gregohks Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2011 Μιας και πλησιάζουν Χριστούγεννα,σκέφτομαι να πάρω κάποιο απο τα δύο φίλτρα.Κατέχω το UHC-S της Baader,αλλά θα ήθελα άλλο ένα σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο φίλτρο που έχω και στα φίλτρα που σκέφτομαι να αγοράσω. Ποιά απο τα 2 φίλτρα έχετε και είστε ικανοποιημένοι;Υπάρχουν διαφορές;Σε ένα review στο CN διάβασα πως το Lumicon είναι πιο "αύστηρο" κόβοντας περισσότερο φως.Ισχύει κάτι τέτοιο; Επίσης το φιλτρο της Baader για ποιον λόγο έχει το -S στο τέλος;
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2011 Το έχω το Orion Ultrablock, όπως και το Baader UHC-s. To Ultrablock είναι Narrowband φίλτρο που αποκλείει την περιοχή Ηα Ενώ το UHC-s δεν την αποκόπτει Τα ΟΙΙΙ αποκόπτουν και την Ηβ Μπορείς να δεις μια σύγκριση εδώ, όπου το Ultrablock είναι παρόμοιο με το Astronomic UHC (και το Lumicon) Στην πράξη το Ultrablock είναι το καλύτερο φίλτρο που έχω χρησιμοποιήσει, αν και ο τροχός φίλτρων μου επιτρέπει να εκμεταλλεύομαι την κλιμάκωση Broad->Narrow->Line.Το UHC-s μου δείχνει και τα αστέρια (αν και εισάγει χρωματισμό σε αυτά και λίγο χρωματικό σφάλμα). Το Ultrablock τονίζει το νεφέλωμα αποκαλύπτοντας την δομή του. Το ΟΙΙΙ κάνει το νεφέλωμα συμπαγές, κρύβοντας εντελώς όλα τα άστρα, εκτός από τα ιδιαιτέρως φωτεινά.Αν διάλεγα μόνο 1 από τα 3 θα ήταν το Ultrablock.Αποφάσισα να το αγοράσω και σε 2'' αλλά δεν βρέθηκε και σε λίγες ημέρες θα έχω ένα Thousand Oaks LP2 το οποίο θεωρείται ισότιμο αν μη τι άλλο. Αλλά το Ultrablock δεν πιστεύω να το αποχωριστώ. To s ίσως σημαίνει special, ουσιαστικά πάντως υποδηλώνει πως δεν πρόκειται για αυθεντικό UHC φίλτρο, δηλαδή στενοζωνικό, αλλά ευρυζωνικό. Το TS UHC απ' ότι φαίνεται είναι το στενότερο απ' όλα, ενώ κοστίζει και τα μισά χρήματα. Από ποιότητα κατασκευής πάντως δεν γνωρίζω.http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p943_TS-1-25--Premium-UHC-Nebelfilter-fuer-mehr-Kontrast.html Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gregohks Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2011 Έχει καλώς.Σε ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση σου!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2011 Ορίστε και οι καμπύλες του Lumicon UHC μετρημένες από ανεξάρτητο ερευνητή Και το UHC-s (είναι και τα δύο σε Angstrom) Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2011 Κάποιες δοκιμές έχω κάνει κι εγώ .Μάλιστα το Orion ultrblock μπορέι να το ελέγξω κι απόψε .Πάντως σίγουρα μέσα στην εβδομάδα . Αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι μπορώ να ελέγξω τα φίλτρα τους . http://astromath.weebly.com/filters-test.html Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2011 Μάλιστα το Orion ultrblock μπορέι να το ελέγξω κι απόψε .Πάντως σίγουρα μέσα στην εβδομάδα . http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=14076 Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2011 Ωραίο. Μήπως έχεις απεικονίσεις και από άλλα φίλτρα αλλά και τις αριθμητικές μετρήσεις; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2011 Ναι εδωσα τον συνδεσμο πιο πανω . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2011 Ευχαριστώ. Είσαι Αθήνα; Μπορούμε να μετρήσουμε άλλα 4 φίλτρα (και 6-7 πλανητικά). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 Είσαι Αθήνα; Όχι. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 Ούτε και εγώ.Και αυτό πως το σκέπτεσαι;Αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι μπορώ να ελέγξω τα φίλτρα τους . Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 ΑΝ καποιος θελει μπορει να μου τα στειλει .Αν καποιος ενδιαφερεται ας μου στειλει π.μ. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 Μπάαααα.... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 Για αυτο ειπα αν υπάρχουν ενδιαφερομενοι Δεν αναγκαζω κανεναν Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2011 Ενδιαφερόμουν φίλε μου, αλλά όχι πια. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2011 Πάντως χρησιμοποιώντας το Baader UHC-S σε τηλεσκόπιο 10", μου αφήνει την αίσθηση ότι χρειάζομαι περισσότερη αποκοπή φωτός. Θα το σύστηνα περισσότερο για μικρά τηλεσκόπια ή περιοχές με λίγη φωτορύπανση. Για μεγάλα τηλεσκόπια τα "στενότερα" φίλτρα είναι προτιμότερα. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα