Heal Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2011 Αλλά η απορία παραμένει:τι σχέση έχει το ηλιόμετρο με την απόσταση γης-σελήνης???? Δε ρώτησες αυτό παραπάνω, αλλά το αν προσδιορίζονται οι αποστάσεις των άστρων με τον εξάντα και από εκεί προχώρησε η συζητηση στις διατάξεις μέτρησης μικρών γωνιών, παράδειγμα των οποίων αποτελεί το Ηλιόμετρο.
Makis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2011 Ξέρω το απάντησα προηγουμένως αλλά μήπως υπάρχουν και άλλα όργανα εκτός απ'τον εξάντακαι το ηλιόμετρο για την μέτρηση γωνιών????Μήπως υπάρχει καμιά φωτογραφία του ηλιόμετρου????? Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Makis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2011 Ένα γνωστό όργανο-μηχάνισμός ήταν ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ.Ανακαλύφθηκε ανοικτά του νησιού "Αντικύθηρα" και πιο συγκεκριμέναστην περιοχή μεταξέ των Κυθήρων και της Κρήτης τον Απρίλιο του 1900 από δύτες οι οποίοι έψαχναν να βρουν σφουγγάρια.Το ναυάγιο χρονολογείται να έγινε μεταξύ 86 και 67 π.Χκαι πιθανότατα κατασκευάστηκε στην Ρόδο όπου τότε ζούσε εκεί ο μεγάλος Έλληνας αστρονόμοςΊππαρχος και με βάση τις μετρήσεις κάποιων επιγραφολόγων η κατασκευή του πιθανότατατοποθετείται μεταξύ 150-100 π.Χ.Το σχήμα του είναι περίπου στο μέγεθος ενός laptop και μπορούσενα υπολογίσει τις φάσεις της Σελήνης και τις κινήσεις του Ήλιου και της Σελήνης.Ωστόσο μπορούσεκαι να προβλέψει τις εκλείψεις(ηλιακές και σεληνιακές)Είχε ένα ταμπλό ενδείξεων μπροστά και δύο στο πίσω μέρος.Τα γρανάζια του μετακινούντανμε έναν μοχλό με τον οποίο χρήστης είχε την δυνατότητα να τοποθετήσει τον δείκτη σεοποιαδήποτε εποχή επιθυμούσε ο ίδιος.Επιτυγχάνοντας αυτό,πολλοί δείκτες μετακινούνταν παράλληλα με τα γρανάζια για να δείξουν τα ουράνια φαινόμενα.Περιείχε οδηγίες.Η ακριβής λειτουργία των γραναζιών αποκοδικοποιήθηκε και διαβάστηκε ύστερααπό 200 χρόνια. μηχανισμός των αντικυθήρων μηχανισμός των αντικηθύρων σύγχρονη κατασκευή Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Makis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2011 Αξίζει να σημειωθεί πως έγιαν μελέτες σχετικά με την αποκοδικοποιήση τωνεπιγραφών του Μηχανισμού των Αντικηθύρων.Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες,αποδείχτηκε πως ο μηχανισμός αυτός περιείχε 4 επιγραφέςε με υπομνηματικέςεπιγραφές και βρίσκονταν στην εξωτερική πλευρά της πρόσοψης.Τώρα οι επιγραφές αυτές βέβαια έχουν διαβρωθεί και είναι αδύνατο να διαβαστούν όμωςαν περαστούν με ακτινοβολίες τότε θα μας είναι δυνατό να αναγνωριστούν.Αξίζει να αναφερθεί πως το σώμα που αναφέρεται συνεχώς είναι ο Ήλιος και η Αφροδίτημόλις 1 φορά!!!!! Οι Υάδες δύουν το βράδυ Ο Ταύρος αρχίζει ν' ανατέλλει Η Λύρα ανατέλλει το βράδυΟι Πλειάδες ανατέλλουν το πρωί Οι Υάδες ανατέλλουν το πρωί Οι Δίδυμοι αρχίζουν ν' ανατέλλουν Ο Αετός ανατέλλει το βράδυ Ο Αρκτούρος δύει το πρωί Προεξέχοντας ...μόνοι φέρει απ' τις οποίες η μια και η άλλη της Αφροδίτης ο γνώμονας την ηλιακτίδα απ' όπου βγήκε από την πρώτη χώρα δυο γνωμόνια των οποίων τα άκρα φέρουν τέσσερα, το ένα δείχνει τα 776 χρόνια, 19 χρόνια του 233 συμβαδίζοντας ώστε να διαιρεθεί η όλη εκλειπτική παρόμοια με εκείνα που πάνω στη φέρει Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Makis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15, 2011 Αυτήν την Κυριακή στις 8 το πρωί η Σελήνη θα βρίσκεται στο περίγειο της.Τα ξημερώματα της Δευτέρας η Σελήνη θα περάσει από την φάση της Πανσέληνου. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
matador Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2011 Καλώς σας βρήκα,θα ήθελα να σας θέσω το παρακάτω ερώτημα εν όψει της πανσέληνου σε λίγες ημέρες, κι αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Ενδιαφέρομαι με κάποιο τρόπο να βρω την βελτιστη (κοντινή) θεση της σελήνης ως προς κάποιο σταθερό αντικειμένο στην γη (πχ. ακρόπολη). Πως μπορώ να ξέρω ποιος ειναι ο ιδανικός μήνας και η ιδανική μέρα?
gkour Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2011 http://astroforum.gr/forum/viewtopic.php?t=3353το παραπανω link το είχα βρει απο ενα θέμα καπου εδω στο astrovox το οποιο δυστυχως δεν μπορω να βρω τώρα.Αν ψαξεις και στο θεμα της αστροφωτογραφιας κατι θα βρεις.
matador Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2011 Ευχαριστώ πολύ, βρήκα ότι ζητούσα.
525A Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2011 ελπίζω να μη είμαι εκτός θέματος αλλά έχω την απορία ξέρουμε οτι υπάρχει έλξη μεταξύ γης - σελήνης λόγω βαρύτητας γιατί δεν πλησιάζουν αλλά απομακρύνονται ?
georgexiro Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2011 Δεν ξερω να σου απαντησω στα σιγουρα αλλα πρεπει να παιζει ρολο και η εκκεντρικη τροχια της σεληνης.το ακουσα και εγω. Αλλα μεχρι να "φυγει" απο την βαρυτικη επιδραση της Γης δεν θα υπαρχουμε αλλο σε αυτον τον πλανητη. GeorgeXiro
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2011 ελπίζω να μη είμαι εκτός θέματος αλλά έχω την απορία ξέρουμε οτι υπάρχει έλξη μεταξύ γης - σελήνης λόγω βαρύτητας γιατί δεν πλησιάζουν αλλά απομακρύνονται ? Την ευθύνη για την απομάκρυνση την έχουν κατα μεγαλύτερο ρόλο οι παλίρροιες... (δεν θυμάμαι βιβλιογραφία αλλά όλο και κάπου θα το βρουμε) Δεν πλησιάζονται γιατί είναι σε αρκετά μεγάλη απόσταση. Η Σελήνη αποκρίνεται 1-2εκατοστα το χρόνο και αν το υπολογίσεις... ο Ηλιος θα έχει γίνει Νεφέλωμα και η Σελήνη θα είναι ακόμα κοντά μας.... βέβαια σε μερικες εκατονταδες χιλιάδες χρονια (ψαξτο εδω στο vox) η Σελήνη θα έχει απομακρυνθει τόσο ώστε το κοινο κεντρο βαρους θα είναι εκτος της Γης αρα θα είμαστε κατι σαν τον Πλούτωνα, πλανήτης νάνος. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
alepohori Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2011 ξέρουμε οτι υπάρχει έλξη μεταξύ γης - σελήνης λόγω βαρύτητας γιατί δεν πλησιάζουν αλλά απομακρύνονται ? Για τον ίδιο λόγο που δε πλησιάζουν οι τεχνητοί δορυφόροι. Είτε κούφιοι, είτε όχι. Η απομάκρυνσή τους οφείλεται, όπως σωστά είπε ο Βασίλης, στις παλίρροιες. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
3c273 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2011 ελπίζω να μη είμαι εκτός θέματος αλλά έχω την απορία ξέρουμε οτι υπάρχει έλξη μεταξύ γης - σελήνης λόγω βαρύτητας γιατί δεν πλησιάζουν αλλά απομακρύνονται ? Στο παρακάτω άρθρο οι παράγραφοι : χωρίς παλίρροια και χωρίς 24ωρο, έχουν να κάνουν με το ερώτημά σου.http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=373556 Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα