Alexi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2011 Θα το τσεκαρω αυτο με την αποσταση των ματιων μολις παω σπιτι σημερα το βραδυ. Στην σελιδα του First Light Optics λεει πως τα 25x100 της Helios ειναι στις 275 λιρες. Δεδομενου οτι μπορω μεχρι 300ε να διαθεσω και οτι η ποιοτητα οπως λες ειναι ιδια με την Omegon, μηπως να παω σε αυτο το μοντελο μιας και ειναι περιπου 315ε? Ἐν φιλολόγῳ συζητήσει πλεῖον ἤνυσεν ὁ ἡττηθεὶς καθ’ ὃ προσέμαθεν.
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2011 Όχι. Είναι τα Quantum και αυτά και ανήκουν στην μεσαία κατηγορία τιμής αλλά έχουν διαφορές στην κατασκευή και στα οπτικά από τα ελαφρώς καλύτερα 20X80 triplet. Τα οποία θα διαχειριστείς ευκολότερα λόγω ελαττωμένου βάρους. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2011 Αυτό είναι θέμα για σκέψη. Γιατί κιάλια και τρίποδο είναι μουσική με ωτοασπίδες; Η εσωτερική σταθεροποίηση, που εξυπηρετεί; Για εμένα Κωνσταντίνε, όχι κατ' ανάγκη και για άλλους. Ενώ έχω τρίποδο Manfrotto και παραλληλόγραμο βραχίονα η γοητεία των κυαλιών -ειρήσθω εν παρόδω, παραδοσιακά γράφονται κυάλια, ομματοκυάλιον θα έλεγε ο Κοραής, αλλά η λέξη είναι Λατινογενής, από το Λατινικό occulus που σημαίνει οφθαλμός και το Ιταλικό occhiali, άρα κατά τον Μπαμπινιώτη θα πρέπει να γράφεται κιάλι, εμένα μου αρέσει όμως η ιστορική ορθογραφία και προτιμώ το αυγό από το αβγό- είναι ακριβώς η φορητότητά τους και η ικανότητα να τα στρέφεις τάχιστα οπουδήποτε. Φυσικά δεν θέλω να συνεχίσω εδώ την σύγχυση μεταξύ επίγειας και αστρονομικής παρατήρησης που ξεκίνησε αλλού. Τα μικρά κυάλια είναι ιδανικό όργανο επίγειας παρατήρησης και εγώ θέλω να τα χρησιμοποιώ και έτσι, άρα χρειάζομαι λογικό βάρος και μέγεθος και κεντρική εστίαση. Το βράδυ όμως θα τα στρέψω και στον ουρανό, την έχουμε κολλήσει την γρίππη και δεν γίνεται πλέον διαφορετικά. Δεν θέλω να κουβαλώ ολόκληρα συστήματα στήριξης, ούτε ξαπλώστρες και μεγαλώνοντας ο αυχένας μου άρχισε να γίνεται δύστροπος και γκρινιάρης. Θέλω να κοιτάξω στο ζενίθ και το είδωλο να είναι αρκετά σταθερό ώστε να δω ό,τι είναι να δώ και να στραφώ αλλού, όχι να κουνιέται το είδωλο και να παλεύω μία ώρα. Θέλω και κάτι παραπάνω από 7-10x.Η εσωτερική σταθεροποίηση εξυπηρετεί κατ' αρχάς όταν και ένας τρίποδας δεν μπορεί να είναι σταθερός ή να στηθεί καν. Σε αυτοκίνητο, αεροπλάνο, πλοίο ή μικρότερο σκάφος. Όταν δεν θέλεις να κουβαλήσεις τρίποδα γαι οποιονδήποτε λόγο. Όταν θέλεις να στήσεις και το τηλεσκόπιο και δεν θέλεις να έχεις και τα κυάλια στημένα. Όταν έχει άνεμο. Και τέλος πάντων, όταν επιθυμείς να είσαι όσο περισσότερο Grab n' Go γίνεται.Έχω δει και εγώ μέσα από τα Canon IS του κου Αντώνη (Koukanto) παράλληλα με τα Skymaster 15x70. Θυμάμαι πως το είδωλο ήταν λίγο σκοτεινότερο (δεν θυμάμαι αν ήταν τα 36 ή άλλο μοντέλο) με στόχο το Μ51, αλλά η εμπειρία του VariAngle ήταν έντονα ηδονική, έτσι μπορώ να την περιγράψω. Αν δεν είχα και άλλες υποχρεώσεις θα αγόραζα τα Zeiss 20x60 και μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε τον Κώτσο τον λεβέντη, τον αρχιληστή. Θα μπορούσα να πάρω όμως ένα μοντέλο της Canon και 2-3 φορές που το προαποφάσισα κόλλησα στο θέμα της διαμέτρου και του exit pupil. 15x50 και 18x50 είναι ακριβά. 10x42 πανάκριβο. 8x25 και 10x30 είναι μικρά. 12x36 δεν είναι λίγο, ιδίως σε σύγκριση με τα Skymaster που έχω συνηθίσει; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2011 Κωνσταντίνε για εσένα εννοούσα. Προφανώς είναι προσωπική επιλογή αυτό που έγραψες δεν προσπάθησα να γενικεύσω. Διαβάζοντας με προσοχή τα γραφόμενά σου βλέπω να υπάρχουν 2 θέματα. Αυτό της τεχνολογίας της εσωτερικής σταθεροποίησης και αυτό του τρόπου παρατήρησης. Όσο και αν το stabilization λειτουργεί καλά, κούνημα ειδώλου υπάρχει πάντοτε. Προφανώς θα το είχες εμπειρία. Εγώ παρατηρούσα με αυτά για περίπου μισή ώρα. Η εικόνα για λίγο μένει ακίνητη και μετά από λίγο χοροπηδάει. Αντιγράφω όμως κάτι από ιδιοκτήτη τους: " Η εικόνα σταθεροποιείται και αφαιρεί τελείως το 70% περίπου του τρέμολου (jitter) μετά από περίπου 5 δευτερόλεπτα. Μετά από 5 ακόμα δευτερόλεπτα όλο το τρέμολο απομακρύνεται, αλλά η εικόνα τείνει να περιφέρεται λίγο, μερικές φορές χοροπηδώντας." Τώρα αν κάποιος δίνει 2000 ευρώ για προσοφθάλμιους στο τηλεσκόπιο του (γενικά αναφέρομαι σε όλους μας) ή γράφει κατεβατά για την βέλτιστη εικόνα, αγοράζει γερές βάσεις τηλεσκοπίου που με τα παρελκόμενα φτάνουν τα 1500 ευρώ ή Dob για την ευστάθεια και όλα αυτά για να έχει σταθερή εικόνα, τότε γιατί να ανέχεται κουνημένο είδωλο στα κιάλια; Μήπως επειδή υπάρχει μια αντίληψη που υποβιβάζει τα κιάλια από εξαίρετο αστρονομικό όργανο σε γκάτζετ; Για εμένα δεν είναι. Χρησιμοποιώ τα κιάλια ακριβώς όπως το τηλεσκόπιο με τις ίδιες αρχές τρόπου παρατήρησης. Όπως όμως το τηλεσκόπιο χρειάζεται μια βάση βράχο το ίδιο ισχύει και για τα κιάλια. Διότι είναι οξύμωρο να ψάχνουμε ποιότητα οπτικών που να δίνουν σημειακά άστρα έως την άκρη του πεδίου και μετά να κρατάμε τα κιάλια στο χέρι και τα αστέρια να θολώνουν από την ταλάντωση. Δεν είναι έτσι; Θα μπορούσα να πάρω όμως ένα μοντέλο της Canon και 2-3 φορές που το προαποφάσισα κόλλησα στο θέμα της διαμέτρου και του exit pupil. 15x50 και 18x50 είναι ακριβά. 10x42 πανάκριβο. 8x25 και 10x30 είναι μικρά. 12x36 δεν είναι λίγο, ιδίως σε σύγκριση με τα Skymaster που έχω συνηθίσει; Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να δώσει απάντηση σε αυτό. ΔΕΝ θα τα διάλεγα για τον εαυτό μου. Επειδή η παρατήρηση με τέτοια κιάλια, γίνεται με βιαστικές ματιές σε περιορισμένο χρόνο. Δεν μπορείς να απολαύσεις ένα στόχο. Ο λόγος; Όσο και αν η εσωτερική σταθεροποίηση είναι καλή, τα χέρια κουράζονται σε λίγο όταν είναι σηκωμένα προς τον ουρανό ακόμη και αν κρατάμε ένα φτερό. Άρα ξεκινά ή αποσταθεροποίηση του ειδώλου και σε λίγο πρέπει να τα κατεβάσουμε, λόγω κούρασης. Αν ψάξεις αμυδρό αντικείμενο με κιάλια θα δεις ότι δεν μπορούν να κρατηθούν στο χέρι γιατί η εύρεσή και η θέαση του απαιτεί χρόνο. Πως να χρησιμοποιήσεις πλάγια όραση με το είδωλο να κουνιέται και τα χέρια να παραπονούνται; Όμως είναι όπως ο τουρίστας σε ξένη πόλη. Παίζει ρόλο τελικά τι είδους παρατήρηση κάνει κάποιος. Αν είναι σχέση "τουρίστα παρατηρητή" χωρίς χάρτη και στόχο, κάνει δηλαδή απλή σάρωση του ουρανού. Ή αν ο σκοπός είναι η "σοβαρότερη παρατήρηση". Δηλαδή μαζεύει πληροφορίες και μελετά τα αντικείμενα που θέλει, σχεδιάζει πλάνο με πόσα από αυτά θα δει και χρησιμοποιεί χάρτη για να μη χάνει τον δρόμο του. Προφανώς και οι δύο το απολαμβάνουν, προσωπικά ανήκω στην δεύτερη κατηγορία γι αυτό και δεν ανέχομαι "κουνήματα". Μου αρέσει η τεχνολογία τους.Μέχρι να έρθει η εποχή που θα πλέουν ακίνητα στον αέρα αψηφώντας την βαρύτητα, είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ στήριξη για εντελώς ακίνητη εικόνα. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
nikk2875 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2011 Ντίνο, γενικά μου άνοιξες τα μάτια ! Αν τα Pentax δεν είχαν τόσο μικρό πεδίο θα τα είχα ήδη πάρει γιατί η εμπειρία μου με το μικρότερο μοντέλο (8Χ40), είναι άριστη! Πολύ καθαρή εικόνα κι αν και ψιλοακριβό για μικρό, με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Συνεχίζω εντατικά το ψάξιμο, αν και εκτός απροόπτου μάλλον στα 3 κιάλια που ανέφερα θα παίξω τελικά. Βλέπεις τα 22Χ85 είναι μάλλον βαριά για τη στήριξη μου κι αν αλλάξω και στήριξη θα ξεφύγουμε αρκετά. Alexi, νομίζω πως τα helios quantum (τα μοντέλα που σου ανέφερα) είναι τα καλύτερα από άποψη χαρακτηριστικών/τιμή, δεν έχω ψάξει όμως αρκετά για σχετικά reviews στο δίκτυο. Πιστεύω πως είναι καλή επιλογή πάντως. Άσε που έχουν και το μεταλλικό βαλιτσάκι. Είναι ίδια με τα Omegon που βλέπεις και στο δίκτυο είδα πως πολλοί παραγγέλνουν κι από FirstLightOptics. Για πρωτάρηδες (και όχι μόνο), υπάρχει άλλο ένα τεράστιο πλεονέκτημα της στήριξης: μπορώ να ΑΦΗΣΩ τα κιάλια, να διαβάσω ένα χάρτη και να ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΩ στο στόχο χωρίς να αρχίσω πάλι να ψάχνω. Υπάρχουν φορές, που βάζω και τα 8X40 στη στήριξη! Νίκος Κουρούνης Celestron C8 XLTHelios Apollo 15X70Vixen Ultima 7X50
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2011 Παραείναι σοβαρή η δουλειά που κάνω Κωνσταντίνε. Μην τα ρωτάς. Πρέπει να ψυχαγωγούμαι και εγώ με τον τρόπο μου.Θα το σκεφτώ ακόμη περισσότερο για τα κυάλια που κοστίζουν όσο ένα τηλεσκόπιο. Σε ευχαριστώ για την γνωμοδότηση. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Alexi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2011 Τελικα κατασταλαξα στα Helios Quantum 20x80. Λιγο πριν την αγορα, μια τελευταια ερωτηση. Εχω διαβασει στο λιγοστο χρονο που εχω περι αστροφωτογραφησης. Τα περισσοτερα θεματα εχουν να κανουν με τηλεσκοπια ομως. Μεσα απο κυαλια μπορει να παρθει οποιαδηποτε φωτογραφια η δεν παιζει κατι τετοιο? Ἐν φιλολόγῳ συζητήσει πλεῖον ἤνυσεν ὁ ἡττηθεὶς καθ’ ὃ προσέμαθεν.
gregohks Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2011 Τελικα κατασταλαξα στα Helios Quantum 20x80. Λιγο πριν την αγορα, μια τελευταια ερωτηση. Εχω διαβασει στο λιγοστο χρονο που εχω περι αστροφωτογραφησης. Τα περισσοτερα θεματα εχουν να κανουν με τηλεσκοπια ομως. Μεσα απο κυαλια μπορει να παρθει οποιαδηποτε φωτογραφια η δεν παιζει κατι τετοιο?Μπορεις να το προσπαθησεις.Φυσικα δεν μιλαω να αγορασεις ολοκληρο αστροφωτογραφικο εξοπλισμο.Μπορεις να δοκιμασεις να βγαλεις την σεληνη με μια απλη ψηφιακη,αν και δεν ξερω αν θα βολεψει.Για "κανονικη" αστροφωτογραφικη υποπτευομαι πως θα σου χρειστει και τηλεσκοπιο καταλληλο για αυτον τον σκοπο
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2011 Καλοτάξιδα Σου εύχομαι να τα απολαύσεις σύντομα. Για φωτογράφιση υπάρχουν τρόποι: από εδώ http://www.jayhawkoptics.com/vortex-universal-digital-adapter-small-2845.html και και από εδώ: http://www.swarovskioptik.com/en/products/camera-adapters# Κάποια αντίστοιχα θα υπάρχουν και στην Ελλάδα. Ωραία λοιπόν! Αφού θα πάρει το δρόμο του το όλο πράγμα, δεν ρώτησα τίποτα για στήριξη αναγνωρίζοντας την επιθυμία σου στην αρχή, να μη φύγουμε εκτός θέματος. Τα κιάλια με αντικειμενικούς 80mm έχουν κάποιο βάρος. Η βάση χρειάζεται μια απόφαση εξ ίσου σημαντική όσο τα κιάλια. Τι λύση έχεις ή σκέφτεσαι; Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Alexi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 H αληθεια ειναι πως δεν το εχω κοιταξει ακομα λογω οικονομικων περιορισμων. Εχω ηδη ενα τριποδο το οποιο ηταν υπεραρκετο για μια handycam που εχω παρολαυτα δεν ξερω αν θα μπορει να στηριξει τα 4-5 κιλα των κυαλιων. Σε αυτη τη περιπτωση θα παιξουν πατεντες μεχρι να μαζευτει το ποσο για νεο τριποδο. Απ οσο ειδα με μια πολυ γρηγορη ματια υπαρχουν τριποδα που κανουν οσο και τα κυαλια...Προτασεις παντα δεκτες και χρησιμες. Ἐν φιλολόγῳ συζητήσει πλεῖον ἤνυσεν ὁ ἡττηθεὶς καθ’ ὃ προσέμαθεν.
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Αλέξη χρειάζεται να του δώσεις την πρέπουσα σημασία. Ο Νίκος σε προηγούμενο ποστ (BTW Νίκο ευχαριστούμε για τις προτάσεις) αναφέρει ότι βάζει τα 8Χ40 σε στήριξη. Αυτό δείχνει απόλυτη κατανόηση του θέματος από μεριά του. Και το ότι λέει πως μπορεί να αφήσει τα κιάλια να κοιτάξει τον χάρτη χωρίς να χάσει τον στόχο είναι η αντιμετώπιση που δεν δείχνει πρωτάρη. Η άποψή μου είναι ότι η στήριξη στα κιάλια πρέπει να αγοράζεται μαζί τους. Κατανοώ το οικονομικό, αλλά όπως δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει μόνο τον σωλήνα σε ένα τηλεσκόπιο και να ξεκινήσει παρατηρήσεις χωρίς βάση, το ίδιο είναι και με τα κιάλια. Θα διάβασες προηγουμένως, το πρόβλημα που υπάρχει με την κούραση των χεριών από το βάρος τους. Πίστεψέ με, με 10Χ χωρίς τρίποδο δεν μπορώ να κάνω παρατήρηση, πόσο μάλλον με 20Χ και 80mm αντικειμενικούς. Το βάρος είναι μεγάλο. Μπορεί να πει κάποιος "εντάξει τα στηρίζουμε πρόχειρα μέχρι την αγορά τρίποδου". Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να παρατηρήσεις έτσι ούτε για 1 λεπτό. Η κεφαλή μάλλον δεν θα αντέχει το βάρος από τα κιάλια όταν σηκώνονται προς τα επάνω. Τα αστέρια χορεύουν τσάμικο. Η λύση, είναι η αγορά γερής στήριξης. Επίσης σαν τελευταία συμβουλή αγοράζουμε στήριξη στα διπλάσια κιλά από ότι ζυγίζουν τα κιάλια μας. Αν δηλαδή είναι για να σηκώσει 4 κιλά η βάση, πρέπει να αγοράσουμε τρίποδο-κεφαλή που να σηκώνει 8 και πάνω. Αυτό συμβαίνει γιατί οι προδιαγραφές που δίνουν οι κατασκευαστές είναι για φόρτωση φωτογραφικής μηχανής επάνω στο άξονα του τρίποδου. Ας υπολογίσουμε ότι τα κιάλια βγαίνουν σχεδόν πάντα εκτός του κάθετου άξονα και έτσι δημιουργούνται ταλαντώσεις. Προσθέστε μεγέθυνση 15Χ ή 25Χ και θα γίνει προφανής η ανάγκη γερής στήριξης. Νέα δεδομένα λοιπόν. Μήπως να περιμένεις λίγο να κάνεις ολοκληρωμένη την αγορά; Για να τα ευχαριστηθείς και να μην απογοητευτείς. ================Τα παρακάτω 2 link είναι ενδεικτικά για προτάσεις με φτηνές στηρίξεις που σηκώνουν αρκετά κιλά. Η πρώτη δεν γνωρίζω ακριβώς πόσα, γι αυτό έχω μια επιφύλαξη. Θα ήθελα και εγώ να μάθω και να την δοκιμάσω. Δείχνει στιβαρή όμως αυτό δεν αρκεί. Αλλά την χρησιμοποιούν στο Stargazerslounge και από ότι έχω διαβάσει για τουλάχιστον 3 κιλά κιάλια και είναι πολύ σταθερή. Η δεύτερη είναι ακριβότερη άλλα σηκώνει 10 κιλά ( 12 κιλά μεν το τρίποδο, αλλά 10 η κεφαλή) και είναι πολύ καλή η τιμή γι' αυτό το βάρος. Έχει κεφαλή με μπίλια που εμένα με βολεύει αφάνταστα άλλα υπάρχει με άλλη 1 κεφαλή στις 100 λίρες για 6 κιλά βάρος (RS-324 & RSH-528 Head). Από την First Light optics το Horizon 8115 στις 80 λίρες σηκώνει ? κιλά (σίγουρα 3 πάντως). http://www.firstlightoptics.com/tripods/horizon-8115-2-way-heavy-duty-tripod.html Από την Red Snapper το RS-324 and RSH-12 Ball Head. στις 140 λίρες. Για 10 κιλά βάρος. http://www.redsnapperuk.com/camera-accessories/RS-324___RSH-12_Head.html#nogo [fullalbumimg]13298[/fullalbumimg] Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Alexi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Κωνσταντινε καταλαβαινω απολυτα τη σημασια του τριποδου. Θα σου πω πολυ απλα πως με τα 7X50 κυαλια που ειχα ως τωρα, τα χερια μου τρεμουν. 'Οποτε ας πουμε εχω προσπαθησει να δω το φεγγαρι κρατωντας τα κυαλια στα χερια , αυτο που εβλεπα δεν ειχε καμια σχεση με αυτο που εβλεπα οταν στηριζα τα κυαλια στην αυτοσχεδια λυση - πατεντα που λεγεται καγκελο μπαλκονιου Oποτε ειμαι σιγουρος πως με 20x80 οχι μονο τσαμικο αλλα και κρητικη σουστα θα χορευουν τα αστερια. Απλα δεδομενου του χρηματικου σκεφτηκα να τα παρω ενα ενα. Μεχρι να περασει ενας-δυο μηνες ωστε να μπορω να παρω και ενα καλο τριποδο παντως ,φανταζομαι οτι εστω με οποιαδηποτε πατεντα, ολο και καποια γευση θα παρω. Χρησιμη παντως η πληροφορια περι κιλων. Ἐν φιλολόγῳ συζητήσει πλεῖον ἤνυσεν ὁ ἡττηθεὶς καθ’ ὃ προσέμαθεν.
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Καλοτάξιδα λοιπόν όποτε ξεκινήσουν Περιμένουμε ενημέρωση από το πρώτο φως με αυτά. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Alexi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Ευχαριστω Κωνσταντινε. Ειμαι ευγνωμων. Καλως εχοντων των πραγματων μεσα στο πρωτο 15ημερο του Σεπτεμβρη θα τα εχω ολα οποτε θα σας πω και εντυπωσεις Ἐν φιλολόγῳ συζητήσει πλεῖον ἤνυσεν ὁ ἡττηθεὶς καθ’ ὃ προσέμαθεν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Κωνσταντίνε, λές να πάρω μια κεφαλή με μπίλια για τον Manfrotto ή μία Video με ανάρτηση λαδιού; Ίσως ξαναδοκιμάσω τα κυάλια στον τρίποδο τον χειμώνα, θα χρησιμοποιώ όμως και το 80ST και κατά περίσταση το C4 εκτός από τα κυάλια. Τώρα έχω μόνο την μητρική 3D με τους 3 συμπλέκτες/μοχλούς. Τι προτείνεις; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Κωνσταντίνε, λές να πάρω μια κεφαλή με μπίλια για τον Manfrotto Πωσοδήποτε! Είναι βέβαια καθαρά προσωπική επιλογή. Κάποιοι βολεύονται με τις Video. Εμένα μετά από κάποιο διάστημα σταμάτησαν να με εξυπηρετούν. Πάντοτε είχα θέμα με τον/τους μοχλούς οι οποίοι έπρεπε να τοποθετούνται από την αντίθετη μεριά που βρισκόμουν, για να μην ακουμπάω επάνω τους. Έτσι όμως δεν βόλευαν στον χειρισμό. H μπίλια είναι είναι πολύ καλή λύση.Χειρίζεται με τα φρένα χαλαρά απλώς πιάνοντας τα κιάλια και στρέφοντας τα στον στόχο ή με την προσθήκη βάσης (pistol grip) ανάμεσά τους την οποία πιάνεις και τα χειρίζεσαι από εκεί.Αν καταλήξεις σε μπίλια πάρε κάποια στις 50-70 lbs Δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες των 30 lbs στην τιμή και θα είναι για οτιδήποτε θελήσεις να βάλεις κάποτε επάνω. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Κάποτε είχες κάνει μια Pistol Grip πρόταση εάν δεν απατώμαι; Μήπως μπορείς να βάλεις κάποιον σύνδεσμο; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Μάλλον εννοείς αυτό.http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=93089#93089Δεν είναι όμως αυτό που έχω στο μυαλό μου το ψάχνω λίγο ακόμη και επανέρχομαι, αλλιώς θα σου δώσω λίνκ από εξωτερικό . Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Αυτή λέει μόνο 2.5kgr; http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=439-1118-227-11964&tb=2 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Οχι δεν το έχω σαν θέμα εδώ το είχα στείλει με πμ. Λοιπόν: Vanguard SBH-300 70 lbs. http://www.adorama.com/VGVA31SBH300.html Flashpoint F-9 40 lbs http://www.adorama.com/FPTH9.html?searchinfo=Flashpoint+ball+head Barska Accu-Grip http://www.adorama.com/BAAGTS.html Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Η Vanguard μπαίνει στον Manfrotto;Και η λαβή πού μπαίνει; Εδώ γιατί δεν έχουν Vanguard; Μήπως αναγνωρίζεις κάτι ανάλογο από την M; http://www.adorama.gr/e-shop/Products.php?CatID=10&PHPSESSID=cbf1869f11402651449519e605115b62 Αυτή λέει 8kgr http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=4909 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Η Vanguard μπαίνει στον Manfrotto. Έχει τρύπα με βόλτες στην κάτω πλευρά της και βιδώνει στο τρίποδο.Η λαβή μπαίνει επάνω στην μπίλια Vanguard στην βίδα που βλέπεις. Στην κάτω πλευρά της έχει τρύπα και στην επάνω πλευρά της έχει βίδα και βιδώνει στο L που χρησιμοποιούμε για να στηρίζουμε τα κιάλια στο τρίποδο. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Εδώ γιατί δεν έχουν Vanguard; Μήπως αναγνωρίζεις κάτι ανάλογο από την M; http://www.adorama.gr/e-shop/Products.php?CatID=10&PHPSESSID=cbf1869f11402651449519e605115b62 Αυτή λέει 8kgr http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=4909 Η ελληνική ADORAMA είναι λίγο περίεργη. Καλύτερα τηλεφώνησέ τους. Για την μπίλια που είδες το ξεχνάς. Πανάκριβη! Έχω βρει και με 250 ευρώ. Το ξεχνάμε. Αυτές που προτείνω τις έχω ψάξει πολύ καιρό. Αν βρεις κάτι για πολλά κιλά με τις τιμές αυτές βάλτο από κάτω σαν link να υπάρχει. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Κωνσταντίνε, η Λίμπρα δεν είναι μισό κιλό; Ή το 70lbs αφορά πίεση; Μπερδεύτηκα.117 ευρώ δεν μου φάνηκε ακριβή, αλλά σαφώς η Vanguard είναι φθηνότερη. Στέλνει το Adorama Ελλάδα αφού έχει αντιπρόσωπο εδώ; Σε έπρηξα, έ; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2011 Καθόλου Η λίμπρα μισό κιλό 0,45 περίπου http://www.convertunits.com/from/lbs/to/kgΤο ADORAMA, γι αυτό είπα ότι είναι περίεργο. Σου λένε "ότι έχουμε εδώ". Δεν μπορείτε να παραγγείλετε". Δεν κατάλαβα ποτέ τι σχέση έχουν. Την μπίλια Flashpoint F-9 40 lbs την έχω και είμαι ευχαριστημένος. Αν δεν την φέρνουν πάρε την από έξω.Δεν έχει όμως τις ρυθμίσεις της Vanguard SBH-300 Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα