kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Τώρα, μάλλον λέω να θυσιάσω διάμετρο και γενικώς διαστάσεις (και επιδόσεις), κυρίως για το θέμα της μέσης. Πχ απ ότι καταλαβαίνω ένα nexstar 5se ή ένα meade etx 125 ναι μεν είναι ακριβά για αρχή αλλά τα φαντάζομαι ευκολοκίνητα μιας και δε θα στησω κάτι κάπου μόνιμα. Και βέβαια έχουν και το goto που δε λέω όχι. Και βεβαίως συνεχίζω να δέχομαι προτάσεις σας! Ξέρει κάποιος κανένα μαγαζί βόρεια προάστεια ή γενικώς Αθήνα που να έχει αρκετά στημένα;Για Σούνιο ετοιμάζετε κανένα αστροπάρτι; Προτείνω να κάνεις ένα βήμα παραπάνω στις 6'' και να αποφύγεις Maksutov (ETX) σαν γενικής χρήσης τηλεσκόπιο καθώς έχει μεγάλο εστιακό λόγο και δύσκολα παίρνει διαγώνιο 2'' και, ειδικά το ETX, άλλα αξεσουάρ.Το Nexstar 6SE είναι υπέροχο και αποτελεί το βασικό μου τηλεσκόπιο. Ακόμη καλύτερα το 8SE. Μπορείς να βάλεις μια αγγελία και ενδέχεται να το βρεις, ακόμη και χώρια η βάση, χώρια ο σωλήνας C6 ή C8, ακόμη και στην μισή τιμή. Προ μηνών πωλούνταν 3 τέτοια και δεν είδα ενημέρωση πως τα αγόρασαν. Στην Αθήνα (Celestron, Skywatcher) θα δεις στημένα εδώ: Πανεπιστημίου 56, 2ος όροφοςΜέγαρο ΕΡΜΗΣΟμόνοιαΤ.Κ. 10678 Αθήνατηλ.: 210 3845102 / 210 38 42 080 Στον Πειραιά (Meade, Bresser) εδώ: Κ. Νομικός & Σια Ε.Ε.Streamtrade International CompanyΑκτή Μιαούλη 81 & Κανάρη 2 (Χάρτης περιοχής)Πειραιάς 185 38Τηλέφωνο: +30 210 - 42 82 045, 42 83 077 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
R2D2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Καλησπερίζω!Μόλις γύρισα από μια βόλτα στο μαγαζί του πλανηταρίου στο κέντρο.Ενθουσιάστηκα με την εξυπηρέτηση του παλικαριού (Παναγιώτης αν θυμάμαι καλά). Να 'ναι καλά... Είδα στημένο το nextar 6se. Πήρα μια γεύση από το βάρος του και από το πως λειτουργεί. Λογικά θα είναι το τηλεσκόπιο που θα πάρω στο μέλλον. Προς το παρόν έφυγα με ένα ζευγάρι κυάλια (Skymaster 15x70 Celestron), ένα επιπεδόσφαιρο και δωράκι ένα βιβλίο για τη Σελήνη. Επόμενος στόχος, να μάθω σιγά σιγά τον ουρανό... Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας. Μου είναι σημαντική και σίγουρα θα την ξαναχρειαστώ!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27, 2011 Έτσι ξεκίνησα και εγώ! Είδα το Nexstar 6SE στημένο, το σήκωσα για λίγο και αποφάσισα. Τα Celestron 15x70 ήταν η επόμενη αγορά.Το club του Πρίγκιπα της Οράγγης μεγαλώνει! Στην διάθεσή σου... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
R2D2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Χθες το βράδυ για πρώτη φορά κοίταξα στον ουρανό με κιάλια... Όσο πάω ερωτεύομαι και περισσότερο. Κατά τις 2 τα ξημερώματα βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ένα πολύ λαμπερό άστρο ψηλά βορειοανατολικά. Στόχευσα με τα κιάλια. Δεν το πίστευα.... Έβλεπα τον Δια και 3-4 δορυφόρους του!!! Βέβαια αν και έχω αρχίσει να μαθαίνω λίγο να προσανατολίζομαι στον ουρανο, "έκλεψα" και επιβεβαίωσα πως ήταν ο Δίας με την εφαρμογή "Planets" του iphone. Φτου μου! Tρεμάμενο τον έβλεπα βέβαια γιαυτό και αύριο πάω για ένα τριποδάκι φτηνό. Λέτε κάτι τέτοιο να μου κάνει; http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20803Έχω διαβάσει εδώ θέματα με προχωρημένες στηρίξεις για κιάλια αλλά θα αρκεστώ σε κάτι πολύ φτηνο προς το παρόν... Άντε 25 ευρουλάκια.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Θα τρεμοπαίζουν. Αυτός είναι για digital μηχανές λίγων γραμμαρίων. Χρειάζεσαι τρίποδα στιβαρό που να ανεβαίνει πάνω από τα 2 μέτρα. Αλλιώς σκέψου ένα μονόποδο από σκουπόξυλο και μια πολυθρόνα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
R2D2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 χμ... κάτι τέτοιο; το πρώτο απ τη λίστα; http://cptpapadakisphoto.gr/index.php?cPath=514 Αλλιώς η λύση με το σκουπόξυλο μια χαρά μου ακούγεται... σκέφτομαι το πως θα στερεώσω πάνω του τη βάση που έχουν τα κιάλια...
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 αφου εχεις iphone κατεβασε την εφαρμογη stellarium
R2D2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Αχα! Υπαρχει και για iphone αυτή λοιπόν! Ευχαριστώ συνονόματε!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2011 χμ... κάτι τέτοιο; το πρώτο απ τη λίστα; http://cptpapadakisphoto.gr/index.php?cPath=514 Αλλιώς η λύση με το σκουπόξυλο μια χαρά μου ακούγεται... σκέφτομαι το πως θα στερεώσω πάνω του τη βάση που έχουν τα κιάλια... Θα βγάλεις το σάρωθρο και θα μείνει το ξύλο σχήματος Τ. Ακουμπάς τα κυάλια επάνω στο οριζόντιο τμήμα στο κέντρο βάρους τους και τα χέρια σου τα σταθεροποιούν επάνω του (αντίχειρες κάτω από το ξύλο, τα υπόλοιπα δάκτυλα αγκαλιάζουν τα κυάλια). Κάθεσαι σε χαμηλή καρέκλα (παραλίας) και σφηνώνεις το κοντάρι ανάμεσα στους μηρούς ή κρατάς κόντρα με το παπούτσι, είτε στο σοβατεπί του μπαλκονιού. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
R2D2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2011 Άσχετο, αλλά είδα αυτό μόλις: http://www.scientificsonline.com/astroscan-plus-telescope.htmlΠραγματικό έργο τέχνης!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2011 Άσχετο, αλλά είδα αυτό μόλις: http://www.scientificsonline.com/astroscan-plus-telescope.htmlΠραγματικό έργο τέχνης! Όμορφο για ένα παιδί. Χρησιμοποιείται και στην αγκαλιά (για χαμηλές μεγεθύνσεις), laptop δηλαδή. Η ιδέα είναι παλιά και υπήρξε και Premium 12.5'', το περίφημο Portaball.Δες εδώ:Και το Bowling Ball Scope του 1968Το Ball Mount του 68 επίσηςΚαι εδώTo PortaballΗ ιδέα ήταν του ΝεύτωναΣτο Σύμπαν της Τέχνης είχα αναρτήσει και μια γελοιογραφίαΕδώ έχουμε το SW130 Heritage όμως. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2011 Εμένα όμως μου άρεσε περισσότερο αυτό: Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
R2D2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2011 Τις φωτογραφίες τις έχω δει στο θέμα σου για τις τέχνες του ουρανού. Το παρακολουθώ. Είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακά όλα αυτά. Ακόμα και τα πιο αστεία. Eίναι φοβερό το τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να "δουν" καλύτερα και να κατανοήσουν την ύπαρξη τους. Αντί αυτού όμως αναλώνονται... τέλος πάντων... σκέφτομαι δυνατά και θα οφτοπικιάσω. Πάω να δω λίγο τον ουρανό με τα κυάλια πριν την πέσω.
R2D2 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Καλησπέρα σε όλους!Δοκίμασα πριν μέρες ένα τρίποδο της κακιάς ώρας που δανείστηκα από φίλο και έβαλα τα κυάλια πάνω. Όντως πολλοί κραδασμοί. Έπρεπε να περιμένω αρκετή ώρα για να ηρεμήσουν κάθε φορά που τα έστρεφα αλλού. Το έψαξα λίγο το θέμα αυτό λοιπόν και τελικά πήρα ένα βαρύ τριποδάκι, το Vanguard Tracker 1 που κοστίζει περισσότερο κι από τα κυάλια (πόνεσε λίγο αυτό αλλά θα περάσει)... Το δοκίμασα χθες και οι κραδασμοί ήταν σαφώς λιγότεροι αλλά υπήρχαν. Πηγή τους όχι το τρίποδο αλλά ο αντάπτορας L που είχαν μέσα στη συσκευασία τα Skymaster 15x70. Ξέρει κάποιος από εσάς κάποιον τέτοιο αντάπτορα αλλά μεταλλικό; Έχω δει και το pistol grip εδώ σε άλλα θέματα αλλά... αργότερα αυτό το κατοσταρικάκι.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Έχει γραφτεί εδώ πως αυτός είναι καλύτερος, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1048 Μπορείς να δοκιμάσεις και μια γωνία L από μαγαζί σιδηρικών, φθάνει να πάρεις και τις κατάλληλες βίδες/παξιμάδια.Πως ξέρεις οτι ευθύνεται η γωνία και όχι ο τρίποδας;Μέχρι ποιό ύψος φθάνει; 1.70m που διαβάζω μου φαίνεται λίγο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Αυτό είναι ενδιαφέρον!Farsight Binocular Mounting & Targeting Systemhttp://www.optcorp.com/product.aspx?pid=108-110-132-11677 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
R2D2 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Η ταλάντωση φάινεται στον αντάπτορα. Εάν την ωρα που ταλαντώνεται τον πιασω με τα δαχτυλα μου, σταματάει! Το τρίποδο, βράχος! Το υψος του είναι οντως αυτό αλλά το πήρα με το σκεπτικό να του προσθέσω αργότερα ένα βραχίωνα σαν αυτόν τον ξύλινο που έχεις. Με βολευει πάντως κι ως έχει για όρθια παρατήρηση αφού φτανει πιο πάνω από το ύψος των ματιών μου. Στο ζενίθ όμως σίγουρα θα έχω θέμα, οπότε, καθιστός!
PeakNick Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Ρίξε μία ματιά σε αυτή τη πατέντα. http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=2541 Το εφάρμοσα και στο δικό μου ανταπτορα με Durostick εποξιδική κόλλα 2 συστατικών . Κόστος 7 € . Οι ταλαντώεις απλά έγιναν παρελθόν .
R2D2 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2011 Σε ευχαριστώ φίλε! Φτηνή και καλή λύση φαίνεται!
R2D2 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Μετά από κάμποσο διάβασμα, ζύγισμα των "θέλω" μου και με βασική παράμετρο τη φορητότητα, χθες έκανα την πρώτη μου αγορά! Πήρα λοιπόν αυτό http://www.planitario.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=674,ένα barlow X2 Televue και ένα HYPERION 24mm Για αρχή θα τοποθετηθεί σε φωτογραφικό τρίποδο και σύντομα θα αγοραστεί και ένα ισημερινό τρίποδο EQ3-2. Καλοβλέπω βέβαια και το GSO-ALT και το VIXEN Porta... Είδωμεν... Ευχαριστώ θερμά όλους για τη βοήθεια σας!
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Για αρχή θα τοποθετηθεί σε φωτογραφικό τρίποδο! Αν μπορείς, ολοκλήρωσε τις λοιπές αγορές το δυνατόν συντομότερα διότι πραγματικά δε θα μπορείς να το χαρείς με αυτό το setup, θα σε κουράσει πολύ! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2011 Ο Hyperion 24 ταιριάζει πολύ στο τηλεσκόπιο αυτό. Ο μικρότερος φακός που θα συνιστούσα είναι ίσος με την εστιακή του τηλεσκοπίου, 12mm (και 10 να είναι δεν πειράζει, από τα 8 και κάτω προβλέπω σκοτάδι). Αν και καλύτερα να το έχεις από μόνο του, προς το παρόν το πετυχαίνεις με τον πολύ καλό Barlow που έχεις. Ο 24mm σου δίνει το μέγιστο πεδίο στις 1.25'' και κόρη εξόδου 2mm και με τον Barlow μια καλή μεγέθυνση 125x και κόρη εξόδου 1mm ότι πρέπει για πλανήτες. Είσαι εντάξει.Επειδή οι μεγεθύνσεις είναι μεγάλες σημασία έχει και ο τρίποδας. Μπορείς να βαρύνεις τον τρίποδά σου με την χρήση περικαρπίων γυμναστικής βάρους 0.5-1kgr, ή και να τοποθετήσεις πέλματα απορρόφησης κραδασμών (από γομολάστιχα). Το eye relief του Υπερίωνα θα βοηθήσει να μην ακουμπάς επάνω του ώστε να μειωθούν οι κραδασμοί. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
R2D2 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2011 Χθες πήγα για πρώτη φορά Κιθαιρώνα. Θα μου μείνει αξέχαστη η βραδιά. Αν και όντως μεγάλη ταλαιπωρία το φωτογραφικό τρίποδο, εντόπισα αρκετά εύκολα κάμποσους στόχους. Η αγορά κάποιου φίλτρου θα με βοηθήσει να δω πιο έντονα γαλαξίες και νεφελώματα με το μακ, ή επειδή είναι 5" θα φαίνοται έτσι κι αλλιώς σα σκοτεινό σύννεφο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα