Jump to content

paranoidandroid

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από paranoidandroid

  1. Last up. Υστερα θα αποσυρω την αγγελία
  2. Ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα δεν πωλείται χωριστά. Το πακέτο θα πουληθεί όπως είναι η καθόλου.
  3. Πωλείται τηλεσκοπιο Dobsonian 8" (Skywatcher) μαζι με Hyperion zoom (MARK III HYPERION ZOOM 8-24 mm), red dot finder (RED DOT SKY SURFER III GIANT), Barlow 2x και σκαμνακι που βολεύει για παρατηρηση ενώ κάθεσαι. Ειναι ολα σε αριστη κατασταση ελαχιστα χρησιμοποιημενα. Ο εξοπλισμός καινούργιος κάνει πάνω από 650+ ευρω. ΤΙΜΗ: 370 ευρω Θα προτιμηθούν ενδιαφερόμενοι απο Αθήνα. Τηλ: 6996666932
  4. paranoidandroid

    Νέος στο χώρο θέλει την γνώμη σας.

    Μια πολυ καλή επιλογή είναι αυτο http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1691 . Φορητό σε πολύ καλή τιμή και σαφώς θα δεις πιο πολλά πράγματα.
  5. Το τι ζητάς κάνει ένα τηλεσκόπιο "καλό" η "κακο" για σένα. Το τι θέλεις να παρατηρείς και που. Εσύ θα κρίνεις αν κάνει αυτό το τηλεσκόπιο για σένα. Απλώς αν ξεπεράσεις το κόλημα της ευθυγράμισης θα το ευχαριστηθείς περισσότερο. Τελικά το πούλησα επειδη όπως όλοι κάποια στιγμή και εφόσον σου αρέσει το χόμπυ θα επιδιώξεις κάποια αναβάθμηση. Aperture Fever
  6. Του την πέσαμε πολλοί μαζι για βοήθεια
  7. Καλησπέρα ilias. Επειδή πέρασε αυτό το τηλεσκόπιο από τα χέρια μου για λίγο καιρό νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω. Αρχικά αφού επιλέξεις two star alignment νομίζω ότι πρέπει να οριζοντιώσεις το σωλήνα και να τον στρέψεις προς το Βορρά. Αφού γίνει αυτή η διαδικασία πριν επιλέξεις το πρώτο άστρο, θα βόλευε να έχεις έναν χάρτη με τα ονόματα των άστρων η κάποιο πρόγραμμα στο pc όπως το stellarium το οποίο θα χρησιμοποιήσεις. Θα κοιτάξεις στον ουρανό θα αναγνωρίσεις ένα άστρο που φαίνεται καθαρά και ύστερα θα ψάξεις να βρεις το ονομά του στο χειριστήριο. Αφού διαλέξεις το άστρο το τηλεσκόπιο θα αρχίσει να κινείται. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!: Αφού κινηθεί το τηλεσκόπιο δεν είναι σίγουρο ότι κέντραρε το άστρο-στόχο. Στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι καν κοντά του! Γι αυτό πρέπει να ξέρεις ποιο άστρο διάλεξες και να το κεντράρεις χειροκίνητα. Αφού το κεντράρεις τότε συνεχίζεις για το δεύτερο άστρο. Στο δεύτερο άστρο ακολουθείς την ίδια διαδικασία. Αν έκανες καλό κεντράρισμα τότε ο στόχος που θα επιλέγεις κάθε φορά θα βρίσκεται μέσα στο πεδίο του τηλεσκοπιου με το προσοφθάλμιο μικρότερης μεγένθυσης που έχεις, αν όχι στο κέντρο του.
  8. paranoidandroid

    Προσοφθαλμιο!

    +1 για τον zoom της Baader. Είναι ένα πολύ χρήσιμο πολυεργαλείο! Φυσικα θα χρειαστείς 1-2 επιπλέον προσοφθάλμια και ειδικά ένα προσοθφάλμιο ευρέως πεδίου με μικρή μεγένθυση. Πιστεύω ότι αν τον διαλέξεις θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος, όπως έμεινα και εγώ στα πρώτα βήματα μου στην ερασιτεχνική αστρονομία(σε σημείο που να μην τον βγάζεις απο το τηλεσκόπιο:Ρ(υπερβολές)). Σου εύχομαι ότι διαλέξεις να το χαρείς στο έπακρο.
  9. Οταν μιλάμε για τέτοιους σκοπούς η βοηθειά μας πρέπει να είναι δεδομένη. Μπραβο Nivam!
  10. Για grab n go καταστάσεις ενα iphone/ipod touch (οχι ισως ipad λόγω μεγέθους, άρα και περισσότερης φωτεινότητας) είναι για μένα μια πολύ καλή λύση. Χρησιμοποιώ το distant suns 3 και με βοηθάει απίστευτα στην εύρεση στόχων και ειδικά στις τελευταίας γενιάς συσκευές η οθόνη προσφέρεται για πολύ ποιοτικές απεικονήσεις του ουρανού. Φυσικά όταν πρόκειται να κάνει κάποιος πιο σοβαρές παρατηρήσεις σε απόλυτο σκοτάδι δεν θα το πρότεινα.
  11. Πωλούνται τα εξής προσοφθάλμια: 1- Meade Super Plossl 9.7mm 25€ 2- Meade MA 4mm 20€ 3- Barlow Achromatic 2x 30€ 4- S.W. Super Plossl 10mm 20€ 5- Plossl 15mm 10€ Τα προσοφθάλμια και ο barlow είναι σε άριστη κατάσταση και ελάχιστα χρησιμοποιημένα. Θα προτιμηθούν άτομα από Αθήνα για συναλλαγή χέρι με χέρι ώστε να γίνει και ο απαραίτητος έλεγχος από τον ενδιαφερόμενο. Αν κάποιος τα αγόρασει ως πακέτο θα γίνει έκπτωση 15€. Μεταφορικά τα αναλαμβάνει ο αγοραστής. Ακολουθούν οι φωτογραφίες. Ευχαριστω! ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ
  12. Φυσικός χρειάζεται και δεν χρειάζεται. Ο εξοπλισμός θα πάει αρκετά ψηλά και χωρίς φυσικό. Αλλα αν θέλετε να κυνηγήσετε μια καλύτερη επίδοση ενας καλός φυσικός που ξέρει από φυσική ατμόσφαιρας και μετεωρολογία θα δώσει πολύ χρήσιμες συμβουλές και θα κάνει καλύτερη ανάλυση των δεδομένων. Προφανώς, πάνω κάτω, τις ίδιες γνώσεις μπορεί να τις προσφέρει και ένα οποιοδήποτε μέλος που έχει ασχοληθεί με την ατμόσφαιρα ως αντικείμενο.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης