gka Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2011 Σήμερα πήρα τον φακό που είχα κανονίσει, από την πρώτη στιγμή η στιβαρότητα έδειχνε μια διαφορετική ποιότητα, λόγω καιρού μονάχα την σελήνη κατάφερα να παρατηρήσω λίγο και αμέσως διαπίστωσα την διαφορά. 1. Δεν με κουράζει στα μάτια και το εύρος θέασης είναι πολύ μεγαλύτερο. Περιμένω να καθαρίσει ο ουρανός να δω τον κρόνο για να έχω ένα πιο αντικειμενικό μέτρο σύγκριησης. Κων/νος
gka Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2011 Αν και με τον νέο φακό τα πράγματα είναι καλύτερα με το που ακουμπήσεις το τηλεσκόπιο να αλλάξεις λίγο το ζουμ έτρεμε ολόκληρο όσο και να το σφίξω αυτό συνεχίζει να τρέμει πάνω στην βάση. Προσπάθησα να δω στο θερινό τρίγωνο δίπλα και πιο κάτω από το βέγγα τον Μ51 (αν δεν κάνω λάθος) αλλά δεν φαινόταν τίποτα... Κων/νος
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2011 Σε πόλη ούτε εγώ έχω δει τον Μ51, μόνο στον Κιθαιρώνα. Ξεκίνα με διπλά αστέρια. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gka Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2011 Υπάρχει κάποιος εύκολα ευδιάκριτος μήπως και καταφέρω να τον δω? Κων/νος
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2011 Της Ανδρομέδας. Αλλά σήμερα ανατέλλει μετά τις 3:00 και η σελήνη είναι κοντά της, στους Ιχθείς. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2011 δοκιμασε το μ13 μπορεις να τον δεις και απο την πολη, επισης το ring nebula (m57), dumbell nebula (m27) o m51 ειναι στην μεγαλη αρκτο και μπορεις να τον διακρινεις εφοσον εχεις 8 ιντσο τηλεσκοπιο και με ζορι. τα σφαιρωτα σμηνη και γενικα τα σμηνη φαινονται πιο ευκολα σε σχεση με τα νεφελωματα και γαλαξιες απο την πολη Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα