sxagor Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Καθώς έβγαζα ένα time lapse στην τελευταία εξόρμηση στα Γρεβενά μου είπε κάποιος που και αυτός έβγαζε time lapse με πολλές κάμερες ότι η Nikon δεν την παλεύει και ότι όλοι,βλέπε vimeo, έχουνε Mark II και ότι δε μπορείς να κάνεις κάτι αξιόλογο με Nikon.Ε παλεύω με ότι έχω του είπα ... Είπα να αγνοήσω τα λόγια του και να ασχοληθώ με το αντικείμενο.Η πρώτη μου προσπάθεια βρίσκεται εδώ. Είναι απλα μερικά samples που ένωσα .. το 2ο μέρος αναμένεται ποιοτικά σαφώς καλύτερο imo http://www.vimeo.com/27432554 Τραβηγμένο με Nikon D7000 + Tokina 12-24 F4.
Efstathios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Εξαιρετικό Στάθη! starrynights.blog
JDStrikis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Φίλε μου καλησπέρα. Καλά έκανες και με αγνόησες και μάλιστα ακόμα καλύτερα έκανες και το συζητάς εδώ. Πραγματικά με τιμά το ότι θυμάσαι ακόμη αυτά που σου είπα στα Γρεβενά (σπάνια το κάνουν αυτό). Όσο τώρα για την Nikon και την Canon. Έχω δουλέψει και με τις δύο εταιρείες στο παρελθόν (είμαι καλός πελάτης των καταστημάτων τους στην Μπενάκη) και οι εμπειρίες μου είναι αρκετές. Εγώ λοιπών παρά το ότι ξεκίνησα με Nikon μετακόμισα στην Canon για μία σειρά από λόγους οι οποίοι είχαν να κάνουν με το πόσο εύκολα έκανα την δουλειά μου και με το πόσο αποτελεσματικές ήταν οι μηχανές στις διάφορες απαιτήσεις που είχα σαν επαγγελματίας φωτογράφος. Οφείλω λοιπών να παραδεχθώ τα εξής προτερήματα που εγώ διαπίστωσα στις Nikon (όταν δουλεύουν με μπαταρίες και φακούς της Nikon-r):1) Τελειότητα κρυστάλλων στους φακούς, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν τρομερή οξύτητα.2) Απίστευτη χρωματική απόδοση σε θέματα όπως -Συναυλίες και Θέατρο- 3) Πολύ καλή ποιότητα φωτομέτρισης.4) Εκπληκτική απόδοση τόνων του Γκρι Από εκεί και πέρα, εγώ κατάφερα να τις χρησιμοποιήσω μόνο στα εξής θέματα: Studio (όπου όλα είναι ελεγχόμενα και δεν αφήνετε τίποτε στην τύχη του ή στο αυτόματο) - Συναυλίες και Θέατρα (όπου μάλιστα μόνον σε αργές παραστάσεις) - Πορτρέτα (λόγο των φακών της) και τέλος Τοπία (και μόνον όταν δεν έχει σύννεφα καθώς καίει εύκολα τα φωτεινά σημεία της εικόνας). Τα υπέρ τώρα της Canon είναι τα εξής (όταν δουλεύουν με μπαταρίες και φακούς της Canon): 1) Χαμηλός θερμικός θόρυβος (καλό για τις εκθέσεις μεγάλης διάρκειας)2) Άριστη διαχείριση ηλεκτρονικού θορύβου (ειδικά στα μεγάλα iso καθώς οι εικόνες μου από τα Γρεβενά είναι στα 3.200 iso και δεν υπάρχει ίχνος θορύβου) 3) Ταχύτητα Auto-Focus κάτι το οποίο με βοηθάει στην κάλυψη όλων των ειδών ρεπορτάζ (από αθλητικό μέχρι και άγρια φύση)4) Τέλεια χρωματική ρύθμιση και απόδοση των τόνων του Γκρι (Τοπία ακόμα και με σύννεφα, Πολύχρωμα σκηνικά και αστροφωτογραφίες) 5) Αυξημένη ευαισθησία στο κόκκινο μέρος του φάσματος (Αστροφωτογραφία με τηλεσκόπιο αλλά και time-lapse με τον milky way)6) Μεγαλύτερο δυναμικό εύρος επεξεργασίας στο αρχείο RAW (περίπου +-4,5 στοπ σε χρώμα αλλά και σε φωτεινότητα) 7) Και ποιο συγκεκριμένα για την 5D MrkII τώρα, είναι Full Framme στα 22mp που σημαίνει ότι προσθέτει τουλάχιστον άλλα δύο στοπ επεξεργασίας. Το ότι παλεύεις με ότι έχεις είναι τιμή σου πραγματικά και μπορώ να σου πω μάλιστα ότι έτσι θα μάθεις πολύ περισσότερα πράγματα για το είδος φωτογραφίας που σε ενδιαφέρει. Εγώ μάλιστα όταν φίλοι μου που θέλουν να ασχοληθούν με την φωτογραφία μου λένε ότι θέλουν να πάρουν μηχανή, εγώ τους προτείνω να πάρουν μία παλιά Zenith TTL με έναν 55mm F/2.8 έτσι ώστε να μπορέσουν να μάθουν πραγματικά φωτογραφία (το zoom το μισώ καθώς για εμένα δεν έχει πραγματικά κανένα νόημα ύπαρξης εάν δεν ξέρεις την φιλοσοφία ύπαρξής του). Προς θεού, για να μην παρεξηγηθώ, δεν σου λέω σε καμία περίπτωση ότι η Nikon είναι χειρότερη από την Canon ή τίποτε τέτοιο. Απλά παραθέτω την δικιά μου εμπειρία με τις δύο εταιρείες. Σου εύχομαι καλή συνέχεια στις προσπάθειές σου. Καθαρούς ΟυρανούςΙ.Δ.Στρίκηςwww.photogreece.weebly.comwww.time-travel.weebly.com ΥΓ: Είχα και εγώ μαζί μου μία Nikon D200 τις οποίας όμως τις εικόνες τελικά δεν έβαλα στα βίντεο μου καθώς είχαν θέματα που δεν μπορούσα να ρυθμίσω.
alepohori Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 4) Τέλεια χρωματική ρύθμιση και απόδοση των τόνων του Γκρι (Τοπία ακόμα και με σύννεφα, Πολύχρωμα σκηνικά και αστροφωτογραφίες) 6) Μεγαλύτερο δυναμικό εύρος επεξεργασίας στο αρχείο RAW (περίπου +-4,5 στοπ σε χρώμα αλλά και σε φωτεινότητα) Ιάκωβε να ρωτήσω; Ποια είναι η διαφορά των δύο παραπάνω χαρακτηριστικών; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
efxar1sto Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Είπα να αγνοήσω τα λόγια του και να ασχοληθώ με το αντικείμενο.Η πρώτη μου προσπάθεια βρίσκεται εδώ. Είναι απλα μερικά samples που ένωσα .. Πολυ ωραια δουλεια συγχαρητηρια !!!!πες μας σε παρακαλω τι ρυθμίσεις είχες στην καμερα ,iso, shutter speed ,aperture ..κτλ
JDStrikis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Καλησπέρα φίλε Alepohori, ναι, το δυναμικό εύρος στο αρχείο Raw είναι το πόσο μπορείς να φέρεις στα ίσια της μία φωτογραφία. δηλαδή εάν η φωτομέτρισή σου είναι για παράδειγμα στα iso 100 1/125sec και f/11 τότε η φωτογραφία θα έχει την ίδια σχεδόν πληροφορία καταγεγραμμένη από το 1/15sec με f/11 μέχρι και το 1/750sec F/11. Δηλαδή μπορείς να στημονιάσεις ή να κάνεις ποιο φωτεινή την εικόνα σου κατά 2,5 στοπ πάνω ή κάτω από το επίπεδο της φωτομέτρισης σου, το ίδιο συμβαίνει και με τα χρώματα, μπορείς να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις τον κορεσμό των χρωμάτων σου (χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα πάντα) κατά 2,5 στοπ πάνω ή κάτω από την χρωματομέτριση της μηχανής σου. Έτσι λοιπών (και με τις δυνατότητες τις ίδιας σου της μηχανής από το κεντρικό μενού) μπορείς να ρυθμίσεις καλύτερα τα χρώματά σου και με μεγαλύτερη ακρίβεια, απλά το δυναμικό εύρος σε βοηθάει όσο ποιο μεγάλο είναι μετά, κατά την επεξεργασία ώστε να διορθώσεις εκεί τις πιθανές ατέλειες που μπορεί να προκύψουν αλλά ακόμα και χωρίς ατέλειες να κάνεις την εικόνα σου ποιο ζωντανή ή ποιο ψυχρή. Αυτά όσων αφορά το 6) Όσων αφορά τώρα το 4) είναι σχετικά απλό, για την συγκεκριμένη μηχανή που μιλάμε (Canon EOS 5DMrkII) ακόμα και οι default ρυθμίσεις ή και το ελάχιστο πείραγμα αυτών μέσα στην μηχανή, μπορούν να σου δώσουν εκπληκτικά αποτελέσματα τα οποία όμως σε συνδυασμό με το προηγούμενο (6) σου επιτρέπουν να παίξεις άνετα με τα σύννεφα και τα τοπία τα οποία έχουν μεγάλη διαφορά φωτεινότητας σε σχέση με τα τοπία σου. Για παράδειγμα εάν η φωτομέτρισή σου στα σύννεφα είναι 1/60 και F/11 και η φωτομέτρισή σου σε καθαρό ουρανό (πάντα μέσα στο ίδιο κάδρο λέμε) είναι 1/250 και F/11 αλλά η φωτομέτρισή σου στα δέντρα στο βάθος του τοπίου σου είναι 1/25 και F/11 τότε κανονικά πρέπει να τραβήξεις μία εικόνα για κάθε φωτομέτρισή και μετά να τις συνθέσεις για να την βγάλεις σωστή. Αντίθετα όμως τώρα με την δικιά μου μηχανή ακριβώς επειδή έχει αυτό το δυναμικό εύρος και στα χρώματα αλλά και στην φωτεινότητα, τότε μπορείς να τραβήξεις μία φωτογραφία μόνο με 1/160 και F/11 και να είναι σωστά όλα μέσα στο κάδρο σου. Ελπίζω να μην κουράζω και να μην αλλάζω δραματικά τον ρόλο του αρχικού Post. Εάν βγήκαμε πολύ εκτός θέματος ζητάω συγνώμη εκ των προτέρων. Καθαρούς ΟυρανούςΙ.Δ.Στρίκηςwww.photogreece.weebly.comwww.time-travel.weebly.com
sportikus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Ιάκωβε ποιά μηχανή τις nikon είχες?Και γιατί μιλάμε για το κορυφαίο μοντέλο τις canon που εκ τον πραγμάτων και είναι φυσιολογικό να κάνει "παπάδες"? ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
JDStrikis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Καλησπέρα Sporti ... Είχα αρκετές Nikon (D100-D200-D70-D2X-D2Hs) και αρκετές Canon (EOS 5D, 450D, 350D, 60D, 400D, 300D) και τώρα ποια μία 5D Mrk II. η γενικότερη σύγκριση που έκανα ποιο πάνω ήταν γενικά οι Nikon σε σχέση με τις Canon και όχι τα κορυφαία μοντέλα τους, αν και στο τέλος ναι αναφέρθηκα σε αυτό της Canon καθώς αυτό έχω τώρα και δουλεύω, επιπλέον επειδή είναι μία γενικότερη παραδοχή πως για να κάνεις time-lapse γενικά το κάνεις με ότι μηχανή και να είναι, αλλά για να κάνεις time lapse αξιώσεων και οι εικόνες σου να είναι ένα εργαλείο δημιουργίας δεν φτάνει μόνο το μεράκι και το πάθος, χρειάζεσαι και τα καλύτερα δυνατά εργαλεία (τα οποία επίσης είναι συνήθως Canon). Ξαναλέω πως δεν γράφω για να υποστηρίξω καμία αγορά, αλλά απλά παραθέτω τα υπέρ της κάθε εταιρείας όπως εγώ τις έζησα σαν φωτογράφος και φωτορεπόρτερ (τα οποία είναι συνήθως ίδια για όλα σχεδόν τα μοντέλα είτε ακριβά είτε φθηνά) Καθαρούς ΟυρανούςΙ.Δ.Στρίκης www.photogreece.weebly.com www.time-travel.weebly.com
sportikus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Who says a Funk band can't play Rock! ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
sxagor Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Ευχαριστώ ! Στη λήψη που φένεται ο Γαλαξίας ψιλο Black & White ήταν ISO 3200 / 25 sec / Tokina 12-24 F4 και σε όλα τα υπόλοιπα ISO 1600 / 25 sec / Tokina 12-24 F4 ... ένα Moonshot που φένεται δε θυμάμαι Γενικά η Nikon με την D7000 και σε reviews που διαβάζω λένε ότι τα πάει πολύ καλά Compared ακόμα και με High End μοντέλα.Στο "Γήπεδο" τώρα την έβαλα ... αναμένω και άλλο οπότε σε 2ο Video περιμένω καλύτερο αποτέλεσμα. Clear skiez
JDStrikis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2011 Φίλε Στάθη χαίρομαι ιδιαίτερα που σου αρέσει και ελπίζω σύντομα να δούμε και άλλα βίντεο δικά σου εδώ μέσα, αλήθεια πάντως έκανα και εγώ ένα μικρό search στο δίκτυο και βρήκα αρκετά ενθαρρυντικά πράγματα για την μηχανή σου, απλά να προσέξεις γιατί όντως τα μεγάλα iso με τους μικρούς αισθητήρες συνήθως δεν αποδίδουν σωστά (από χρωματικής άποψης). Πάντως αξιόλογη προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι με τον καιρό θα βρεις τρόπους για ακόμα περισσότερα και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Καθαρούς ΟυρανούςΙ.Δ.Στρίκηςwww.photogreece.weebly.comwww.time-travel.weebly.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα