kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2012 Για τον αστιγματισμό το μόνο που γνωρίζω είναι ότι έχω στο δεξί μάτι 0,50 και στο αριστερό 0,25 (σύντομα θα τον περάσω και στα γυαλιά). Δεν ξέρω αν μπορεί να ληφθούν στοιχεία, στο σε πιο σημείο του οφθαλμού υπάρχει η παραμόρφωση ή αν αυτό έχει κάποια αξία στο θέμα της παρατήρησης. Σήμερα αν μπορέσω να ευθυγραμμίσω το θηρίο, θα δοκιμάσω ανάμεσα στα δύο μάτια να δω τι διαφορά βλέπω από 0,50 σε 0,25.Το εξηγώ παραπάνω. Δίνει στοιχεία η συνταγή σου, εκεί που λέει CYL Για τα έγκλειστα υαλοειδούς έχεις απόλυτο δίκιο. Παρόλα αυτά καταλαβαίνεις ότι αυτά υπέρκειται του αντικειμένου το οποίο βλέπεις όπως είναι. Ή όπως το τηλεσκόπιο μπορεί να στο δείξει.Ναι και μάλιστα μετακινούνται. Δεν τα μπερδεύεις αλλά χαλούν την απόλαυση. Όσο μικρότερη η κόρη εξόδου, τόσο μεγαλύτερα είναι. **Όσο αφορά το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο ποια είναι η μικρότερη εστιακή φακού που μπορεί να δείξει καλά, ανεξαρτήτου πεδίου ή seeing ή δυνατότητας οφθαλμού;.Δεν υπάρχει ακριβώς το ανεξαρτήτως. Ας πούμε 4.9mm αλλά αναλόγως των συνθηκών μπορεί να κατέβει στα 4mm ή και παρακάτω (θεωρητικά στα 2.45mm). Σε κακές συνθήκες 7-10mm. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2012 ES100 14 vs Ethos 13Πάνο, άλλη μία δοκιμή μεταξύ των ES100 14 & Ethos 13 που καταλήγει σε ισοπαλία.Την αναρτώ διότι ο δοκιμαστής είναι έμπειρος, αστιγματικός διοπτροφόρος και ιδιοκτήτης 12'' f/4.9 Dobsonian.Επέλεξε να κρατήσει τον Ethos 13 για έναν και μόνο λόγο: ο προσοφθάλμιος φακός του ES είναι λίγο βυθισμένος στο σώμα και είχε έτσι ελαφρώς λιγότερο eye relief στην διάθεσή του για χρήση με γυαλιά.Ο ίδιος δηλώνει πως με τον ES100 9 δεν χρησιμοποιεί γυαλιά για τον λόγο που σου ανέλυσα παραπάνω (μικρότερη κόρη εξόδου).Ελπίζω να φανεί χρήσιμο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gregohks Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2012 Έχει δοκιμάσει/γνωρίζει να μου πει πως θα είναι ένας φακός <6mm σε 1200 εστιακή f5.9?Θα αποδίδει καλάq (αυτό είναι σχετικό αλλά κουβέντα να γίνεται)
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2012 Πόσο <;O 6mm αποδίδει μια χαρά. Από εκεί και πέρα όσο κατεβαίνεις χειροτερεύουν τα πράγματα. Δεν συνιστώ κάτω από 4mm. O 5mm (ή 4.7mm) είναι ασφαλέστερη επιλογή. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
gregohks Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2012 Πόσο <;O 6mm αποδίδει μια χαρά. Από εκεί και πέρα όσο κατεβαίνεις χειροτερεύουν τα πράγματα. Δεν συνιστώ κάτω από 4mm. O 5mm (ή 4.7mm) είναι ασφαλέστερη επιλογή.Tον 4.7 είχα στο μυαλό μου.Ευχαριστώ.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2012 Όταν το seeing ήταν καλό ο συνδυασμός αυτός μου έδωσε αξιομνημόνευτες εικόνες το καλοκαίρι, ιδίως σε σφαιρωτά και διπλούς αστέρες.255x@0.78mm, οριακά μεγέθη. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα