Jump to content

Τιμές τηλεσκοπίων


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το παρακάτω e-mail έστειλα πρόσφατα στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης, αντιπρόσωπους της Celestron. Με συγχωρείτε για τα Greeklish.

 

Agapnte k. Tsampoura,

 

Me ekpln3n eida sto syvedrio tns Ellnvikns Astrovomikns Evwsns, tnv

timn toy CPC800 poy eixate sav ek8ema. 3000 Euro gia to CPC800 me

standard coatings! Tnv stigmn poy to idio tnleskopio exei $1899 kai me

$2799 pervei kaveis to 11" XLT! H seira CPC exei bgei gia va eivai

f8nvn, oxi gia va exei tis idies times me ta NexStar GPS.

 

Nomizw oti aytn n politikn timwv (apo opoiov kai av givetai) eivai

epieikws APARADEKTH kai egw, sav evas evdiaferomevos agorastns evos CPC mellovtika, 8a to parw apo to e3wteriko. Yparxoyv dialers poy poylave se aytes tis times se olo tov kosmo. 8a prepei va eivai kaveis moyrlos gia va parei ta tnleskopia s' aytes tis times poy divovtai stnv Ellada, 'n akoma kai stnv Eyrwpn. Symfairei va paei kaveis stis HPA, va

agorasei eva apo kei kai va er8ei edw.

 

D. Kefallnvos.

 

Το παρακάτω έστειλα στην Celestron, αλλά το pr@celestron.com δεν δουλεύει.

 

Sirs,

 

During a local amateur astronomy conference I had the chance to see the

new CPC800 (with standard coatings) up close and appreciate it for the

quality and advanced telescope that it is.

 

However, I was absolutely shocked to see its price, from the local

dealer. 2995 Euros! That is absolutely exorbitant. For that price I

could get a CPC 11" XLT from a US dealer, with change to spare. For the

price difference I could fly to the states, get a unit and come back.

 

Why this huge price difference? Is it just here in Greece, or is it

Europe-wide? And if so why? Are we Europeans not entitled to quality

reasonably priced telescopes?

 

Thank you for your attention.

Sincerely,

Dionysis Kefallinos

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Οι τιμες διαμορφονονται βασει καποιων extra οικονομικων παραγοντων συν ενα κερδος που βγαζει ο dealer το οποιο δεν ειναι πολυ σημαντικο.

Αν εσυ πας στις ΗΠΑ πρωτα απ ολα θα πληρωσεις τα εισητηρια του αεροπλανου τα οποια θα σου ερθουν στα 900 ευρω περιπου. Διαμονη στη Νεα Υορκη θα πληρωσεις καπου στα 1000 ευρω για να περιμενεις να σου ερθει το τηλεσκοπιο. Λογω του οτι αυτα τα μηχανηματα εχουν ενα βαρος θα πληρωσεις για να το παρεις με το αεροπλανο μαζι σου καθως επισης θα πληρωσεις για να το βγαλεις απο το Ελ. Βενιζελος (δασμοι!). Ο ολος προυπολογισμος θα σου παει γυρω στα 300ι0 ευρω και βαλε παραπανω. Οποτε εκει που θα το επερνες 5000 ευρω τωρα κερατιατικα θα το πληρωσεις 8000 ευρω. Οποτε τελικα τι συμφερει περισσοτερο?!?

Εχει γινει κι ενα δημοψηφισμα στη θεματικη ενοτητα "Δημοψηφισματα" το οποιο μιλα για τις τιμες τηλεσκοπιων στην Ελλαδα. Οι τιμες ειναι τσιμπημενες μεν αλλα σε λογικα πλαισια. Μη ξεχναμε οτι παιρνεις τηλεσκοπιο κι οχι φυστικια. Και η γνωμη μου ειναι οτι αυτα τα οργανα δε πρεπει να τα εχει και η κουτση Μαρια γιατι εχουμε πλεον φτασει σε σημειο να βλεπουμε 5χρονα παιδακια με 6" τηλεσκοπιο με αστροστατη επειδη ο μπαμπας του το εκανε δωρο! Ελεος :shock: ! Πιστευω οι τιμες τους ειναι λογικα τσιμπημενες..

Αν καποιος θελει πολυ να παρει γιατι ειναι το ονειρο του. θα παρει ειτε εχει 2000 ευρω ειτε 4000 ευρω! Ονειρο ζωης ειναι...

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε ΚΟΤS με συγχωρείς αλλά έχεις λάθος. Οι τιμές των αμερικάνικων (κινέζικων) τηλεσκοπίων στην Ελλάδα είναι γελοίες και απρόσιτες. Τι πας να μας πεις ότι το τηλεσκόπιο θα έπρεπε να είναι πολυτέλεια? Ότι καλά κάνουν και μας κλέβουν για να παραμείνουμε λίγοι και εκλεκτοί στο hobby? Στο κάτω κάτω αυτή τη στιγμή τα αμερικάνικα τηλεσκόπια έχουν σοβαρό πρόβλημα στη χώρα μας λόγω της είσοδου των ιαπωνικών και των αγγλικών τηλεσκοπίων στην αγορά. Αν θέλουν οι κύριοι αντιπροσωποι αυτών των τηλεσκοπίων να πουλάνε τηλεσκόπια, θα πρέπει να ρίξουν τις τιμές τους ιδιαίτερα όταν είναι γνωστό ότι υστερούν σε ποιότητα έναντι των ιαπωνικών και των αγγλικών τηλεσκοπίων. Εγώ αγόρασα το Nexstar 5i από την Αμερική μέσω Ιnternet και μου στοίχισε περίπου 1000 ευρώ την ίδια ώρα που στην Ελλάδα το Πλανητάριο Θεσαλλονίκης το πουλούσε 1700 ευρώ! Η Celestron ήρθε να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση εφαρμόζοντας και αυτή (όπως και η Meade) την πολιτική να μην πουλά από αμερικάνικα καταστήματα προιόντα της στην Ευρώπη.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Λυπάμαι KOTS αλλά κάνεις μεγάλο λάθος.

 

Πρώτο, τώρα πια μόνο οι φακοί και τα κάτοπτρα φτιάχνονται στην Αμερική, ιδίως όσον αφορά τη σειρά CPC. Τα υπόλοιπα φτιάχνονται στην Κίνα.

 

Δεύτερο, δεν είναι ανάγκη να πάω Αμερική για να το πάρω. Μπορώ να το πάρω μέσω Internet και ακόμα και αν πληρώσω δασμούς θα μου έρθει πιο φθηνά από όσο το πουλάνε στην Ελλάδα.

 

Τρίτο, και άλλα πράγματα έρχονται στην Ελλάδα από Αμερικάνικες εταιρίες (βλέπε υπολογιστές) αλλά δεν έχουν τόση διαφορά τιμής. Το πολύ πολύ η διαφορά να είναι στο να μένει το νούμερο της τιμής ίδιο, αλλά σε Ευρώ (που είναι πιο ακριβό) και όχι σε Δολλάρια. Επιπλέον, εδώ μιλάμε για σχεδόν διπλάσια τιμή, όχι για καμια μικρή διαφορά.

 

Τέταρτο, μου κάνει φοβερή έκπληξη να ακούω τέτοια λόγια από φίλο της Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Τέτοιες "ελιτίστικες" απόψεις δε χωράνε στη νοοτροπία του Ερασιτέχνη, του οποίου βασική προσπάθεια πρέπει να είναι η διάδοση της Αστρονομίας στις μάζες. Αν νομίζεις κ. KOTS ότι οι υπόλοιποι δεν "αξίζουν" να έχουν τηλεσκόπια, μπορείς να πας μαζί με κάτι αρτιριοσκληρωτικούς επαγγελματίες αστρονόμους (και γιατρούς και δικηγόρους και και) που νομίζουν ότι επειδή ασχολούνται με αυτό που κάνουν είναι "ανώτεροι" από τους άλλους.

 

Πέμπτο, αν νομίζεις ότι από το όνειρό μου θα δεχτώ να βγάζουν αναίτεια υπέρ-κέρδη άλλοι, γελιέσαι. Αν θες εσύ να τους πριμοδοτείς, είναι δικαίωμά σου. Ποιος ξέρει, ίσως να έχεις κάποιο ιδιαίτερο συμφέρον...

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Διονύση,

κάνε την έρευνά σου και αγόρασε το τηλεσκόπιο από όπου το βρείς φτηνότερα και καλύτερα. Ομως να εξετάσεις σωστά όλες τις παραμέτρους (πχ δασμούς, εγγύηση) γιατί η απ' ευθείας σύγκριση τιμών μεταξύ τοπικών αντιπροσώπων και διανομέων στις ΗΠΑ είναι μεν συντριπτική, αλλά δεν έχει εφαρμογή σε όλα τα προϊόντα.

Αγγελος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Διονύση,

κάνε την έρευνά σου και αγόρασε το τηλεσκόπιο από όπου το βρείς φτηνότερα και καλύτερα. Ομως να εξετάσεις σωστά όλες τις παραμέτρους (πχ δασμούς, εγγύηση) γιατί η απ' ευθείας σύγκριση τιμών μεταξύ τοπικών αντιπροσώπων και διανομέων στις ΗΠΑ είναι μεν συντριπτική, αλλά δεν έχει εφαρμογή σε όλα τα προϊόντα.

Αγγελος

 

Όπως απάντησα στον KOTS, πρακτικές τεχνιτής αύξησης των τιμών σε συγκεκριμένους εμπορικούς τομείς, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της παγκόσμιας αγοράς, είναι απαράδεκτη και κατακριτέα και αν δεν διαμαρτυρόμαστε εμείς οι καταναλωτές δεν θα διορθωθεί ποτέ τίποτα. Όλα όσα λες δεν δικαιολογούν σχεδόν διπλάσια τιμή στα τηλεσκόπια, τη στιγμή που σε χιλιάδες άλλα προϊόντα δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά. Σκοπεύω να το τραβήξω το θέμα, προκειμένουν να μάθω το λόγο της κολοσιαίας διαφοράς και να διαμαρτυρηθώ στις αρμόδιος δημόσιες αρχές, αν ανακαλύψω ότι ο λόγος είναι τεχνητός.

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οι τιμες διαμορφονονται βασει καποιων extra οικονομικων παραγοντων συν ενα κερδος που βγαζει ο dealer το οποιο δεν ειναι πολυ σημαντικο.

Να μην ξεχναμε οτι ενας εμπορος αγοραζει τα τηλεσκοπια της Celestron και καθε αλλης Celestron σε ΧΟΝΔΡΙΚΕΣ τιμες. Αν εχουμε αυτο υποψιν μας, ισους τα πραγματα αλλαζουν ....

 

Αν εσυ πας στις ΗΠΑ πρωτα απ ολα θα πληρωσεις τα εισητηρια του αεροπλανου τα οποια θα σου ερθουν στα 900 ευρω περιπου.

Αν πας εκτος-εποχης (15 Οκτωβριου και μετα), οι τιμες ειναι ΠΟΛΥ χαμηλοτερες. Κανε μια βολτα στην Ομονοια και στα πρακτορια και θα δεις τιμες περι των 300 ευρω!

 

Διαμονη στη Νεα Υορκη θα πληρωσεις καπου στα 1000 ευρω για να περιμενεις να σου ερθει το τηλεσκοπιο.

Με 50$ (40 ευρω) το βραδυ τη βγαζεις μια χαρα σε ΠΟΛΥ καλο ξενοδοχειο!

 

Λογω του οτι αυτα τα μηχανηματα εχουν ενα βαρος θα πληρωσεις για να το παρεις με το αεροπλανο μαζι σου

Εγω πηρα το θεμα ισως λιγο υπερβολικα και εφερα το C14 της Celestron μαζι μου απο την Αμερικη αεροπορικος και πληρωσα 220 ευρω επιπλεον. Σιγα τα εξοδα!

 

καθως επισης θα πληρωσεις για να το βγαλεις απο το Ελ. Βενιζελος (δασμοι!).

Και τι μ'αυτο; Δηλαδη οι αντιπροσωποι δεν πληρωνουν τους ΙΔΙΟΥΣ δασμους; Ετσι και αλλιως τελικα ΕΓΩ και ΕΣΥ θα τους πληροσουμε και ασχετα ποιος τους πληρωσε αρχικα.

 

Ο ολος προυπολογισμος θα σου παει γυρω στα 300ι0 ευρω και βαλε παραπανω.

Δεν συμφωνω με τα στοιχεια σου ... ΚΑΘΟΛΟΥ!

 

Οποτε εκει που θα το επερνες 5000 ευρω τωρα κερατιατικα θα το πληρωσεις 8000 ευρω. Οποτε τελικα τι συμφερει περισσοτερο?!?

Αν ρωτησεις αυτους που ΗΔΗ τα εχουν κανει (και ακομα εξακολουθουν να το κανουν εβδομαδιαιος), θα βρεις κατι εντελος το αντιθετο!

 

Εχει γινει κι ενα δημοψηφισμα στη θεματικη ενοτητα "Δημοψηφισματα" το οποιο μιλα για τις τιμες τηλεσκοπιων στην Ελλαδα. Οι τιμες ειναι τσιμπημενες μεν αλλα σε λογικα πλαισια.

Και τι ειναι το λογικο πλαισιο; Ιδιαιτερα αν παρουμε ως βαση τις χονδρικες τιμες. Πως γινεται να υπαρχει η διακυμανση στις τιμες που ηδη υπαρχει ΕΝΤΟΣ Ευρωπης εφοσον πολλοι απο του φορους ειναι ουσιαστικα ιδιοι απο κρατος σε κρατος;

 

Μη ξεχναμε οτι παιρνεις τηλεσκοπιο κι οχι φυστικια.

Και γι'αυτο το λογο το θεμα θελει μελετη και αναλυση απο καθε αγοραστη τηλεσκοπιου ωστε να βρει την καλυτερη προσφορα και μετα να βγαλει συμπερασμα.

 

Και η γνωμη μου ειναι οτι αυτα τα οργανα δε πρεπει να τα εχει και η κουτση Μαρια

Και τι σε ενδιαφερει τι κανει η κουτση Μαρια με τα δικα της χρηματα;

 

γιατι εχουμε πλεον φτασει σε σημειο να βλεπουμε 5χρονα παιδακια με 6" τηλεσκοπιο με αστροστατη επειδη ο μπαμπας του το εκανε δωρο! Ελεος :shock: !

Αυτο ειναι κατι ΠΟΛΥ θετικο και οχι αρνητικο. Κριμα που ο πατερας μου δεν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να μου κανει και μενα το ιδιο δωρο σε ηλικια πεντε ετων ... και απλα η φαντασια μου καπως με ικανοποιησε μεχρι να φθασει η ωρα η καλη!

 

Πιστευω οι τιμες τους ειναι λογικα τσιμπημενες..

Ωραια, αγοραζε με τις "λογικα τσιμπιμενες" τιμες απο την Ελλαδα και εγω θα αγοραζω σε ενα 1/3 και 1/4 την τιμη απο τον Θειο Σαμ!

 

Αν καποιος θελει πολυ να παρει γιατι ειναι το ονειρο του. θα παρει ειτε εχει 2000 ευρω ειτε 4000 ευρω! Ονειρο ζωης ειναι...

Και αυτο δικαιωλογει τις τιμες στη χωρα μας για τους υπολοιπους;;;;

Φιλικά,

 

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

... είναι απαράδεκτη και κατακριτέα και αν δεν διαμαρτυρόμαστε εμείς οι καταναλωτές δεν θα διορθωθεί ποτέ ...

Ο καλυτερος τροπος να διαμαρτυρομαστε ειναι με την αγορα απο το εξωτερικο ωστε το κινητρο να γυρισει 180 μοιρες και μας συμφερει να πληρωσουμε κατι περισσοτερο στη χωρα μας αλλα να ειναι "λογικο".

Φιλικά,

 

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και ένα χειροπιαστό παράδειγμα απο τηω διαφορά τιμής Ελλαδα-Αμερική.

Πρίν ένα χρόνο αγόρασα το C8N-GT απο Αμέρικα και η τελική διαφορά τιμής ήταν στα 430 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα πήρα κάποιους προσοφθαλμίους μέτριας ποιότητας, οι οποίοι όμως με βόλεψαν τ ρ ο μ ε ρ ά , καθώς μπορούσα απο το πρώτο βράδυ να κάνω μια αξιοπρεπή παρατήρηση χωρίς να μείνω "κολλιμένος" στον σχετικά άθλιο 20mm του τηλεσκοπίου. Το κέρδος μου τελικά στο πακέτο τηλ+3 eyep+φίλτρο LPR ήρθε γύρω στα 600 ευρώ.

Τώρα, νομίζω οτι τα 600 ευρώ δεν είναι και φραγκοδίφργκα. Προσωπικά εγώ όντας μαθητής μου έχει βγεί η παναγία στον "αγώνα" μου να μαζέψω τα χρήματα για αυτήν την παραγγελία αλλα και για ο,τι άλλο έχω αγοράσει για το χόμπι μου, και σημειωτέων εκεί πάνε όλλα τα χρήματά μου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

 

Όσο για τα παιδάκια.......

Τι έχουν τα πεντάχρονα???????? Δεν χρειάζεται γνώσεις φυσικού για να κουμαντάρεις ένα τηλεσκόπιο! Όταν εγώ ήμουν 6, μου είχε κάνει δώρο ο πατέρας μου το πρώτο μου βιβλίο, με τίτλο "Ο 'Ηλιος" ,του Ισαακ Ασιμόφ. Μετά του ζήτησα να μου πάρει και τα υπόλοιπα βιβλία της σειρά "βιβλιοθήκη του σύμπαντος" ,και απο τότε είχα πάθος με τα αστέρια, τον ουρανό και γενικότερα τα ουράνια σώματα. Άμα τότε είχα ένα τηλεσκόπιο θα το είχα ξεζουμίσει, αφού όλη τη μέρα καθόμουν! Και μέχρι τις 10 που κοιμόμουν το αργότερο σε αυτές τις ηλικίες θα έκανα κάθε μέρα παρατηρήσεις..... όχι όπως τώρα, που έχω τηλεσκόπιο, και τις περισσότερες νύχτες με καλό ουρανό έχω να τελειώσω με καμια 30αρα ασκήσεις φυσικής και μαθηματικών κατεύθυνσης............ Απο μικρός έχεις το μικρόβιο.......

Άμα περιμένεις ένα άτομο στα 16 του να καταλάβει το ενδιαφέρον που έχει η αστρονομία, χωρίς να έχει επαφή πρίν έστω και στο ελάχιστο με το αντικείμενο, αστα......... Πέρυσι που είχα το επιλογής μάθημα της αστρονομίας, ήρθα αντιμέτωπος με την απόλυτη καφρίλα των συμμαθητών μου, που καίγαν χαρτιά μεσα στο μάθημα. Όταν κανονίσαμε με τον καθηγητή να κάνουμε τον χειμώνα ένα Σαββατόβραδο παρατήρηση του Δία και του Κρόνου με το τηλεσκόπιό μου, βρεθήκαμε να είμαστε 8 άτομα απο όλο το σχολείο..... βλέπεις, ποιος θα "χαραμίσει" την έξοδο του Σαββάτου για "μ*λ*κ**ς" , όπως μου είπε ένα φίλος μου............

Άμα ξεκινίσεις στα λύκεια, θα βρείς 6 άτομα που να ενδιαφέρονται πραγματικά για το "σπορ", ενώ άμα ξεκινίσεις απο τα δημοτικά, θα βρείς 46. Άρα, τα δημοτικά πρέπει να είναι τα "φυτόρια" των μελών των συλλόγων, και όχι τα παιδιά που κάνουν 2 ώρες την εβδομάδα το μάθημα της αστρονομίας κατ' επιλογή........ (ακόμα και να ήταν υποχρεωτικό το μάθημα, δεν πιστεύω οτι θα είχε διαφορά πάντως)

ΜΑΚΑΡΙ όλα τα εξάχρονα να είχαν τηλεσκόπια.!!!!

Χμμμμ, ξέφυγα λιγουλάκι απο το θέμα της απαντησής μου, αλλα επειδή τα πήρα τώρα...

...και αντί το υπουργείο να βάλει μάθημα αστρονομίας στα δημοτικά, έχουν κάτι μαθήματα όπως εμείς και ο κόσμος και "φυσική" στην οποία η ύλη έχει κάτι πράγματα όπως τι είναι ο βάτραχος και τι είναι το ψάρι... έλεος! Νομίζουν οτι τα παιδιά του δημοτικού δεν μπορούν να καταλάβουν οτι "τα λαμπάκια εκει πάνω" είναι αστέρια όπως ο ήλιος μας? ή μήπως νομίζουν οτι τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν γενικά τι είναι τα αστρα, οι πλανήτες, τα ηλιακά συστήματα, οι γαλαξιές και όλων των ειδών τα deep sky???? ΑΑΑΑΑΑΧ

 

Με αγανάκτιση προς το υπουργείο, κα

ι με σεβασμό προς εσάς,

Πέτρος "The Guardian" Συντελής

C8-NGT
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν καποιος θελει πολυ να παρει γιατι ειναι το ονειρο του. θα παρει ειτε εχει 2000 ευρω ειτε 4000 ευρω! Ονειρο ζωης ειναι...

 

Σίγουρα είναι όνειρο ζωής, αλλα δεν χρειάζεται να βγούμε και στα φανάρια να πουλάμε χαρτομάντηλα για να το εκπληρώσουμε...!!!!!! :lol: :lol: :lol:

C8-NGT
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα φίλοι

 

Θα διαφωνήσω και εγώ κάθετα με τον KOTS και θα συμφωνήσω με τον κ. Κεφαληνό.

Είμαι αρχάριος στο χώρο και εδώ και δύο μήνες αντιμετωπίζω την ίδια κατάσταση. Με έχει ενθουσιάσει η ενασχόληση μου με τα αστέρια αλλά σε καμία περίπτωση δεν βρίσκω το λόγω κάποιοι να εφαρμόζουν μονοπωλιακές πρακτικές εις βάρος μου. Και εξηγούμαι....

Μετά από συμβουλές των φίλων του astrovox κατέληξα στην απόφαση να αγοράσω ένα 8αρι Dob Skywatcher. Η καλύτερη τιμή που μου έκαναν στην Ελλάδα σε προσφορά ήταν €500. Το έβρισκα μέσω internet €339. Η διαφορά είναι πολύ σημαντική. Το είπα στους εδώ αντιπροσώπους και το μόνο που είχαν να μου απαντήσουν είναι οτι άν το πάρω από εδώ κερδισμένος θα είμαι γιατί θα έχω υποστήριξη ενώ αν το πάρω από το εξωτερικό δεν με υποστηρίζουν αν και είναι αντιπρόσωποι!!! Δεν μου αρέσει να με εκβιάζουν και η διαφορά ήταν ιδιαίτερα σημαντική οπότε πήρα το τηλεσκόπιο από Γερμανία.

Περνάει λίγος καιρός και ήθελα ενα Barlow. Καταλήγω στον Ultima Celestron. Ο συγκεκριμένος Barlow εδώ έχει τιμή καταλόγου €172!!!! για όσους δεν έχουν αγοράσει τηλεσκόπιο από τη συγκεκριμένη εταιρία ,€130 για τους πελάτες μέλη. Ο ίδιος Barlow στην Αμερική έχει $70 ενώ στην Ευρώπη περί €90-100.

Τηλεφώνησα και μίλησα προσωπικά με τον αντιπρόσωπο εκφράζοντας του την απορία μου για τις τεράστιες διαφορές. Του είπα τι είχε γίνει με το τηλεσκόπιο και του εξήγησα ότι ειλικρινά πιστεύω οτι πρέπει να ενισχύουμε τα τοπικά καταστήματα και οτι δέχομαι ελαφρά τσιμπημένες τιμές προς κέρδος του εμπόρου. Αλλά υπάρχει και όριο. Η απάντηση (σε περίληψη) ήταν οτι κρίμα που με έχασαν από πελάτη με το τηλεσκόπιο, οπότε μου προσφέρεται ο Barlow σε τιμή μέλους. Αλλά πρέπει να καταλάβω οτι η αγορά είναι μικρή, τα διαφημιστικά έξοδα μεγάλα και ότι οι Γερμανοί είναι φθηνοί επειδή έχουν λιγότερα μεταφορικά από ότι οι Έλληνες αντιπρόσωποι. Επίσης όσοι πουλούν φθηνά είναι ύποπτοι για μη νόμιμες πωλήσεις και να τσεκάρω μήπως το τηλεσκόπιο μου δεν είναι το μοντέλο που πλήρωσα αλλά κάποιο φθηνότερο.

Αν μπορεί κανείς να πειστεί οτι 30% καπέλο στην τιμή ενός Barlow (αν είσαι μέλος διαφορετικά είναι 70%!!!) από το μέσο όρο της Ευρώπης οφείλεται στα μεταφορικά του τότε τι να πω!!!

Δέχομαι οτι η ελληνική αγορά είναι μικρή αλλά με τέτοιες πολιτικές δεν βλέπω να μεγαλώνει. Προτιμώ να ψωνίζω από Έλληνες...αλλά όχι να αισχροκερδεί οποιοσδήποτε εις βάρος μου.

 

Φιλικά

 

Γρηγόρης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και εγώ διαφωνώ με τον ΚΟΤS!!!! δεν θα πρέπει να μας πιάνουν κορόιδα και γενικά πως θα αναπτυχθεί η ερασιτεχνική αστρονομία με αυτά τα φαινόμενα. Γενικά σαν καταναλωτές θα πρέπει να ψάχνουμε το ποιο φθηνό και να μποϊκοτάρουμε με τον τρόπο μας τις παράλογες διαφοροποιήσεις τιμών . Τα τηλεσκόπια δεν είναι στραγάλια, αλλά θα πρέπει να μπορεί να τα αγοράζει και ο μέσος έλληνας, δεν κατάλαβα είναι χόμπι για τους ολίγους? Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε κοντά τα παιδιά γιατί αυτά είναι το μέλλον μας, πως ένας πατέρας που σπουδάζει το παιδί του με τόσα έξοδα να μπορεί να του πάρει και ένα έστω μέτριο τηλεσκόπιο!!! θα αναγκαστεί να μην του το πάρει και θα μπορούσε ίσως κάποτε αυτό το παιδί να βοηθούσε με τον τρόπο του την ερασιτεχνική αστρονομία. Τέτοια φαινόμενα τα αντιμετώπισα και εγώ με αποτέλεσμα να μην αγοράσω τηλεσκόπιο από εκεί!!! Ποιος έχασε εγώ η αυτός?

 

Συγνώμη KOTS αλλά είσαι λάθος!!!

Αλλά τα λάθη για τους ανθρώπους είναι!!!

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

... και το μόνο που είχαν να μου απαντήσουν είναι οτι άν το πάρω από εδώ κερδισμένος θα είμαι γιατί θα έχω υποστήριξη ενώ αν το πάρω από το εξωτερικό δεν με υποστηρίζουν αν και είναι αντιπρόσωποι!!!

Γρηγορη,

 

Θα με υποχρεωσεις αφανταστα αν μπορεις να με ενημερωσεις με πριβε ποιος ειναι ο αντιπροσωπος που σου εκανε τετοια κουβεντα! :evil:

Φιλικά,

 

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

θα ηθελα να επισημανω και γω την αποψη μου πανω σ'αυτο το θεμα. Αυτο συμβαινει παντου. Και γω ειμαι καινουριος στον χωρο και θα ηθελα να παρω ενα τηλεσκοπιο και οταν πηγα σ'ενα καταστημα στο λιμανι επειδη μενω πειραια, ειχε συγκεκριμενα ενα meade etx 90mm μου ειπε την τιμη και μετα εγω την συγκρινα στο internet. οταν ξαναπηγα και ρωτησα γιατι αυτη η διαφορα μου απαντησε οτι εκεινοι θα με καλυψουν για οτιδηποτε ενω απ'το εξωτερικο, οχι. λοιπον τι να πουμε η συμβιβαζομαστε η ψαχνουμε για το καλυτερο δυνατο. :D :D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

θα ηθελα να επισημανω και γω την αποψη μου πανω σ'αυτο το θεμα. Αυτο συμβαινει παντου. Και γω ειμαι καινουριος στον χωρο και θα ηθελα να παρω ενα τηλεσκοπιο και οταν πηγα σ'ενα καταστημα στο λιμανι επειδη μενω πειραια, ειχε συγκεκριμενα ενα meade etx 90mm μου ειπε την τιμη και μετα εγω την συγκρινα στο internet. οταν ξαναπηγα και ρωτησα γιατι αυτη η διαφορα μου απαντησε οτι εκεινοι θα με καλυψουν για οτιδηποτε ενω απ'το εξωτερικο, οχι. λοιπον τι να πουμε η συμβιβαζομαστε η ψαχνουμε για το καλυτερο δυνατο. :D :D

 

Οι αντιπρόσωποι είναι υποχρεωμένοι να σε καλύψουν απ' οπουδήποτε και αν έχεις αγοράσει το τηλεσκόπιό σου. Και αν αρνηθούν, τότε τους κάνεις μια καταγγελία στην κατασκευάστρια εταιρία. Η εγγυήσεις πρέπει να είναι παγκόσμιες, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Και αν παρόλα αυτά σου αρνηθούν service από τον τοπικό αντιπρόσωπο γιατί δεν το αγόρασες από αυτόν, κάνε τους μια καταγγελία στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πήρα τηλέφωνο στην Celestron. Παραδείχτηκαν ότι η τιμή είναι υπερβολική, 2 φορές μεγαλύτερη από αυτήν στις ΗΠΑ (αναφέρομαι στο Celestron CPC800 Standard, το οποίο στις ΗΠΑ κάνει $1899 και στην Ελλάδα κάνει 2995 Euro = $3633, σχεδόν διπλή τιμή).

 

Είπαν ότι δεν έχουν έλεγχο των τιμών που πουλάει ο αντιπρόσωπος και ότι αυτοί πουλάνε στις ίδιες τιμές που πουλάνε και στην Αμερική και ότι η διαφορά είναι λόγω μεταφορικών, δασμών και της τιμολογιακής πολιτικής (βλέπε κέρδος) του αντιπρόσωπου. Είπαν επίσης ότι προσπαθούν να περιορίσουν τις πωλήσεις Αμερικανικών οίκων στο εξωτερικό, για να μην δημιουργούν πρόβλημα στους τοπικούς αντιπροσώπους. Παραδέχτηκε ότι αυτό (τέτοιες κολλοσιαίες διαφορές) δεν συμβαίνει σχεδόν σε κανένα άλλο ηλεκτρονικό προϊόν (πχ. υπολογιστές) και υποσχέθηκε ότι θα το κοιτάξει. Δεν νομίζω ότι θα βγει τίποτα, αλλά τουλάχιστον κάποιος διαμαρτυρήθηκε.

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

... οταν ξαναπηγα και ρωτησα γιατι αυτη η διαφορα μου απαντησε οτι εκεινοι θα με καλυψουν για οτιδηποτε ενω απ'το εξωτερικο, οχι... :D :D

Λαζαρε,

 

Ως αντιπροσωπος της συγκεκριμενης εταιρειας στη χωρα μας, εχει υποχρεωσει να εξυπηρετει ΚΑΘΕ πελατη της εταιρειας και ασχετα απο την προελευση του αντικειμενου της Meade που ο καθε πελατης εχει!

 

Γιατι δεν του λες να σου γραψει αυτα που σου ειπε σε χαρτι;! :lol: Οταν εγω παρω το ΙΧ για σερβις, με ρωταει η αντιπροσωπια απο που πηρα το ΙΧ η απλα με εξυπηρετει;

 

Ολα αυτα υπαρχουν στη χωρα μας επειδη υπαρχει μονοπωλειο ... ο καθενας εχει αποκλειστικα μια αντιπροσωπια και απο'κει και περα "κοψε, ραψε".

 

Τελος παντων, ο αγοραστης παντα κανει κουμαντο και, οπως εχω περιγραψει νωριτερα, υπαρχει και αμεση λυση απο μας!

Φιλικά,

 

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε dkef,

 

Αρχικα δεν ημουν πεπισμενος οτι ηταν σωστο να δημοσιευσεις το μηνυμα σου προς το Πλανηταριο δημοσια αλλα απο οτι βλεπω και διαβαζω με τις ενδιαμεσες απαντησεις, ισως εχει βγει καλο.

 

Είπαν ότι δεν έχουν έλεγχο των τιμών που πουλάει ο αντιπρόσωπος

Ενω το αντιθετο ισχυει με την Meade. Ταυτοχρονα, επρεπε να του πεις οτι ΕΣΥ κανεις κουμαντο στη δικη σου τζεπη και ο τελικος χαμενος ειναι η ιδια η Celestron.

 

και ότι αυτοί πουλάνε στις ίδιες τιμές που πουλάνε και στην Αμερική

Τιποτα το νεο εδω ....

 

και ότι η διαφορά είναι λόγω μεταφορικών, δασμών και της τιμολογιακής πολιτικής (βλέπε κέρδος) του αντιπρόσωπου.

Παπαγαλακι ....

 

Είπαν επίσης ότι προσπαθούν να περιορίσουν τις πωλήσεις Αμερικανικών οίκων στο εξωτερικό, για να μην δημιουργούν πρόβλημα στους τοπικούς αντιπροσώπους.

Και τελικα αυτοι ειναι οι χαμενοι .... ριξε και μια ματια στο eBay οπου θα βγεις κερδισμενος και απο τους (μειωμενοθς) δασμους.

 

Παραδέχτηκε ότι αυτό (τέτοιες κολλοσιαίες διαφορές) δεν συμβαίνει σχεδόν σε κανένα άλλο ηλεκτρονικό προϊόν (πχ. υπολογιστές) και υποσχέθηκε ότι θα το κοιτάξει.

... ΘΑ το κοιταξει ... ποσο χρονο χρειαστηκες για να σταματησεις να γελας στο τηλεφωνο;

 

Δεν νομίζω ότι θα βγει τίποτα, αλλά τουλάχιστον κάποιος διαμαρτυρήθηκε.

Οπως εχω περιγραψει νωριτερα, ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ τροπος να διαμαρτυρηθεις ειναι με την αγορα σου να γινει οπου σε συμφερει και μετα αφησε τον καθενα που εχασε την συναλλαγη σου να βρει το πως, το που και το γιατι !!!

Φιλικά,

 

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για να μην γενικεύουμε κάποια πράγματα όταν εγώ έκανα μια βλακεία με το Nexstar μου (επεσε ο δευτερεύον μέσα στον σωλήνα) ο ένας από τους αντιπρόσωπους της Celestron στην Ελλάδα με βοήθησε με τις συμβουλές του άμεσα παρόλο που το τηλεσκόπιο αγοράστηκε από Αμερική, ενώ η ίδια η Celestron μου είχε πει να μπω σε σειρά προτεραιότητας.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αρχικα να πω οτι πολυ σωστα τα λογια τοu φιλου The Guardian.

 

Αντιμετωπισα προσφατα μια απαραδεκτη και εντελως αντιεπαγγελματικη συυμπεριφορα απο εναν αντιπροσωπο εδω στην Ελλαδα αλλα δε θελω να πω τιποτα γιατι,δεν αξιζει καν.......

 

Απλα θα με εχουν στανταρ πελατη,οπως και στανταρ θα ανακαλυψουν νεο αστερι στο ηλιακο μαε συστημα...

 

Καλο ειναι παντως κανεις να ψαχνει τι τον συμφερει και τι οφελος θα εχει να αγορασει εξοπλισμο απο εσωτερικο η εξωτερικο.

 

Και εγω στην αρχη ειχα γραψει ενα post αν αξιζει να το φερω απο εξω,αλλα καλυτερα που δε το εκανα γιατι χρησιμοποιησα την εγγυηση και εγιναν οσο πιο γρηγορα γινοντουσαν τα πραγματα.

 

Κοιταξτε τα αστερια ειναι παρα πολλα,και ειναι δωρεαν για ολους,καλο θα ηταν να τα χορταιναμε οσο πιο οικονομικα μπορουμε και ας τα χορταιναμε μαζι με τη κουτση Μαρια,αφου μπορει γιατι οχι?

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

...και ας τα χορταιναμε μαζι με τη κουτση Μαρια,αφου μπορει γιατι οχι?

 

Άλλωστε η "κουτσή" Μαρία μπορεί να είναι μια πολύ ωραία κοπέλα. Άσχημα θα ήταν να υπήρχε και καμιά κοπέλα στο χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας;

"All those moments will be lost in time... like tears in the rain."
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Oσον αφορα ωραιες κοπελες εγω προσωπικα ειδα στο Κρυονερι 3 παρακαλω και μπορω να παραδεχτω πως πλεον η ερασιτεχνικη αστρονομια αρχιζει να ελκυει ολο και περισσοτερους και μαλλον απ οτι φαινεται θα γινει μοδα!

Το οτι θα μπορουσα ετσι απλα να παρω μεσω του διαδικτυου τηλεσκοπιο απο τις μεγαλυτερες εταιριες δε το ηξερα ομολογω. Αν ειναι ετσι τοτε εχω αδικο. Ειχα μεινει στα παλια ισως.

Οσον αφορα ομως το οτι μεχρι και η κουτση Μαρια (ασχετο απ το αν ειναι ομορφη!!) εχει τηλεσκοπιο, εδω επιμενω. Θεωρω, οχι οτι ειναι για λιγους, απλα αν μεχρι και η κουτση Μαρια εχει τηλεσκοπιο με αστροστατη και database τοτε εμεις που ασχολουμαστε ΣΟΒΑΡΑ και ειναι η αωη μας η ερασιτεχνικη αστρονομια τι θα επρεπε να εχουμε??

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Oσον αφορα ωραιες κοπελες εγω προσωπικα ειδα στο Κρυονερι 3 παρακαλω και μπορω να παραδεχτω πως πλεον η ερασιτεχνικη αστρονομια αρχιζει να ελκυει ολο και περισσοτερους και μαλλον απ οτι φαινεται θα γινει μοδα!

Οσο περισσοτερη συμμετοχη υπαρχει, τοσο θα κερδιζουμε ολοι!

 

Το οτι θα μπορουσα ετσι απλα να παρω μεσω του διαδικτυου τηλεσκοπιο απο τις μεγαλυτερες εταιριες δε το ηξερα ομολογω. Αν ειναι ετσι τοτε εχω αδικο. Ειχα μεινει στα παλια ισως.

Ριξε μια ματια στο eBay-Γερμανια ... http://www.ebay.de .... η ΑΚΤΙΣ εχει και πολυ ανταγωνιστικες τιμες (σε Ευρωπαΐκο επιπεδο) σε πολλα προΐοντα (δες http://www.aktistar.gr/ ). Οτι αγορες εχω κανει απο την Ελλαδα, ΟΛΕΣ ειναι απο την ΑΚΤΙΣ.

 

Οσον αφορα ομως το οτι μεχρι και η κουτση Μαρια (ασχετο απ το αν ειναι ομορφη!!) εχει τηλεσκοπιο, εδω επιμενω. Θεωρω, οχι οτι ειναι για λιγους, απλα αν μεχρι και η κουτση Μαρια εχει τηλεσκοπιο με αστροστατη και database τοτε εμεις που ασχολουμαστε ΣΟΒΑΡΑ και ειναι η αωη μας η ερασιτεχνικη αστρονομια τι θα επρεπε να εχουμε??

Αυτο ειναι κατι που δεν μπορω να καταλαβω; Δηλαδη γιατι σε απασχολει να εχεις κατι καλυτερο απο την κουτση Μαρια μονο και μονο επειδη εισαι "προχωρημενος"; Ο καθενας αγοραζει εξοπλισμο και συμμετεχει με τα δικα του γουστα και οινονομικα.

Φιλικά,

 

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βρε Kots ασχολείσαι με την αστρονομία για να έχεις καλύτερο τηλεσκόπιο απ' τους άλλους ή για να απολαμβάνεις τα άστρα και τους πλανήτες; Ελπίζω το δεύτερο.

Απόλαυσε λοιπόν το χόμπυ σου και δώσε το δικαίωμα σε όσους θέλουν να ασχοληθούνε επίσης. Είτε επιφανειακά, είτε σοβαρά, δικαίωμά τους.

 

Κι αν έχει λεφτά να ξοδέψει η "κουτσή Μαρία" καλύτερα να τα ξοδέψει σε τηλεσκόπια παρά στις τόσες βλακείες για τις οποίες ξοδεύονται λεφτά καθημερινά. Νομίζω ότι ακόμα και κάποιος που είναι εντελώς άσχετος με την αστρονομία, με αυτά που θα δει και θα διαβάσει θα την λατρέψει.

Έτσι κι αλλιώς αυτό δεν συνέβη κάποια στιγμή σε όλους μας;

 

Πάντως να τονίσουμε ότι η αστρονομία δεν ανήκει σε κάποια ιδιότυπη αριστοκρατία, είναι αγαθό για όλους. Προσωπικά ελπίζω κάποτε όλη η ανθρωπότητα να ασχολείται με τα άστρα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλοι

Μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνά μου, καμμία από τις κουτσές Μαρίες που ρώτησα δεν έχει τηλεσκόπειο!

Τουναντίον, όλες μαζεύουν λεφτά για να φτιάξουν το χαλασμένο τους ποδάρι.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης