Jump to content

Ερωτήσεις από ένα αρχάριο... Παρακαλώ βοηθήστε


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παναγιώτη, σχετικά με τα Celestron SkyMaster σου έγραψα προηγουμένως την γνώμη μου. Το πρόβλημα με αρκετές από τις θετικές κριτικές που διαβάζεις στο Cloudy Nights και σε άλλα φόρουμ, είναι ότι κατά καιρούς, προφανώς άνθρωποι που έχουν ίσως συμφέρον από την πώλησή τους (?), γράφουν θετικότατα σχόλια για αυτά τα κιάλια ή για οτιδήποτε θέλουν να σπρώξουν.

 

Κάνουν 10-20 ποστ με θετικά σχόλια η με ερωτήσεις του τύπου "Να τα αγοράσω; Διαβάζω θετικά σχόλια." και μετά εξαφανίζονται.

 

Υπάρχουν ελάχιστοι έμπειροι που τα προτείνουν. Φυσικά υπάρχουν και όσοι έχουν παρασυρθεί από τους υπόλοιπους και γράφουν θετικά.

Παράξενο που διάβασες γενικά μόνο θετικές κριτικές για τα Celestron SkyMaster στο Cloudy Nights, ενώ βρίθει από αρνητικές κριτικές γι αυτά. Πολλοί εκεί προσπαθούν να αποτρέψουν τους νεοεισερχόμενους στην αστροπαρατήρηση να αγοράσουν τέτοια κιάλια για να ξεκινήσουν. Ρίξε μια προσεκτικότερη ματιά. Δεν θα δυσκολευτείς να τα βρεις.

 

Θα σταθώ στο σημείο που αναφέρεις ότι σε βοήθησαν αρκετά οι πληροφορίες μου. Πάνω που πήγα να χαρώ, όπως βλέπω τελικά, μιλάς μόνο για τα SkyMaster, ενώ αντίθετα σου είπα ξεκάθαρα την αρνητική γνώμη μου γι αυτά.

Για να μη διαστρεβλώνονται κατά λάθος τα πράγματα και δημιουργηθεί λανθασμένη εντύπωση σχετικά με την άποψή μου, την επαναλαμβάνω άλλη μια φορά:

Τα Celestron SkyMaster άποψή μου είναι ότι δεν κάνουν για αστρονομική χρήση, ιδιαίτερα από νεοεισερχόμενους στον χώρο. Εξήγησα προηγουμένως τι εγώ εννοώ με τον όρο "Κιάλια για αστρονομική χρήση". Λογικό να μην ισχύει για όλους. Επίσης είναι πανάκριβα για αυτό που αποδίδουν.

 

Αλήθεια τα 25Χ100 θα θέλουν πιο συχνά ευθυγράμμιση και είναι πιο ευαίσθητα στη φωτορύπανση από τα 20Χ80

 

Τα 25Χ100 ΔΕΝ θα θέλουν πιο συχνά ευθυγράμμιση από τα υπόλοιπα της σειράς SkyMaster αφού ΟΛΑ χάνουν πανεύκολα την ευθυγράμμιση τους λόγω του κακοφτιαγμένου μηχανισμού τους. Στην φωτορύπανση και τα δύο αποδίδουν το ίδιο αφού έχουν κόρη εξόδου 4mm. Αλλά έχουν και υπερβολικό vignetting με αποτέλεσμα σκοτεινή εικόνα.

 

Για τα Celestron SkyMaster διάβασε καλύτερα το σχετικό τεστ που δημοσίευσα εδώ:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=178074#178074

 

 

Αν επιλέξω τα ULTIMA 9x63 ZCF (VXUL1529 ) που έχουν εξαιρετικά οπτικά…

 

Τώρα αυτό από πού προκύπτει; :)

Δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά και δεν βρίσκω αναφορές σε αυτά. Έχουμε κάποιες εμπεριστατωμένες κριτικές; Μήπως τα έχεις δοκιμάσει εσύ; Θέλω να καταλήξω όχι σε μομφή, αλλά στο ότι δεν είναι καλό να βιαζόμαστε και να δημιουργούμε θετικές εντυπώσεις, αν δεν είναι εμπεριστατωμένες. Τι λες και εσύ;

 

 

Σχετικά με το μέγεθος της μεγέθυνσης ή την διάμετρο το βρίσκω πολύ καλό να γίνει ένα θέμα ειδικά γι αυτό και για το τι μετράει τελικά από τα δύο.

 

Φιλικά,

Κωνσταντίνος

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

 

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είδα το τεστ που έκανες (λογω μάλλον των αλλαγών που γίνονται στο φόρουμ).

 

Όσο για τα ULTIMA τα δοκίμασα σε κάποιο κατάστημα, ακριβώς μετά από τα Skymaster 15x70 και στο ίδιο ακριβώς πλάνο ήταν πολύ πιο φωτεινά και με λαμπερά χρώματα (άλλωστε κοστίζουν 400 ευρώ έναντι 130). Από αυτό προέκυψε και η άποψη για τα οπτικά και όχι από ολοκληρωμένες δοκιμές τις οποίες εγώ δεν μπορώ και δεν θέλω να κάνω.

 

Μετά από αυτά που μου είπες, μάλλον οδηγούμε να βάλω πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη, γιατί πιστέυω ότι αξίζουν τα καλά κιάλια. Βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτά http://astronomia.co.uk/index.php/helios-apollo-22x85-high-resolution-observation-binocular.html και σε αυτά http://www.harrisontelescopes.co.uk/acatalog/Helios_Quantum_4_25x100_Observation_Binocular.html. Καταλαβαίνω ότι τα πρώτα είναι καλύτερα, αλλά είναι και θέμα τιμής :( . Επιπλέον εάν έχουν κάνει την προσεκτική δουλειά 'οπως στα quantum που δοκίμασες τότε πάμε σε ένα καλό αποτέλεσμα.

 

Έχεις να μου προτείνεις κάποιο τρίποδα ικανοποιητικό για τέτοια κιάλια;

ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι κατασκευές του :

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης