Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα... Είμαι και εγώ ετοιμος να επενδυσω στην αγορά ενός τηλεσκοπίου... Κοιτάζω για το Meade LX200R-ACF 16"... Τι λέτε αξίζει τα λεφτά του? θέλω να το πάρω μια φορά και να τελειώνω... μην το αλλάζω μετα από λίγο καιρό
Δημοσιεύτηκε
Χώρο έχεις για να το στήσεις?Γιατί δεν είναι να το κάνεις βόλτες με τα 169 κιλά που ζυγίζει.

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε
θα πάει κατευθείαν σε χώρο που έχω διαμορφώσει στο εξοχικό μου όπου σκοπεύω να μείνω μόνιμα σε ένα από τους πιο έναστρους ουρανούς στην Ελλάδα στην Μεσσηνία στην επαρχία Πυλίας (δήμος Αιπείας) σε 300 μέτρα υψόμετρο... και δεν θα ξανακουνηθεί από εκεί.
Δημοσιεύτηκε

Προδιαγραφές ονειρικές.

Δυνατότητες ανεξάντλητες.

Τιμή αστρονομική.

Αξιοπιστία αμφίβολη.

Πριν το πάρεις εξασφάλισε πως το παρατηρητήριό σου (μην μας πεις που ακριβώς βρίσκεται =; ) θα είναι απόρθητο φρούριο και πως σε περίπτωση αστοχίας των ηλεκτρονικών (διόλου απίθανο) ή οπτικών στοιχείων θα έχεις εξασφαλισμένη εξυπηρέτηση.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Τα οπτικά του είναι δοκιμασμένα, το GOTO δουλεύει άψογα, πρόκειται για μεγάλο τηλεσκόπιο που ξεφεύγει από το σύνηθες ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο. Βέβαια εξαρτάται από το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το τηλεσκόπιο αυτό. Συνήθως αυτό το τηλεσκόπιο μπαίνει σε θόλο, και μάλιστα σε pier με ισημερινό προσανατολισμό, όχι σε τρίποδα.

http://rasathane.ankara.edu.tr/en/pictures/pic_small.php?id=3

Αν η τιμή του δεν είναι πρόβλημα, ναι, αυτό το τηλεσκόπιο αξίζει τα λεφτά του, και με το παραπάνω. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι σχετικά φτηνό σε σχέση με την απόδοσή του. Επειδή τυχαίνει να χρησιμοποιώ πολύ συχνά -σχεδόν επι εβδομαδιαίας βάσεως- το λίγο παλαιότερο ξαδερφάκι του, το 16" LX 200-R, εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, εκτιμώ ότι οι δυνατότητες που σου προσφέρει είναι μεγάλες, από απλή παρατήρηση μέχρι έρευνα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο σκοτεινό ουρανό της Αιπείας θα δώσει ρέστα...

Βαγγέλης Τ.

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε

Θα το πώ όσο συντομότερα μπορώ.

Είναι ένα τηλεσκόπιο που κάνει λίγο απ’όλα και τίποτα από αυτά πολύ καλά.

Σίγουρα δεν θα βρείς σε αυτή την τιμή και σε αυτήν την διάμετρο τηλεσκόπιο

να τα κάνει λίγο απ' όλα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις με αυτό.

Είναι αυτό που λέμε Mass Production General Purpose τηλεσκόπιο.

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Δημοσιεύτηκε

Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ αξιόλογο αστρονομικό όργανο για σοβαρή ερασιτεχνική χρήση. Πράγματι, μέχρι και έρευνα μπορείς να κάνεις με αυτό (φωτομετρία με CCD, κλπ.). Δεν μας είπες όμως, τι ακριβώς θα κάνεις με αυτό;;; Μιλάμε για 20.000 ευρώ εργαλείο, εύχομαι τουλάχιστον να είσαι κατασταλαγμένος για το τι θες.

Αλήθεια, έχεις ασχοληθεί καθόλου με τέτοιου μεγέθους τηλεσκόπια στο παρελθόν; Συγνώμη που ρωτάω, αλλά είναι το ίδιο πράγμα που θα ρωτούσα και έναν αρχάριο μαθητή σε ένα Ωδείο πριν πάει να αγοράσει ένα πανάκριβο χειροποίητο μουσικό όργανο...ενώ μόλις ξεκινάει την μουσική!

Αν θες να κάνεις και αστροφωτογραφία...προχώρα άφοβα...μόνο που όντως, όπως ειπώθηκε ήδη, καλύτερα να έχει ισημερινό πυλώνα. Βέβαια θα πέσεις ΠΟΛΥ απότομα στα βαθιά και θα χρειαστείς και πολλά ακόμη παρελκόμενα εκτός του τηλεσκοπίου..Οπότε το 20.000 θα αυξηθεί κατά πολύ!

Αν πάντως θες μόνο παρατήρηση και έχεις 20.000 ευρώ διαθέσιμα και σκοτεινό ουρανό και όλο αυτό να είναι μόνιμο setup...στην θέση σου θα κηνηγούσα περισσότερες ίντσες με τέτοια οικονομική δυνατότητα και μιλάω για κάτι σαν και αυτό...

http://obsessiontelescopes.com/telescopes/25/index.php

1. Θα σου έρθει πιο φθηνό, ακόμη και με το τελωνείο.

2. Θα έχεις τέτοιες ίντσες (καμία σχέση οι 16 με τις 25!!) που κάθε παρατήρηση θα είναι εμπειρία!

3. Θα του βάλεις και ένα σύστημα Argo Navis push-to (700 ευράκια, πάλι πιο φθηνά θα σου βγει ή μπορεί να το έχει και έτοιμο!) και θα έχεις χιλιάδες στόχους διαθέσιμους, εύκολα και αξιόπιστα.

4. Στην τελική, αν σου έρθει και θες να το κουνήσεις κάααποια στιγμή για άλλους καλύτερους ουρανούς, θα μπορείς πιο εύκολα από το γομάρι το Meade! Πιο φορητό σίγουρα!

5. Θα σου περισσέψουν πολλά λεφτά μέχρι τις 20.000 που θα έδινες για το σκέτο Μeade, για πολλά και premium κατηγορίας προσοφθάλμια και άλλα αξεσουάρ.

Για αυτό σου λέω...πες μας τι θες να κάνεις ή τι φαντάζεσαι ότι θες να κάνεις με αυτό. Αν τώρα ξεκινάς την Αστρονομία...πρέπει να το σκεφτείς λίγο...αν έχεις ήδη εμπειρία (δεν γνωρίζω για αυτό υποθέτω μόνο) προχώρα άφοβα βασιζόμενος στις ανάγκες σου και στο ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ θες να κάνεις με τέτοια θηρία εργαλεία.

Τονίζω και πάλι...για παρατήρηση οπτική και ΜΟΝΟ...δεν αξίζει όσο η λύση που σου πρότεινα...

Επίσης, η Obsession φτιάχνει κατά παραγγελία και μεγαλύτερα από 25 ίντσες :mrgreen: ...σου ξαναλέω είναι πολλά τα 20 χιλιάρικα για να μείνεις μόνο στις 16"... :-k

Εκτός αν πας για αστροφωτογραφία...αν και για εκεί υπάρχουν καλύτερες λύσεις νομίζω τελικά...

:-k

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Το τηλεσκοπιο αυτο δεν ειναι ακριβως "μαζικης παραγωγης" και η φιλοσοφια κατασκευης του διαφερει απο τα μικροτερα αδελφακια του.

Ειναι πολυ καλο αστρονομικο οργανο, με ολα τα υπερ και κατα ενος μεγαλου καταδιοπτρικου (ναι, υπαρχουν και κατα, που δεν εξαλειφονται λογω σχεδιασης).

Παρ ολα αυτα εξακολουθει να ειναι προιον με μηδενικη τεχνικη υποστηριξη....

Εαν βισματακι να ξεκουμπωσει εσωτερικα (οσο καλη ποιοτητα συναρμολογησης και να εχει), ή ενα καλωδιακι ενος αισθητηρα......και εφυγε για την αλλοδαπη!

Ριξε μια ματια στα ξενα (Αμερικανικα προτιστως) φορουμ...θα βαρεθεις να διαβαζεις για απελπισμενους πελατες που προσπαθουν να επισκευασουν μονοι τους τα τηλεσκοπια, προκειμενου να αποφυγουν τη διαδικασια και τα (τεραστια) εξοδα επισκευης.

Δεν θα το θεωρουσα σαν την "καλυτερη επενδυση" , αλλα κατω απο προυποθεσεις, δεν θα σε απογοητευσει κι ολας.

Κουβεντιασε διεξοδικα το θεμα υποστηριξης...σε αυτα τα χρηματα, και δεδομενης της δυσκολιας μεταφορας, ισως η εταιρια ακολουθει αλλη πολιτικη υποστηριξης.

Αν μπορουν να σου παρεχουν ανταλλακτικα ανα πασα στιγμη, τοτε ο εντοπισμος και η επισκευη οποιασδηποτε βλαβης ειναι πανευκολη υποθεση.

Δημοσιεύτηκε

είμαι φωτογράφος στο επάγγελμα και με ενδιαφέρει η αστροφωτογραφία. Είδα αποτελέσματα από το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο και έμεινα άναυδος. Αυτό που έχω τώρα απέχει πάρα πολύ, είναι το Meade ETX-125AT.

Η εταιρεία που το εισάγει μου είπε ότι δεν θα έχω πρόβλημα με την τεχνική του υποστήριξη αλλά η αλήθεια είναι ότι με φοβίσατε αρκετά όποτε θα το ψάξω καλύτερα. Φίλε Τάσο θα δω και τη λύση που μου προτείνεις.

Δημοσιεύτηκε

πρωτου ξοδεψεις πολλα λεφτα σε εξοπλισμο που μπορει και να μετανιωσεις σκεψου καλα τι ειδους φωτογραφιση θες να κανεις. γαλαξιες και πλανητικα νεφελώματα και σμηνη αστερων το οποια θελουν καλη λεπτομερια και μικρο οπτικο πεδιο ή φωτογραφιες μεγαλων νεφελωματων τα οποια θελουν μεγαλο οπτικο πεδιο και οχι τοσο καλη λεπτομερια σε σχεση με γαλαξιες.

με βαση αυτο που θες να φωτογραφισεις θα μπορεις να διαλεξεις και το καταλληλο τηλεσκοπιο, βαση και καμερα και να μην ξοδεψεις πολλα λεφτα. δες και τις αστροφωτογραφιες του φορουμ για να παρεις ιδεες απο εξοπλισμο. αποψη μου παντως με ενα καλο 8αρι, 10αρι, 12αρι τηλεσκοπιο πανω σε μια καλη βαση και με μια καλη καμερα μπορει να βγαλει απειρως καλυτερες φωτο απο το 16αρι που σκεφτεσαι να παρεις απο αποψη χρηματων που θα ξοδεψεις (ασε που θα ειναι και πιο φορητος ο εξοπλσμος σου για τυχον εξορμησεις σε αλλα μερη τηε Ελλαδας). εχε υποψη οτι η διαμετρος ενος τηλεσκοπιου δεν ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας στην αστροφωτογραφιση αλλα η εστιακη αποσταση του μιας και αυτη καθοριζει το οπτικο πεδιο που θα εχεις αναλογα με την καμερα που θα βαλεις επανω του

Υ.Γ. θα προτεινα ενα τηλεσκοπιο 12αρι RC για σενα μιας και εχω παθει την πλακα μου με τα αποτελεσματα που βλεπω με δικο μου 8αρι RC

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι απλά θα πετάξεις τα χρήματα σου. Πολλές φωτογραφίες μπορείς να δεις από φτηνά έως μέτρια τηλεσκόπια και να μείνεις άναυδος. Καλό θα ήταν να μας δείξεις μερικές για να κρίνουμε όλοι και να σε βοηθήσουμε περισσότερο.

Όσο προχωράς στην αστρονομία και στην αστροφωτογραφία οι προτιμήσεις σου αλλάζουν δραματικά!. Μπορεί να έχεις δει μια φωτογραφία και μετά από 3 χρόνια να σου φαίνεται πολύ μέτρια.

Άρα πριν πάρεις κάτι καλό θα ήταν να δεις αστροφωτογραφίες από το forum και με τι εξοπλισμό έχουν βγει και μετά από αρκετό καιρό να κρίνεις καλύτερα :)

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνω και εγω πεταμενα χρηματα ενω μπορεις να φτιαξεις κομματι κομματι πολυ πιο φθηνο συστημα και να βγαζεις πολυ καλυτερα αποτελεσματα.

Επισης να ξερεις οτι δεν εχει σχεση η φωτογραφια με την αστροφωτογραφια και τα πραγματα αλλαζουν σε πολλους τομεις.Να εχεις στο μυαλο σου οτι ξεκινας απο το 0.

Δημοσιεύτηκε
θέλω να το πάρω μια φορά και να τελειώνω... μην το αλλάζω μετα από λίγο καιρό

Φίλε Πάνο, αυτό στην αστροφωτογραφία δεν γίνεται..... διαστημικό τηλεσκόπιο να έχεις ΠΑΝΤΑ θα θες κάτι καλύτερο..... :lol:

Με τέτοιο budget έχεις πάρα πολλές επιλογές... προσωπικά ούτε θα σκεφτόμουν το 16' Meade για αστροφωτογραφία.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης