kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Astrozapped! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Ήρθαν και τα Bob's Knobs, αλλά, ενώ έκανα παραγγελία για 2 σετ 30mm (για το 8ρι και το 12ρι) μέσα στον φάκελο υπήρχε μόνο ένα! Και έχω χρεωθεί δύο φυσικά. Τους έστειλα μήνυμα και ελπίζω να είναι συνεργάσιμοι. Φυσικά το ένα που έχω θα πάει στο 12ρι. Εδώ βλέπουμε το Lightshield το οποίο μου αρέσει πολύ, καθώς προσφέρει μια επιπλέον προστασία από το φως. Με αυτό απέναντι από το μάτι και το Hood πίσω και στα πλάγια προβλέπεται απομόνωση και In-trance! ΠΡΟΣΟΧΗ όμως. Όποιος σκοπεύει να βάλει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπολογίσει την ταινία εφαρμογής (με Velcro). Αναγκάστηκα να ξεκολλήσω τον Rigel και να τον βάλω πιο πίσω. Τώρα μένει ο απαραίτητος χώρος για να περάσει η ζώνη χωρίς προβλήματα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Επίσης, τι ρόλο παίζουν αυτές οι βίδες; Υποθέτω ρυθμιστικό -νομίζω το έχει πει ο Τάσος- αλλά πως πρέπει να είναι;Τώρα, όταν κλείνω το τηλεσκόπιο, οι πόλοι δεν κυλούν ομαλά αλλά σε βήματα. Μήπως να χαλαρώσω τις βίδες; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Επίσης, τι ρόλο παίζουν αυτές οι βίδες; Υποθέτω ρυθμιστικό -νομίζω το έχει πει ο Τάσος- αλλά πως πρέπει να είναι;Τώρα, όταν κλείνω το τηλεσκόπιο, οι πόλοι δεν κυλούν ομαλά αλλά σε βήματα. Μήπως να χαλαρώσω τις βίδες; Κώστα καλορίζικα ΟΛΑ! Λοιπόν, μιλάς φαντάζομαι για τις μαύρες πλαστικές βίδες της φώτο, όχι τις μεταλλικές. Εντάξει οι μεταλλικές ασφαλίζουν τους πόλους στην τελική τους θέση μετά το χαρακτηριστικό "κλικ". Σφίγγουμε ελαφρά σχετικά αυτές.Οι πλαστικές και όλο εκείνο το μαύρο κομμάτι λειτουργούν ως ρυθμιζόμενο ΦΡΕΝΟ στο σύστημα ολίσθησης των 3 πόλων. Δηλαδή, αν το λύσεις θα δεις ότι κάτω από την μαύρη βίδα (η οποία είναι ρυθμιζόμενη) υπάρχει ένα ελατήριο που πατάει (φέρνει κόντρα) πάνω σε μια μεταλλική μπίλια, η οποία με τη σειρά της φέρνει κόντρα στον πόλο!Αυξομειώνοντας λοιπόν την κόντρα αυτή που ασκεί η εσωτερική (που δεν φαίνεται) μπίλια, μέσω της βίδας της μαύρης, επιτυγχάνεις πιο σφικτή ή πιο ομαλή ολίσθηση στο πάνω κάτω των πόλων. Μάλιστα, αν την αφήσεις πολύ χαλαρή (και στα 3 σημεία, κάτω από κάθε πόλο) μπορεί το σύστημα να γίνει τόσο χαλαρό ώστε με το που λύνεις τις μεταλλικές να φεύγει σφαίρα κάτω!! Οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ στην ποσότητα, να μην είναι λίγη και είναι τρομερά χαλαρή η ολίσθηση, αλλά ούτε και πολύ ώστε να πρέπει να ασκήσεις μεγάλη δύναμη για να αρχίσει να κατεβαίνει...πρέπει (αν δεν είναι ήδη σε σένα) να επιτύγχάνεις μια "βουτυρένια" κίνηση που μόλις το ανεβάσεις και κλειδώσει (snap!) να μένει και εκεί μόνο του...τις δοκιμές αυτές θα τις κάνεις κρατώντας το UTA (Upper Tube Assembly) με το ένα χέρι...για έξτρα ασφάλεια! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 ΟΚ Τάσο, χρειάζονται λίγη χαλάρωση νομίζω.Μόλις βάλω τα knobs θα χρειάζομαι ευθυγράμμιση και το πούλησα το laser Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Ήρθαν και τα Bob's Knobs, αλλά, ενώ έκανα παραγγελία για 2 σετ 30mm (για το 8ρι και το 12ρι) μέσα στον φάκελο υπήρχε μόνο ένα! Και έχω χρεωθεί δύο φυσικά. Τους έστειλα μήνυμα και ελπίζω να είναι συνεργάσιμοι. Για να μην μείνει αρνητική εντύπωση, οι άνθρωποι ζήτησαν συγνώμη 2 φορές και μου είπαν πως θα σταλούν άμεσα και οι υπόλοιπες δακτυλόβιδες.Παράδειγμα προς μίμηση. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2011 Κώστα είμαι έτοιμος να παραγγείλω ένα σετ από Bob's Knobs...που θα είναι custom made! Όχι σε διαφορετικό μήκος ή διαφορετικό στρογγυλό πιάσιμο για τα δάκτυλα...αλλά με ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ/ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΚΕΣ καταλήξεις που δεν θα "τρώνε" το αλουμίνιο του holder με πατούρα, και που θα κινούν πιο μαλακά το holder σε σχέση με αυτές που δίνει τώρα (και που έχω ήδη και εγώ) οι οποίες έχουν flat κατάληξη και δημιουργούν πατούρα με τον καιρό...μπορεί και να μην παίξουν σωστά, ο Bob λέει ότι δεν θα κλειδώνει η ρύθμιση, θα γλυστράει...αλλά εγώ έχω τις ενστάσεις μου σε αυτό ...θέλω να πειραματιστώ και λίγο μπας και καταφέρω να κάνω super smooth την ρύθμιση για το δευτερεύον! Να μοιάζει λίγο με την ομαλότητα των premium scopes... Να τι μου είχε απαντήσει ο Bob σε ερώτησή μου We can certainly make some screws with a round tip for you if you wish. These are normally not the best screws to use for collimation because they allow the secondary to rotate. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2011 Να τις πάρεις. Μακάρι να μπορούσα να τους αγοράσω και εγώ μερικά πράγματα ακόμη. Διαβάστε τι μου έγραψαν στο 3ο μήνυμα συγνώμης:''Not to worry. We have also refunded your PayPal account US$20.95 to compensate you for your long wait. Regards, Bob'' Τι άνθρωποι! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2011 Είναι φοβεροί σε αυτά πράγματι, απίστευτοι επαγγελματίες! Ειδικά εκείνο το "No questions asked!" όταν πας να τους επιστρέψεις κάτι, το λένε και το εννοούν! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
csot Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2011 Φυσικά με την βάση goto θα ισχύουν μάλλον άλλα πράγματα...δεν γνωρίζω, ίσως μας πει ο Χρήστος (csot) κάποια στιγμή, αν αποκτήσει φακούς τέτοιου βάρους . Το έγραψα και στην αναθεώρηση του review, φωτογραφίζοντας με την Canon 550d χαμηλά πάνω από τον ορίζοντα είχα μικροπρόβλημα συμπεριφοράς κίνησης του τηλεσκοπίου με το βάρος της μηχανής που είναι 530g μαζί με την μπαταρία. Καθώς κατέβαζα το τηλεσκόπιο έκανε εκείνο το τρίξιμο που παραπονιέμαι ότι κάνει η βάση. Κώστα καλοτάξιδο! και επί της ευκαιρίας. Ηλιακή παρατήρηση έχει κάνει κανείς με αυτό το τηλεσκόπιο, αν ναι τι προτείνετε; Χρίστος "WorkaholiC" ΣωτηρόπουλοςΕθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των ΠεζοδρομίωνΈφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2011 Χρήστο έχει αποπειραθεί ο Μάνος! (supernovus) Αν το δει μπορεί να σου γράψει πως... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Θα πάω στα Leroy Merlin σήμερα, να δω τι υπάρχει από ρόδες.Σκέπτομαι πως είναι καλύτερα να φτιάξω μια πλατφόρμα επειδή έτσι:1) Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με την GOTO βάση, ή και με άλλα τηλεσκόπια2) Θα την αφήνω σπίτι και δεν θα λερώνεται, ενώ και το τηλεσκόπιο ίσως σταθεροποιείται καλύτερα στο έδαφος ως έχει3) Δεν θα τρυπήσω την βάση 4) Μπορώ να βάλω 4 ρόδες χωρίς να ανησυχώ για το αν ευθυγραμμίζεται στο έδαφος, ενώ στο σπίτι και στο μπαλκόνι δεν θα έχω πρόβλημα ευθυγράμμισης καθώς η κλίση είναι μηδενική έως αμελητέα5) Μπορεί αργότερα να πάρω και τραπεζάκι όπου θα το τοποθετώ, ή να χρησιμοποιήσω την βάση για μια μικρή ανύψωση, ανάλογα με το τι βολεύει πρακτικά Η ιδέα μου δόθηκε από μια πρόταση του Τάσου αλλά θεωρώ πως 300$ και μεταφορικά είναι πολλά για ένα απλό καροτσάκι, άσε που το λένε και Dolly! Βέβαια δεν υπάρχει και χρόνος για μαστορέματα εκτός από την περίοδο διακοπών που πέρασε και δεν ξέρω αν θα μπορώ να συνεργαστώ σωστά με έναν μάστορα (σιδερά ή επιπλοποιό). Από εμπειρία προβλέπω πως θα επιδιώξει να ξεπεράσει την κρίση του επαγγέλματός του εκμεταλλευόμενος τον παράξενο τύπο που του ζητά κάτι εκτός ρουτίνας και εντέλει το πιθανότερο είναι το αποτέλεσμα να μην με ικανοποιήσει. Κάτι σαν αυτό σκέπτομαι: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=13268&highlight=%F1%FC%E4%E5%F2Τι λέτε; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Σκέφτηκα να φτιάξω κάτι πρόχειρο να κάνω την δουλειά μου μέχρι να αποφασίσω.Πήρα ένα κόντρα πλακέ 50x50 με 7 φέτες. Του άνοιξα μια τρύπα για το κεντρικό παξιμάδι με το δράπανο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Από την άλλη έβαλα 5 ροδάκια των 35kgr. Το κεντρικό διασκέδασε τις ανησυχίες μου για το αν το ξύλο θα σηκώσει 50kgr χωρίς να σκεβρώσει. Φρένο έχουν μόνο τα 2 σε διαγώνια διάταξη. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Τοποθέτησα επάνω το τηλεσκόπιο. Δεν φαίνεται σχεδόν τίποτε καθώς η διαγώνιος ισούται με την διάμετρο της βάσης. Κυλά κανονικά και βγαίνει στο έξω επάνω από την τροχιά της μπαλκονόπορτας με μια μικρή υποβοήθηση (με μεγαλύτερες ρόδες θα ήταν ακόμη πιο εύκολο). Μπαίνει στο ασανσέρ και μπορώ να λύνω το τηλεσκόπιο στο γκαράζ, ακριβώς πριν το βάλω στο αυτοκίνητο. Η πλατφόρμα δεν προορίζεται για υπαίθρια χρήση. Εκεί θα το στήνω απ ευθείας στο έδαφος όπως σχεδιάστηκε να γίνεται. Όταν πάρω την βάση GOTO απλώς θα βάλω εκείνην επάνω στην πλατφόρμα.Τώρα μπορώ να το μετακινώ μέσα στο σπίτι για οποιαδήποτε χρήση και συντήρηση, να το βγάζω στο μπαλκόνι για παρατήρηση -όπως απόψε, παρηγορητικά για την αδυναμία μου να βρεθώ στον Κιθαιρώνα- και να το μεταφέρω μέχρι το αυτοκίνητο με ασφάλεια και χωρίς κόπο.Κόστος περίπου 15€. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Mich Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Ωραία κατασκευή, απλή και λειτουργική. Έτοιμος για σκοτεινούς ουρανούς ! Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50,
wereniki Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Απλό, γρήγορο, εύκολο, εύχρηστο, λειτουργικό! Εύγε!Διπλή βάση.. Μμμ Μήπως τα τηλεσκόπιά μας χρειάζονται κι αυτά "γείωση", για να μην απογειώνονται σε κάθε αστροπαρατήρηση, όπως εμείς, δηλαδή εγώ;;; Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
rofos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 δεσ και αυτο http://www.astrocom.de/Grosse+250mm-Raeder+fuer+Rollenuntersatz.htm JUST FOR FUN......
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2011 Μέχρι στιγμής καμμία απογείωση. Δεν είναι κατάλληλο αυτό το τηλεσκόπιο για τον Πειραιά, ή και το αντίστροφο. Ο ουρανός είναι κάτι ανάμεσα σε πορτοκαλί- γαλάζιο- γκρι και τα αστροάλματα ανέκδοτο. Βρίσκεις κάτι βάζοντας το στόχαστρο του Rigel στο περίπου και ελπίζοντας να το δεις. Η μεγάλη διάμετρος κάνει το υπόβαθρο του ουρανού φωτεινότατο και ακόμη και με UHC-s αρκετά φωτεινό. Έχω δει καλύτερα με το 5ρι από εδώ και με το Nexstar ακόμη καλύτερα, με τον σκοτεινό του ουρανό και το Goto να τα βρίσκει όλα. Το πορτοκαλάκι δεν κινδυνεύει και το Flextube φωνάζει: ''Πήγαινέ με στο βουνό''. Περιμένω να ανέβει λίγο ο Δίας τουλάχιστον.Η πλατφόρμα δεν δονείται ούτε τρίζει. Εκ των πραγμάτων φαίνεται πως ήταν εξαιρετική ιδέα και πως θα μπορούσε να μην είναι, αφού ήταν της γυναίκας μου; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2011 Ωραία είναι Κώστα! Νομίζω πως είναι ότι πρέπει για να κάνεις τη δουλειά σου όταν θες να το μετακινήσεις μέσα στο σπίτι, χωρίς να το λύνεις εντελώς. Ειδικά στο δρομολόγιο σπίτι-γκαράζ (εφόσον υπάρχει γκαράζ..) είναι πολύ καλή λύση. Το κάνει DRAG and go! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2011 Είναι όχι απλώς ωραίο αλλά απαραίτητο κατά την γνώμη μου αυτό το εκκύκλημα. Μου έλυσε τα χέρια. Μπορώ να φτιάξω αργότερα και κάτι υψηλότερο ή από σκληρότερα υλικά ή με λαβή, αλλά είμαι πλέον βέβαιος πως η λύση του JMI είναι υπερβολική από όλες τις απόψεις. Μόνο πινακίδες κυκλοφορίας δεν έχει. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2011 Σαν προσπάθεια, καλή και σίγουρα οικονομική. Για να είμαι ειλικρινής όμως, νομίζω πως δεν θα εμπιστευόμουν το συγκεκριμένο ξύλινο τροχήλατο μηχάνημα για να μετακινήσω το τηλεσκόπιο από το σπίτι στο γκαράζ...Τώρα που απέκτησες την εμπειρία, μια πιο στιβαρή κατασκευή με λαβή είναι το επόμενο βήμα!Κι έπειτα σου έρχονται οι παραγγελίες από εμάς που δεν πιάνουν τα χεράκια μας να επιλέγουμε το χρώμα που θα βαφτεί
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2011 Ένα είν' το χρώμα! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2011 Έχουν αναρτηθεί σε διάφορα σημεία οι σκέψεις μας για αντικατάσταση του συστήματος προσαρμογής των προσοφθαλμίων στον εστιαστή. Μετά από αρκετή σκέψη, προτάσεις πολλών φίλων (του Άγγελου, του Μάνου, του Τάσου και του Ιωάννη κυρίως) και δεδομένου του ότι με ενδιαφέρει η χρήση ενός τροχού φίλτρων 2'' (χρησιμοποιώ τον τροχό 1.25'' με μεγάλη επιτυχία, αλλά πλέον διαθέτω και τροχό 2'' με τρία φίλτρα 2'', Broadband, Narrowband & Line OIII) ο οποίος θα προσθέσει μήκος στον εστιαστή, σκέπτομαι να πάρω αυτά τα εξαρτήματα, όλα από TS.1. Adaptor from M48 2" filterthread to 2" female Απαραίτητο για τον τροχό φίλτρων ο οποίος δεν διαθέτει υποδοχή φακών, μόνο σπείρωμα 2" θηλυκό και προσαρμογέα Τ22. TS M48x0.75 gender changer - length: 7.5mm - continuous male 2" filter thread TS M48x0.75 gender changer - length: 7.5mm - continuous male 2" filter thread Για να μεσολαβήσει ώστε να συνδεθεί το 1 με τον τροχό φίλτρων3. TS Optics Adapter to 2" with compression ring - for Sky Watcher Newtonian Telescopes Για να αντικαταστήσει τον προσαρμογέα της SWΘα πρέπει ο τροχός φίλτρων να είναι μόνιμα προσαρμοσμένος, αλλιώς χρειάζεται και μια επέκταση, ή ένας Baader Clicklock με κάννη 2", ή να ξεβιδώνω το σύστημα και να ξαναβάζω το μητρικό το οποίο θα κρατήσω. Τον Clicklock προτιμώ να τον πάρω από το Pλανητάριο και λίγο αργότερα, αν το κρίνω απαραίτητο. Το σκεπτικό είναι πως τελικά θα έχω συνεχή επαφή με τον προσαρμογέα 1 και όχι με τον Clicklock αφού αυτός θα βρίσκεται ΚΑΤΩ από τον τροχό, άρα δεν θα εκμεταλλευτώ τα πλεονεκτήματά του επαρκώς. Άρα τζάμπα τα μηχανουργεία. Αν πάρω όμως τον 2" θα μπορώ να τον βάζω και στους διαγωνίους των C4 & C6 (που εστιάζουν με ο,τιδήποτε επάνω τους). Τι λέτε οι 12ρηδες; Σκέπτομαι κάπου λάθος; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2011 Να πατήσω το κουμπί, τι λέτε; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα