Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Έ όχι και 1000 δολάρια για έναν προσοφθάλμιο ρε παιδιά έλεος!!!

http://astronomics.com/main/Takahashi_Miyauchi_Binocular_Eyepieces.asp/catalog_name/Astronomics/category_name/WNMX04A7EVS18LA7M8R8PSAPH1/Page/1

Πόσο μάλλον όταν:

Their flat field design makes them particularly adept at wringing the last bit of performance from truly flat field telescopes. Telescopes with inherently curved fields (standard Schmidt-Cassegrains, doublet and triplet refractors without field flatteners, etc.) will not benefit from the flat field performance of these superb eyepieces. Their 90° field will simply reveal the shortcomings and aberrations of scopes with curved fields that narrower field eyepieces can hide.

Είμαι "ιδεολογικά" αντίθετος στο να δίνει κανείς τόσα λεφτά για έναν προσοφθάλμιο!!!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Η παράθεση παραδέχεται μια αλήθεια που οι άλλοι κατασκευαστές την κρύβουν. Και όσο για τη τιμή, δεν έχω μετανιώσει στιγμή για την αγορά του N7T6 και του XW10, έστω και αν κόστισαν συνολικά 670 ευρώ. Τώρα, τα συγκεκριμένα δε μπορώ να φανταστώ πόσο καλύτερη εικόνα μπορεί να προσφέρουν για να δικαιολογήσουν τέτοια τιμή. Γιατί 90 μοίρες πεδίο, καλό και εντυπωσιακό, δε λέω, αλλά εγώ τουλάχιστον δε το ζητάω.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Με αυτά τα λεφτά παίρνεις 3 Nagler Δημήτρη! Παραείναι! Και αν το πεδίο είναι επίπεδο τότε κάθε ποιοτικός προσοφθάλμιος που μπορεί να κοστίζει το 1/4 ή και λίγο παρακάτω από τους Takahashi δεν θα φέρνει καμπυλότητα στο πεδίο.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Η αλήθεια είναι ότι για κάποιο λόγο η Takahashi το έχει #$% το πράγμα! Δεν γνωρίζω αν οι συγκεκριμένοι φακοί τα αξίζουν τα λεφτά τους αλά για να λέμε τα πράγματα με το ονομα τους τα προσοφθάλμια έχουν αξία 700€ (1000€ να'ναι καλά η ισοτιμία, Thanks god we've got Euro and not Drachmes) όσο σχεδόν ένα Ethos ή τελος πάντων λίγο πιο ακριβό {χωρις τα έξοδα αποστολής} αν και το Ethos21mm έχει σχεδόν 750€ (ή αν θέλετε σε δολάρια ~1070$)

Τώρα σχετικά με την Takahashi...

Παιδιά το πιο ακριβό πράγμα που έχω πληρώσει Ever!! (πάντα σε σχέση τιμή, προϊόν, απόδοση)

Είναι το καλώδιο (ένα απλό καλώδιο τύπου S-video χωρις τίποτα ηλεκτρονικό, ούτε καν επιχρυσωμένο δεν ήταν) μήκους 1 μέτρου για το Remote Control της Temma2 το πλήρωσα 123.00€ !!! ](*,) :-({|= (το κόστος απο το καλώδιο δεν είχε και δεν έχει ούτε 2.00€)

Πάντως ένας-δυο Takahahi (Ploss αν δεν κάνω λάθος) που έχουμε εδω στην Αστρονομική Εταιρεία δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι ιδιαίτερο, ίσα ίσα το είδωλό είναι πολύ πιο χάλια απο έναν Nagler.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης