dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Γεια σου Hitchhiker, δύο σημεία που παρατήρησα είναι στο 02:58 " Is like the universe screens in your face" που σημαίνει "Είναι σαν το σύμπαν να σου προβάλει καταπρόσωπα..." αντί για "scream - φωνάζει" που έχει χρησιμοποιηθεί. έχω την εντύπωση ότι λέει όντως screams κ όχι screens...δεν νομίζω να υπάρχει η έκφραση screens in your face κ μάλλον δεν ταιριάζει με τα συμφραζόμενα..επιπλέον το βρήκα κ εδώ PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Hitchhiker Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Αν το ακούσεις προσεκτικά όντως λέει "screens at your face"...Εντυπωσιακές οι ακουστικές ικανότητες του φίλου Κωνσταντίνου!!! “Isn''''t it enough to see that a garden is beautiful without having to believe that there are fairies at the bottom of it too?”
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Πάντως οι μεταφράσεις το αναφέρουν ως screams..... Well, ότι κ να είναι... PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Φίλε μας, στο: 56 00:04:11,490 --> 00:04:19,162Βλέπω άστρα να περιπλανιούνται άσκοπα με εκατοντάδες χιλιόμετρα ανα δευτερόλεπτο και τον χωροχρόνο να καμπυλώνετε γύρω τους. διόρθωσε σε ''καμπυλώνεται'' Κατά τ' άλλα συγχαρητήρια σε εσένα για την μετάφραση και στον δημιουργό για την ταινία. Ακόμη και εάν υπάρχει διαφωνία για το τι λέει η τέχνη του σχετίζεται με το πως το λέει. Κατά την γνώμη μου το λέει με υπέροχο τρόπο, αν λάβουμε μάλιστα υπόψιν το ερασιτεχνικό του εγχειρήματος και άρα είναι τέχνη, άρα δικαιούται να λέει ό,τι θέλει και για όποιον λόγο το θέλει.Στάθη, η ερμηνεία σου είναι σωστή αλλά δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις, ούτε, πιστεύω για τις περισσότερες. Η επιστήμη γέννησε τόσο την αμφιβολία περί του μεταφυσικού όσο και την πεποίθηση ζωής σε άλλους κόσμους. Όλες σχεδόν οι θρησκείες είναι γαιοανθρωποκεντρικές, έτσι δεν είναι; Τέλος πάντων. Ας μείνουμε σε αυτά για τα οποία συμφωνούμε, όπως ο εκστασιασμός που συνοδεύει την υποψία ενείδησης του σύμπαντος κόσμου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 έχω την εντύπωση ότι λέει όντως screams κ όχι screens... Ναι για εμένα είναι ξεκάθαρο το τι λέει, αλλά όπως είπα δεν έχει σημασία τελικά. Μην κολλάμε. Δεν αλλάζει το νόημα. @ Hitchhiker Αγαπητέ Hitchhiker για να συνεχίζεις με σχόλια προφανώς δεν έχεις πρόβλημα σε συζήτηση του περιεχομένου του βίντεο άρα δεν θα στο χαλάσουμε το θέμα. Αισθητικά το βίντεο είναι πολύ καλό και μου αρέσει και σαν άποψη.Από την μεριά μου να αναφερθώ κατ’ αρχάς στην αντίληψη που ξαφνικά είχε και που αναφέρει από την αρχή. Πάνω από όλα καταλαβαίνω την συνειδητοποίηση του. Κάποια σημεία που θέλω να σχολιάσω... ένα είναι για παράδειγμα αυτό στο 06:21 "Εκείνη την νύχτα κάτω από τον γαλαξία δεν μπορώ να πω ότι είχα μια θρησκευτική εμπειρία, γιατί ξέρω ότι δεν ήταν θρησκευτική από καμία άποψη. Σκεφτόμουνα γεγονότα και φυσική προσπαθώντας να δω τι είναι και όχι τι θα ήθελα να είναι." Διακρίνουμε εύκολα μια αγωνία να μιλήσει στην συνέχεια για τον θεό αλλά να μην χαρακτηρισθεί θρησκευτική εμπειρία. Αυτό είναι ένα θέμα που έχω συζητήσει κάποιες φορές με κόσμο που ασχολείται λίγο ή πολύ με την παρατήρηση του ουρανού και είχαν παρόμοιες συνειδητοποιήσεις. Καταλαβαίνω ότι αυτό που προσπαθεί να περιγράψει ο δημιουργός του βίντεο με λόγια, είναι η εμπειρία αυτή που θα μπορούσε να ονομαστεί "η εμπειρία του δέους". Το σημείο δηλαδή που κάτι μέσα σου αισθάνεται το σύνολο – δεν σκέφτεται – μόνο αισθάνεται για λίγο. Σίγουρα δεν είναι μια θρησκευτική εμπειρία, κάποιοι θα ήθελαν να την ονομάσουν έτσι, αλλά δεν νομίζω ότι το νοιώθουν μόνο οι χριστιανοί οι μόνο οι Ταοϊστές. Από την άλλη το βρίσκω το ίδιο λάθος, να αντιμάχονται κάποιοι αυτή την εμπειρία, στην προσπάθεια τους να αντιγράψουν αυτό που στο μυαλό τους έχουν σαν πρότυπο για το πώς πρέπει να είναι ένας επιστήμονας. Μόνο και μόνο γιατί θέλουν να λειτουργούν κάτω από σφιχτόκολες τεχνοκρατικές αντιλήψεις (δήθεν). Το πρόβλημα του δημιουργού του βίντεο είναι ότι προσπαθεί να περιγράψει με λέξεις κάτι που ένοιωσε. Και οι λέξεις είναι λίγες για την περιγραφή του. Αναγκαστικά λοιπόν, πέφτει σε λάθη και μειώνει το ίδιο το θέμα του. Το αίσθημα που έχει κάποια στιγμή της ζωής του ο αστρονόμος κατά την διάρκεια της παρατήρησης κάτω από τον έναστρο ουρανό, μπορεί να είναι κοινό για όλη την ανθρωπότητα. Και όταν το νοιώσεις δύσκολα βρίσκεις λέξεις να το περιγράψεις. Δεν έχει καμία σχέση με τις θρησκείες ή την επιστήμη. Η μόνη λέξη που ταιριάζει είναι "άφωνος". Επίσης στο 07:26 (και εύχομαι να μην καταλήξει το όλο θέμα σε μάχη για την θρησκεία και τον θεό) "Θες να μάθεις κάτι για τον θεό; Ωραία, αυτός είναι ένας γαλαξίας. Αν ο θεός υπάρχει, ο θεός τον έφτιαξε. Κοίτα τον. Αντιμετώπισε τον. Αποδέξου τον." Και πιο κάτω "έτσι δουλεύει ο θεός. Ο θεός μάλλον θα ήθελε να τον κατανοήσεις." Αυτό είναι το σημείο που χαλάει σε ένα βαθμό, ότι δόμησε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στην προσπάθεια του να πει πόσο λάθος κάνει η θρησκεία για το ότι σε υποχρεώνει να πιστέψεις κάτι, πέφτει στην ίδια παγίδα λέγοντας «αν υπάρχει θεός, ο θεός τον έφτιαξε τον γαλαξία». Έτσι απλά. Και πρέπει να πιστέψεις και πάλι το θεωρητικό και το αυταπόδεικτο* για να μπορέσει να συνεχίσει τα επιχειρήματά του. ( *Αυταπόδεικτο περί θεού= Όλα τα αντικείμενα γύρω μας κάποιος δημιουργός τα έφτιαξε δεν έγιναν τυχαία. Τα δέντρα, τα βουνά δεν έγιναν τυχαία, άρα κάποιος δημιουργός τα έφτιαξε και αυτά.) Τώρα τι διαφορά έχει αυτό από την θρησκευτική αντίληψη δημιουργίας του κόσμου; Γιατί μου υποβάλει ένα θεό δημιουργό; Άσε τον κόσμο, αν θέλει να ψάξει για τον θεό, να βρει τις αποδείξεις. Μη του υποβάλεις αυτές που ξαφνικά συνειδητοποίησες. ==== Όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ούτε χρειάζεται επίθεση. Για όλα αυτά τα πιστεύω του καθενός, πρώτα είναι σεβαστά και μετά υπάρχει ένας απλός τρόπος απόδειξης: Αν ο ήλιος με χτυπά στο πρόσωπο θα νιώσω την ζεστασιά του. Το ίδιο θα συμβεί σε όλους όσους το δοκιμάσουν. Σωστά;Αν δοκιμάσω τον δικό σου τρόπο θα έχω παρόμοια εμπειρία; Αν για παράδειγμα συνειδητοποίησες ότι ο θεός, δεν είναι αυτό που λένε οι θρησκείες αλλά τον ένιωσες ένα βράδυ κάτω από τον ουρανό, όταν κάνω το ίδιο θα έχω την ίδια συνειδητοποίηση; Ακόμη καλύτερα: Μπορείς να μου δείξεις ένα πρακτικό τρόπο να έχω την συνειδητοποίηση του θεού; Φιλικά Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Η αρχικη μου εισηγηση ηταν οτι αυτο το βιντεο δεν ανηκει σε αυτο το φορουμ οπως επισης και ο τιτλος του, μιας και περιλαμβανει πολεμικη κατα θρησκειων, επομενως δημιουργει αντιπαραθεσεις επι του θεματος. Αυτο, τιποτε αλλο. Αν ητανε ενα βιντεο που δειχνει το συμπαν και πως το βλεπει αυτος που το εφτιαξε χωρις ομως αυτα τα υπολοιπα μεσα, τοτε οκ. Υπαρχει η ελευθερια του λογου αλλα το συγκεκριμενο φορουμ εχει και καποιους κανονες που υπαρχουν για συγκεκριμενους λογους. Αν ητανε ετσι μπορουσε ενας αλλος να βαλει ενα βιντεο που να παρουσιαζει το συμπαν, αλλα να επιτιθεται στην επιστημη. Κανενα απο τα 2 δεν ειναι σωστο, γι αυτο και καλυτερο ειναι να αποφευγονται τετοια link. Πιστεψτε με κι εγω πολλες φορες θα ηθελα να αναπτυξω θεματα εδω τα οποια ειναι συγγενη με το θεμα του φορουμ, π.χ για την εξωγηινη ζωη, αλλα αυτα οδηγουν μετα σε αλλα, βλεπε ΑΤΙΑ, και ενα χαμο απο λινκ και αντιπαραθεσεις που εκει ξεφευγει το θεμα. Το χω κανει στο παρελθον και ξερω Για αυτο και καλο ειναι να προσπαθουμε να μην παραβαινουμε τους κανονες του φορουμ. starrynights.blog
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Υ.Γ Ειδικα το "how science saved my soul" δειχνει την αγανακτισμενη κραυγη ενος ανθρωπου που τον εχουνε πρηξει με συντηρητισμο και αυστηρα δογματα τα οποια ο ιδιος δεν θα ηθελε ισως να ακολουθησει με τετοιο τροπο. Και το γεγονος οπως ειπε και ο Κωνσταντινος οτι τη μια λεει το ενα και την αλλη το αναιρει μονος του, δειχνει αυτο το πραγμα και οτι δεν εχει κατασταλαξει καπου και απλα μεσα απο το βιντεο βγαζει τα παραπονα του. Ε ειναι αυτος προτυπο να ακολουθησεις? Που τον ψαχνατε και ηρθε σαν αποκαλυψη? φιλικα το λεω ε. Ειστε πολυ πιο εξυπνοι απο αυτα. Και ημαστε ολοι, οι περισσοτεροι τουλαχιστον εδω. starrynights.blog
dp297 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Παιδιά, Τουλαχιστον να το κλείσουμε λέγοντας ότι εμείς που κοιτάμε ψηλά να θεωρούμε το εαυτό μας τυχερό που μπορούμε να βλέπουμε 'μακρύτερα' από τον Παράδεισό (όχι Αμαρουσίου!). PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα