Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο Κατερίνα!! Ούτε που μου πέρασε απο το μυαλό ότι μιλούσε για Sundog :D

Όρθιο φεγγάρι, ξάπλα ο καπετάνιος - ξαπλωτό φεγγάρι, όρθιος ο καπετάνιος», λέει σχηματικά η λαική ρήση, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εξηγήσει τις προβλέψεις του για τις καιρικές μεταβολές με βάση την εμφάνιση της Σελήνης στον ουρανό.

off topic. Μπάμπη, το έλεγε συνεχώς ο πεθερός μου και παρατηρησιακά δεν το διαπίστωσα. Μήπως έχεις διαπιστώσει το αντίθετο; Τι μου θύμησες τώρα.Προσπαθούσα να βρω κάποιο λογικό συσχετισμό και δεν κατέληγα. Απαντούσε ... ο λαός είναι σοφός.

Αλέξη αν παρατηρήσεις την παραπάνω φωτογραφία θα δεις ότι όταν είναι "ξαπλα το Φεγγαρι" είναι στο ψηλό σημείο της τροχιάς του, άρα είναι ανεβασμένο ~5,5° απο την Εκλειπτική, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν στο ύψος του Βορείου Ημισφαιρίου οπότε ίσως να έχουμε και μεγαλύτερες παλίρροιες σε σχέση όταν το φεγγάρι είναι όρθιο... βέβαια απο συζητήσεις με καπετάνιους δεν έχουν παρατηρήσει κάποιες διάφορες... απο

εκεί και πέρα δεν γνωρίζω.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Και εγώ στις παλίρροιες είχα καταλήξει Βασίλη. Αφού ρώτησες καπεταναίους.. τέλος. Μαρέσει αυτό το φόρουμ. Απαντήσεις σε πολλά ζητήματα. Δεν ήταν τυχαίο που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν σε ξεχωριστή και ιδιαίτερη θέση την αστρονομία. Πάντως οι λαϊκές ρήσεις είχαν την σημασία τους. Κανόνιζαν τις δραστηριότητες με βάση τα μερομήνια του Αυγούστου ή το ορθό και ξάπλα φεγγάρι. Σήμερα πρόβλεψη καιρού από ίντερνετ και tv. Υπήρχε ομορφιά και επαφή με τη φύση. Κλείνει η off topic παρένθεση.
Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε

Συνέχεια της off-topic παρένθεσης....

Στις δικές μας θάλασσες τα παλιροϊκά φαινόμενα είναι εξαιρετικά μικρά. Αυτός ίσως είναι ο λόγος που οι ντόπιοι θαλασσινοί δεν παρατηρούν εξαιρετικές αλλαγές.

Σε ποιο ανοικτές θάλασσες και ωκεανούς, τα πράγματα είναι δραματικά διαφορετικά. Ο σχεδιασμός των πλόων λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ' όψιν της τους ημερήσιους χρόνους αυτών των φαινομένων. Μπορεί π.χ. να έχεις δέσει το σκάφος σου σε βάθος πάνω από 2 μέτρα και λίγες ώρες αργότερα να το δεις να έχει προσαράξει στον πυθμένα..... Προφανώς δεν έχει μετακινηθεί το σκάφος αλλά η θάλασσα....

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη εννοείτε ότι οι Παλίρροιες είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την Ναυσιπλοΐα, αφού σε αρκετές θάλασσες εαν δεν πάρεις/βγάλεις πρόγνωση για τις παλίρροιες δεν μπορείς να διασχίσεις την θάλασσα με ασφάλεια.

Στην Ελλάδα μόνο στο στενό της Εύβοιας έχουμε εμφανείς παλιρροϊκές δύναμης, στις υπόλοιπες περιοχές μπορεί να έχουμε μεγαλύτερες πλημμυρίδες απο την αλλαγή του βαρομετρικού πάρα απο την Σελήνη.

Τωρα σχετικά με παραπάνω την Λαϊκή ρήση... νομίζω ότι την έλεγαν γιατι θεωρούσαν ότι θα είναι Φουρτουνιασμένη η Θάλασσα, και αυτό ήταν και το επίκεντρο της συζήτησης με τους Καπετάνιους... αλλά θα ρωτήσω και άλλους.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Πολλές φορές έχω παρατηρήσει οτι όταν το φεγγάρι εμφανίζεται ξάπλα επακολουθεί κάποια κακοκαιρία, συνήθως 1-2 μέρες μετά. Δέν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Πάντως είναι παρατηρημένο και σωστά πάει η λαική ρήση.

Όσον αφορά τα βίντεο που πρότεινε να δούμε ο chaoz, είδα μερικά και πραγματικά τα σχόλια απο κάτω είναι για τα πανηγύρια. Ο άλλος έλεγε τους αστρονόμους astrologers, ο άλλος έλεγε αποσπάσματα απο τα Ευαγγέλια, o άλλος δεν καταλάβαινε οτι οι κάμερες δεν είναι όλες με την ίδια κλίση, κλπ. Και κάποιοι που λέγανε το σωστό, τους κράζανε μετά οι άλλοι. Ανήκει στην όλη παραφιλολογία για το 2012 και από ότι κατάλαβα 1-2 άτομα το ξεκινήσανε και πάνε μετά σε όλα τα βίντεο και γράφουνε. Πάντως στα βίντεο με ufo πολύ πιό πολλοί είναι οι σκεπτικιστές και αυτοί που φωνάζουνε fake. Οπότε τουλάχιστον το youtube δεν είναι γεμάτο με μη σκεπτόμενους ανθρώπους, απλά πολλούς οπαδούς του Jusin Bieber :P

Ακόμη περιμένουμε τον Νιμπιρού. Ή πέρασε stealth και άφησε μερικούς reptilians να αναπληρώσουν αυτούς που εξόντωσε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Ασία και έκλεισε τις πύλες κλπ. DOH!

Πέρα απο την πλάκα τώρα, μήν τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι γιατί όντως συμβαίνουν και περίεργα πράγματα, αλλά πλέον με τα τόσα που κυκλοφορούν δεν μπορείς να τα ξεδιαλέξεις.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Πολλές φορές έχω παρατηρήσει οτι όταν το φεγγάρι εμφανίζεται ξάπλα επακολουθεί κάποια κακοκαιρία, συνήθως 1-2 μέρες μετά. Δέν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Πάντως είναι παρατηρημένο και σωστά πάει η λαική ρήση.
Στάθη εαν δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις τότε είναι τυχαίο γεγονός. π.χ στην προηγούμενη νέα Σελήνη, ο μηνίσκος ήταν σε οριζόντια θέση αλλά ο καιρός ήταν καταπληκτικός, ούτε αεράκι ούτε σύννεφα και η θάλασσα ήταν πολύ ήρεμη.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Εχω την εντύπωση οτι το φεγγάρι εχει στριψει 90 μοίρες.

Ειναι κανεις αλλος που το εχει διπιστώσει αυτο?

Ακομα θα ηθελα να ρωτήσω για τους 2 και 3 Ηλιους που βλπεουν στην Κινα

τι παιζει με αυτο παλι?

Επιβεβαιώνω το γεγονός αλλά ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος ανησυχίας.Το συμβάν οφείλεται σε 2 ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΡΟΥΛΕΜΑΝ(δημιουργώντας την κλίση των 90 μοιρών) τα οποία αναμένουμε σε μερικές ήμερες ώστε να αντικατασταθούν τα παλαιά...

Τώρα όσων αφορά τους 3 ήλιους θα σου προτείνω να απευθυνθείς στην Κινέζικη κυβέρνηση διότι το γεγονός το διαπίστωσαν εκεί.

Εγώ το Πάσχα πάντως που ήπια αρκετά κιλά κρασί πάλι 1 ΗΛΙΟ έβλεπα απλά είχα πονοκέφαλο μετά.

Αλήθεια εκεί στην Κίνα τι διάολο πίνουνε ρε παιδιά και τα βλέπουνε τριπλά???

Υ.Γ : Μακρυά από acs αργεί πολύ να παραδώσει στο Φεγγάρι.... #-o :lol: :lol:

Δημοσιεύτηκε
Εχω την εντύπωση οτι το φεγγάρι εχει στριψει 90 μοίρες.

Ειναι κανεις αλλος που το εχει διπιστώσει αυτο?

Ακομα θα ηθελα να ρωτήσω για τους 2 και 3 Ηλιους που βλπεουν στην Κινα

τι παιζει με αυτο παλι?

Επιβεβαιώνω το γεγονός αλλά ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος ανησυχίας.Το συμβάν οφείλεται σε 2 ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΡΟΥΛΕΜΑΝ(δημιουργώντας την κλίση των 90 μοιρών) τα οποία αναμένουμε σε μερικές ήμερες ώστε να αντικατασταθούν τα παλαιά...

Μάλλον δεν εισαι και αρκετά ενημερωμένος ε?

δεν πειράζει δεν ειναι κακο υπάρχουν τα ατομα που ζουν φυσιολογικα, ξέρεις σπίτι,δουλεια,μακ κακα και νανι, και υπάρχουν και τα ατομα που εχουν αλλα ενδιαφλέροντα.

Απο την αλλη υπάρχουν τα ατομα που ειναι περήφανα για ασήμαντα πράγματα δημιουργιας και τα ατομα που ανυσηχουν για ολον τον πλανήτη ( αλτρουισμος λεγετε )

Ευτχώς ομως για τους πολλους υπάρχουν και οι λίγοι που δεν εχουν 4 βαθμους μυωπιας και δεν χρειάζονται γυαλια και ψάχνονται και ενημέρωνουν και αυτους που ειχαν την ατυχια να μην μπορουν να δουν τι ερχετε.

Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα δειξουν αν υπήρχε λόγος ανησυχιας με αυτο που εγινε στην κίνα,στην γερμανια,στην ισλανδια,στο μεξικο, στην αμερική ( και που εσυ μυρωδια δεν εχεις παρει )

και μετα τα λέμε.

Υ.Γ

Ξαναμετρήσε το πρόβλημα σου ή αλλαξε τον οφθαλμιατρο σου ( και το χιουμοράκι εκει που σε παιρνει )

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητε Χaoz, μην αρπάζεσαι με τον χιουμορ του Ανδρέα, δεν υπάρχει λόγος.

Απο την αλλη υπάρχουν τα ατομα που ειναι περήφανα για ασήμαντα πράγματα δημιουργιας και τα ατομα που ανυσηχουν για ολον τον πλανήτη ( αλτρουισμος λεγετε )

Ευτχώς ομως για τους πολλους υπάρχουν και οι λίγοι που δεν εχουν 4 βαθμους μυωπιας και δεν χρειάζονται γυαλια και ψάχνονται και ενημέρωνουν και αυτους που ειχαν την ατυχια να μην μπορουν να δουν τι ερχετε.

Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα δειξουν αν υπήρχε λόγος ανησυχιας με αυτο που εγινε στην κίνα,στην γερμανια,στην ισλανδια,στο μεξικο, στην αμερική ( και που εσυ μυρωδια δεν εχεις παρει )

και μετα τα λέμε.

Αλήθεια τωρα, ολόκληρη απάντηση στην προηγούμενή σελίδα ΔΕΝ την είδες;

Δεν διάβασες πως εξηγούνται οι 2 Ήλιοι και πως το Φεγγάρι φαίνεται να αλλάζει θέση... ; =;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Δεν αντέχω να μη σχολιάσω.

Φίλε xaoz, κατά την άποψη μου, για το αν είσαι ενημερωμένος, αν δεν έχεις τέσσερις βαθμούς μυωπίας και αν είσαι αλτρουιστής άσε τους υπολοίπους να το κρίνουν και μη τα παρουσιάζεις ως προσόντα σου. Αυτό λέγεται στην καλύτερη περίπτωση "καλαμο-καβάλημα".

Όσο για αυτά που παρατηρείς περί σημαιών-σελήνης και τριων ήλιων, σκέψου τα ξανά. Μπορεί να μην είναι όπως τα νομίζεις.

Δημοσιεύτηκε
check it all good.

sit down well :-({|=

Σε παρακαλούμε μέγα μύστη... δίδαξε και εμάς τους αδαείς.....

Α, και πες μου για τον άξονα της γης που σε ρώτησα σε προηγούμενο post.....

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Χαοz ήρθες εδώ για να ρωτήσεις ερασιτέχνες αστρονόμους για την Σελήνη και τους 2 ήλιους και πήρες απαντήσεις. Εφόσον δεν σε ικανοποιούν και δεν ταιρίαζουν με τα σενάρια που έχεις δεί, ποιά σενάρια είναι αυτά τελικά δεν έχεις εξηγήσει, τότε ρώτα σε κάποιο φόρουμ με όχι ερασιτέχνες αλλά επαγγελματίες συνομωσιολόγους (ξέρεις αυτούς που πουλάνε και βιβλία κλπ) που αυτοί ξέρουνε κατα τα άλλα τα κρυμμένα μυστικά.

Εάν πάλι θές στα σοβαρά να ενημερωθείς τότε κάτσε να συζητήσουμε, αλλά το ύφος σου και η μυστικοπάθεια σου του στύλ "ξέρω εγώ τι πρόκειται να συμβεί αλλά δεν το λέω σε εσάς τους αδαείς" φανερώνει ότι δεν έχεις όρεξη να ανοίξεις τους οριζοντές σου και απλά τρολλάρεις.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Ά και μου φαίνεται οτι έχεις μπλέξει πολλά πράγματα μαζί, κλίση της Γής, προβολές ολογραμμάτων, blue beam project, ufos, haarp και ότι άλλο κυκλοφορεί στα ΜΜΕ, διότι και το youtube ΜΜΕ είναι. Μπορεί κάποια από όλες αυτές τις φωτιές που ανάβουνε και παράγουν καπνό να έχει κάποια βάση, αλλά για να δείς ποιά είναι θέλει να αποκλείσεις αυτές που δεν στέκουν με μεθόδους επιστημονικές και έρευνας καθώς και να έχεις κριτική σκέψη, που δεν βλέπω να έχεις και ούτε ακούς αυτά που σου λένε αυτοί που ξέρουν 5 πράγματα παραπάνω και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα παιδιά εδώ που κάθησαν και έψαξαν και ασχολήθηκαν για να σου απαντήσουν και εσύ δεν εκτιμάς τον χρόνο που σου αφιέρωσαν.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν το πρώτο μυστήριο που πρέπει να μας λύσεις με τις απίστευτες γνώσεις που έχεις είναι γιατί δεν μας γράφεις κάτι στα προσωπικά σου στοιχεία να ξέρουμε με ποιόν μιλάμε.

Το αμέσως επόμενο που έχεις να κάνεις είναι ξεκαθαρίσεις μέσα σου πρώτα απ`όλα και μετά να μας πείσεις και εμάς πως διάολο θεωρείτε ένα βίντεο που ανέβασε "ένας" ,"κάποιος","οποιοσδήποτε",στο youtube ότι είναι αξιόπιστη πηγή και πρέπει να την πάρουμε και στα σοβαρά.Γιατί αν είναι έτσι θα σου ανεβάσω βιντεάκια στο youtube που πετάνε UFO με σκούφο πάνω απο το σπίτι μου.

ΥΓ

και το χιουμοράκι εκει που σε παιρνει

Σώπα ρε τσίφτι ναουμ. =D>

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης