία!!!!!

Μάκης Λυκόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Μάκη..εγώ απλά έδειξα την φώτο ότι υπάρχει...του Βασίλη είναι η φώτο! :lol: :lol: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Είναι απίστευτο πόσο ενάντια είναι ο %$#%καιρος όταν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα!! ](*,) :evil:

Πάνω που ήθελα να διαπιστώσω την οπτική διαφορά της φαινόμενης διαμέτρου του Σεληνιακού δίσκου απόψε...έχει ατελείωτη συννεφιά! Ελπίζω να μας κάνει την χάρη σε λίγο καιρό που θα έχουμε τον Κρόνο σε αντίθεση... =P~

Τελικά η γκαντεμιά στον καιρό και τα αξιοσημείωτα φαινόμενα της Αστρονομίας...πάνε μαζί!!!!!! :frown: ](*,) ](*,) #-o

Δημοσιεύτηκε
Πάνω πουχαμε κουβέντα με ένα φίλο που μουλεγε ότι πέρσι η Σελήνη στο ίδιο ύψος στην Πανσέληνο του φαινόταν μεγαλύτερη. Θάχα αποδεικτικά στοιχεία. Η φωτογραφία του Βασίλη δεν τον πείθει λεέι γιατί συγκρίνει άυγουστο με μάρτιο ](*,) ](*,) .Δεν πειράζει. Χα χα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης