Jump to content

Orion Starry Night


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπερα και παλι απο εμενα.Σκοπος του θεματος ειναι να σας παρουσιασω το Starry Night της Orion.Προκειται για ενα προγραμμα το οποιο ειναι σαν ενας λαηβ ατλας.Αλλα δικαια λενε οτι μια εικονα ισουται με χιλιες λεξεις.

 

orionstarynights.jpg

Οταν ανοιγεις το προγραμμα θα ειναι καπως ετσι.Εγω επικεντρωθηκα στο Βορειδυτικο τμημα καθως ειναι το σημειο το οποιο ειναι ευκολα προσβασιμο απο εμενα.Μπορειτε ομως να περιστρεφεστε.(Να που φανηκε χρησιμη η πυξιδα :mrgreen: )

 

orionstarrynight1.jpg

Στην πανω φωτογραφια βλεπετε το μενου που ανοιγει οσον αφορα τη ροη του χρονου.Μπορειτε να επιλεξετε μια πληθωρα.Ολες οι θεσεις ειναι πολυ ακριβεις και μπορειτε ας πουμε 3η ωρα το μεσημερι να δειτε ποια θεση θα εχει το ταδε αστερι στις 10 πχ.Επισης μπορειτε να πατησετε Sunrise να δειτε ποτε θα αναττειλει ο ηλιος και sunset ποτε θα δυσει.Ωστοσο αν πατησετε sunrise θα δειτε ποτε ανεττειλε σημερα.

 

 

 

 

stsfd.jpg

Στην παραπανω φωτογραφια aka Screenshot,εχουμε τον ουρανο την ωρα που ανατελει ο ηλιος.Σημερα. 6.02 το πρωι δηλαδη ανεττειλε ο Ηλιος.Οπως βλεπετε εχω διαλεξει και τον τοπο διαμονης,που ειναι ο Πειραιας (βασικα οχι ακριβως Πειραια,εγω μενω καπου κοντα εκει [ Π.Κοκκινια για την ακριβεια]).Ξαναεπισυμαινω πως επικεντρωνομαι στο βορειοδυτικο τμημα.

 

 

Μπορειτε να περιστρεψετε τον "χαρτη" αμα θελετε.

 

 

Ας συνεχισουμε θετωντας την ωρα στο προγραμμα στις 11 παρα 10 το βραδυ

 

starrynights10horaborei.png

οπως βλεπετε στην παραπανω φωτο εχω βαλει την ωρα να κυλησει 300 φορες γρηγοροτερα ωστε να παει 11 παρα 10.Επισης εχω ανεβει λιγο προς τα πανω και δυτικα (δεν ειμαι πλεον βορειοδυτικα ωστε να δειξω την δυνατοτητα περιστροφης.)

 

megalharktos.jpg

Στην παραπανω βλεπεται την Μ.Αρκτο στην 1 το βραδυ.Παλι,βορειοδυτικα κοιτωντας.Εχω με κοκκινη γραμμη ξεχωρισει τα πιο λαμπρα π φαινονται απο το σημειο π κανω την παρατηρηση

 

menustarynigt.jpg

Πατώντας το find στα αριστερα του προγραμματος ανοιγει το μενου αυτο που βλεπετε στην φωτογραφια απο πανω.Μπορειτε να χρησιμοποιησετε το search για να βρειτε διαφορα αντικειμενα,αλλα τα βασικα οπως βλεπετε τα εχει ετοιμα.

 

menu2troxies.jpg

Τικαροντας τα κουτακια θα εμφανιστουν οι τροχιες των πλανητων,αλλα και καθε ουρανιου σωματος θελετε (αν κανετε το αναλογο σερτς).Εχω βαλει σε κοκκινο πλαισιο ποια θα ηταν η τροχια ολων των πλανητων εκεινη την ωρα στο β.δ. τμημα τ ουρανου.Οι γραμμες οι χρωματιστες στο πλαισιο ειναι οι τροχιες.Ωστοσο δεν μενουν στατικες,αλλα αντιθετως μεταβαλλονται με την ωρα.

 

67701624.jpg

Μια απλη περιστροφη να φανουν καλυτερα οι τροχιες.

 

28894775.jpg

Οπως ειπα πριν οι τροχιες δεν μενουν στατικες αλλα μεταβαλλονται.Εδω ειναι οι τροχιες 6μιση το πρωι.(14 του μηνος).

 

Επισης μπορειτε να επιλεξετε ενα αντικειμενο και να σας πει οτι βρισκεται κατω απο τον οριζοντα.Εκει θα εμφανιστει η επιλογη best time.Δειτε παρακατω

asasadsd.jpg

 

 

 

 

 

Ελπιζω να βοηθησα.Και να εκανα κατανοητο το προγραμμα.Με βοηθαει εξαιρετικα στην εκμαθηση του νυχτερινου ουρανου.Οποιαδηποτε απορια κτλπ μην διστασετε

12923506513ffaeef0ecd23.gif
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης