Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θα περιμενω λοιπον την καταλληλη νυχτα!

Μηπως εχετε να μου προτεινετε εναν καλουτσικο και σε καλη τιμη φακο μεγαλης μεγενθυσης που να μπορει να χρησιμοποιηθει τετοιες δυσκολες νυχτες;; 8)

Στη νεα ταξη πραγματων,τα πραγματα ειμαστε εμεις...
Δημοσιεύτηκε

Αν βγάζει exit pupil <1mm ό,τι και να'ναι θα βλάπτεται από το seeing. Φταίει η ατμόσφαιρα, όχι οι φακοί. Υπάρχει πάγος, αιθαλομίχλη και σκόνη εκελι επάνω, ρουφά ο παγωμένος ουρανός όση θερμότητα διαθέτουν η γη και οι μηχανές της πόλης και οι αγέρηδες τα αναδεύουν και τα ανακατώνουν όλα μαζί, ανάμεσα στο κάτοπτρό σου και τον στόχο. Αν το τηλεσκόπιο βγει από θερμαινόμενο σπίτι θέλει και χρόνο να ψυχθεί.

Τέτοιες νύκτες κατεβαίνεις στα 12-8mm.

Μα καλά, είχε καθαρό ουρανό απόψε; Με σύννεφα μπήκα στον ζυγό, με σύννεφα βγήκα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

θα τα θυμαμαι ολα τα παραπανω 8)

Ειχα ανοιχτο ουρανο προς τη δυση για αρκετη ωρα γυρω στις 9.30 και φαινοταν πεντακαθαρα Σεληνη-Διας που ειναι και διπλα διπλα.

Δημοσιεύτηκε
Θα περιμενω λοιπον την καταλληλη νυχτα!

Μηπως εχετε να μου προτεινετε εναν καλουτσικο και σε καλη τιμη φακο μεγαλης μεγενθυσης που να μπορει να χρησιμοποιηθει τετοιες δυσκολες νυχτες;; 8)

Kανενας φακος δεν θα αποδοσει καλα Γιωργο αν δεν ειναι καλο το seeing.

Κων/νος Σιδηρόπουλος

Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.

Δημοσιεύτηκε

Ναι,το καταλαβα :D Γι'αυτο θα περιμενω μια καλυτερη νυχτα.

Και μια απορια που μου δημιουργηθηκε μολις.Γενικα οι κρυες ή οι ζεστες νυχτες ειναι καλυτερες για παρατηρηση;Καλοκαιρι δηλαδη ή χειμωνας;

Δημοσιεύτηκε
Ναι,το καταλαβα :D Γι'αυτο θα περιμενω μια καλυτερη νυχτα.

Και μια απορια που μου δημιουργηθηκε μολις.Γενικα οι κρυες ή οι ζεστες νυχτες ειναι καλυτερες για παρατηρηση;Καλοκαιρι δηλαδη ή χειμωνας;

Θα έλεγα χειμώνας.Ειναι πιο διαυγές ο ουρανός.

12923506513ffaeef0ecd23.gif
Δημοσιεύτηκε
Ο χειμερινός νυχτερινός ουρανός είναι αναντικατάστατος πάντα όμως με τις κατάλληλες προϋποθέσεις … το Seeing είναι μία από τις μεγαλύτερες προϋποθέσεις !!!
Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . .

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης