Astronik Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 Παιδια, επειδη αυριο θα παω στην θεσσαλονικη ,ειναι ευκαιρια να παρω εκεινο το προσοφθαλμιο που ελεγα.Πιο παλια μου ειχατε προτηνει το http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1252 .Λετε να το παρω? εχω ακουσει καλα λογια για αυτο , και απο οτι εχω καταλαβει ειναι ενα γενικης χρησης προσοφθαλμιο.Να επισημανω οτι εχω το dob 8.Deep sky -πιο πολυ θα με ενδιεφερε, αν και δεν εχω κανενα προβλημα να παρατηρω και πλανητες , κτλπ. May the sky be darker that your deepest thoughts
Astronik Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 Παιδια, επειδη αυριο θα παω στην θεσσαλονικη ,ειναι ευκαιρια να παρω εκεινο το προσοφθαλμιο που ελεγα.Πιο παλια μου ειχατε προτηνει το http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1252 .Λετε να το παρω? εχω ακουσει καλα λογια για αυτο , και απο οτι εχω καταλαβει ειναι ενα γενικης χρησης προσοφθαλμιο.Να επισημανω οτι εχω το dob 8.Deep sky -πιο πολυ θα με ενδιεφερε, αν και δεν εχω κανενα προβλημα να παρατηρω και πλανητες , κτλπ. Α και κατι αλλο, παιδια αυτο το προσοφθαλμιο στο λινκ, εχει καλα αποτελεσματα με καποιο barlow ? (μαλλον televue) May the sky be darker that your deepest thoughts
Makis Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 Νίκο, Η εταιρεία baader planetarium έχει καλά προιόντα αλλά αυτό που θα πήγαινε καλύτεραστο dob σου πιστεύω πως είναι αυτό:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=812Το μόνο αρνητικό με αυτό που σου πρότεινα είναι οτι θα σου χρειαστεί μόνο σε εκδηλώσειςγια το κοινό.(αντί να αλλάζεις πολλά προσοφθάλμια) Εφ'όσον θέλεις να παρατηρείς πλανήτες τόσε θα σπυ προτείνω το παρακάτω σετ προσοφθαλμίων:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=614 Ο Barlow πηγαίνει καλύτερα με μεμονομένα προσοφθάλμια και ΌΧΙ με zoom.Aν τον δοκιμάσεις με zoom τότε το είδολο σου θα εμφανίζεται φλουταρισμένο και δενθα'χεις καλά αποτελέσματα. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 Είναι το ο πιο ευέλικτος φακός που θα μπορούσες να πάρεις. Με ένα Barlow φθάνεις τα 300x (αν και συχνότερα θα στοχεύσεις τα 200x με 12mmx2 και 1mm exit pupil) και ναι, δουλεύει καλά με Barlow. Θα προτιμούσα έναν κοντύτερο, όπως τον Celestron Ultima (είναι πιο λειτουργικός με τον Orion Shorty Plus 2x από ότι με τον ψηλό Televue Powermate 2.5x). Αλλά φυσικά θα δουλεύει καλά με όλους τους Barlow.Εγώ τον ξεκινώ από τα 20mm καθώς το πεδίο είναι στενό και το field stop θολό στα 24mm (ο MkII είναι ο δικός μου). Μεταξύ 16mm και 8mm είναι υπέροχος. Στο Dob 8 η ιδανική ρύθμιση είναι 12mm +/- 4mm, δηλαδή ακριβώς στο παράθυρο βέλτιστης λειτουργίας του (στα SCT και MCT είναι λιγότερο ευτυχής η συγκατοίκηση, καθώς τα 24 και 20mm είναι στενά όπως σου είπα).Εντέλει ίσως χρειαστείς και έναν φακό ευρέως πεδίου >24mm, όπως τον Hyperion Aspheric 36mm ή τον φθηνότερο Skywatcher 38mm για να ξεπεράσεις την στενότητα του πεδίου στα 24-20mm του zoom. Με τρία μόνο κομμάτια μπορείς να κάνεις πολλά λοιπόν.Πολλοί θα έλεγαν να πάρεις 3 σταθερούς φακούς υψηλής ποιότητας και μεγάλου πεδίου. Δεν θα διαφωνήσω, αντιθέτως. Ο Zoom όμως θα σου δώσει τον χρόνο που χρειάζεσαι για να αποφασίσεις ποιά εστιακά μεγέθη έχεις ανάγκη και να μαζέψεις τα χρήματα ή να ενεδρεύσεις για τις κατάλληλες ευκαιρίες. Και ίσως με έκπληξη δεις πως δεν έχουν αρκετοί από τους σταθερούς φακούς καλύτερη ποιότητα από τον Baader Zoom. Εγώ πάντως τον κράτησα και ας έχω πια αρκετούς καλούς σταθερούς φακούς και αυτό νομίζω κάνουν οι περισσότεροι καθώς δεν πουλιέται συχνά ως μεταχειρισμένος, αν και είναι από τα μεγαλύτερα Best Seller και υπάρχει μάλλον σε πολλά σπίτια. Και αν τελικά δεν τον χρειάζεσαι άλλο θα πωληθεί σαν ζεστό ψωμάκι. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
michael497 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 Εάν το θες για πλανητικη πάρε έναν 6 μμ ορθοσκοπικο. Εάν θες κατι για deep sky πάρε η έναν 13 μμ η έναν 17 μμ υπεριωνα. Καθρεφτες ρεεεεε!!
p4rasite Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο kkokkoli(s) για τον zoom της Baader. Έχουμε το ίδιο τηλεσκόπιο (dob 8'' SW) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (απόδοση-τιμή) με τον Zoom + TV Barlow 2x. Είναι επίσης πολύ χρήσιμος για έναν αρχάριο γιατί δε θα χρειάζεται να αλλάζεις συνεχώς προσοφθάλμια, παρά μόνο να προσαρμόζεις την εστίαση. Επίσης θα μπορείς να δείχνεις σε φίλους και οικογένεια εύκολα πολλούς στόχους χωρίς να βαριούνται πειμένοντας και να παιδεύεσαι. Τέλος συμφωνώ ότι άλλα προσοφθάλμια μπορεί να είναι καλύτερα για deep sky (για πλανήτες το 8x του Baader μπορεί να είναι καλύτερο από πολούς ορθοσκοπικούς και ειδικά με έναν barlow δε θα χρειαστείς τίποτα άλλο). Κι εδώ όμως ο zOOM θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τα καταλληλότερα ακριβά προσοφθάλμια που θα χρειαστείς αφού μάθεις τι μεγεθύνσεις χρησιμοποιείς στο τηλεσκόπιο για τους περισσότερους στόχους. Το πιο πιθανό να χρειαστείς ένα ευρύ προσοφθάλμιο των 30mm+ γιατί εκεί δεν μπορεί να σε βοηθήσει ο zoom. +1 από εμένα λοιπόν στη συγκεκριμένη αγορά και καλές παρατηρήσεις ό,τι κι αν επιλέξεις Φιλικά, Γιάννης Μέχρι να γίνω 10 χρονών νόμιζα ότι με λέγαν "Σκάσε".....
paranoidandroid Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2011 +1 για τον zoom της Baader. Είναι ένα πολύ χρήσιμο πολυεργαλείο! Φυσικα θα χρειαστείς 1-2 επιπλέον προσοφθάλμια και ειδικά ένα προσοθφάλμιο ευρέως πεδίου με μικρή μεγένθυση. Πιστεύω ότι αν τον διαλέξεις θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος, όπως έμεινα και εγώ στα πρώτα βήματα μου στην ερασιτεχνική αστρονομία(σε σημείο που να μην τον βγάζεις απο το τηλεσκόπιο:Ρ(υπερβολές)). Σου εύχομαι ότι διαλέξεις να το χαρείς στο έπακρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα