Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ο ερευνητής αυτός είναι ο Stellarvue F50W2

http://www.stellarvue.com/f50.html

Τον έχω και εγώ αλλά σε μαύρο χρώμα. Παίρνει όλα τα 1.25" προσοφθάλμια όπως και ο Vario Finder της Baader. Ναι, μπορείς κάπως να τον τοποθετήσεις, κάποιου είδους βάση θα υπάρχει. Αν σε ενδιαφέρει, ρώτα πρώτα το Πλανητάριο. Αν καταλήξεις στον Stellarvue, θα σου πει ο Κώστας πως τον έβαλε. Νομίζω ότι χρησιμοποιήσε το quick release της Celestron για την προσαρμογή, κρίνοντας από την φώτο.

Άλλη διαφορά μεταξύ τους είναι και η διάμετρος. O Vario finder είναι 10x60mm και ο Stellarvue είναι 9x50mm.

Η ποιότητα των οπτικών είναι ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΗ και στους 2. Για αυτό κοστίζουν και τόσο.

Τον stellarvue θα τον αγοράσεις (αν αποφασίσεις τελικά) ΜΟΝΟ από το εξωτερικό, από το link που σου έδωσα ή από κάποιο άλλο ευρωπαϊκό μαγαζί online, δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Υποθέτω όμως πως ξεχνάς το σταυρόνημα, εκτός αν βάλεις ειδικό προσοφθάλμιο με σταυρόνημα, σωστά;

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Για τον Stellarvue ξέρω να σου πω Στέφανε, δίνει μαζί fully multi-coated προσοφθάλμιο 23mm με σταυρόνημα δικό του και μάλιστα φωτιζόμενο κόκκινο.

Το χρησιμοποιούσα καιρό, όμως μόλις έβαλα τον Panoptic 24mm...περίεργο αλλά πια δεν το χρειαζόμουνα το προσοφθάλμιο με το σταυρόνημα και βρήκε μόνιμη θέση πια στον ερευνητή ο Panoptic! :mrgreen: Τόσο καλά έπαιζε και με βοηθούσε ακόμη περισσότερο στο να αναγνωρίσω τα πεδία που έβλεπα.

Θα μου πεις και λογικά, δεν είναι λίγο overkill να έχεις φακό σαν τον Panoptic 24mm στον ερευνητή;...εχμ, :roll: και ένα δίκιο θα το έχεις, "έχασα τη μπάλα" όμως όταν πια επεδίωξα και απόκτησα τον Nagler 26mm T5 και αποβαφτίστηκε ο Panoptic από κύριος ερευνητικός φακός για μεγάλα πεδία...ΔΕΝ συγκρίνεται η εικόνα του 26Τ5... [-( :cheesy:

Να πούμε ότι και οι 2 ερευνητές που λέμε εδώ, παίζουν τέλεια και σαν μονοκυάλια με όλα τα 1.25" προσοφθάλμια. Οπότε έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιείτε και εκεί τους 1.25" φακούς.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Τάσο ο Panoptic δεν είναι 2"ιτσος;; πως τον έβαλες πάνω ή έχεις 2" διαγώνιο;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
ο 24mm είναι 1.25"! Μάλιστα έχει το μεγαλύτερο πεδίο για 1.25" φακό, διάσημος για αυτή την ιδιότητα. Εκμεταλλεύεται όλο το βαρελάκι.
Δημοσιεύτηκε

Δεν το ήξερα αυτό για το σταυρόνημα. Ανέτρεξα στα παλαιότερα σχετικά με RACI θέματα για να το βρω. Από ότι βλέπω και ο Stellarvue που έχει και ο Κοκκώλης, αλλά και ο Vario της Baader δεν το έχουν μέσα στον ερευνητή. Δεν ξέρω αν είναι έτσι όλοι οι RACI.

Πώς ακριβώς κάνετε ευθυγράμμιση τηλεσκοπίου-ερευνητή χωρίς σταυρόνημα;

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Κώστα,

Ο VarioFinder, συνοδεύεται από 45° Erecting Prism με nose piece 1 1/4 προς τη μεριά του ερευνητή και Τ2 σύνδεσμο από την άλλη μεριά, για σύνδεση με το 25mm Polaris I crosshair eyepice (illuminated), το οποίο επίσης συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο. Φυσικά καθώς στο πίσω μέρος το VarioFinder υπάρχει δακτύλιος συγκράτησης προσοφθάλμιου, μπορεί κανείς να τοποθετήσει οποιοδήποτε προσοφθάλμιο απ' ευθείας επάνω στο Variofinder.

Δημήτρης

variofinder_vier-ansichten_gross.thumb.jpg.795cf390a0192785d7873546558e988e.jpg

“The Truth Is Out There”

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

Δημοσιεύτηκε
ο 24mm είναι 1.25"! Μάλιστα έχει το μεγαλύτερο πεδίο για 1.25" φακό, διάσημος για αυτή την ιδιότητα.

Και γι'αυτό επίσης είναι και από τους πλέον αγαπητούς προσοφθάλμιους για binoviewer. Εγώ έχω ενδώσει καιρό τώρα στον πειρασμό και έχω δύο με πολύ καλά αποτελέσματα.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Πώς ακριβώς κάνετε ευθυγράμμιση τηλεσκοπίου-ερευνητή χωρίς σταυρόνημα;

Κώστα το κάνω σαν να υπήρχε το σταυρόνημα, να είναι ο στόχος όσο πιο κέντρο γίνεται στο φαινόμενο πεδίο, το οποίο στον Panoptic 24mm, είναι και πιο μεγάλο από το άλλο με το σταυρόνημα. Ευθυγραμμίζεται πολύ εύκολα θα έλεγα..βοηθάει η στήριξη του ερευνητή πολύ σε αυτό.

Από 9x50 που είναι ο ερευνητής με το σταυρόνημα (23mm) αποκτάει λίγο μικρότερη απλώς μεγέθυνση (207mm εστιακή / 23 = 9x, 207/24= 8,6x)

Δημοσιεύτηκε

Εγώ διατηρώ τον 23mm με το σταυρόνημα (ποιοτικός φακός με καλές επιστρώσεις).

Βάζω άλλον φακό όταν θέλω να δω αντικείμενα που δεν χωρούν στο πεδίο του C6 ή όταν το χρησιμοποιώ σαν διόπτρα.

Δεν είμαι βέβαιος πως κατανόησα τι ρωτάς πάντως.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι το εξής: Ένα τηλεσκόπιο πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο με τον ερευνητή του ώστε να βλέπουν το ίδιο αστέρι στο κέντρο τους. Εκεί βοηθάει το σταυρόνημα για να γίνει η ευθυγράμμιση. Σωστά μέχρι εδώ;

-Τώρα… γνωρίζω ότι δεν μπορώ να έχω ακρίβεια στην σκόπευση όταν δεν έχω σταυρόνημα. Μπορείτε να το διαπιστώσετε αν παρατηρείτε σε σχετικά σκοτεινό ουρανό πάνω από 5.7 mag. Τα αστέρια στον ερευνητή είναι το ένα πάνω στο άλλο. Σε πολλά πεδία το αστέρι που ξεκινάμε, είναι ίδιου μεγέθους με τα γύρω του. Πώς μπορώ να έχω ακρίβεια στο ξεκίνημα της εξεύρεσης του στόχου μου όταν δεν έχω σταυρόνημα; Για του λόγου το αληθές το παρακάτω θα το έχετε διαπιστώσει άπειρες φορές.

-Σε σκοτεινό ουρανό το σταυρόνημα δεν φαίνεται. Γι αυτό και έχω καταφύγει σε πατέντες από τις διάφορες που πιστεύω κάνουν οι περισσότεροι για να το βλέπουν. Συγκεκριμένα έχω τραβήξει ρεύμα από τον Telrad. Ο λόγος της ανάγκης αυτής, είναι γιατί το μπέρδεμα γίνεται μεγάλο όταν δεν φαίνεται το σταυρόνημα ώστε να βλέπεις ακριβώς σε ποιο αστέρι σκοπεύεις. Η σκόπευση στο περίπου, νομίζω ότι δίνει στο περίπου εύρεση.

- Να συμπληρώσω ότι πολλές φορές επανέρχομαι στον ερευνητή για να διαπιστώσω ποιο αστέρι ακριβώς βλέπω από τον προσοφθάλμιο.

-Εάν τα παραπάνω είναι αληθινά τότε οι εναλλαγή φακών στους RACI είναι δώρων-άδωρον εαν τους χρησιμοποιούμε σαν ερευνητές και εάν οι φακοί δεν έχουν σταυρόνημα. Αλλά έτσι το μεγάλο πλεονέκτημά τους, δεν υφίσταται πλέον;

Γι αυτό με βλέπεις σκεπτικό μέχρι να το κατανοήσω.

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Μα, έχει σταυρόνημα και φωτιζόμενο μάλιστα.

Έχω χρησιμοποιήσει και τον Vixen Ortho 12.5 με φωτιζόμενο σταυρόνημα. Ο SV 23 είναι προτιμότερος φυσικά.

12226-m.jpg

Κάνεις την δουλειά σου κανονικά. Όταν θέλεις να δεις τις Πλειάδες μπορείς να βάλεις έναν άλλο φακό -ακόμη και με φίλτρο- και όταν τελειώσεις ξαναβάζεις τον SV 23 και παραμένει ευθυγραμμισμένο.

Μπορείς να βάλεις και Baader Micrometric αν θέλεις.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει και η εναλλακτική, που έχω εφαρμόσει κάποιες φορές, να ευθυγραμμίσω τον ερευνητή με το προσοφθάλμιο 23mm που έχει το σταυρόνημα και με τον συνήθη τρόπο, και μετά να αλλάξω τον φακό βάζοντας τον 24mm. Παίζει και αυτό.

Πάντως επειδή μέχρι τώρα το έχω δοκιμάσει το όλο θέμα με επιτυχία, δεν με πείραξε η απουσία του σταυρονήματος, το οποίο σημειωτέον, είναι αρκετά λεπτό (fine), όχι με τις παχιές γραμμές που έχουν οι SW ερευνητές που κάνουν μπαμ και στο σκότος και σου κρύβουν και άστρα. Δηλαδή για να το δεις καθαρά στο απόλυτο σκοτάδι, ανοίγεις το φωτιστικό, κόκκινο μεταβλητής έντασης led που έχει για λίγο, βρίσκεις αυτό που θες και το κλείνεις.

Αν δεν μπορείς να φωτίσεις το σταυρόνημα είναι ένα άλλο θέμα, στον SV φωτίζεται, ακόμη και το φωτιστικό μηχανισμό να μην έχεις, ρίχνεις στην ειδική οπή τον κόκκινο φακό σου και ανάβει αμέσως το σταυρόνημα!

Στην πραγματικότητα η εναλλαγή φακών έχει περισσότερο νόημα όταν τον χρησιμοποιείς σαν μονοκυάλι τον ερευνητή. Δηλαδή, μην κοιτάς τώρα που εγώ είμαι και λίγο καμμένος :mrgreen: και πήγα και έβαλα τον panoptic επάνω!! Κανονικά παίζεις με το μαμίσιο 23mm σταυρονηματικό. Έτσι πιστεύω πως είναι δηλαδή...αυτό που ξέρω είναι ότι δεν αλλάζω με τίποτα αυτόν τον ερευνητή...ίσως στο μέλλον με τον 60mm.. =P~

Δημοσιεύτηκε
Μα, έχει σταυρόνημα και φωτιζόμενο μάλιστα.

Δεν ξέρω γιατί μπερδεύτηκες. Ρώτησα τον Τάσο πώς ακριβώς κάνετε ευθυγράμμιση τηλεσκοπίου-ερευνητή χωρίς σταυρόνημα γιατί έγραψε το εξής;

Για τον Stellarvue ξέρω να σου πω Στέφανε, δίνει μαζί fully multi-coated προσοφθάλμιο 23mm με σταυρόνημα δικό του και μάλιστα φωτιζόμενο κόκκινο.

Το χρησιμοποιούσα καιρό, όμως μόλις έβαλα τον Panoptic 24mm...περίεργο αλλά πια δεν το χρειαζόμουνα το προσοφθάλμιο με το σταυρόνημα και βρήκε μόνιμη θέση πια στον ερευνητή ο Panoptic! :mrgreen: Τόσο καλά έπαιζε και με βοηθούσε ακόμη περισσότερο στο να αναγνωρίσω τα πεδία που έβλεπα.

Αφού ο Panoptic 24mm δεν έχει σταυρόνημα και είναι μόνιμα επάνω στον RACI, γι αυτό και η ερώτηση μου.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον επειδή χρησιμοποίησες πληθυντικό. :) Υπέθεσα πως μιλούσες και για τους δύο.

Πάντως, ο συνάδελφος Βαγγέλης Καφετζόπουλος λέει πως ''Το καλύτερο σταυρόνημα είναι το ανθρώπινο μάτι''.

Σε άλλες εφαρμογές έχω αντικαταστήσει το σταυρόνημα με τον Hyperion zoom και αφεστιασμένο αστέρι. Δουλεύει!

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Υπάρχει και η εναλλακτική, που έχω εφαρμόσει κάποιες φορές, να ευθυγραμμίσω τον ερευνητή με το προσοφθάλμιο 23mm που έχει το σταυρόνημα και με τον συνήθη τρόπο, και μετά να αλλάξω τον φακό βάζοντας τον 24mm. Παίζει και αυτό.

Α! Μου τα χαλάς κύριε Τάσο. Είπες ότι σταυρόνημα τέλος. :D

Εντάξει. Απλώς με αυτά που διαβάζω σχετικά με το ότι μπαίνουν ότι φακοί θέλεις και για τον Panoptic, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι έχει μόνο πλεονεκτήματα. Δεν είχα καταλάβει ότι σαν ερευνητής παίζει μόνο με τον δικό του φακό ή με άλλους που έχουν σταυρόνημα.

Ξέρεις τι γίνεται; Καμιά φορά στον ενθουσιασμό γράφονται πολλά τα οποία δεν βοηθούν στο να δουν τα πράγματα όλοι αντικειμενικά. Κατανοώ όμως τον ενθουσιασμό :D απλά θέλει λίγο προσοχή πιστεύω.

Σχετικά με αυτό που αναφέρεις, ότι δεν σε πείραξε η απουσία του, δεν ξέρω θέλω να το κατανοήσω λίγο. Χωρίς να βλέπω σταυρόνημα χάνω τον μπούσουλα, πόσο μάλλον να μην έχω καθόλου. Δεν ξέρω πως το κάνεις αυτό.

Το ρεζουμέ για εμένα:

Το πλεονέκτημα αλλαγής φακών δεν μου προσφέρει κάτι αν δεν υπάρχει ταυτόχρονη υποστήριξη και από εσωτερικό σταυρόνημα.

Το πλεονέκτημα της ορθής σκόπευσης μάλλον τελικά δεν θα με βοηθούσε αφού πάντοτε τον χάρτη τον έχω ανεστραμμένο για το νευτώνειο. Σίγουρα με βολεύει καλύτερα, οτιδήποτε βλέπω στον χάρτη, να το βλέπω ταυτόχρονα σε ερευνητή και προσοφθάλμιο.

Και μένει η χρήση που λέει ο Κώστας να χρησιμοποιηθεί σαν διόπτρα.

Θα μπορούσε επίσης να βολέψει αν θέλεις κάποιος ένα ερευνητή με πολύ καλό προσοφθάλμιο, τον δικό του.

Πάντως γενικότερα δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος RACI που να έχει μέσα σταυρόνημα φωτιζόμενο;

Σε άλλες εφαρμογές έχω αντικαταστήσει το σταυρόνημα με τον Hyperion zoom και αφεστιασμένο αστέρι. Δουλεύει!

Ένα παράδειγμα;

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Σχετικά με αυτό που αναφέρεις, ότι δεν σε πείραξε η απουσία του, δεν ξέρω θέλω να το κατανοήσω λίγο. Χωρίς να βλέπω σταυρόνημα χάνω τον μπούσουλα, πόσο μάλλον να μην έχω καθόλου. Δεν ξέρω πως το κάνεις αυτό.

Συνήθεια είναι, στην αρχή με ξένισε, τώρα το μάτι μου μπορεί συμπεριφέρεται σαν να ήταν εκεί. Δοκίμασέ το, δεν είναι θέμα ενθουσιασμού απαραίτητα, απλώς όταν το είδα ότι μπορεί να εφαρμοστεί, είπα να το δοκιμάσω σε μια παρατήρηση και βλέποντας το αποτέλεσμα, έμεινα. :cheesy:

Με άλλα λόγια δεν υπερβάλλω λέγοντας ότι το βρίσκω βολικό. Η θέαση των πεδίων μέσα από τις 68 μοίρες του Pan 24 είναι και πολύ πιο ανοιχτή σε σχέση με το στενότερο afov του μαμίσιου 23mm.

Δηλαδή θέλω να πω ότι είναι και προσωπικές ίσως προτιμήσεις όλα αυτά.

Αν τώρα εσύ π.χ. λειτουργείς οριοθετώντας το πεδίο σου με τα τεταρτημόρια του σταυρονήματος...πάσο! Δεν σου κάνει αυτή η πατέντα... :roll:

Πάντως γενικότερα δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος που να έχει μέσα σταυρόνημα φωτιζόμενο;

Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο...αν ξέρει κάποιος ας πει. Καταρρίπτεται η χρήση του ως διόπτρα όμως έτσι, σωστά;

Δημοσιεύτηκε
Ναι σωστά. Θα έχει μόνο χρήση ερευνητή έτσι.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Ένα παράδειγμα;

Οδηγός ρομποτικής ευθυγράμμισης με Hyperion Zoom

1. Βάζουμε τον Hyperion Zoom στον εστιαστή

2. Επιλέγουμε τύπο ευθυγράμμισης, ρυθμίζουμε ώρα κλπ

3. Κατευθυνόμαστε στο 1ο αστέρα

4. Κεντράρουμε στο πεδίο του Zoom στα 24mm

5. "Zoomάρουμε" (sic) στα 8mm

6. Κεντράρουμε στο πεδίο του Zoom στα 8mm

7. Αφεστιάζουμε ώστε το αστέρι να γίνει ένας "λουκουμάς" με μέγεθος κατά τι μικρότερο του πεδίου

8. Κεντράρουμε με μεγάλη ακρίβεια. Είναι ιδιαίτερα εύκολο καθώς μπορούμε να διαπιστώσουμε αν ο μαύρος δακτύλιος μεταξύ του "λουκουμά" και του field stop είναι ολοστρόγγυλος (αυτό είναι το κλειδί)

9. Κάνουμε align με την ίδια πάντα προσέγγιση, δηλαδή από το κάτω αριστερό τερτατημόριο προς το κέντρο

10. Ρυθμίζουμε τον zoom στα 24mm, εστιάζουμε το άστρο ξανά

11. Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 3-10 για το δεύτερο ή και τρίτο αστέρα.

Έτοιμοι.

Θα σου χρειαστεί μάλλον σύντομα ;)

Έχεις δει το εικονικό σταυρόνημα των Zeiss Abbe II; Μερικών ανθρώπων ο εγκέφαλος προβάλλει το κέντρο σε ο,τιδήποτε, αν και σε ένα τετράγωνο είναι ευκολότερο απ έναν κύκλο όπου δεν υπάρχουν διαγώνιοι να σε καθοδηγήσουν.

Τέλος, η ακριβολογία διαψεύδεται συχνότερα από την ασάφεια Κωνσταντίνε.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Ωραία! Συμπτωματικά εφάρμοζα την ίδια διαδικασία για ευθυγράμμιση με 3 αστέρια διότι με βόλευε ο Hyperion Zoom. Επειδή χρησιμοποιούσα για χρόνια το νευτώνειο σε ισημερινή, θα έλεγα σχετικά με την ευχή σου, ότι θα μου ξανα-χρειαστεί σύντομα. :D

Δεν έχω δει μέσα από Zeiss Abbe II. Αυτό με το κέντρο που αναφέρεις σχετικά με τον εγκέφαλο μερικών ανθρώπων, θα είχε εφαρμογή σε διαφορετικά πεδία, αλλά όχι σε 5 μοίρες γεμάτο από αστέρια πεδίο. Με 1-3 αστέρια στον προσοφθάλμιο που να μην ξέρεις στιγμιαία ποιο είναι ποιο από όλα αυτά, για να βρεις πάλι τον δρόμο σου.

Επειδή κοιμήθηκα με το θέμα που συζητούσαμε με τον Τάσο, κατέληξα ότι το σταυρόνημα είναι τουλάχιστον σε εμένα απαραίτητο. Έφερα στο μυαλό μου πολλές περιπτώσεις που δεν θα είχα βγάλει άκρη αν δεν το είχα. Ανατρέχω πολλές φορές σε αυτό για ακριβή έλεγχο του σημείου που βρίσκομαι, ιδιαίτερα όταν κάτι δεν έχει πάει καλά στην εύρεση αντικειμένου. Σε πεδία με αστέρια 8-9 mag δεν υπάρχει κάτι άλλο βοηθητικό εκτός από το σταυρόνημα του ερευνητή, για να δεις σε ποιο από τα αστέρια που βλέπεις στον προσοφθάλμιο είσαι ακριβώς. Εκεί χρειάζεσαι μεγάλη ακρίβεια για να ταυτίσεις το σχήμα των αστέρων με τον χάρτη σου. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται χωρίς αυτό τελικά. Δεν θα μπορούσα να ρισκάρω να πω ότι όλο αυτό μάλλον θεωρητικό ακούγεται και η εύρεση θα καταλήγει συχνά σε λάθη, γιατί ίσως εγώ δεν μπορώ να βρω κέντρο χωρίς την βοήθεια σταυρονήματος.

Ακριβολογία. Ναι νομίζω ότι αυτή είναι και μία από τις ιδιότητές της Κώστα. Επειδή είναι ακριβής μπορεί και να διαψευστεί. Από σωστά σκεπτόμενους ανθρώπους όμως η ασάφεια , δεν πλεονεκτεί έναντι της ακριβολογίας. Απλά παραβλέπεται. Συμφωνείς;

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε
Ακριβολογία. Ναι νομίζω ότι αυτή είναι και μία από τις ιδιότητές της Κώστα. Επειδή είναι ακριβής μπορεί και να διαψευστεί. Από σωστά σκεπτόμενους ανθρώπους όμως η ασάφεια , δεν πλεονεκτεί έναντι της ακριβολογίας. Απλά παραβλέπεται. Συμφωνείς;

Όχι ακριβώς, που σημαίνει όχι πάντα. Η ασάφεια και η ακριβολογία χρησιμοποιούν διαφορετικούς σημασιολογικούς κώδικες και συμβολοποιούν διαφορετικά πράγματα, άρα είναι συμπληρωματικές. Αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση και εκτός θέματος (για την ακρίβεια βρίσκεται επάνω από το θέμα).

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

• 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Έχει κανείς στην κατοχή του τον vario- finder; Αν ναι, είναι ready-to-use, η θέλει κάποια επιπλέον βάση; Επίσης τι μειονεκτήματα/ πλεονεκτήματα έχει παρατηρήσει;

Ευχαριστώ

Keep your friends close, and your enemies closer...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης